Το ξέρω, το σέβομαι, αλλά διαφωνώ.
Θέλω μία γενικευμένη αλλαγή στον κόσμο.
Κι εγω, αλλά μάλλον επιλέγουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης. Δεν είναι κακό.
Η χαρά των συνοδοιπόρων μας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς σε κάθε χώρα είναι και δική μας χαρά.
Συγγνώμη αδερφέ μου, μα ο Τούρκος δεν είναι συνοδοιπόρος. Είναι αντιαμερικανός, εθνικιστής σε ποσοστό 56% και έχει βάλει στόχο την Κύπρο και την Ελλάδα. Όλα τα κόμματα έχουν εθνικιστική ρητορική απέναντι. Ούτε ένα δεν κρατάει συνοδοιπορικά χεράκια για την καλυτέρευση όλου του κόσμου.
Δε λένε "θα σας αφήσουμε ησυχους μέχρι να βγάλετε κι εσεις έναν Βυζαντινό Αυτοκράτορα Valder που θα σας κάνει τη χώρα γαμάτη και ισχυρή", αλλά λένε "φέρτε μας τα νησιά, Μητσοτάκης γιοκ, φέρτε πίσω τον Τσίπρα που έφερνε Πακι αβέρτα στην Αθήνα, Αφγάνι αβέρτα στα νησιά, και δινει ιστορία και γλώσσα στα γυφτοβούλγαρα του Θέματος Λύχνιδου-Σκούπων".
Αυτός θέλει αυτό που γαμάει εμένα, εγω λοιπόν γιατί να μη θέλω αυτό που γαμάει αυτόν;
Το συμφέρον της χώρας μου δεν με ενδιαφέρει γιατί πολύ απλά δεν εξ υπηρετείται.
Όχι φίλε μου. Διαφωνούμε κάθετα. Αυτα είναι δυο διαφορετικά πράγματα και μάλιστα αποτελούν όπως θα λέγαμε και στη Στατιστική "Μη εξαρτημένα ενδεχόμενα".
Εγω ξέρω ότι δεν εξυπηρετείται πάντοτε.
Όμως γνωρίζω και κάτι άλλο, αν και δεν ψηφίζω ΝΔ, ότι έστω και με ΝΔ κάτι γίνεται, σε σχέση με το να έρθει ο Τσίπρας και να τεθούν υπο αμφισβήτηση συμμαχίες με Γαλλία, Εμιράτα, Αίγυπτο, Ισραήλ.
Τις επενδυτικές βαθμίδες και τις λοιπές φιλελεύθερες πίπες των αρίστων της Νουδούλας δεν τις χάφτω, οικονομολόγος είμαι και ξέρω τι βλέπω. Και μάλιστα οικονομολόγος κόντρα, όχι Φωτάκης συστημικός.
Εστω το 1 στα 10 εξυπηρετείται λοιπόν, για άλλους λόγους, γιατί μας αφήσαν οι Αμερικάνοι να το εξυπηρετήσουμε, γιατί θέλουν ψήφους οι Νουδούλοι ή δεν ξερω κι εγω τι.
Δεν θα το σβήσω αυτό και ούτε θα πω "Στα παπάρια μου η χώρα, είμαι μηδενιστής, δεν εξυπηρετείται τίποτα".
ΟΜΩΣ παρόλο που δεν είμαι με κανέναν, ούτε ΝΔ, ούτε Συριζα, ούτε Κάσι, ούτε τίποτα, ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ το συμφέρον της χώρας μου.
Αν ήμουνα επάνω και κυβερνούσα, θα προτιμούσα ΝΑ ΛΙΩΣΩ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ για να γινει ξανα υπερήφανος αυτός ο λαός κι αυτή η χώρα πανίσχυρη.
Στην Γ' Ελληνική Δημοκρατία το εθνικό μας συμφέρον για την κυρίαρχη τάξη συνδέθηκε με τον λόγο του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1976 στη Βουλή «η Ελλάς πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτιστικά ανήκει εις την Δύσιν». Για τους τωρινούς αρχηγούς αυτό εθεωρείτο εθνικό συμφέρον και αυτό δεν είναι εθνικό συμφέρον, τουλάχιστον όχι από το 1991 που κατέρρευσε το αντίπαλο δέος και έπειτα. Οπότε όχι δεν υποστηρίζω με γνώμονα το τι συμφέρει την Ελλάδα. Ο Βίκτωρ Ορμπάν που για εμένα είναι είδωλο ηγέτη, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντιμήρ Πούτιν κλπ εθεωρούνται φιλότουρκοι. Και γιατί να μην είναι θα ειπώ εγώ; Ημείς οι Έλληνες πως περιμένουμε οι άλλοι να εξ υπηρετούν τα ιδικά μας συμφέροντα όταν δεν τα εξ υπηρετούμε ημείς οι ίδιοι;
Μα οταν ακόμα κι εσυ που είσαι πατριώτης, και μην παρεξηγηθείς, γυρίζεις και λες οτι δε σε ενδιαφέρει το συμφέρον της χώρας σου, ή τη μια μέρα είσαι Κασι, την άλλη ΚΚΕ (δηλαδή πιο mindblown πεθαίνεις), πως στον πούτσο να εξυπηρετήσεις εσυ ο ίδιος το συμφέρον της χώρας σου.
Τελικά ρε φίλε αφου δεν το θέλεις το συμφέρον, γιατί παραπονιέσαι που δεν εξυπηρετείται; Για να χεις κατι να γκρινιάζεις;
Με αγάπη στο λέω, μη στραβώσεις.
Όταν σε όλη την υφήλιο η Ελλάς εθεωρείτο προτεκτοράτο των ΗΠΑ και της Γερμανίας; Και ημείς όχι μόνο δεν κάνουμε τίποτες για να το αλλάξουμε αυτό αλλά το αποδεχόμαστε και ως «αναγκαίο κακό» σύμφωνα με κάποιους «πατριώτες».
Ο Ερντογάν μόνον την χώρα του δεν γ@μ@ει. Τον λαό του γ@μ@ει όπως και κάθε ηγέτης άλλως τε που είναι υποχείριο των εγχώριων και των διεθνών ολιγαρχών. Όχι όμως την χώρα του. Η Τουρκία κόβει και ράβει. Επίσης εννοείται και θέλουμε το καλό του Τουρκικού λαού γιατί είναι πρότυπο. Μία χώρα χωρίς καμμία σπουδαία ιστορία να έχει τόσο υψηλό εθνικό φρόνημα όσο δεν έχουμε δει εμείς εδώ τα τελευταία 50 χρόνια. Ντροπή μας!
Την υστεροφημία του για να υπερνικήσει τον Κεμάλ θέλει.
Δεν μπορείς να λες οκ γαμάει το λαό του αλλά όχι τη χώρα του. Η χώρα σου ΕΙΝΑΙ ο λαός σου.
Κανένα πρότυπο δεν ειναι ο Τουρκος. Σφαγείς του Ελληνισμού, των Ασσυρίων και των Αρμενίων είναι και είναι κράτος πειρατής με ποινικό μητρώο.
Θαύμαζέ τους κρυφά, εγω αρνούμαι να θαυμάσω αυτούς που εξόντωσαν τους προγόνους μου και το κράτος μου.