Τραπεζικό σύστημα

Ποια τράπεζα χρησιμοποιείτε ως βασική;
Η ψήφος σας θα προβάλεται δημόσια.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 37)

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.

Πρώτη φορά ξανασυμβαίνει με την Άλφα. (ειρωνεία ναι)

Η χειρότερη τράπεζα μακράν. Μακράν όμως!

Τα "είσθε" και τα "παρακαλείσθε" τους φάγανε, οι καθαρεύουσες και οι ευπρέπειες. Και για παράπονο, γράψτε μας με πένα και καλό χαρτί και παρακαλείσθε οπως αποστείλετέ το στη διευθυνση τάδε.

Μπάρμπας 1981 ΠΑΣΟΚΕΡΜΑΝ.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.831 μηνύματα.
Πρώτη φορά ξανασυμβαίνει με την Άλφα. (ειρωνεία ναι)

Η χειρότερη τράπεζα μακράν. Μακράν όμως!
Καθόλου ευχαριστημένος κι εγώ. Έκανα reset πρόσφατα ένα οικογενειακό gold χαρτοφυλάκιο και είμαστε σε τρελό μείων, με την πιο safe (υποτίθεται) επένδυση σε αμοιβαία. Αν δεν ξέρεις σε πιάνουνε απ' την μύτη σαν τον χάνο και σου πουλάνε ότι παπάτζα τους βολεύει για τα μπόνους τους.

Πείτε όμως μια καλή τράπεζα να βάλουμε τα λεφτά μας. Υπάρχει;

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.197 μηνύματα.
Καθόλου ευχαριστημένος κι εγώ. Έκανα reset πρόσφατα ένα οικογενειακό gold χαρτοφυλάκιο και είμαστε σε τρελό μείων, με την πιο safe (υποτίθεται) επένδυση σε αμοιβαία. Αν δεν ξέρεις σε πιάνουνε απ' την μύτη σαν τον χάνο και σου πουλάνε ότι παπάτζα τους βολεύει για τα μπόνους τους.

Πείτε όμως μια καλή τράπεζα να βάλουμε τα λεφτά μας. Υπάρχει;
Στον Φωτη ρώτα για τράπεζες, είναι καλύτερος σε αυτά.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.
Εξαρτάται τι εννοείτε με τον όρο «καλύτερη τράπεζα». Αν εννοείτε υπηρεσίες τύπου JPMorgan, Bank of America, Citibank, Lloyds, Barclays, και άλλων διεθνών κολοσσών. Μην περιμένετε να δείτε κάτι τέτοιο από καμία Ελληνική τράπεζα, όλες είναι πολύ πίσω.

Τώρα από Ελληνικές εγώ θεωρώ καλύτερες την Eurobank και την Alpha Bank να πω την αλήθεια, ενώ την Πειραιώς μακράν χειρότερη από τις big 4. Βέβαια καμία Δεν φτάνει το χάλι της Attica Bank.😂😂

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.831 μηνύματα.
Βέβαια καμία Δεν φτάνει το χάλι της Attica Bank.😂😂
Έχω παγιδευτεί και εκεί. Από HSBC σε Κρήτης και μετά Attica, ο ένας πουλούσε στον άλλο.
Μου στείλανε για ανανέωση προθεσμιακού ένα χαρτί σε blank word, που έλεγε "συναινώ μπλα μπλα", θέλανε να το εκτυπώσω, να το υπογράψω, να το σκανάρω και να το ξαναστείλω. Ούτε σε χαρτί τουαλέτας, δεν είχε καν το λογότυπο της τράπεζας!

Για Revolut τι λέτε, αξίζει ή κίνδυνος;

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 157 μηνύματα.
Καλυτερη τραπεζα απο τις 4 συστημικες η πειραιως μακραν. Ειναι πολυ ευκολο να επενδυσεις σε διεθνη χρηματιστηρια (etfs κλπ) σε σχεση με οποιαδηποτε αλλη με μια επισκεψη στο καταστημα σου ανοιγουν λογαριασμο. Τωρα ναι εχει 20 δολαρια τουλαχιστον προμηθεια με καθε αγορα αλλα η πλατφορμα ειναι καλη και λειτουργικη. Οι αλλες 4 ειδικα εθνικη και alpha ειναι πολυ δυσκολο να επενδυσεις εχουν πιο πολυ γραφειοκρατια κλπ και για eurobank το ιδιο μου ειπαν.

American Economist

Επιφανές μέλος

Καλυτερη τραπεζα απο τις 4 συστημικες η πειραιως μακραν. Ειναι πολυ ευκολο να επενδυσεις σε διεθνη χρηματιστηρια (etfs κλπ) σε σχεση με οποιαδηποτε αλλη με μια επισκεψη στο καταστημα σου ανοιγουν λογαριασμο. Τωρα ναι εχει 20 δολαρια τουλαχιστον προμηθεια με καθε αγορα αλλα η πλατφορμα ειναι καλη και λειτουργικη. Οι αλλες 4 ειδικα εθνικη και alpha ειναι πολυ δυσκολο να επενδυσεις εχουν πιο πολυ γραφειοκρατια κλπ και για eurobank το ιδιο μου ειπαν.

Η Πειραιώς καλύτερη;; Με διαφορά το χειρότερο και πιο απαρχαιωμένο e-banking το οποίο δεν σου ζητάει καν κωδικό ασφαλείας στο Viber ή sms για να συνδεθείς. Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι οι αγορές σου φαίνονται 2-3 ημέρες μετά, εν αντίθεση με τις υπόλοιπες 3 όπου γίνεται την ίδια ώρα.

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.035 μηνύματα.
4 χρόνια χρησιμοποιώ revolut, αν είσαι στο εξωτερικό σε έχει σώσει. Ανοίγεις όσες κάρτες θέλεις ηλεκτρονικές ή με 6 ευρώ σου στέλνουν φυσική. Την έχω συνδέσει με Πειραιώς και κάθε μέρα κάνω αλλαγές από Ευρώ στο τοπικό νόμισμα χωρίς να πληρώνω τα commissions της Πειραιώς

American Economist

Επιφανές μέλος

Έχω παγιδευτεί και εκεί. Από HSBC σε Κρήτης και μετά Attica, ο ένας πουλούσε στον άλλο.
Μου στείλανε για ανανέωση προθεσμιακού ένα χαρτί σε blank word, που έλεγε "συναινώ μπλα μπλα", θέλανε να το εκτυπώσω, να το υπογράψω, να το σκανάρω και να το ξαναστείλω. Ούτε σε χαρτί τουαλέτας, δεν είχε καν το λογότυπο της τράπεζας!

Η Revolut γενικά αξίζει καθώς ελέγχεται από την ECB ως κανονική συστημική τράπεζα, άρα περνάει από κανονισμούς ασφάλειας. Αν θέλεις για αγορές και ταξίδια στο εξωτερικό, θεωρώ ότι είναι καλή επιλογή. Για βασικό καταθετικό λογαριασμό που βάζεις τις καταθέσεις σου όμως δεν ξέρω αν το επέλεγα.

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Πειραιώς καλύτερη;; Με διαφορά το χειρότερο και πιο απαρχαιωμένο e-banking το οποίο δεν σου ζητάει καν κωδικό ασφαλείας στο Viber ή sms για να συνδεθείς. Δεν θα σχολιάσω το γεγονός ότι οι αγορές σου φαίνονται 2-3 ημέρες μετά, εν αντίθεση με τις υπόλοιπες 3 όπου γίνεται την ίδια ώρα.
Οι αλλες 3 δεν ειχαν καν την επιλογη σε απλο φυσικο καταστημα να ανοιξεις λογαριασμο για διεθνη χρηματιστηρια και η εθνικη εστελνε ενα κατεβατο σε email. Οι αγορες γινονται εκεινη την ωρα φαινονται την επομενη μετα τις 10 καθως σου εχει τραβηξει την προμηθεια κλπ

American Economist

Επιφανές μέλος

Οι αλλες 3 δεν ειχαν καν την επιλογη σε απλο φυσικο καταστημα να ανοιξεις λογαριασμο για διεθνη χρηματιστηρια και η εθνικη εστελνε ενα κατεβατο σε email. Οι αγορες γινονται εκεινη την ωρα φαινονται την επομενη μετα τις 10 καθως σου εχει τραβηξει την προμηθεια κλπ

Ποια χρηματιστήρια λες;; Εμεις μιλάμε για commercial και corporate banking όχι για finance. Στους πρώτους 2 κλάδους η Πειραιώς έχει μείνει πίσω.

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ποια χρηματιστήρια λες;; Εμεις μιλάμε για commercial και corporate banking όχι για finance. Στους πρώτους 2 κλάδους η Πειραιώς έχει μείνει πίσω.
Για το ποια τραπεζα το κανει πιο ευκολο αμα εχεις καποια λεφτα στην ακρη να τα βαλεις σε καποιο etf στα αλλα δεν ξερω ισως να ειναι πισω.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Πάντως λίγο που το κοιτάω η Revolut έχει κάτι ετήσια προθεσμιακά με 3,5%, όταν οι συστημικές δίνουν 1 - 1,2%. Έχει και καμιά 300αριά ETF να διαλέξεις. Εκεί είναι το παρών και το μέλλον, το traditional banking πέθανε. Θέλει να το ψάχνεις λιγάκι αλλά στην τελική, τίποτα δεν γίνεται χωρίς δουλειά.

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.117 μηνύματα.
Εγω πάντως μπορω να μπω κανονικα στο e-banking μου στην Αλφα! Αλλα θεωρω χειροτερη απο αποψη υπηρεσιων την Πειραιως και τη καλυτερη τη Eurobank! Εγω εχω revolout για αποταμιευση και μικροεπενδυσεις
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πάντως λίγο που το κοιτάω η Revolut έχει κάτι ετήσια προθεσμιακά με 3,5%, όταν οι συστημικές δίνουν 1 - 1,2%.
Οι συστημικες σε θεματα προθεσμιακων κλπ ειναι αιωνες πισω και παιζει να μην δουμε ποτε επιτοκια της ταξεως του 2,5-3,5%. Οπότε Revolut και πάλι Revolut! Γενικα το fintech θα ανεβει παρα πολυ τα επομενα χρονια

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν γνωριζω αν στην revolut ομως οι μετοχες σου ανηκουν στο ονομα σου ουτε ειναι συστημικη τραπεζα που εποπτευεται απο τους νομους. Eurobank οταν πηγα να ρωτησω στο καταστημα αμα ξερουν για διεθνη χρηματιστηρια δεν ειχαν ιδεα ενω πειραιως επιτοπου με εξυπηρετησαν.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια