Του κόσμου τα παράξενα

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,192 μηνύματα.

pluton

New member

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 551 μηνύματα.Μέσα στον μουσουλμανικό πολιτισμό συμπεριλαμβάνεται και female genital mutilation (FGM) πρόκειται για μια βάρβαρη διαδικασία που εφαρμόζεται


Αλλά και σε άλλα κράτη όπως το Ιράκ Κουρδιστάν και την Υεμένη.

Πραγματικά τι γνωρίζουμε για αυτή την υπόθεση;


Σημείωση συντονιστή: Το θέμα μπορεί να περιέχει περιγραφές και φωτογραφίες σκληρού περιεχομένου. Παρακαλώ να μπαίνουν σε σπόιλερ και να μην το ανοίγετε αν δε θέλετε να τα δείτε.


 

pluton

New member

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 551 μηνύματα.

Αυτό που διηγείται εδώ έχει συμβεί και στην Ελλάδα του προηγούμενου αιώνα... εξηγούμαι. Πριν μια δεκαετία περίπου επισκέφτηκα το νεκροταφείο του Βόλου (το παλαιό στην Ν Ιωνία Βόλου) για οικογενειακή υπόθεση.


Εκεί κάποιοι με ξενάγησαν και μου έδειξαν τα πιο αξιόλογα αγάλματα του νεκροταφείου.... ένα από αυτά ήταν ένα μαρμάρινο τραπέζι στο ένα από τα τέσσερα πόδια είχε περιελιχτεί ένα φίδι, πάνω στο τραπέζι υπήρχαν ποτήρια μια κανάτα και ανοιγμένα βιβλία.... Αυτά τίποτα άλλο όλα από μάρμαρο.


Μου εξήγησαν ότι παίχτηκε ένα δράμα (περίπου στο 1900 ).... σε μια εύπορη Βολιώτικη οικογένεια τα παιδιά σηκώθηκαν το πρωί να πάνε στο σχολείο τους, είχαν ανοίξει τα βιβλία τους για να δουν τα μαθήματά τους πριν πάνε σχολείο τους και έπιναν το πρωινό τους γάλα. Ένα φίδι είχε ανέβει και είχε πιεί από την κανάτα που είχαν το γάλα και τα παιδιά πέθαναν όλα πίνοντας από αυτή την κανάτα.


Αλλά και σε μια διήγηση ενός αξιολάτρευτου χωρικού στην Μακεδονία έμαθα ότι κάθε μέρα που πήγαινε στην στάνη του έψαχνε τα μαστάρια στην αγελάδα του, όταν τον ρώτησα γιατί; η απάντησε με εξέπληξε ... υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μπει φίδι στην στάνη και να αρμέξει την αγελάδα δηλητηριάζοντας το γάλα της. Η αγελάδα αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν αντιδρά καθόλου αφήνει το φίδι να την αρμέξει, το φίδι δεν την σκοτώνει την αγελάδα αλλά της πληγώνει τις θηλές της....


Απ ότι φαίνεται αυτά συμβαίνουν... στις αγροτικές κοινωνίες.
 
Τελευταία επεξεργασία:

pluton

New member

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 551 μηνύματα.
female genital mutilation (FGM)

Ορισμός "Μερική ή ολική αφαίρεση των εξωτερικών γυναικείων γεννητικών οργάνων ή άλλων τραυματισμών στα γυναικεία γεννητικά όργανα για μη-ιατρικούς λόγους" ( WHO , UNICEF και UNFPA , 1997).

Areas​
Περιοχές Την Αφρική , την Ασία , τη Μέση Ανατολή και τις κοινότητες από αυτές τις περιοχές
Numbers Αριθμοί Πάνω από 200 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια σε 27 αφρικανικές χώρες. Ινδονησία . Το ιρακινό Κουρδιστάν . και της Υεμένης (από το 2016)

Age​
Ηλικία Ημέρες μετά τη γέννηση έως την εφηβεία.

Οι ξέγνοιαστες καλοκαιρινές ημέρες. Είναι το βασικό υλικό των παιδικών αναμνήσεων υπέροχα ανέμελα απογεύματα αδιαπραγμάτευτης ελευθερίας, παιχνίδια στον ήλιο με τους φίλους, τα μαθήματα και το σχολείο να μοιάζουν χαμένα σε ένα ξεχασμένο παρελθόν...

Όμως για εκατομμύρια μαθήτριες στην Αίγυπτο, αυτή η εποχή του χρόνου συνδέεται με κάτι πολύ σκοτεινό: την έναρξη της περιόδου ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων (female genital mutilation - FGM).
Η Mona Mohamed ήταν δέκα ετών όταν υπέστη τη δοκιμασία αυτή - που αποκαλείται επίσης γυναικεία περιτομή, μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα στο χωριό της στην Αίγυπτο.

«Ήμουν τρομοκρατημένη», αφηγείται στο CNN, «με κρατούσαν στο πάτωμα, η μαμά μου από το ένα χέρι και η γιαγιά μου από το άλλο».Την ώρα που το 10χρονο κορίτσι προσπαθούσε να απελευθερωθεί από τον κλοιό των αγαπημένων της προσώπων στο πάτωμα του σαλονιού, ένας γιατρός της έκανε ένεση με αναισθητικό. Η Mona θυμάται πως της έδωσαν να μασά μία τσίχλα μέχρι που τελικά κοιμήθηκε. Όταν ξύπνησε συνειδητοποίησε πως είχε ακρωτηριαστεί.
Αίγυπτος: Η «πρωτεύουσα» του FGM

Ιστορίες σαν της Mona δεν είναι σπάνιες στην Αίγυπτο, όπου το «κόψιμο» των γυναικείων γεννητικών οργάνων θεωρείται το βάρβαρο τελετουργικό της ωρίμανσης των κοριτσιών από την εποχή των φαραώ. Μεταξύ των 125 εκατομμυρίων κοριτσιών που είναι σήμερα εν ζωή και έχουν υποβληθεί σε αυτή την απάνθρωπη διαδικασία, ένα στα τέσσερα ζουν στην Αίγυπτο, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Το 92% των παντρεμένων γυναικών στην Αίγυπτο ηλικίας από 15 έως 49 ετών έχει υποστεί ακρωτηριασμό των γεννητικών οργάνων, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Μάιο. Ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί ελαφρώς από το 97% που ήταν το 2000, αλλά η βασανιστική και επικίνδυνη αυτή πρακτική εξακολουθεί να θεωρείται κανόνας.
Τα περισσότερα κορίτσια υφίστανται τον ακρωτηριασμό σε ηλικία από 9 έως 12 ετών και οι «επεμβάσεις»- αν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έτσι- γίνονται κατά τη διάρκεια των διακοπών του καλοκαιριού ούτως ώστε τα κορίτσια να αναρρώσουν στο σπίτι τους.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

pluton

New member

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 551 μηνύματα.Ο ΟΗΕ τονίζει πως δεν υπάρχει κανένα ιατρικό όφελος από τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Αντίθετα μπορεί να προκαλέσει σωματικά και συναισθηματικά τραύματα που βασανίζουν τα κορίτσια για όλη την υπόλοιπη ζωή τους.


«Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καταγγέλλει ο Jaime Nadal-Roig, εκπρόσωπος του Οργανισμού στο Κάιρο. «Δεν προσθέτει τίποτα στη ζωή των κοριτσιών και δεν υπάρχει καμία ιατρική ή θρησκευτική βάση για τη διαδικασία αυτή».Η πιο κοινή διαδικασία ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων στην Αίγυπτο είναι ο τύπος Ι, δηλαδή η μερική ή ολική αφαίρεση της κλειτορίδας. Αυτό που υπέστησαν η Mona Mohamed και οι μεγαλύτερες αδελφές της πριν από χρόνια.


Σε σύγκριση με τις αδελφές της, η Mona ήταν τυχερή, από την άποψη πως αυτός που της ακρωτηρίασε τα γεννητικά όργανα ήταν γιατρός. Οι αδελφές της έπεσαν στα χέρια μιας γυναίκας που αποκαλείται παραδοσιακά ............


- δεν είναι γιατρός προφανώς- η οποία τις έκοψε με τη λάμα ξυραφιού και έριξε στις πληγές του χώμα για να σταματήσει την αιμορραγία.
Η 47χρονη σήμερα Mona θυμάται να ρωτά τη μαμά της γιατί ήταν τόσο σημαντική η γυναικεία περιτομή. «Συνήθως τα κορίτσια στην ηλικία σου αρχίζουν να διεγείρονται και η επέμβαση το αντιμετωπίζει αυτό», της απάντησε.
Ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων είναι παράνομος στην Αίγυπτο από το 2008 αλλά η πρακτική παραμένει γραμμένη στο DNA της αιγυπτιακής κοινωνίας, όπου πολλοί θεωρούν τον ακρωτηριασμό μέθοδο «ανγοποίησης» του κοριτσιού ώστε να μπορέσει να παντρευτεί.


«Συνηθιζόταν να γίνεται κι ένα πάρτι για ένα κορίτσι μετά τον ακρωτηριασμό του, για να γιορτάσουν και να ανταλλάξουν δώρα», εξηγεί ο Nadal-Roig. «Έτσι για να πει κάποιος ‘αυτό είναι έγκλημα, είναι αμαρτία, δεν επιτρέπεται από τη θρησκεία’ θα πρέπει να βρεθεί απέναντι σε πολλές πεποιθήσεις ριζωμένες και κοινωνικές νόρμες». 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

pluton

New member

Ο pluton αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 551 μηνύματα.
Σημάδια προόδουΠρόοδος ωστόσο καταγράφεται: Το ποσοστό των κοριτσιών 15-17 ετών που υπέστησαν αυτή τη βάρβαρη διαδικασία έπεσε από το 74,4% το 2008 στο 61% το 2014- ένα σαφές σημάδι πως η προσπάθεια να εξαλειφθεί η πρακτική αυτή έχει κάποιο αποτέλεσμα.
Η Αίγυπτος ανακοίνωσε προ καιρού σχέδιο για τον περιορισμό του FGM κατά 10-15% στην επόμενη 5ετία. Αν αυτό επιτευχθεί θα είναι η πρώτη φορά σε διάστημα δεκαετιών που οι γυναίκες που έχουν γλιτώσει θα είναι περισσότερες από εκείνες που έχουν ακρωτηριαστεί.
«Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο αλλά τώρα πιστεύω πως το πολιτικό κλίμα είναι υποστηρικτικό και μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας», δηλώνει η Vivian Fouad, επικεφαλής του Νational Population Council που ηγείται της προσπάθειας εξάλειψης του FGM. «Για χρόνια ήμαστε στην άμυνα, τώρα περάσαμε στην επίθεση».
Η μάχη να εκλείψει ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων στην Αίγυπτο εκτυλίσσεται παράλληλα σε πολλά μέτωπα, από τα δικαστήρια ως τους χώρους λατρείας και τους δρόμους.

Ο αγώνας όμως παραμένει δύσκολος. Περίπου έξι στις δέκα γυναίκες πιστεύουν πως η πρακτική του ακρωτηριασμού θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται, σύμφωνα με πρόσφατη κυβερνητική έκθεση. «Είναι η παράδοση, δεν υπάρχει διαφυγή», λέει η Sarah Abulaziz Mohamed, που υπέστη τον ακρωτηριασμό στα 12 χρόνια της στο Μansour.«Πλήγωσε την αξιοπρέπειά μου, ήμουν αναγκασμένη να το κάνω αυτό ενώ δεν ήθελα, μισώ τον άνδρα που μου το έκανε αυτό».
Η Sarah είναι τώρα 40 χρονών και έχει δύο μικρές κόρες. Λέει πως ο FGM της προκάλεσε ψυχολογικά τραύματα εφ’ όρου ζωής αλλά της δίδαξε κι ένα πολύτιμο μάθημα. «Δεν θα το έκανα ποτέ και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες στις κόρες μου. Μέχρι σήμερα ακόμα πονάω. Ό,τι έφυγε, έφυγε… το κομμάτι μου αυτό δεν μπορεί ποτέ να μου επιστραφεί».
newsbeast.gr


 
Τελευταία επεξεργασία:

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,192 μηνύματα.

sophie_96

Well-known member

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,124 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,192 μηνύματα.

Jordan

New member

Ο Jordan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 71 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,192 μηνύματα.
"Κόκκινη κάρτα" για τη Nutella εξαιτίας προωθητικής ενέργειας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ

Τί πρόβλημα έχουν ακριβώς; Ας κλείσουν και τα σούπερ μάρκετ λοιπόν αφού είναι γεμάτα με ανθυγιεινα και παχυντικα πράγματα. Αν ο γονιός θέλει να αφήσει το παιδί του να φάει νουτελα με το κιλό αυτούς τι τους νοιάζει; Με τσαντιζουν αυτοί που δήθεν νοιάζονται για τη δημόσια υγεία. Ποιος ξέρει τί συμφέροντα υπάρχουν από πίσω.
 

sophie_96

Well-known member

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,124 μηνύματα.
Κι όμως υπάρχει! Γνωρίστε το πρώτο μουσείο στο κόσμο που είναι αφιερωμένο στο ανθρώπινο σώμαΤο ανθρώπινο σώμα είναι ο πιο περίπλοκος και μοναδικός οργανισμός στο κόσμο. Κάθε πτυχή του σώματος, μέχρι το πιο μικροσκοπικό κύτταρο, αποκαλύπτει ότι είναι φτιαγμένο με φοβερό και θαυμάσιο τρόπο. Τα παιδιά θέλουν να μάθουν πώς λειτουργεί το σώμα τους. Έχουν περιέργεια για τα διάφορα όργανα που το αποτελούν, για τους μηχανισμούς και τα συστήματά του. Δεν θα ήταν υπέροχο να μπορούσαν να δουν από κοντά βήμα βήμα τις λειτουργίες του σώματος και να βρουν απάντήσεις σε όλα τους τα ερωτήματα;Μία επίσκεψη στο Μουσείο Ανθρώπινου Σώματος «Corpus Museum for Ηuman Βody» που βρίσκεται στην Ολλανδία, είναι ό,τι ακριβώς ψάχνετε. Το κτίριο του μουσείου είναι ένα τεράστιο καθιστό σώμα, ύψους 35 μέτρων, φτιαγμένο από γυαλί, ενώ το εσωτερικό του είναι ένα ακριβές αντίγραφο του ανθρώπινου οργανισμού. Η περιήγηση του επισκέπτη είναι ένα επιμορφωτικό ταξίδι στην ανθρώπινη ανατομία, αφού κάθε αίθουσα αντιστοιχεί σε ένα σημείο του σώματος. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να περπατήσουν μέσα στην ανθρώπινη καρδιά, να κάνουν βόλτα στη στοματική κοιλότητα και να δουν τα μαλλιά του ανθρώπου να μακραίνουν. Αφετηρία είναι τα πόδια, από όπου ξεκινάει η εντυπωσιακή περιήγηση μέσα στο Μουσείο, ενώ η διαδρομή συνεχίζεται προς το επάνω μέρος του σώματος, καταλήγοντας στους νευρώνες του εγκεφάλου.
Η ξενάγηση από ειδικούς επιστήμονες διαρκεί περίπου 55 λεπτά και εξηγεί από τις βασικές λειτουργίες κάθε οργάνου, μέχρι τις πιο περίπλοκες απορίες , όπως τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν χασμουριόμαστε και πως αντιδρούν τα ζωτικά μας όργανα στη λήψη διαφορετικών ειδών τροφής.Οι πληροφορίες αυτές θα έμοιαζαν με βαρετό μάθημα ανθρωπολογίας, αν ακούγονταν σε μια σχολική αίθουσα. Όταν όμως περπατά κανείς μέσα στο μουσείο ανθρώπινου σώματος, μαθαίνει διασκεδάζοντας.Σε κάθε αίθουσα υπάρχουν ηχεία από τα οποία ακούγεται ο «ήχος» του κάθε ζωτικού οργάνου. Μετά την ξενάγηση, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στο διαδραστικό τμήμα με τις Ιατρικές πληροφορίες, για να ολοκληρώσει το μάθημα ανθρωπολογίας. Τέλος, στο μουσείο υπάρχει κατάστημα, από όπου μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί ευφάνταστα αντικείμενα, ομοιώματα των ανθρώπινων ζωτικών οργάνων, βιβλία και φωτογραφίες.
ΠΗΓΗ
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,192 μηνύματα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,192 μηνύματα.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, επαγγέλεται Web developer και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 7,194 μηνύματα.
Ειδικά αυτή με το τιρκουάζ φόρεμα είναι σαν να σηκώθηκε στ' αλήθεια :hypno:
Ίσως να είναι και βοηθητικό στην αποδοχή του θανάτου!
Σηκώνουν του νεκρούς από τον τάφο και τους περιφέρουν μέσα στο χωριό!

Οι ανατριχιαστικές αυτές θρησκευτικές τελετές και παραδόσεις επιβιώνουν στα βάθη της Ινδονησίας.

Για τη φυλή «Toraja» που ζει στο νησί «Sulawesi» στην Ινδονησία η περιφορά των νεκρών με την βοήθεια των ζωντανών είναι μια παράδοση αιώνων.Είναι ένας τρόπος για να τιμήσουν τους νεκρούς συγγενείς τους και μάλιστα το εφαρμόζουν κάθε 3 χρόνια, τον Αύγουστο.Ξεθάβουν τους νεκρούς συγγενείς τους και τους φοράνε καινούργια, καθαρά ρούχα. Στη συνέχεια τους περιφέρουν στο χωριό σαν ζόμπι.Οταν ένα μέλος της φυλής πεθαίνει, η οικογένεια του εκλιπόντος, διοργανώνει μια σειρά από ταφικές τελετουργίες, γνωστές ως Rambu Soloq, οι οποίες διαρκούν πολλές μέρες. Η τελετή ταφής δεν πραγματοποιείται αμέσως και αυτό γιατί μια τυπική οικογένεια δεν έχει αρκετούς οικονομικούς πόρους για την πραγματοποίηση της. Και έτσι η οικογένεια περιμένει – εβδομάδες, μήνες ακόμα και χρόνια- έτσι ώστε να μαζέψει αρκετά χρήματα για να μπορέσει να ολοκληρώσει την ταφή. Στο μεταξύ ο θανών δεν θάβεται αλλά ταριχεύεται και παραμένει κάτω από την ίδια στέγη μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια. Μέχρι να γίνει η κηδεία δεν θεωρείται νεκρός αλλά άρρωστος.Οταν τα χρήματα συγκεντρωθούν αρχίζει η τελετή που ξεκινά με τις θυσίες και την σφαγή βουβαλιών και χοίρων. Τα νεαρά αγόρια υπό τους ήχους της μουσικής συγκεντρώνουν το αίμα των ζώων που αναβλύζει σε σωλήνες από μπαμπού. Οσο πιο ισχυρός ο νεκρός τόσο περισσότερα ζώα θυσιάζονται.Στη συνέχεια, έρχεται η πραγματική ταφή. Τα μέλη της φυλής Toraja σπάνια θάβονται στο έδαφος. Τοποθετούνται είτε σε σπηλιές σκαμμένες σε βραχώδη πλαγιές ενός βουνού ή σε ξύλινα φέρετρα κρεμασμένα πάνω σε ένα βράχο. Ενα ξυλόγλυπτο ομοίωμα, που ονομάζεται Tau tau και εκπροσωπεί τον θανόντα τοποθετείται συνήθως στο σπήλαιο εκεί που είναι θαμμένος ο νεκρός.


Τα μωρά που πεθαίνουν τοποθετούνται μέσα στο κορμό του δέντρου και η κουφάλα καλύπτεται με φύλλα από φοίνικα. Ο λαός πιστεύει ότι όταν η οπή σφραγιστεί, το δέντρο αρχίζει να επουλώνεται και το κορμάκι του παιδιού απορροφάται από αυτό.

Πηγή: paraxeno.com
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,192 μηνύματα.

sophie_96

Well-known member

Η sophie_96 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,124 μηνύματα.
Αυτό το μωρό έγινε viral χάρη στο ιδιαίτερο σημάδι με το οποίο γεννήθηκε!


Ο Çinar Engin είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μωρό από την Τουρκία που γεννήθηκε με ένα σημάδι γέννησης σε σχήμα καρδιάς!

«Αφού η νοσοκόμα τον καθάρισε, ήμουν ο πρώτος που είδε το σημάδι στο μέτωπο του», είπε ο πατέρας του Çinar, Murat Engin στην Daily Mail.


«Εξεπλάγην πραγματικά. Όταν κοίταξα καλά το μέτωπο του κατάλαβα πως ήταν μια τέλεια καρδιά. Μου ήταν πολύ δύσκολο να συγκρατήσω τα δάκρυα μου.»

Ο Murat ανέφερε πως οι νοσοκόμας άρχισαν να μπαίνουν στο δωμάτιο για να βγάλουν φωτογραφίες με το μωρό, στο οποίο έδωσαν το παρατσούκλι «το παιδί της αγάπης».

Ο Çinar είναι 14 μηνών τώρα και συνεχίζει να τραβά την προσοχή. «Όταν περπατάμε στον δρόμο, όλος ο κόσμος μας χαμογελά και του δείχνει απίστευτη αγάπη.»

«Ήταν σαν δώρο από τον Θεό» είπε ο πατέρας του μωρού. «Κανείς μας δεν είχε αρνητικά αισθήματα.»
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,192 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top