Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.

14-03-21

19:19
Έπεσα πρόσφατα σε ένα άρθρο περί των παθήσεων των νυχιών, στο οποίο αναφέρεται επίσης:
Πιστεύετε ότι ισχύει αυτή η ψυχολογική ερμηνεία της ονυχοφαγίας; Οι ψυχολόγοι του forum μας και οι καθημερινοί άνθρωποι τι λέτε;
Ανοίγω το θέμα γιατί είναι συχνό φαινόμενο η ονυχοφαγία και δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να έχει ψυχολογική ερμηνεία, τόσο προχω. Σε άλλο post του forum μας εδώ αναφέρεται ως μία από τις ηδονές του στόματος.
ΠηγήΟΝΥΧΟΦΑΓΙΑ
Πρόκειται για μια υπερβολικά συχνή συνήθεια, όχι μόνο των μικρών παιδιών. Τα άτομα με ονυχοφαγία είναι νευρικά, ανασφαλή, καταπιεσμένα.
Τα νύχια εμφανίζονται κατεστραμμένα στο ελεύθερο άκρο τους, το μήκος της ονυχαίας πλάκας γίνεται πολύ μικρό, ενώ ορισμένοι επεκτείνουν την κακή αυτή συνήθεια και στο επωνύχιο με συνέπεια να γίνεται ασυνεχές ή να λείπει τελείως.
Πιστεύετε ότι ισχύει αυτή η ψυχολογική ερμηνεία της ονυχοφαγίας; Οι ψυχολόγοι του forum μας και οι καθημερινοί άνθρωποι τι λέτε;

Ανοίγω το θέμα γιατί είναι συχνό φαινόμενο η ονυχοφαγία και δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να έχει ψυχολογική ερμηνεία, τόσο προχω. Σε άλλο post του forum μας εδώ αναφέρεται ως μία από τις ηδονές του στόματος.
Guest 209912
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

14-03-21

20:29
Do not trust those people.
Viedo
Διάσημο μέλος
Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ψυχολόγος και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.912 μηνύματα.

14-03-21

20:39
Μέχρι το γυμνάσιο ημουν ονυχοφαγος ( ; ). Έπειτα μού την χάλασαν τα σιδεράκια, έκτοτε δεν ξανά έβαλα νύχια στο στόμα μου.
Πιστεύω πως άτομα αγχώδη (ίσως επειδή το έχουμε συνδέσει με το άγχος, το να τρως τα νύχια σου) έχουν αυτήν την τάση. Περαιτέρω ερμηνείες και προεκτάσεις δεν ξέρω, υποθέσεις είναι όλα.
Πιστεύω πως άτομα αγχώδη (ίσως επειδή το έχουμε συνδέσει με το άγχος, το να τρως τα νύχια σου) έχουν αυτήν την τάση. Περαιτέρω ερμηνείες και προεκτάσεις δεν ξέρω, υποθέσεις είναι όλα.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.

14-03-21

20:39
Αυτούς που τρώνε τα νύχια τους ή τους ποδολόγους που βάζουν και ψήγματα ψυχολογικών ερμηνειών;Do not trust those people.

Chem2000
Διάσημο μέλος
Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.

16-03-21

01:40
Αν και ακραία αγχώδες άτομο,ποτέ δε τρώω τα νύχια μου.Ωστόσο,ειδικά σε περιόδους έντονου άγχους έχω την τάση να μαδάω τα φρύδια μου(τα τραβάω δηλαδή) ή να με τσιμπάω.
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

21-07-24

20:17
Είχε καιρό να με πιάσει, αλλά όταν με πιάνει τα διαλύω τα νυχάκια μου, σε φάση ματώνουν
Όταν έχεις έντονο άγχος και δεν ξέρεις που να το ξεσπάσεις, την πληρώνουν τα νύχια..

Όταν έχεις έντονο άγχος και δεν ξέρεις που να το ξεσπάσεις, την πληρώνουν τα νύχια..
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.009 μηνύματα.

21-07-24

20:28
Ειναι ωρα να πας φαρμακειο να σου δωσει υγρο να βαζεις με απαισια γευση να το κοψειςΕίχε καιρό να με πιάσει, αλλά όταν με πιάνει τα διαλύω τα νυχάκια μου, σε φάση ματώνουν
Χαλατε ωρες και κανετε μανικιουρ και μετα το τρωτε..το γαλλικο παντως ειναι πιο νοστιμο.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

21-07-24

20:32
Νομίζω δεν κάνει μανικιούρ ακόμη. Αν έκανε (τακτικά...) δε θα τα έτρωγε. Τα λυπάσαι μετά. Δε θες να τα καταστρέψεις. Τα καμαρώνεις, ένα πράμα...Ειναι ωρα να πας φαρμακειο να σου δωσει υγρο να βαζεις με απαισια γευση να το κοψεις
Χαλατε ωρες και κανετε μανικιουρ και μετα το τρωτε..το γαλλικο παντως ειναι πιο νοστιμο.
Φάση είναι. Της ηλικίας. Θα περάσει κι αυτό. Όπως πέρασαν κι άλλα...
Υ.Γ. Μου άρεσε πολύ η διευκρίνιση...
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.009 μηνύματα.

21-07-24

20:40
εξαιτετικα αν το βαψιμο ειναι η λυση κανουμε βαψιμο.Νομίζω δεν κάνει μανικιούρ ακόμη. Αν έκανε (τακτικά...) δε θα τα έτρωγε. Τα λυπάσαι μετά. Δε θες να τα καταστρέψεις. Τα καμαρώνεις, ένα πράμα...
Φάση είναι. Της ηλικίας. Θα περάσει κι αυτό. Όπως πέρασαν κι άλλα...
Υ.Γ. Μου άρεσε πολύ η διευκρίνιση...
εμενα το μικρο ματ και σκουρο μ'αρεσει να βλεπω ειναι πιο φυσικο.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

21-07-24

20:44
Ναι. Είναι μια κάποια λύσις...εξαιτετικα αν το βαψιμο ειναι η λυση κανουμε βαψιμο.
εμενα το μικρο ματ και σκουρο μ'αρεσει να βλεπω ειναι πιο φυσικο.
Πολύ ωραίο, ομολογουμένως. Αν και πιο χειμωνιάτικο...Το καλοκαίρι "παίζουμε" με πιο ανοιχτά χρώματα.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

21-07-24

22:38
Ωχ αυτο δεν το ήξερα... αλλο χειμωνα αλλο καλοκαιρι..λογικο αλλα ρουχαΝαι. Είναι μια κάποια λύσις...
Πολύ ωραίο, ομολογουμένως. Αν και πιο χειμωνιάτικο...Το καλοκαίρι "παίζουμε" με πιο ανοιχτά χρώματα.
χμ ωραια και τα ανοικτα...
να αυτο ειναι καλο...εχει προσωπικοτητα... και σε καλει σε μελετη
και αυτα
και αυτα
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

21-07-24

22:50
Χαχαχαααα...είδες ; Όσο ζεις μαθαίνεις...Και τί χρήσιμα πράγματα ε ;Ωχ αυτο δεν το ήξερα... αλλο χειμωνα αλλο καλοκαιρι..λογικο αλλα ρουχα
χμ ωραια και τα ανοικτα...
να αυτο ειναι καλο...εχει προσωπικοτητα... και σε καλει σε μελετη
View attachment 135542
και αυτα
View attachment 135543
και αυτα
View attachment 135544
Ωραία όλα. Αν και το πρώτο μού αρέσει πολύ (σε άλλης χέρια...), προσωπικά δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Θα ένιωθα σαν αρλεκίνος...
Εριφύλη
Περιβόητο μέλος
Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.991 μηνύματα.

21-07-24

22:58
Δεν τα τρώω, τα κόβω μεταξύ τους.. Μόνο όταν τα βάφω δεν τα κόβω, αλλά τώρα τα διέλυσα λίγο
Αυτό το έκανα από τα προνήπια, δε θα φύγει ποτέ..

γιαννης_00
Επιφανές μέλος

21-07-24

22:58
ναι ναι η προσαρμοστικοτητα ειναι τεχνη..Χαχαχαααα...είδες ; Όσο ζεις μαθαίνεις...Και τί χρήσιμα πράγματα ε ;
Ωραία όλα. Αν και το πρώτο μού αρέσει πολύ (σε άλλης χέρια...), προσωπικά δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Θα ένιωθα σαν αρλεκίνος...
τα ωραια νυχια ..τα κοντουλια ειναι πορωση ..και τα μεγαλα κακη ανατριχιλα.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

21-07-24

23:01
Βρε σταμάτα. Στο έχω ξαναπεί. Μην είσαι τόσο απόλυτη...Δεν τα τρώω, τα κόβω μεταξύ τους.. Μόνο όταν τα βάφω δεν τα κόβω, αλλά τώρα τα διέλυσα λίγο
Θα φύγει. Στο υπογράφω.-
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

21-07-24

23:03
ε την λυση την εχεις ...ενα ημιμονιμο το μηνα.... 15 ευρουλακια και τελος και θα κουσκουσαρεις και με την κοπελα.Δεν τα τρώω, τα κόβω μεταξύ τους.. Μόνο όταν τα βάφω δεν τα κόβω, αλλά τώρα τα διέλυσα λίγο
γεγονος ειναι στα προνηπια δεν τα βαφουν μονο τα μαλωνουν.
Unboxholics
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Unboxholics αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.

22-07-24

10:00
Εγω απο την αλλη εχω την ταση να "βγαζω" ή να πειραζω γενικα το δερμα γυρω απο το νυχι μου με το χερι, αντίχειρα κυριως(ποτε δεν βαζω στο στομα μου τα νυχια μου)...
Τα νυχια ομως ποτε δεν τα εχω "φαει"

vasilagas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο vasilagas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 206 μηνύματα.

22-07-24

10:07
Κάτι ψυχολογικο θα είναι. Άγχος, ocd κλπ. Πρέπει να τα αντιμετωπίζεις απ τη ρίζα τους.
Scandal
Διαχειριστής

22-07-24

10:10
Εγώ δεν έχω βάλει ποτέ στο στόμα μου τα νύχια μου, αλλά θέλω πάντα να τα κόβω κοντά, να μην αφήνω λευκό νύχι / μισοφέγγαρο (το θεωρώ κάργα αντιαισθητικό). Απλά στον δείκτη το έχω παρακάνει και έχει πάει πολύ χαμηλά το περιθώριο.
vasilagas
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο vasilagas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Γονιός/Οικοκυρικά και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 206 μηνύματα.

22-07-24

10:14
Εγώ είχα μεγάλο θέμα ανέκαθεν. Επίσης κάποτε τραβούσα τις τρίχες από τα μαλλιά μου. Ευτυχώς αυτό το κοψα. Πλέον το ελέγχω λίγο με τα νύχια, αλλά παλι σε περιοδους έντονου στρες τα ρημάζω τελειως, ούτε που το καταλαβαίνω.
Είμαι και σε ηλικία που δεν δικαιολογείται. Μάλλον δεν θα απαλλαχτώ ποτέ από αυτό το κουσούρι.
Είμαι και σε ηλικία που δεν δικαιολογείται. Μάλλον δεν θα απαλλαχτώ ποτέ από αυτό το κουσούρι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 53 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.