Εάν αποφάσιζε να γίνει διδάκτωρ τότε δεν νομίζω να τονα ντιμετώπιζαν ρατσιστικά οι συνάδελφοί του, μιας και υποτίθεται ότι θα ήταν επαρκώς ενημερωμένοι για τους τρόπους μετάδοσης της ασθένειας. Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής του σε χειρουργικές επεμβάσεις και επαφή με χειρουργικά εργαλεία, ακόμα και αντικείμενα εξέτασης, καθώς δεν εγγυάται κανείς ότι δεν θα κοπεί και δεν θα μεταδώσει τον ιό σε κάποιον ασθενή του. Αν και αποτελεί την κυριότερη αιτία μετάδοσης του HIV, η ρατσιστική συμπεριφορά έχει και τη γνωστή αιτία : έχει ριζώσει η σκέψη ότι το aids είναι η νόσος των ομοφυλόφιλων. Αυτό να πάει να το πει, όποιος ενστερνίζεται την άποψη, στο 10χρονο κοριτσάκι που κόλλησε hiv από απρονοησία γιατρών και νπσηλευτών σε μονάδες αιμοδοσίας.
Εγώ προσωπικά... δεν θα συμπεριφερόμουν διαφορετικά στον φορέα hiv από τον εργασιακό μου χώρο, ούτε λόγω συμπόνοιας (τί;; γουάτ; γτφ?)* ούτε λόγω φόβου-αποστροφής. Θα με ενδιέφερε όμως να μην υπάρχει ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο να κολλήσω μέσω εργαλείων που χρησιμοποιούμε απο κοινού.
*είναι υποκρισία να πει κάποιος ότι "συμπονεί" έναν άνθρωπο που θα περάσει τη ζωή που του απομένει πνιγμένος στα χάπια, στο περιθώριο και την μοναξιά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.