Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Αμα το μονο που κανεις για να τον τιμισεις ειναι να δωσεις το ονομα του στο παιδι τοτε ναι, ειναι πολυ υποκριτικο. Αλλα μπορει να ειναι ενα μερος του τι κανεις για αυτον, ιδικα ο παπους μου πχ (που μπορω να μιλισω εκ του ασφαλους για αυτον) χαρικε πολυ για τους δυο εγγονους με το ιδιο ονομα και ειμαστε τα δυο αγαπημενα του εγγονια (και εγω λιγο παραπανω λογο επιθετου) και το εχω συζιτισει με τον πατερα μου και μου εχει πει οτι θα χαιροτανε πολυ αν στα γεραματα του ειχε να προσεξει εναν Χρηστακι και να γινει χαζοπαπους. Και απο την στιγμη που το ονομα δεν ειναι υπερβολικα συνιθισμενο και δεν ειναι και κανενα εξωφρενικο για πιον λογο να μην του το δοσω του παιδιου;
Γιαννης, Γιωργος, Μιχαλης κλπ δεν θα ονομαζα ποτε τον γιο μου εκριβος επειδη εχει παραγινει το κακο. Οπως επισης δεν θα το εβγαζα Μιτσο, Μπαμπη και αλλα καθως ειναι"καπος" (no offense, γουστα ειναι αυτα, μην πεσετε να με φατε οσοι εχετε καπιο τετιο ονομα)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prime
Πολύ δραστήριο μέλος

Μ' αρέσουν μερικά από τα αρχαιοελληνικά όπως Φαίδων, Λαέρτης, Σωκράτης, Αλέξανδρος, Ιάσονας, Ηλέκτρα, Ιοκάστη, Κασσάνδρα, Νεφέλη .
Πάντως όποιο όνομα και αν διαλέξει κανείς καλό είναι να μην κάνει υποκοριστικά του τύπου Κώστας αντί Κωνσταντίνος, Αλέξης αντί Αλέξανδρος κτλ.
Τώρα όσον αφορά τις γιαγιάδες και τους παππούδες πρέπει να δείχνουν κατανόηση αν το ζευγάρι δεν επιλέξει τα ονομάτά τους

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

Scandal
Διαχειριστής

Επίσης ο πατέρας μου ήθελε να βγάλουν την αδελφή μου το όνομα της μάνας του [Παγώνα

Στη παλιά μου γειτονιά, μια γειτόνισα τη λέγανε Κατίνα. Μιας που ήμουν και πολύ μικρός τότε, αναρωτιώμουν αν προσβάλεται που τη φωνάζανε έτσι.Αρχική Δημοσίευση από katerina:Κρονε εγω ξεφυγα επιτυχως απ'το "Κατινα", ειδικα αν τα υποκοριστικα ειναι πολυ γεροντιστικα, τυπου κατινα, μητσος, κυρθανασης :p και τετοια, συνηθως δεν περνανε στα παιδια

Isiliel
Επιφανές μέλος

Η θέα Αμφιτρίτη ήταν μια από τις γυναίκες του Ποσειδώνα. Στην αρχή η Αμφιτρίτη φοβόταν να τον πλησιάσει, έτσι ρωμαλαίο και δυνατό που τον έβλεπε, κι εκείνος για να την καλοπιάσει έστειλε δύο δελφίνια να παίξουν μαζί της.

Τώρα βέβαια έχει και τα κακά του αυτό. Ας πούμε σε μια έρευνα που έγινε στο σχολείο ζήτησαν από τα παιδιά να συμπληρώσουν μονάχα το μικρό τους όνομα (γενικά πολύ ύποπτη έρευνα...τέσπα) και βέβαια όπως φαντάζεστε η δική μου κόρη έχει πολύ χαρακτηριστικό όνομα έτσι κι αλλιώς!

Σε αυτό το site μπορείτε να βρείτε τη σημασία του ονοματός σας. Δοκιμάστε με το ελληνικό σας όνομα με λατινικούς χαρακτήρες.
ladycat
Δραστήριο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από XRZ:Τα κορίτσια βρε είναι αλλιώς... "Μιασμένα" καθώς είναι να μην...μπορούν να συνεχίσουν το όνομα της οικογένειας (γιατί εκτός των άλλων είμαστε όλοι και από πολύ μεγάλα τζάκια και άμα χαθεί το όνομα...
) τη γλυτώνουμε που και που και έτσι μας ξεφεύγει και κανα πιο συμπαθητικό ονοματάκι...
![]()
Πως δεν μπορούν να συνεχίσουν το όνομα της οικογένειας. Εγώ έχω και των δύο τα επίθετα (επίσημα) και ανεπίσημα περισσότερο χρησιμοποιώ της μητέρας μου

Subject to change
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από Isiliel:Σε αυτό το site μπορείτε να βρείτε τη σημασία του ονοματός σας. Δοκιμάστε με το ελληνικό σας όνομα με λατινικούς χαρακτήρες.
Καλέ απίστευτο!! Είχαν το Michaelia (Μιχαήλια)!!!

Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Πως δεν μπορούν να συνεχίσουν το όνομα της οικογένειας. Εγώ έχω και των δύο τα επίθετα (επίσημα) και ανεπίσημα περισσότερο χρησιμοποιώ της μητέρας μου![]()
Eξαίρεση!

misslittledevil
Επιφανές μέλος

Σε γενικες γραμμες παντως οι δικοι μου, δεν κολλανε σε τετοια πραγμα και δεν νομιζω να εχουν προβλημα οταν και αν συμβει. Τωρα οι γονεις του καλου μου δεν ξερω..

Απο εκει και περα ομως, κανενας δεν μπορει να σε "υποχρεωσει" να κινηθεις βαση εθιμου, και το να επιλεξεις κατι αλλο θα ειναι το καλυτερο για να μην χρειαστει να ερθεις και σε κοντρα με το ετερον ημισυ, με ποιο απο τα 4 ονομα θα κανετε την αρχη.

Προσωπικα μου αρεσουν ονοματα του στυλ Αλεξανδρος, Κωνσταντινος (ολοκληρα!!

Αρχική Δημοσίευση από Mario:Σε λιγο θα λεμε Γιωργος και θα γυρνα το μισο συνταγμα...![]()
Ενω με το.. Μαρια, ολοκληρο..

kleftra
Διάσημο μέλος

"Κάθε σπίτι και μια Μαρία
στα κουδούνια της γης χαλασμός
αν φωνάξεις στο δρόμο Μαρία
θα γυρίσει ο μισός πληθυσμός"
(Αν σε λένε και Παπαδοπούλου την έκατσες

Πάντως το Αλέξανδρος και Κωνσταντίνος έχουν πολύ πέραση, σε λίγο θα ξεπεράσουν τους Γιωργηδες.
Για να δούμε αν είναι αγοράκι και τελικά δεν του δώσω όνομα συγγενή μου αρέσουν Νικόλας, Αχιλλέας, Τηλέμαχος, Φοίβος.
Για κοριτσάκι μου αρέσουν πολύ Φαίδρα, Θάλεια, Ηλέκτρα, Ευριδίκη, Μελίνα.
Πάντως γενικά στο δικό μου το σόι παίζουν πολύ περίεργα ονόματα (εκτός απο το δικό μου

Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο ότι παλιά που έκαναν πολλά παιδιά εξαντλούσαν τα ονόματα των πεθερικών και μετά τους έδιναν ό,τι τους κατέβαινε

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από kleftra:Νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο ότι παλιά που έκαναν πολλά παιδιά εξαντλούσαν τα ονόματα των πεθερικών και μετά τους έδιναν ό,τι τους κατέβαινε![]()
αυτό ξαναπέστο

Στο χωριό της μάμυ, υπάρχει μια πολυμελής οικογένεια με το ίδιο επίθετο με το δικό μας, χωρίς να έχουμε συγγένεια, όπου όλοι μας έχουμε αντιστοιχίσει τα ονόματα μας με κάποιο από τα 9 (?!?!) παιδιά -ακόμα και η μάμυ, που τη λένε Ανδρομάχη

Αρχική Δημοσίευση από prime:Πάντως όποιο όνομα και αν διαλέξει κανείς καλό είναι να μην κάνει υποκοριστικά του τύπου Κώστας αντί Κωνσταντίνος, Αλέξης αντί Αλέξανδρος κτλ.
To Αλέξης δεν είναι ξεχωριαστό όνομα από το Αλέξανδρος?Το Αλέξανδρος συνήθως κατακρεουργείται σε Αλέκος..
Πάντως υπάρχει τεράστια ποικιλία ονομάτων για να περιοριζόμαστε στα κλασσικά Μαρία,Νίκος,Γιώργος..
Από ονόματα για κορίτσι μου αρέσουν τα: Φαίδρα, ΙΣμήνη, Ελίζα, Δανάη,Μελίνα,Μυρσίνη,Ραφαέλλα ενώ για αγόρι:Φίλιππος, Λεωνίδας, Ιάσονας , Στέφανος,Αγγελος
Γενικότερα όμως οποιοδήποτε πρωτότυπο όνομα και μη σύνηθες εχει τη χάρη του!!
Για τα διπλά ονόματα, ακόμα και τριλπλά-τετραπλά σε άλλες χώρες, τι γνώμη εχετε?? Θα δίνατε στο παιδί σας 2 ονόματα ας πούμε??
misslittledevil
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από diddle:Για τα διπλά ονόματα, ακόμα και τριλπλά-τετραπλά σε άλλες χώρες, τι γνώμη εχετε?? Θα δίνατε στο παιδί σας 2 ονόματα ας πούμε??
Αλλη χαζομαρα αυτη.. Ονομα σιδηροδρομος!!

Corpse Bride
Διακεκριμένο μέλος

(Δεν πιστευω να χουμε καμια Θεκλα εδω?

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Αυτο που μου την σπαει πιο πολυ ομως ειναι οτι βλεπω καπιους "διθεν" να δινουν στα παιδια τους ξενα "αριστοκρατικα" ονομα και συνα 2-3 για να φανουν αριστοκρατες... Δωσε ενα νορμαλ ονομα στο παιδι να μην το κοροΐδευουν κιολας... Το κοματι σου θα το κανεις χρησιμοποιωντας τα παιδια σου; ΕΛΕΟΣ
Subject to change
e-steki.gr Founder

Θεωρώ τελείως χαζό και φαλλοκρατικό έθιμο να παίρνουν τα παιδιά το επίθετο του πατέρα και συγγνώμη αν αυτό προσβάλλει κάποιους. Καταλαβαίνω το πρακτικόν του θέματος αλλά εγώ δεν θα το έκανα ποτέ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 36 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.