DreamsRevenge
Περιβόητο μέλος

Πληροφορίες για τα ανήλικα παιδιά τους μοιράζονται με τους χρήστες του διαδικτύου 9 στις 10 Αμερικανίδες μητέρες, όπως αποκαλύπτει μελέτη για την εταιρεία ασφάλειας των πληροφοριών AVG. Συγκεκριμένα, το 92% των Αμερικανών παιδιών καταγράφει παρουσία στο διαδίκτυο πριν συμπληρώσει την ηλικία των 2 ετών.
Σύμφωνα με το δίκτυο CNET, η εταιρεία συλλογής στοιχείων του διαδικτύου Research Now, μελέτησε 2.200 μητέρες μικρών παιδιών σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Η έρευνα έδειξε ότι οι Αμερικανοί γονείς εμφανίζουν μεγαλύτερη τάση να μοιράζονται πληροφορίες για τα παιδιά τους σε σχέση με άλλες χώρες. Το 1/3 των Αμερικανίδων μητέρων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως είχαν αναρτήσει φωτογραφίες των νεογέννητων παιδιών τους στο διαδίκτυο.
Το 34% των Αμερικανίδων παραδέχτηκε, επίσης, ότι ανάρτησε υπερηχογράφημα των αγέννητων παιδιών τους. Το 73% σχεδόν των γονιών σε Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία απάντησε πως θα το σκεφτόταν αν θα αναρτούσε εικόνες των παιδιών online.
Ο επικεφαλής της AVG, J R Smith σχολίασε πως είναι απολύτως κατανοητό το γεγονός ότι υπερήφανοι γονείς επιθυμούν να ανεβάσουν και να μοιραστούν φωτογραφίες των παιδιών τους με φίλους και συγγενείς. Συμβουλεύει, ωστόσο, τους γονείς να είναι προσεκτικοί, καθώς δημιουργούν ένα ψηφιακό ιστορικό για το νέο αυτό άνθρωπο, το οποίο θα τον ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής του
https://tvxs.gr/node/67685
Αγάπη Vs Ψώνιο Vs Η οικειότητα του διαδικτύου Vs Τα γνωστά 5 λεπτά δημοσιότητας...
Γιατί εκθέτουμε την ιδιωτική / οικογενειακή ζωή μας στο διαδίκτυο?
Και καλά τη δική μας, αλλά εκείνη των παιδιών μας δε μας ανήκει, σωστά?
Και μάλιστα σε ηλικίες στις οποίες τα ίδια τα παιδιά δε μπορούν να εξετάσουν τα δεδομένα, να κρίνουν και να συναινέσουν ή όχι.
Τί είναι αυτό λοιπόν που ωθεί μαμάδες (κυρίως) ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού να αναρτούν φωτογραφίες και άλλα στοιχεία των παιδιών τους στο διαδίκτυο?
Σαφώς και μπορώ να καταλάβω μια πλευρά του θέματος, αυτή του μοιράσματος εμπειριών, της έλλειψης εκείνης της παλιάς καλής επαφής με μεγαλύτερες γυναίκες που βοηθούσαν καταθέτοντας την πείρα τους. Σήμερα, δεν έχουμε και τόσο γύρω - τριγύρω μαμάδες, γιαγιάδες, θείες, μεγάλες εξαδέλφες και άλλες γυναίκες που να μπορούν να δώσουν μια συμβουλή ή έστω μια παρηγοριά στα δύσκολα του μεγαλώματος ενός παιδιού και το "παράθυρο στον κόσμο" είναι πρόσφορη και βολική λύση.
Και πάλι, όμως, η εμπειρία, η ανταλλαγή ιδεών και η επικοινωνία δεν χρειάζονται ο-πωσ-δή-πο-τε τη φωτογραφία ενός μωρού, την ακριβή ημερομηνία γέννησης του και άλλα παρόμοια στοιχεία για να αξιοποιηθούν.
Ή μήπως, πρόκειται για μια ακόμα έκφραση εκείνων των γυναικών που απολυτοποιώντας τη μητρότητα, ζουν δια μέσω των παιδιών τους, πράγμα ίσως καθόλου κακό αλλά όχι και το καλύτερο δυνατό?

Για να είμαι ειλικρινής δεν προσχώρησα ποτέ στην χορεία των οπαδών της "Μαμάς του Γιαννάκη" (βλ. σχετικά επεισόδια των S1ngles). Εκείνης της κατηγορίας γυναικών που ζουν δια μέσω των παιδιών τους και υπερήφανες γι αυτό μιλούν γι αυτά και ασχολούνται με αυτά ολημερίς κι ολονυχτίς στέλνοντας αδιάβαστες τις άψογες μαμάδες των διαφημίσεων.
Ίσως γι αυτό να με προβληματίζει περισσότερο το γεγονός ότι κάποιες φορές βλέπουμε το διαδίκτυο ως την πίσω αυλή μας εκτιθέμενοι (?) στο (παρόλα ταύτα) παγκόσμιο χωριό...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Μοίρασμα εμπειριών είναι, όπως θα ανεβάσεις μια φωτογραφία από κάποιο ταξίδι σου. Όλα τα άλλα μου φαίνονται υπερβολές, τι θα μπορούσε να συμβεί δηλαδή;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lilla My
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σίγουρα θα ήθελα να έχω album με φωτογραφίες του παιδιού μου κι άλλες όμορφες οικογενειακές στιγμές - στη βιβλιοθήκη του σαλονιού μου.

Great Chaos
Περιβόητο μέλος

Καθαρή αφέλεια;Τί είναι αυτό λοιπόν που ωθεί μαμάδες (κυρίως) ένθεν και ένθεν του Ατλαντικού να αναρτούν φωτογραφίες και άλλα στοιχεία των παιδιών τους στο διαδίκτυο?

Γιατί καλέ, που χάθηκαν οι μεγαλύτερες γυναίκες, τις ξέκαναν οι συντάξεις του ΔΝΤ;Σήμερα, δεν έχουμε και τόσο γύρω - τριγύρω μαμάδες, γιαγιάδες, θείες, μεγάλες εξαδέλφες και άλλες γυναίκες που να μπορούν να δώσουν μια συμβουλή ή έστω μια παρηγοριά στα δύσκολα του μεγαλώματος ενός παιδιού και το "παράθυρο στον κόσμο" είναι πρόσφορη και βολική λύση.

Δεν θα μπορούσα να το έχω εκφράσει καλύτερα, πλην έχω μια μικρή (μεγάλη) διαφωνία. Πρόκειται κατά τη γνώμη μου για κάτι ΠΟΛΥ κακό...Ή μήπως, πρόκειται για μια ακόμα έκφραση εκείνων των γυναικών που απολυτοποιώντας τη μητρότητα, ζουν δια μέσω των παιδιών τους, πράγμα ίσως καθόλου κακό αλλά όχι και το καλύτερο δυνατό?![]()

parafernalia
Περιβόητο μέλος

mindcircus
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

Από την άλλη μεριά δε σκέφτονται και τι κινδύνους μπορεί να κρύβει η πράξη τους αυτή.
Συγκεκριμένα για την Αμερική, που πιστεύω ότι το ποσοστό είναι αρκετά λογικό, μια μάνα πιστεύω ότι έχει κάποιους λόγους παραπάνω να το ανεβάσει. Οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής δε θα επιτρέψουν σε όλους να περάσουν και να δουν το παιδί της, αλίμονο. Μέσω του Διαδικτύου αυτή η απόσταση χάνεται και όλα γίνονται πιο εύκολα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Isiliel
Επιφανές μέλος

«Τη φωτογραφία τη βρήκαμε να την έχει ανεβάσει στο facebook χωρίς καλυμμένο πρόσωπο ο πατέρας του παιδιού μαζί με άλλες παρόμοιες. Ο μόνος λόγους που δεν δίνουμε τα στοιχεία αυτού του καθάρματος που δηλώνει πατέρας, είναι η προστασία του παιδιού.» Fb

wonderfool
Νεοφερμένο μέλος

γιατί έτσι θα εκτεθεί σε αμέτρητους κινδύνους, έτσι δεν πρέπει και να το εκθέτει στο ίντερνετ.
Όπως δεν πρέπει να αφήνει και ένα παιδί να σερφάρει μόνο του.
Όλες αυτές οι φωτογραφίες που εκθέτουν παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας -ακόμη και ημερών-
μόνο τους παιδεραστές που καραδοκούν εξυπηρετούν και κανέναν άλλο.
Αν κάποιος θέλει να μοιραστεί με οικογένεια και φίλους κάποια φωτογραφία, όπως προείπε ο Τάσος '97,
το κάνει απλά μέσω μαζικού e-mail.
Επιπλέον εκτός από τους παιδεραστές, εξυπηρετούνται από την έκθεσή μας στο διαδίκτυο (καθώς ουκ ολίγες φορές αποκαλύπτουμε πληροφορίες όπως λεπτομέρειες περί τόπου διαμονής κ.ά.) μπορεί κάλλιστα να κινήσουμε το ενδιαφέρον και άλλων κακοποιών στοιχείων, απαγωγείς κ.λπ.
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος

με τοσα ψυχακια που υπαρχουν ..ποτε δε ξερεις τι μπορει να συμβει ..
και σιγουρα δε θα επερνα το ρισκο
ξερω οτι ειμαι υπερβολικη αλλα φυλαγε τα ρουχα σου...

Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

IreneGr
Δραστήριο μέλος

Το φβ και εγώ ποτέ δεν είχαμε καλές σχέσεις,είμαστε στα πρόθυρα χωρισμού...Ποτέ δεν μου άρεσε και ούτε ασχολούμαι. Όποιος θέλει να δει το παιδί μου θα πρέπει να με γνωρίζει προσωπικά και φυσικά αν θέλει τόσο να το δει ας έρθει σπίτι μου.Πολύ ευχαρίστως

Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος

IreneGr
Δραστήριο μέλος

christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Οι απαγωγείς και οι παιδεραστές δεν βρίσκουν θύματα μέσω Facebook, πως σας ήρθε αυτό?
edweimaste
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.