Η Eurobank μόνο και μόνο λόγω του προγράμματος επιβράβευσης που υιοθετεί εδώ και δεκαετίες (όταν έδινε κανονικό cashback και προσφορές τύπου 20% επιστροφή για laptop κινητά κ.λπ. η Alpha έδινε «bonus πόντους» κι οι άλλες δύο πετούσαν χαρταετό) είναι μακράν η καλύτερη τράπεζα από τις τέσσερις, χώρια δανειοδοτήσεις, χώρια εξυπηρέτηση, χώρια υποστήριξη για χαρτοφυλάκιο, χώρια ποικιλία προϊόντων (π.χ. πιστωτικές κάρτες) κ.λπ. κ.λπ.
Τ' ότι, αντί να έχει «σκουπίσει» όλη την αγορά, είναι τελευταία από τις 4 σε πελάτες λιανικής κάτι λέει για τους πελάτες!
Εγώ έχω την Εθνική ως βασικη και την Alpha Bank ως δεύτερη. Νομίζω ότι το Bonus της Alpha bank ήταν το πρώτο πρόγραμμα επιβράβευσης στην Ελλάδα, ξεκίνησε κάπου το 2007. Η Πειραιώς είναι η χειρότερη σε όλα τα ζητήματα, ειδικά το E-banking της είναι αισχρό.
Όσο αφορά την κατάταξη των τραπεζών η Eurobank είναι η "μικρότερη" οσο αφορά την Ελλάδα, όμως είναι νο1 Όσο αφορά τις διεθνείς δραστηριότητες. Βασικά η Eurobank είναι η μονη με διεθνή παρουσία, η Alpha έχει ελάχιστη ενώ η Εθνική και Πειραιώς αποσύρθηκαν εντελώς στα χρόνια της κρίσης.
Η κατάταξη των τραπεζών είναι η παρακάτω:
Αριθμός πελατών:
1) Πειραιώς: 6,3 εκατομμύρια λογαριασμοί
2) Εθνικη: 6 εκατομμύρια λογαριασμοί
3) Alpha Bank: 3,9 εκατομμύρια λογαριασμοί στην Ελλάδα, συν 400.000 σε Κύπρο και Ρουμανία.
4) Eurobank: 2,7 εκατομμύρια λογαριασμοί στην Ελλάδα, συν 1,5 εκατομμύρια σε Κύπρο, Βουλγαρία και Λουξεμβούργο.
Ύψος καταθέσεων (Μόνο στην Ελλάδα)
1) Πειραιώς: €59,57 δισεκατομμύρια
2) Εθνική: €57 δισεκατομμύρια
3) Alpha Bank: €45,7 δισεκατομμύρια
4) Eurobank: €39 δισεκατομμύρια
Όσο αφορά την Εθνική και Πειραιώς ο λόγος που έχουν τόσο μεγάλο πελατολόγιο είναι επειδή το 90% των συντάξεων πάει εκεί. Επίσης, η Εθνική και η Πειραιώς έχουν μεγάλο ποσοστό μην ενεργών λογαριασμών. Αντίθετα η Alpha Bank και Eurobank έχουν υψηλο ποσοστό premium πελατών από τον ιδιωτικό τομέα.