Κοίτα, δε νομίζω ότι η επιστημονική κοινότητα συγκλίνει στο ότι όλα αυτά καθορίζονται από τη γέννησή μας, πάντως. Επίσης, το ότι εμένα π.χ. με έλκουν οι γυναίκες δε σημαίνει ότι πρέπει νομοτελειακά να αυτοπροσδιορίζομαι ως straight. Μπορεί, ο τρόπος με τον οποίο βιώνω την έλξη προς γυναίκες να με ωθεί στο να αυτοπροσδιορίζομαι ως λεσβία ή ως ό,τι άλλο. Ο «φαινότυπος» δεν αλλάζει, αλλά το τι νιώθω εγώ μέσα μου και πώς βιώνω αυτόν τον τομέα αλλάζει.
Επίσης, σε σχέση με τις «αμφιβολίες» και τον πειραματισμό, δε νομίζω και πάλι ότι το να θες να δοκιμάσεις σε ωθεί και στην «αντίπερα όχθη». Είναι απλά πειραματισμός.
Για το classification, τώρα, πολλές φορές πρέπει, αν θες όντως να γνωρίσεις έναν άνθρωπο, να τον δεις και μέσα και έξω από τις ταμπέλες που έχεις στο κεφάλι σου. Ναι, είναι έμφυτη τάση των ανθρώπων να κατηγοριοποιούν ό,τι βλέπουν γιατί είναι, αν μη τι άλλο, πρακτικό, αλλά δε σημαίνει ότι πάντα είναι χρήσιμο και ότι δε μας περιορίζει. Άσε που στο ζήτημα του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου πραγματικά δεν εξυπηρετεί πουθενά, ούτε όταν αναφέρεται σε άλλα άτομα ούτε σε εμάς τα ίδια.
@nPb Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αυτοπροσδιορίζεται ως Πασόκος. Δεν είναι θέμα επιλογής αυτό, είναι θέμα ζωτικής σημασίας.
Εντάξει, 7.5 δισεκατομμύρια είμαστε, δε θα πάθουμε και κάτι, μην αγχώνεσαι.