Το όραμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας

Θα μπορούσε η Ελλάδα να γίνει ομοσπονδιακό κράτος;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 4)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Resaldis

Δραστήριο μέλος

Ο Resaldis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 584 μηνύματα.
Θεωρητικά η ομοσπονδιοποίηση της χώρας θα μπορούσε να συμβάλλει στην πολιτική της επανίδρυση και στην ισορροπημένη οικονομική και πολιτιστική της ανάπτυξη.

Πηγή: Αντίφωνο
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 21,460 μηνύματα.
Η πρόταση ομοσπονδοποίησης της Ελλάδος, όπως διατυπώθηκε στο παρόν άρθρο, θα είχε κάποιο νόημα, εάν ανταποκρινότανε στην δομή της οικονομίας.
Σε μια χώρα όπου σχεδόν κανείς δεν πληρώνει φόρους αλλά όλοι μαζί ρωτάμε “πού είναι το κράτος;” εννοείται ότι κανένα εγχείρημα πολιτικής αποκέντρωσης δεν είναι δυνατόν να ξεπεράσει το επίπεδο θεωρητικών αναζητήσεων
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 11,002 μηνύματα.
Όχι και ούτε πρέπει να γίνει. Τέτοια σχέδια είναι και πολύ επικίνδυνα για το κοινό ελληνικό αίσθημα. Καμία διχοτόμηση του Ελληνικού Λαού. Πάνω από Μακεδόνες, Αθηναίοι κλπ είμεθα Έλληνες/Ελληνίδες.

Άσε που αυτός ο αθηνοκεντρισμός είναι και λίγο απλά να έχουμε κάτι να λέμε ως δικαιολογία. Είτε ομοσπονδιοποίηση είτε Αθηνοκεντρισμός με το υπάρχον σύστημα χρεωμένοι θα είμαστε μια ζωή. Δεν είναι θέμα Αθηνοκεντρισμού.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top