Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.225 μηνύματα.

16-02-23

15:14
Επειδή όλα αυτά που λέω τα έχω βιώσει κανονικά, μια χαρά δίνουν πάσης φύσεως δάνεια σε όποιον νιώθουν ότι είναι safe να τα δώσουν.Όχι, στεγαστικά δίνουν.
Το πρόβλημα είναι ότι δίνουν σχεδόν μόνο αυτά.
Ο δανεισμός είναι απαραίτητο συστατικό για να δουλέψει ο καπιταλισμός.
Πως θα γίνουν οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις χωρίς δανεισμό; Σχεδόν όλες με δανεισμό χρηματοδοτούνται.
Επιχειρηματικά δάνεια πλέον στην Ελλάδα μικρομεσαίος δεν βλέπει ούτε με το κυάλι.
Εκεί είναι το πρόβλημα.
Με τα ντουβάρια κινείται η οικονομία αλλά πλούτο δεν παράγεις.
Αν το τραπεζικό σου σύστημα δεν θέλει ή δεν μπορεί να στηρίξει την επιχειρηματικότητα(τους κανονικούς όχι τους παπατζήδες) η οικονομία θα αποτελείται μόνο από καφετέριες, φαγάδικα και μαγαζάκια.
Ο μικρομεσαίος όντως στην Ελλάδα επιχειρηματικό δάνειο δεν πρόκειται να δει ποτέ και έτσι πρέπει να είναι. Γιατί να τροφοδοτηθεί με χρήμα ακόμη ένα γυράδικο/πατσατζίδικο/μινι μάρκετ που στο κάτω κάτω δεν θα γίνει ποτέ κερδοφόρο, θα βαρέσει κανόνι και μετά θα παρακαλά για χρήματα ΕΣΠΑ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (αλλή ξεφτίλα).
Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μια χαρά υπάρχει. Απλά δεν την βλέπεις γιατί δεν είναι καφετέρια ούτε κατάστημα με ρούχα. Σε πληροφορώ έχουμε έναν ακμάζοντα επιχειρηματικό τομέα σε πολύ συγκεκριμένες βιομηχανίες που παράγει τεράστια υπεραξία: φάρμακα, εμπορικό στόλο και τουρισμό. Αν όντως ενδιαφέρεσαι να μάθεις και να μην γκρινιάζεις μόνο, τσέκαρε λίγο αυτήν εδώ τη διδακτορική διατριβή. Την κάναμε και στο μεταπτυχιακό μου. Δεν είναι όπως τα παρουσιάζεις τα πράγματα.
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.699 μηνύματα.

16-02-23

15:48
Έχουμε στους συγκεκριμένους τομείς που λες ναι συν πλέον στον IT τομέα που βέβαια εξαγοράζονται αμέσως όποιες καλές εταιρείες βγαίνουν.Επειδή όλα αυτά που λέω τα έχω βιώσει κανονικά, μια χαρά δίνουν πάσης φύσεως δάνεια σε όποιον νιώθουν ότι είναι safe να τα δώσουν.
Ο μικρομεσαίος όντως στην Ελλάδα επιχειρηματικό δάνειο δεν πρόκειται να δει ποτέ και έτσι πρέπει να είναι. Γιατί να τροφοδοτηθεί με χρήμα ακόμη ένα γυράδικο/πατσατζίδικο/μινι μάρκετ που στο κάτω κάτω δεν θα γίνει ποτέ κερδοφόρο, θα βαρέσει κανόνι και μετά θα παρακαλά για χρήματα ΕΣΠΑ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (αλλή ξεφτίλα).
Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα μια χαρά υπάρχει. Απλά δεν την βλέπεις γιατί δεν είναι καφετέρια ούτε κατάστημα με ρούχα. Σε πληροφορώ έχουμε έναν ακμάζοντα επιχειρηματικό τομέα σε πολύ συγκεκριμένες βιομηχανίες που παράγει τεράστια υπεραξία: φάρμακα, εμπορικό στόλο και τουρισμό. Αν όντως ενδιαφέρεσαι να μάθεις και να μην γκρινιάζεις μόνο, τσέκαρε λίγο αυτήν εδώ τη διδακτορική διατριβή. Την κάναμε και στο μεταπτυχιακό μου. Δεν είναι όπως τα παρουσιάζεις τα πράγματα.
Με αστερίσκο τα ναυτιλιακά γιατί οι περισσότεροι εφοπλιστές έχουν τα καράβια με σημαίες άλλων χωρών και η πλειοψηφία των πληρωμάτων είναι φιλιπιννέζοι ή αντίστοιχοι οπότε η συνειφορά τους στην εγχώρια οικονομία είναι αμφισβητήσιμη.
Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που έχουμε δεν είναι αρκετό και το γιατί δεν είναι αρκετό δεν σηκώνει αμφισβήτηση.
Στην αναλογία ΑΕΠ/πληθυσμό είμαστε στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ οπότε η οικονομία προφανώς και δεν πηγαίνει γαμιώντας.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.225 μηνύματα.

16-02-23

15:50
Έχεις δίκιο σε αυτό δυστυχώς.Στην αναλογία ΑΕΠ/πληθυσμό είμαστε στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της ΕΕ οπότε η οικονομία προφανώς και δεν πηγαίνει γαμιώντας.
Και αυτό ισχύει γιατί ακόμη δεν θεωρώ ότι γίνονται αρκετά βήματα ώστε κάθε επένδυση να "αφήσει" αποτύπωμα στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Η όλη μου ανάλυση εως τώρα εξυμνεί μεμονωμένους κλάδους που λάμπουν σαν χρυσός μέσα στα κόπρανα.
Αυτό εννοούσα ότι η οικονομία πάει γαμιώντας, αλλά αυτό δεν το βλέπει ο απλός "κοσμάκης".
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.699 μηνύματα.

16-02-23

16:18
Εγώ θεωρώ ότι ισχύει γιατί δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο για να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα και να έρθουν επενδύσεις και από έλληνες και από ξένους.Έχεις δίκιο σε αυτό δυστυχώς.
Και αυτό ισχύει γιατί ακόμη δεν θεωρώ ότι γίνονται αρκετά βήματα ώστε κάθε επένδυση να "αφήσει" αποτύπωμα στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας. Η όλη μου ανάλυση εως τώρα εξυμνεί μεμονωμένους κλάδους που λάμπουν σαν χρυσός μέσα στα κόπρανα.
Αυτό εννοούσα ότι η οικονομία πάει γαμιώντας, αλλά αυτό δεν το βλέπει ο απλός "κοσμάκης".
Ότι γίνεται είναι περισσότερο τυχαίο(τουρισμός επειδή έτυχε η χώρα να έχει καλό κλίμα, ήλιο και θάλασσα) ή θέμα παράδοσης και γεωγραφικής θέσης(ναυτιλία εδώ και αιώνες) ή μεμονωμένα λόγω κάποιων ανθρώπων με όραμα και προσόντα παρά λόγω πλάνου.
Και οι περισσότερες επενδύσεις που γίνονται δεν αφήνουν αποτύπωμα στο σύνολο της οικονομίας όπως λες.
Όταν η οικονομία πάει πραγματικά γαμιώντας το βλέπει και ο απλός κοσμάκης.
Όταν είναι όπως εδώ, το νιώθουν μόνο όσοι είναι αρκετά διορατικοί/τυχεροί/έξυπνοι να ασχολούνται με τους 3-4 κλάδους που πάνε καλά.
Οι υπόλοιποι ή φεύγουν έξω ή εχουν μέσο να χωθούν κάπου ή δουλεύουν για 800 ευρώ και ας έχουν και 2 μεταπτυχιακά.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.594 μηνύματα.

16-02-23

17:15
Ο κοσμάκης όμως τι έκανε ή τι κάνει με το να προσπαθεί να διαιωνίζει την κατάσταση βολεύοντας τα παιδιά του εδώ και εκεί; Πραγματική αλλαγή πιστεύω ότι θα είχαμε αν σε κάποια εκλογική περίοδο βλέπαμε συστημικά κόμματα να παίρνουν 0. Έχετε σκεφτεί ποτέ να υπήρχε 100% αποχή από τις εκλογές ή η ΝΔ ή η αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ να αποτύχει να μπει στη βουλή; Αναφέρομαι σε ολική εκλογική αποτυχία. Όταν διαφωνείς με κάτι το δείχνεις. Οπότε εφόσον το νερό κυλάει και με αυτά τα δεδομένα, σημαίνει ότι ο κοσμάκης είναι ευτυχισμένος με τη ζωή που κάνει στην Ελλάδα. Όλα τα άλλα, είναι λόγια εκ του πονηρού.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.872 μηνύματα.

16-02-23

22:04
Ισχυρή παρουσία από τις τράπεζες φέτος στο χρηματιστήριο.
•Η μετοχή της εθνικής έχει καταγράψει άνοδο 22% φέτος με την αξία της να φτάνει τα 4,27 δισεκατομμύρια ευρώ.
•Η Πειραιώς έχει καταγράψει εκρηκτική άνοδο 47% φέτος με την αξία της να φτάνει πλέον τα 2,71 δισεκατομμύρια ευρώ.
•Η Eurobank έχει ενισχυθεί κατά 23% φέτος με την αξία της να φτανει τα 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ.
•Η μετοχή της εθνικής έχει καταγράψει άνοδο 22% φέτος με την αξία της να φτάνει τα 4,27 δισεκατομμύρια ευρώ.
•Η Πειραιώς έχει καταγράψει εκρηκτική άνοδο 47% φέτος με την αξία της να φτάνει πλέον τα 2,71 δισεκατομμύρια ευρώ.
•Η Eurobank έχει ενισχυθεί κατά 23% φέτος με την αξία της να φτανει τα 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.872 μηνύματα.

17-02-23

17:04
Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Δύσης για το 2022.
American Economist
Επιφανές μέλος

18-02-23

11:07
• Ας γράψω την εμπειρία μου σχετικά με την Εθνική τράπεζα, της οποίας είμαι πελάτης εδώ και τρεις μήνες.
•Αρχικά άνοιξα λογαριασμό στην NBG καθώς τον θέλω για την πρακτική μου, η οποία και θα γίνει κατά 95% στην συγκεκριμένη τράπεζα. Μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι είναι άριστη σαν τράπεζα καθώς όσες φορές χρειάστηκα κάποια βοήθεια σε σχέση με το E-Banking οι κοπέλες στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενικές και εξυπηρετικές. Ευγενικό ήταν και το προσωπικό στο οποίο άνοιξα το λογαριασμό μου και μάλιστα από ότι παρατήρησα ήταν όλοι νεαρής ηλικίας πραγμα που δείχνει ότι η εταιρεία ανανεώνει το προσωπικό της με νέα άτομα. Σε ότι αφορά το E-Banking είναι εξαιρετικό , απλό στην χρήση και με πολλές λειτουργίες μέσα του. Μάλιστα λειτουργεί πάντα άψογα χωρίς lags. Το μόνο αρνητικό είναι ότι σε χρεώνει υποχρεωτικά 27€ με το άνοιγμα λογαριασμού καθώς σου ασφαλίζουν την κάρτα για 1 χρόνο, μπορείς να το κόψεις το πρόγραμμα εάν θέλεις μόλις λήξει ο χρόνος όμως πρέπει υποχρεωτικά να κανείς το πρόγραμμα εάν θέλεις να βγάλεις debit card.
•Δεν μπορώ να πω τα ίδια καλά λόγια για την Πειραιώς , την οποία έχουν συγγενείς μου και έχει αλλάξει προς το χειρότερο τα τελευταία χρόνια. Αρχικά δεν μπορείς να κανείς πληρωμές στο αυτόματο μηχάνημα χωρίς κάρτα Πειραιώς (στην εθνική μπορείς άνετα όπως μπορείς και με μετρητά). Επίσης, οι χρεώσεις της Πειραιώς είναι οι υψηλότερες από κάθε άλλη τράπεζα , ενώ σου χρεώνει και το win banking. Το θετικό με την Πειραιώς βέβαια είναι ότι έχει το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα [ 394 καταστήματα έναντι των 327 της NBG] και έτσι μπορείς να βρεις σε κάθε περιοχή σχετικά άνετα.
•Για Eurobank και Alpha δεν έχω γνώμη να πω την αλήθεια. Από ότι έχω διαβάσει όμως θεωρώ ότι η Eurobank είναι μια αρκετά καλή τράπεζα ενώ η Alpha όχι και τόσο πολύ. Φυσικά αυτό είναι υποκειμενικό καθώς έχει να κάνει και με την εμπειρία του κάθε πελάτη.
•Αρχικά άνοιξα λογαριασμό στην NBG καθώς τον θέλω για την πρακτική μου, η οποία και θα γίνει κατά 95% στην συγκεκριμένη τράπεζα. Μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι είναι άριστη σαν τράπεζα καθώς όσες φορές χρειάστηκα κάποια βοήθεια σε σχέση με το E-Banking οι κοπέλες στο τηλέφωνο ήταν πολύ ευγενικές και εξυπηρετικές. Ευγενικό ήταν και το προσωπικό στο οποίο άνοιξα το λογαριασμό μου και μάλιστα από ότι παρατήρησα ήταν όλοι νεαρής ηλικίας πραγμα που δείχνει ότι η εταιρεία ανανεώνει το προσωπικό της με νέα άτομα. Σε ότι αφορά το E-Banking είναι εξαιρετικό , απλό στην χρήση και με πολλές λειτουργίες μέσα του. Μάλιστα λειτουργεί πάντα άψογα χωρίς lags. Το μόνο αρνητικό είναι ότι σε χρεώνει υποχρεωτικά 27€ με το άνοιγμα λογαριασμού καθώς σου ασφαλίζουν την κάρτα για 1 χρόνο, μπορείς να το κόψεις το πρόγραμμα εάν θέλεις μόλις λήξει ο χρόνος όμως πρέπει υποχρεωτικά να κανείς το πρόγραμμα εάν θέλεις να βγάλεις debit card.
•Δεν μπορώ να πω τα ίδια καλά λόγια για την Πειραιώς , την οποία έχουν συγγενείς μου και έχει αλλάξει προς το χειρότερο τα τελευταία χρόνια. Αρχικά δεν μπορείς να κανείς πληρωμές στο αυτόματο μηχάνημα χωρίς κάρτα Πειραιώς (στην εθνική μπορείς άνετα όπως μπορείς και με μετρητά). Επίσης, οι χρεώσεις της Πειραιώς είναι οι υψηλότερες από κάθε άλλη τράπεζα , ενώ σου χρεώνει και το win banking. Το θετικό με την Πειραιώς βέβαια είναι ότι έχει το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα [ 394 καταστήματα έναντι των 327 της NBG] και έτσι μπορείς να βρεις σε κάθε περιοχή σχετικά άνετα.
•Για Eurobank και Alpha δεν έχω γνώμη να πω την αλήθεια. Από ότι έχω διαβάσει όμως θεωρώ ότι η Eurobank είναι μια αρκετά καλή τράπεζα ενώ η Alpha όχι και τόσο πολύ. Φυσικά αυτό είναι υποκειμενικό καθώς έχει να κάνει και με την εμπειρία του κάθε πελάτη.
akikos
Επιφανές μέλος
Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.

18-02-23

11:29
Σιγά τη χρέωση του που χρεώνει το winkbank. 5 ευρώ εφάπαξ. Κατά τα αλλά είναι απαράδεκτοι. Πας μέσα στη τράπεζα και σου πουλάνε ομόλογα και βλακείες.
Επίσης alphabank και Περαιώς χρησιμοποιούν ένα άτομο στο ταμείο με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή αναμονή για να εξυπηρετηθείς. Πιστεύω είναι πολιτική απόφαση και όλες οι συστημιικές τράπεζες ειναι το ίδιο για να ωθήσουν το ebanking.
Tα 27 ευρώ που σε χρεώσανε το πιθανότερο είναι να μην ήταν υποχρεωτικό και απλώς σε έπιασε κώτσο ο υπάλληλος. Σιγά μην χρεώνουν τόσο πολύ τους νέους πελάτες.
Επίσης alphabank και Περαιώς χρησιμοποιούν ένα άτομο στο ταμείο με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή αναμονή για να εξυπηρετηθείς. Πιστεύω είναι πολιτική απόφαση και όλες οι συστημιικές τράπεζες ειναι το ίδιο για να ωθήσουν το ebanking.
Tα 27 ευρώ που σε χρεώσανε το πιθανότερο είναι να μην ήταν υποχρεωτικό και απλώς σε έπιασε κώτσο ο υπάλληλος. Σιγά μην χρεώνουν τόσο πολύ τους νέους πελάτες.
American Economist
Επιφανές μέλος

18-02-23

12:07
Δεν ειμαι μονο εγω, πολλα ατομα χρεωσαν από το τμήμα μου στην NBG. Αυτό γίνεται μόνο όταν ο λογαριασμός δεν αφορά μισθοδοσία.Σιγά τη χρέωση του που χρεώνει το winkbank. 5 ευρώ εφάπαξ. Κατά τα αλλά είναι απαράδεκτοι. Πας μέσα στη τράπεζα και σου πουλάνε ομόλογα και βλακείες.
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.605 μηνύματα.

18-02-23

15:05
Το μόνο αρνητικό είναι ότι σε χρεώνει υποχρεωτικά 27€ με το άνοιγμα λογαριασμού καθώς σου ασφαλίζουν την κάρτα για 1 χρόνο, μπορείς να το κόψεις το πρόγραμμα εάν θέλεις μόλις λήξει ο χρόνος όμως πρέπει υποχρεωτικά να κανείς το πρόγραμμα εάν θέλεις να βγάλεις debit card.
Ναι γιατί έχουν εντολή από τα κεντρικά οι υπάλληλοι των τράπεζων να πλασάρουν ασφάλειες σαν να είναι υποχρεωτικό για μεγαλύτερο κέρδος, όπως το 27 ευρώ η ασφάλεια για τη κάρτα ενώ το άνοιγμα λογαριασμού παραμένει δωρεάν το λέει και το site της Εθνικής, μόνο η έκδοση χρεωστικής κάρτας πρέπει να πληρώσεις γύρω 5-6 ευρώ αλλά όχι 27 ευρώ...Δεν ειμαι μονο εγω, πολλα ατομα χρεωσαν από το τμήμα μου στην NBG. Αυτό γίνεται μόνο όταν ο λογαριασμός δεν αφορά μισθοδοσία.
έχω eurobank και είμαι πολύ ικανόποιημενος με τη κάλυψη των atm και με το e-banking της Eurobank•Για Eurobank και Alpha δεν έχω γνώμη να πω την αλήθεια. Από ότι έχω διαβάσει όμως θεωρώ ότι η Eurobank είναι μια αρκετά καλή τράπεζα ενώ η Alpha όχι και τόσο πολύ. Φυσικά αυτό είναι υποκειμενικό καθώς έχει να κάνει και με την εμπειρία του κάθε πελάτη.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13.492 μηνύματα.

18-02-23

15:24
Δεν είναι υποχρεωτικό. Απλώς το κάνουν για marketing, για να αποσπάσουν την υπογραφή του πελάτη. Κανείς δεν διαβάζει τους όρους, ούτως ή άλλως...Το μόνο αρνητικό είναι ότι σε χρεώνει υποχρεωτικά 27€ με το άνοιγμα λογαριασμού καθώς σου ασφαλίζουν την κάρτα για 1 χρόνο, μπορείς να το κόψεις το πρόγραμμα εάν θέλεις μόλις λήξει ο χρόνος όμως πρέπει υποχρεωτικά να κανείς το πρόγραμμα εάν θέλεις να βγάλεις debit card.
Εμένα μού είχαν πει το θεϊκό "είναι υποχρεωτικό 2-3 μήνες και μετά θα κάνετε αίτηση για ακύρωση", αλλά στη συνέχεια είπα το κλασικό "ωραία, θέλω να μου φέρετε το άρθρο στους όρους, όπου λέει ρητώς ότι είναι υποχρεωτικό και να το υπογράψετε μπροστά μου" για να εισπράξω το "μισό λεπτό να ρωτήσω τη διευθύντρια".
Δεν είμαστε όλοι χαζοί

American Economist
Επιφανές μέλος

18-02-23

16:38
Ευτυχώς έχει έξυπνους οι κοινωνία όπως εσύ και πάει μπροστάΔεν είναι υποχρεωτικό. Απλώς το κάνουν για marketing, για να αποσπάσουν την υπογραφή του πελάτη. Κανείς δεν διαβάζει τους όρους, ούτως ή άλλως...
Εμένα μού είχαν πει το θεϊκό "είναι υποχρεωτικό 2-3 μήνες και μετά θα κάνετε αίτηση για ακύρωση", αλλά στη συνέχεια είπα το κλασικό "ωραία, θέλω να μου φέρετε το άρθρο στους όρους, όπου λέει ρητώς ότι είναι υποχρεωτικό και να το υπογράψετε μπροστά μου" για να εισπράξω το "μισό λεπτό να ρωτήσω τη διευθύντρια".
Δεν είμαστε όλοι χαζοί![]()

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Να πω την αλήθεια δεν το έχω προσέξει αυτό φίλε. Εγώ εξάλλου θα κρατήσω την ασφάλιση και μετά το χρόνο καθώς είναι καλό να έχεις ασφαλίσει την κάρτα σου με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά, για τον λόγο αυτό δεν το έψαξα παραπάνω. Οι υπόλοιποι συμφοιτητές μου όμως θα την κόψουν την ασφάλιση όταν λήξει ο χρόνος.Ναι γιατί έχουν εντολή από τα κεντρικά οι υπάλληλοι των τράπεζων να πλασάρουν ασφάλειες σαν να είναι υποχρεωτικό για μεγαλύτερο κέρδος, όπως το 27 ευρώ η ασφάλεια για τη κάρτα ενώ το άνοιγμα λογαριασμού παραμένει δωρεάν το λέει και το site της Εθνικής, μόνο η έκδοση χρεωστικής κάρτας πρέπει να πληρώσεις γύρω 5-6 ευρώ αλλά όχι 27 ευρώ...
έχω eurobank και είμαι πολύ ικανόποιημενος με τη κάλυψη των atm και με το e-banking της Eurobank
•Όσο αφορά την Eurobank που λες από ότι εχω διαβάσει όντως είναι καλή / εξελιγμένη τράπεζα σε αρκετά ζητήματα ενώ ταυτόχρονα είναι η τράπεζα που δίνει σχετικά εύκολα δάνεια σε σύγκριση με τις υπόλοιπες. Δυο παιδιά από το πανεπιστήμιο που μιλάω και είναι αρκετά μεγαλύτερα από εμένα όταν ήθελαν να πάρουν δάνειο για μηχανή / αυτοκίνητο η μόνο τράπεζα που τους έδωσε δάνειο ήταν η Eurobank. Το αρνητικό είναι ότι έχει μικρότερο δίκτυο από τις 4 συστημικές τράπεζες και είναι δύσκολο να βρεις σε όλες τις περιοχές. Επίσης , η Eurobank είναι η μοναδική συστημική τράπεζα που έχει αρκετές θέσεις εργασίας διαθέσιμες στο LinkedIn πράγμα που είναι θετικό για εκείνους που θέλουν θέσεις εργασίας πάνω στον τραπεζικό κλάδο.
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.605 μηνύματα.

18-02-23

17:03
Δεκτό με τη ασφάλιση αλλά εγώ προσωπικά βρίσκω πέταμα λεφτών, δεν κυκλοφορώ με μεγάλα πόσα και παίρνω τη κάρτα της revolut που φορτώνω το πόσο που χρειάζομαι για τις καθημερινές αγορές κτλ και πληρώνω με αυτή τη κάρτα αντί να παίρνω τη κάρτα της Eurobank.Να πω την αλήθεια δεν το έχω προσέξει αυτό φίλε. Εγώ εξάλλου θα κρατήσω την ασφάλιση και μετά το χρόνο καθώς είναι καλό να έχεις ασφαλίσει την κάρτα σου με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά, για τον λόγο αυτό δεν το έψαξα παραπάνω. Οι υπόλοιποι συμφοιτητές μου όμως θα την κόψουν την ασφάλιση όταν λήξει ο χρόνος.
•Όσο αφορά την Eurobank που λες από ότι εχω διαβάσει όντως είναι καλή / εξελιγμένη τράπεζα σε αρκετά ζητήματα ενώ ταυτόχρονα είναι η τράπεζα που δίνει σχετικά εύκολα δάνεια σε σύγκριση με τις υπόλοιπες. Δυο παιδιά από το πανεπιστήμιο που μιλάω και είναι αρκετά μεγαλύτερα από εμένα όταν ήθελαν να πάρουν δάνειο για μηχανή / αυτοκίνητο η μόνο τράπεζα που τους έδωσε δάνειο ήταν η Eurobank. Το αρνητικό είναι ότι έχει μικρότερο δίκτυο από τις 4 συστημικές τράπεζες και είναι δύσκολο να βρεις σε όλες τις περιοχές.
Ναι έχω δει ένα δάνειο της Eurobank το fast loan μέχρι 5 χιλιάδες ευρώ και πιστώνεται στο λογαριασμό μέσα σε 5 λεπτά και επιλέγεις σε πόσο καιρό θα το αποπληρώσεις έως σε 5 χρόνια αλλά φαντάζομαι το επιτόκιο είναι πανύψηλο. Για το δίκτυο εμένα με βολεύει στη Κρήτη και στη Αθήνα, γενικά στις περιοχές που κυκλοφορώ βρίσκω εύκολα μια τράπεζα της Eurobank ή έστω ένα ATM.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Ο jj! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει γράψει 13.492 μηνύματα.

18-02-23

17:23
Αχ Φώτη μου... Αν η κοινωνία είχε κυρίως έξυπνους ανθρώπους, δεν θα ήταν έτσι, να ξέρειςΕυτυχώς έχει έξυπνους οι κοινωνία όπως εσύ και πάει μπροστά.

Η τακτική αυτή των τραπεζών είναι καταχρηστική και δεν πρέπει να την νομιμοποιούμε λέγοντας "οκ, χρειάζεται όμως". Αν όντως χρειαζόταν, θα την επιλέγαμε οι ίδιοι!
American Economist
Επιφανές μέλος

18-02-23

17:28
Μα προφανώς ναι είναι καταχρηστική και κανονικά δεν έπρεπε να γίνεται, δεν λέω το αντίθετο. Απλά στην δίκη μου περίπτωση είπα ότι θα την κρατήσω έτσι ώστε να έχει μια extra ασφάλεια.Αχ Φώτη μου... Αν η κοινωνία είχε κυρίως έξυπνους ανθρώπους, δεν θα ήταν έτσι, να ξέρεις
Η τακτική αυτή των τραπεζών είναι καταχρηστική και δεν πρέπει να την νομιμοποιούμε λέγοντας "οκ, χρειάζεται όμως". Αν όντως χρειαζόταν, θα την επιλέγαμε οι ίδιοι!
Πάντως στην Πειραιώς δεν κάνουν το ίδιο. Δηλαδή δεν σου παρουσιάζουν σαν υποχρεωτική την ασφάλιση της κάρτας για να ανοίξεις λογαριασμό. Σου λένε απλά αν θέλεις να ασφαλίσεις την κάρτα κτλ όμως δεν σου λένε ότι αν δεν το κάνεις δεν μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό. Μπορεί να έτυχε ο υπάλληλος όμως ούτε στην οικογένεια μου ούτε σε παιδιά από το πανεπιστήμιο το είχαν πει όταν άνοιξαν τον λογαριασμό τους.
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.126 μηνύματα.

18-02-23

19:09
Εμένα η Alpha Bank για κάποιο λόγο εδώ και 1 τρίμηνο μου έχουν απενεργοποιήσει τη κάρτα και η εξυπηρέτηση που υπάρχει στο τηλέφωνο για προβλήματα στο e banking είναι κάκιστη... 

American Economist
Επιφανές μέλος

18-02-23

19:12
Τυπική κάκιστη Alpha bank, έχει φήμη στην αγορά για το ποσό χάλια είναι το τηλεφωνικό της κέντρο. Αν μπορέσεις και θέλεις πήγαινε σε Εθνική η Eurobank.Εμένα η Alpha Bank για κάποιο λόγο εδώ και 1 τρίμηνο μου έχουν απενεργοποιήσει τη κάρτα και η εξυπηρέτηση που υπάρχει στο τηλέφωνο για προβλήματα στο e banking είναι κάκιστη...![]()
American Economist
Επιφανές μέλος

19-02-23

12:18
Ισχυρή η πορεία της NBG φέτος. Οι Jpmorgan και HSBC δίνουν στόχο τα 6€.
www.mononews.gr
JP Morgan: Top pick η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας – Νέα τιμή-στόχος τα 6 ευρώ - Mononews.gr
Η JP Morgan προσθέτει την Εθνική Τράπεζα στο χαρτοφυλάκιο των κορυφαίων επιλογών της, με δείκτη τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία στις 0,65 φορές (Ρ/TBV) και δείκτη αποδοτικότητας ενσώματων κεφαλαίων RoTE στα επίπεδα του 9,7% για το επόμενο έτος (2024). Η αμερικανική τράπεζα βλέπει τις...

Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.890 μηνύματα.

19-02-23

22:45
Μου αρεσει ρε Φωτη που λες συνεχεια ποσο φιλελευθερος εισαι και ποσο εναντια στην κρατικη παρεμβαση εισαι, αλλα το πρωτο σου βημα εδω ειναι ... η κρατικη λυση. Και οχι οποιαδηποτε κρατικη λυση, αλλα η παπαρια του κατωτατου μισθου. Δεν μου λες, αν λειτουργούν τα πραγματα οπως τα περιγραφεις, γιατι απλα να μην τον πας στο 1 εκ. € το δευτερολεπτο?Σωστά σε όλα αυτά που λες. Η σειρά πάει κάπως έτσι αν θέλεις να πάει μπροστά η οικονομία :
Α) Αυξάνεις τον κατώτατο μισθό αρκετά (πχ στην Ελλάδα λέμε ότι τον πάνε στα 850-900€).
Β) Η αύξηση του κατώτατου μισθού εμπειρικά τραβάει και τον μέσο μισθό προς τα πάνω.
Γ) Η αύξηση των μισθών αυξάνει την κατανάλωση και το ΑΕΠ στο σύνολο.
Δ) Η αύξηση του ΑΕΠ σε συνδυασμό με την μείωση της φορολογίας θα προσελκύσει νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Ε) Οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα ρίξουν την ανεργία. Όταν η ανεργία είναι χαμηλή αυξάνονται και οι μισθοί καθώς η προσφορά είναι χαμηλή και οι επιχειρήσεις ψάχνουν εργατικό δυναμικό.
Στ) Η άνοδος των μισθών και η βελτίωση της οικονομίας θα κάνει τις τράπεζες πιο ελαστικές σε ότι αφορά τα δάνεια.
Ζ) Η αύξηση της προσφοράς δανείων από τος τράπεζες θα οδηγήσει την οικονομία σε νέες επενδύσεις, εσωτερικές επενδύσεις αυτήν την φορά οι οποίες θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την ζήτηση εργασίας και τους μισθούς.
Με το παραπάνω κύκλωμα θα έχουμε και περισσότερες επενδύσεις και ένα πολύ πιο δυνατό τραπεζικό σύστημα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 145 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- fmarulezkd
- back2967
- taketrance
- American Economist
- GeorgePap2003
- Entropy24
- charmander
- redpointer
- ROM32
- Ilma
- fourkaki
- Paragontas7000
- Jack of Spades
- A350
- chester20080
- Debugging_Demon
- AggelikiGr
- Scandal
- Wonderkid
- J.Cameron
- gegeorgiou90
- vasilis123321
- Unboxholics
- johnsala
- Memetchi
- Hased Babis
- Libertus
- Totreno
- physicscrazy
- Reader
- bibliofagos
- touvlo
- Joji
- Dr. Gl. Luminous
- giannhs2001
- suaimhneas
- Dmzk
- jj!
- AK-92
- rafaela11
- Kate1914
- Φινεύς
- Antonia Alexandra
- phleidhs
- ougkampougka
- Alessandra Eliza
- ggl
- Dark_kronos
- tsiobieman
- epote
- gmoutzour
- Δροσουλίτης
- Shadowban
- P.Dam.
- Johnny15
- Kostas_Athens
- ag97
- F1L1PAS
- Maria_Xagorari
- ΘανάσοςG4
- User2350
- bigthor
- parrot/παπαγάλος
- Abiogenesis
- Viedo
- Esperos1
- camil
- Giii
- Αντικειμενικός
- Ariana2018
- aggelosst9
- FreeNotes
- Chris2756
- charitos
- denksero
- Stelios725
- Αλύτρωτος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.