Φίλε μου, συμφωνώ μαζί σου όμως δηλαδή, τι να σου πω; Ότι ο Χριστιανισμός δογματικά συμφωνεί με όλα τα στραβά και ανάποδα που πράξανε οι λειτουργοί του; Αν Χριστιανισμός = Αγάπη, Συγχώρηση, Μακροθυμία, Έλεος κτλ. ΟΧΙ! Αν σου έλεγα ότι συμφωνεί θα σε κορόιδευα οπότε προτιμώ να χαράσσω μια διαχωριστή γραμμή μεταξύ θεωρίας (ιδεατό) και πράξης (ρεαλισμός) δίχως να δικαιολογώ αγαπητέ μου κανέναν.
Υπάρχουν βέβαια Πιστοί με όλη της σημασία της λέξης και Πιστοί που είναι άπιστοι, τους πρώτους σπάνια θα τους βρεις στην Εκκλησία πάντως (προσωπική πείρα).
Στον κόσμο θα βρεις δεκάδες ή καλύτερα εκατοντάδες θρησκείες όλες έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους ακόμα και ο αθεϊσμός (ταμπού για ορισμένους) – πιο πολύ εκτιμώ έναν άθεο που επιλέγει τον Σωκρατικό δρόμο της Αρετής δίχως να περιμένει κάποια μεταφυσική ανταπόδοση παρά έναν πιστό (οιουδήποτε δόγματος) που μπορεί να προσβλέπει σε μελλοντικές αποδοχές.
Αν με αυτά που έγραψα σου φαίνομαι δικηγόρος αυτής της νοοτροπίας ή αυτής της θρησκείας τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε, εγώ φιλέ μου σου λέω απλά τι διδάσκει η συγκεκριμένη θεολογία (μέσα από τα φίλτρα των Πατέρων), δεν σημαίνει ότι τάσσομαι υπέρ της – θα έπρεπε να είχες προσέξει ότι δεν μεταχειρίζομαι τον όρο «Θεία Αποκάλυψη» αλλά «Θρησκεία» αυτό από μόνο του λέει πολλά, αλλά anyway …
Για να ολοκληρώσουμε λοιπόν ώστε να μην δημιουργώ εντυπώσεις που είναι μακράν των αντιλήψεων μου, λέω καθαρά και ξάστερα ότι ΔΕΝ δίνω δεκάρα για το αν θα πιστέψει κάποιος στον Χριστιανισμό ή αν θα υπάρχει Χριστιανισμός αργότερα, δεν με αφορά, αν με καταλαβαίνεις.
Λέχθηκαν κάποια πράγματα και απλά απάντησα ειλικρινέστατα, πιo ειλικρινές απαντήσεις από τις δικές μου δεν θα βρεις (στο εγγυώμαι αυτό) στον Ορθόδοξο χώρο, από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο που επιθυμεί.
Οι θρησκευτικές διενέξεις είναι ότι πιο βαρετό μπορεί να μου συμβεί.
Καλή συνέχεια.