Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kleftra
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Demelene
Διάσημο μέλος

Αλλιώς σε κάποιον γνωστό. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει part-time απασχόληση και πόσο μάλλον για ανήλικους! Εξάλου νομίζω ΑΦΜ δεν βγαίνει για κάτω των 18 χρονών άρα δεν μπορείς να γραφτείς και σε ασφαλιστικό ταμείο. Νομίζω πάντα
kleftra
Διάσημο μέλος

Αν είσαι πάνω απο 14 μπορείς να δουλέψεις σε ελαφριές εργασίες όπως διανομή φυλλαδίων ή β.σερβιτόρου ή βοηθός σε κάποιο τεχνίτη δλδ παραγιός, στις οποίες ο εργοδότης μπορεί και να σε ασφαλίσει.
Αν ψάχνεις δουλειά χωρίς ένσημα (μάλλον αυτό ψάχνεις) μπορεις να απασχοληθείς και στα παραπάνω αν είσαι πάνω απο 14. Κι αυτό γιατί ναι μεν μπορεί να σε έχουν ανασφάλιστο όμως είναι διαφορετικό το πρόστιμο για μη ασφάλιση και πολύ διαφορετικό(ποινικό αδίκημα) για παράνομη εργασία ανηλίκου(δλδ κάτω απο 14).
Stalitsa
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Demelene:Δυστυχώς μόνο μαύρα και καταστάσεις φυλλαδίων ή καφετέριες!
Αλλιώς σε κάποιον γνωστό. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει part-time απασχόληση και πόσο μάλλον για ανήλικους! Εξάλου νομίζω ΑΦΜ δεν βγαίνει για κάτω των 18 χρονών άρα δεν μπορείς να γραφτείς και σε ασφαλιστικό ταμείο. Νομίζω πάντα
Τα φυλλάδια είναι πολύ δύσκολη υπόθεση!!! Το ξέρω από κάποιες συμφοιτήτριες μου που δουλεύουν και τους έχει βγεί κυριολεκτικά το λάδι... Ακόμα και τοτε με τα χιόνια και τα μεγάλα κρύα μοίραζαν φυλλάδια και από όσο ξέρω και τώρα με τις μεγάλες ζέστες είναι σε δίαφορα πόστα και μοιράζουν και φυσικά κάτω από παρακολούθηση...

Demelene
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Stalitsa:Τα φυλλάδια είναι πολύ δύσκολη υπόθεση!!! Το ξέρω από κάποιες συμφοιτήτριες μου που δουλεύουν και τους έχει βγεί κυριολεκτικά το λάδι... Ακόμα και τοτε με τα χιόνια και τα μεγάλα κρύα μοίραζαν φυλλάδια και από όσο ξέρω και τώρα με τις μεγάλες ζέστες είναι σε δίαφορα πόστα και μοιράζουν και φυσικά κάτω από παρακολούθηση...![]()
Γενικά όλες οι δουλείες που θέλουν να πρήξεις τον άλλον είναι πολύ δύσκολες για μένα. Μιλάω όλο αυτά με τα τηλεφωνήματα, να σας ενημερώσουμε μπλα μπλα. Αν δεν θέλει ο άλλος τι να κάνουμε!!! Είχα δουλέψει μια εβδομάδα για να κυκλοφορώ και να πουλήσω οδική βοήθεια ΕΛΠΑ. ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΑ ΚΑΜΙΑ και τα παράτησα. Αυτός που με μάθαινε πολύ τσουρέκι για να μπορέσει να ζήσει ο άνθρωπος.
Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Δωσε εξετασεις για να μπεις στην ΕΛΠΑ και εκει θα δεις λεφτα που πεφτουν καποιες φορες.Για παραδειγμα ο βοηθος κριτη παιρνει απο 60 για μια ολοκληρη μερα ε ως 120 δουλεια δεν εχει ιδιαιτερη κατι χαρτια συμπληρωνεις.Το θεμα ειναι οτι σε τρωει η βαρεμαρα.Τωρα το πως να δωσεις εξετασεις δεν ξερω.Ξερω μονο πως καθε χρονο συνηθως γινεται διαγωνισμος ειτε για τεχνικους ειτε για αγωνοδικες κτλ.Κανενας δεν σε υποχρεωνει να πας στην δουλεια αν δε θες.Αρχική Δημοσίευση από SNOOP:Πολλες φορες λεμε ''...υγεια πανω απο ολα..'' Αλλα χωρις χρηματα υγεια δεν υπαρχει. Στις μερες μας για να ζησει καποιος χρειαζεται χρηματα. Προτεινετε τροπους για εξτρα εισοδημα ή επιπλεον χαρτζηλικι(για τα παιδια)
Παντως αν και ημουν βλακας και δεν μπηκα φετος στην ΕΛΠΑ του χρονου θα μπω.Αξιζει να εισαι στην ΕΛΠΑ.Τωρα εσυ μπορει να μην θες να τρεχεις στην Ελλαδα για τους αγωνες.πχ Ραλλυ ακροπολις αλλα αμα τυχει κανενας αγωνας dragster στο Ελληνικο αξιζει να πας.Εχω παει και ημουν στο προσωπικο του αγωνα.Κουραση αλλα αξιζε.Ωραιο θεαμα.
Christof
Νεοφερμένο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Στο θεμα μας:
Ενας απλος τροπος ειναι να ακολουθισουμε τους γονιους μας σε δουλιες αν αυτο ειναι δυνατων βεβαια. Πιο μικρος ειχα παει μερικες φορες στην πιτσερια να βοηθειαω τον πατερα μου αλλα και στης μπογιες. Βεβαια τοτε το εκανα γιατι μου αρεσε και οχι για τα λευτα αλλα μου εδεινε και λευτα ο πατερας μου. Πλεων δεν κανω τπτ γιατι μου φτανει το χαρτζιλικι μου αλλα αμα εβρισκα δουλια σε καπιο συνεργειο η κατι αλλο που να μου αρεσει και να μπορω απο αυτο να μαθω διαφορα για κατι που μου αρεσει θα πηγενα για καναν μηνα το καλοκαιρι, οχι για τα λευτα αλλα για την ασχολια. Πηγα πχ εχτες σε ενα συνεργιο που ασχολιτε μονο με Harley Davidson και τον ρωτισα τον ανθρωπο αν ηθελε βοηθο (του ειπα οτι δεν θελω λευτα) αλλα μου ειπε οτι ερχετε ο ανηψιος του και τον βοηθαει και οτι δεν εχει τοση δουλια ωστε να χρειαζετε και δευτερο βοηθω (εχει και εναν επαγκελματια μεσα)

Subject to change
e-steki.gr Founder

Dare-Devil
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Christof:Ο πατέρας μου για να έχω χαρτζιλίκι πιο πάλια με έβαζε να πλένω ποτήρια/πίατα στην τάβερνα του. Βέβαια τώρα το σταμάτησα και συμβιβάστικα με το 0.50Ε την μέρα.
Αμαν.Ειναι τραγικα λιγα.Ποσο χρονων εισαι?
kleftra
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Christof:Ο πατέρας μου για να έχω χαρτζιλίκι πιο πάλια με έβαζε να πλένω ποτήρια/πίατα στην τάβερνα του. Βέβαια τώρα το σταμάτησα και συμβιβάστικα με το 0.50Ε την μέρα.
Βρε συ Κριστόφ έχεις αρχίσει να με μπερδεύεις.Πως γίνεται να ακολουθείς τους φίλους σου σε κλαμπάκια και καφετέρειες με μόλις 15 ευρώ το μήνα;
Κι απο την άλλη αυτό το ποσό ισχύει και όταν πας σχολείο;Δλδ έχεις πανω σου λεφτά για να πάρεις μόνο ένα μπουκαλάκι νερό;Ούτε μια τυρόπιτα ούτε τίποτα(καλά για το να καπνίζεις με αυτά τα λεφτά δεν το συζητάω).
Όσο για την τακτική του μπαμπά σου δεν το βλέπω ως καταναγκαστικό έργο το να πλένεις πιάτα για το χαρτζηλίκι σου απλά ως ένα τρόπο να εκτιμήσεις το πως βγαίνουν τα χρήματα απο νωρίς.
Βέβαια εντάξει ίσως να μην σου αρέσει η λάντζα(και σε ποιον αρέσει άλλωστε;

Christof
Νεοφερμένο μέλος

2-3 φορές την εβδομάδα πηγαίνω και δουλεύω σε εναν ξαδελφο ενος φιλου μου που εχει πιτσάρια. Μου δίνει 60€ το μήνα. Κάλα είναι. (Ο πατερας μου δεν το ξερει, νομιζεί εκείνες τις ώρες ότι απλώς πίνω καφέ κάπου)Το πρόβλημα είναι όταν ξεκινούν τα σχολεία. Ο λόγος που δεν δουλεύω στον πατέρα μου είναι ότι με βάζει μετα τις 6 μέχρι τις 1 το βράδυ και μου δίνει μόνο 50€ το μήνα. Δεν θέλω να χαλάω όλο το βράδυ μουΑρχική Δημοσίευση από kleftra:Βρε συ Κριστόφ έχεις αρχίσει να με μπερδεύεις.Πως γίνεται να ακολουθείς τους φίλους σου σε κλαμπάκια και καφετέρειες με μόλις 15 ευρώ το μήνα;

Subject to change
e-steki.gr Founder

Demelene
Διάσημο μέλος

Είδα την ηλικία σου και έχω να πω ότι καλά κάνουν μάλλον. Η μάλλον να το πω πιο γενικά! Καλά κάνουν οι γονείς που προσπαθούν σε αντίθεση με τους καιρούς μας να κρατήσουν τα παιδιά τους προσγειωμένα και να μην τους δίνουν άπειρα λεφτά και ας τα έχουν (δυσανάλλογα για την ηλικία τους)!! Και έμενα μου το έκαναν και αν και έχω κάκιστες σχέσεις μαζί τους , έχω να πω σε ορισμένα θέματα ότι μου έδωσαν πολύ καλές βάσεις.
Ξέρω θα πέσει forumική κατακραυγή αλλά μπράβο και στο παλικάρι που για τα έξτρα που θέλει να σπαταλήσει πάει και δουλεύει! Οι γονείς του πετυχαίνουν να του δείξουν και τι αξία έχουν τα λεφτά που πολλά παιδιά τόσο δεδομένα θεωρούν γιατί οι γονείς τους από υπερβολική αγάπη και θυματολογία τους τα παρέχουν όλα χωρίς αντίρηση και κοντεύει η οικογένεια να χρεωκοπήσει!
Τα λέω αυτά με αφορμή την περίπτωση. Δεν ξέρω την ακριβή κατάσταση και ούτε γιατί δουλεύει το παιδί αλλά αν γίνεται σωστά μπράβο στους γονείς και μπράβο στο παιδί!
Οι ξένοι δεν έχουν τυχαία το θεσμό της δουλειά για τους εφήβους! Και ας έχουν οι γονείς λεφτά!! Τα σημερινά παιδιά και κατέπεκταση φοιτητές κωλοβαρέστρες και μη παίρνουν δυσαννάλογα ποσά για πέταμα σε σχέση ανθρώπους που δούλευαν μια ζωή ή σκοτώνονται στην δουλειά τους. Δυσαννάλογα ακόμα και από τους γονείς τους!!
Και να σας πω και κάτι ακόμη. Για κόψε τα άπειρα φράγκα στα παιδιά στο σχολείο να δούμε που θα βρεθούν τα φράγκα για το άπειρο κάπνισμα που πέφτει!!
Demelene
Διάσημο μέλος

misslittledevil
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Demelene:Ρε τι λέτε???? Καταρχήν ο Christof δεν έχει διευκρινίσει τι περιλαμβάνει το χαρτζιλίκι του! πχ το κινητό του ποιος το πληρώνει. επίσης το φαί είναι καλημένο??
Είδα την ηλικία σου και έχω να πω ότι καλά κάνουν μάλλον. Η μάλλον να το πω πιο γενικά! Καλά κάνουν οι γονείς που προσπαθούν σε αντίθεση με τους καιρούς μας να κρατήσουν τα παιδιά τους προσγειωμένα και να μην τους δίνουν άπειρα λεφτά και ας τα έχουν (δυσανάλλογα για την ηλικία τους)!! Και έμενα μου το έκαναν και αν και έχω κάκιστες σχέσεις μαζί τους , έχω να πω σε ορισμένα θέματα ότι μου έδωσαν πολύ καλές βάσεις.
Ξέρω θα πέσει forumική κατακραυγή αλλά μπράβο και στο παλικάρι που για τα έξτρα που θέλει να σπαταλήσει πάει και δουλεύει! Οι γονείς του πετυχαίνουν να του δείξουν και τι αξία έχουν τα λεφτά που πολλά παιδιά τόσο δεδομένα θεωρούν γιατί οι γονείς τους από υπερβολική αγάπη και θυματολογία τους τα παρέχουν όλα χωρίς αντίρηση και κοντεύει η οικογένεια να χρεωκοπήσει!
Τα λέω αυτά με αφορμή την περίπτωση. Δεν ξέρω την ακριβή κατάσταση και ούτε γιατί δουλεύει το παιδί αλλά αν γίνεται σωστά μπράβο στους γονείς και μπράβο στο παιδί!
Οι ξένοι δεν έχουν τυχαία το θεσμό της δουλειά για τους εφήβους! Και ας έχουν οι γονείς λεφτά!! Τα σημερινά παιδιά και κατέπεκταση φοιτητές κωλοβαρέστρες και μη παίρνουν δυσαννάλογα ποσά για πέταμα σε σχέση ανθρώπους που δούλευαν μια ζωή ή σκοτώνονται στην δουλειά τους. Δυσαννάλογα ακόμα και από τους γονείς τους!!
Και να σας πω και κάτι ακόμη. Για κόψε τα άπειρα φράγκα στα παιδιά στο σχολείο να δούμε που θα βρεθούν τα φράγκα για το άπειρο κάπνισμα που πέφτει!!
Ναι.. συμφωνω!
Δεν θα μπορουσα να το περιγραψω καλυτερα.

Subject to change
e-steki.gr Founder

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.