Διάβασε τη συνθηκη και ελα να μας πεις που κ γιατι δεν συμφωνεις. Η συμφωνια ειναι η μεγαλύτερη νικη τηςτης ελληνικής διπλωματιας
Ότι χειρότερο είναι.
Είναι ήττα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλο τον κόσμο και την παγκόσμια ιστορία.
Επικεντρωθήκαμε στην ονομασία, αλλά αυτό ειναι το λιγότερο.
Μακεδονική ιθαγένεια; Έχετε γνώση του τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Φίλιππος και γενικότερα οι Μακεδόνες ήταν σλάβοι.
Η λέξη ιθαγένεια αν αναλυθεί ετυμολογικά σημαίνει
κατευθείαν από το γένος. Δηλαδή, οι σημερινοί σλαβομακεδόνες είναι κατευθείαν από το γένος του μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό είνια ήττα, είτε είσαι έλληνας είτε είσαι Πέρσης.
Το ίδιο ισχύει και για την γλώσσα. Η συμφωνία αναγνωρίζει την σλαβική γλώσσα των Σκοπιανών ως "μακεδονική γλώσσα". Αυτό είναι λάθος, είτε είσαι έλληνας είτε είσαι Ινδός.
Πάρα πολλές ιστορικές ανακρίβειες. Η συμφωνία πρέπει να πεταχτεί από τη Βουλή. Δεν έχει κανένα δικαίωμα η Βουλή να αλλάζει την ιστορική αλήθεια.
Βασικά απάντησε ΑΚΡΙΒΩΣ σε όσα έγραψες, απλά αδυνατείς να κάνεις τη νοηματική σύνδεση. Δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε νοητική ικανότητα, άλλωστε δεν σε ξέρω, αλλά είναι σαφές πως δεν έχεις στοιχειώδεις γνώσεις τόσο θεωρητικές(πολιτική θεωρία, ανθρώπινη και κοινωνική εξέλιξη κλπ.) όσο και εμπειρικές/πρακτικές.
Δεν διατείνομαι πως εμένα με διακατέχει το "Φως το Αληθινόν", αλλά εσύ αγνοείς(σκόπιμα?) παραδείγματα και ιστορικά γεγονότα.
Κούφια λόγια. Πες μου πιες είναι αυτές οι "λασπολογίες" και οι ανακρίβειες για να απαντήσω επί της ουσίας.
η επιχειρηματολογία σου [...] δε διαφέρει στο ελάχιστο από την τυπική υπερασπιστική επιχειρηματολογία του κάθε υπάρχοντος συστήματος ανέκαθεν
Ε και; Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν είναι επιχείρημα, έτσι;
Αυτό επιβεβαιώνεται και από την πλήρως ιδεαλιστική σου προσέγγιση στο συγκεκριμένο ζήτημα, το Μακεδονικό.
Εξήγησέ μου τι σημαίνει "ιδεαλιστική", και με ποιο τρόπο η προσέγγισή μου του Μακεδονικού ζητήματος είναι "ιδεαλιστική".
Και όπως σου εξήγησαν και παραπάνω, η εναντίωση στην πιο βίαια μορφή της παραπάνω υπεράσπισης(και το ίδιο το σύστημα), στην καταστολή του κράτους και της άρχουσας τάξης, είναι από τους κυριότερους λόγους της ανθρώπινης εξέλιξης.
Της δικής σου εξέλιξης, μπορεί. Της δικής μου, όχι.
Οι αστικές δημοκρατίες, όπως αυτές στις οποίες ζούμε σήμερα, μπορούν και πρέπει να προστατευτούν από οποιαδήποτε μειοψηφία προσπαθεί να τις καταστρέψει. Η αστικές δημοκρατίες λειτουργούν εδώ και αιώνες. Έχουν προσαρμοστεί, και συνεχίζουν να προσαρμόζονται. Αντιθέτως, το κοινωνικο-οικονομικό μοντέλο που θέλουν να φέρουν στο προσκήνιο οι αναρχικοί και οι κομμουνιστές, όχι μόνο έχει δοκιμασθεί δεκάδες φορές, αλλά έχει αποτύχει κάθε φορά που δοκιμάσθηκε.
Να μας συγχωρείτε, λοιπόν, κύριε Βούνε που δεν θέλουμε η Ελλάδα να είναι η επόμενη αποτυχημένη σοσιαλιστική χώρα της παγκόσμιας ιστορίας. Φυσικά θα είμαστε ενάντια σε όσους κλείνουν τα μάτια τους στην ιστορία, και ευελπιστούν να την επαναλάβουν ξανά.
Κοντολογίς, όταν εκφέρεις τετριμμένες απόψεις ως αναλλοίωτες αρχές( οι οποίες έχουν ήδη συζητηθεί και αντικρουσθεί) συνοδευμένες από επικίνδυνες λασπολογίες και ανακρίβειες δεν μπορείς να αναμένεις τίποτα παραπάνω από ειρωνεία ως απάντηση. Δεν συμβαίνει λόγω εκδικητικότητας, αλλά λόγω του ότι οτιδήποτε άλλο δεν έχει νόημα.
Μίλα επι της ουσίας. Δώσε μου παραδείγματα. Με λόγια του αέρα δεν μπορώ να κάνω συζήτηση.
Όσο για την ειρωνία, μην προσπαθείς να την παρουσιάσεις ως αναγκαία συμπεριφορά ενάντια σε τετριμμένες απαντήσεις. Πολλάκις έχεις δηλώσει (κυρίως στο chat) ότι κάνεις trolling για χάριν του trolling.