Αρχική Δημοσίευση από Isiliel:
Το κάπνισμα σκοτώνει, η ηλιοθεραπεία σκοτώνει, η οθόνη έχει ακτινοβολία, τα ακουστικά κουφαίνουν, τα φαγητά έχουν ένα κάρο συντηρητικά και 'γω δεν ξέρω τι άλλο, το αλκοόλ βλάπτει στο συκώτι, ακόμα και σεξ να θέλω να κάνω ίσως να πρέπει να χρησιμοποιήσω αντισυλληπτικά με ορμόνες....ουφ...
Γιατί πρέπει οτιδήποτε απολαμβάνω να μου το απομυθοποιούν και να μου το καταστρέφουν ε?
Γιατί?
Όσο για το SRS WOW, νομίζω πως πρέπει να το δοκιμάσεις.
1. Το κάπνισμα σκοτώνει, έχεις αμφιβολίες περί τούτου? Σε βρίσκω ανενημέρωτη...την ενημέρωση, του σε ποιό βαθμό συμβάλλει το πάφα πούφα σε πολλές μορφές καρκίνου, τη βρίσκω ωφελιμότερη από τη γνώση του SRS WOW και PLM WOO-HOO...και πάλι δεν αρκεί η γνώση, χρειάζεται και συνειδητοποίηση που αποδεικνύεται στη προκειμένη περίπτωση με σεβασμό του εαυτού μας (= στοπ σκρούινγκ μι γουίθ δε φακινκ σμοουκ)
2. Η ηλιοθεραπεία δε σκοτώνει...γερνάει....το ξεροτηγάνισμα σκοτώνει...
3. Τα επίπεδα ακτινοβολίας της οθόνης υπολογιστών δε σκοτώνουν (πιά)...(αλλά και πάλι: do you know what a screen filter is?)
4. Αμφισβητείς τους ωρυλάδες και τις διαπιστώσεις τους που είναι στενά συνυφασμένες με τη τεχνολογική έκρηξη στα φορητά, μετά ακουστικών, music-players? (άπιστη Θωμού...)
5. Εξαρτάται απο τα συντηρητικά και τη ποσότητα...αλλά σου διέφυγαν τα καλλυντικά...(απομυθοποίηση τώρα!...)..
6. Το αλκοόλ δε βλάπτει μόνο το συκώτι...βλάπτει τον εγκέφαλο πάνω απ'όλα...
7. Δεν απομυθοποιώ τίποτα...σέβομαι το κορμί μου, την υγεία μου και όσο μπορώ αποφεύγω τις κακοτοπιές...
Θα πιώ ένα κρασάκι (από ποτήρι του κρασιού) 1-2 φορές τη βδομάδα, θα κάνω τράκα (1-2 φορές το χρόνο) κανένα light τσιγαράκι ή ακόμα και αρωματικό πούρο..αλλά δε θα ακούσω με extra wild bass/dubs goa-psy trance, ούτε καν τα γαλάζια γράμματα της Γαλάνη...!
Είναι, σε ένα αρκετά σημαντικό βαθμό, του χεριού μας, να ελαχιστοποιήσουμε τις μικρές, κρυφές παγίδες που μας φυλάνε κερδοφόρες επιχειρήσεις που στηρίζουν τις κερδοφορίες τους στο ψέμα (τι να πρωτοπώ.... για τις καπνοβιομηχανίες και τα παράγωγα της ατελής καύσης του περιτυλίγματος του καπνού που τεχνηέντως και στα μουλωχτά δεν απεκάλυπταν εδώ και χρόνια?) με σκοπό να πλουτίσουν τα δισέγγονα των βιομηχάνων εις βάρος της δικής μας υγείας και της τσέπης μας...
Το κεφάλαιο υγεία, Isiliel, δε το παίζουν μπαρμπούτι (εξάρες, πεντάρες και ντόρτια: κόβω τις κακιές συνήθειες, ασσόδυο κ' διπλές: τις συνεχίζω για κανά μήνα ακόμα μέχρι το επόμενο game) υπό τη σκέπη ενός άκαιρου ρομαντισμού ούτε βέβαια η απομυθοποίηση είναι η λέξη που περιγράφει κάποιες συστάσεις που μπορώ να σκεφτώ εν συντομία, που καλό είναι να μη μας ξεφεύγουν...
Άν σου θιξα τα χούγια (ενικός: το χούι) το'κανα για το καλό σου (Μηλιώκας) κι όχι για να τα κόψεις αλλά να τα περιορίσεις σε βαθμό που 1) να μην εξαρτάσαι απο αυτά και 2) να μη σε βλάπτουν και να το ξέρεις αυτό..όχι να είσαι πεπεισμένη ότι δε σε βλάπτουν επειδή υπάρχουν και χειρότερα!
Δε σου παίρνει κανείς τη μουσική...άκουγε τη μόνο με ανεχτή ένταση για τα ιαρς...γνώριζε απλώς, ότι οι προτεινόμενες νέες τεχνολογίες ακουστικής που βελτιώνουν το "κρύσταλλο" στον ήχο δεν μπορεί να τις συλλάβει και τόσο το αυτί σου το φρακαρισμένο...
Ένα καιρό (κυρά βαγγελιώ), άκουγα κι εγώ μουσική στο Hi-Fi, με τις λεγόμενες γέφυρες (ακουστικά Pioneer που πριν 10 χρόνια κόστιζαν 50 χιλιάρικα!!) που κούμπωναν σε όλο το αυτί και δε παιρνούσαν πάνω απο 10 λεπτά και τα αυτιά μου λούζονταν στον ιδρώτα...
Μετά από λίγες εβδομάδες (ούτε μήνες, ούτε χρόνια) παρατήρησα τα αυτιά μου να μαζεύουν κερί σε δεκαπλάσια ποσότητα και ο ιδρώτας ιδρώτας...πάνω στη πόρωση μου δεν έδινα σημασία...
Θα μου πείς ότι μπορούσα να μαζεύω το κερί απο τα αυτιά να φτιάξω καμιά λαμπάδα για το Πάσχα...ε δεν ήξερα τη τέχνη...
Άρχισα να πονάω και τελικά κατήργησα τα ακουστικά τελείως και η υγεία των αυτιών μου επανήλθε στα φυσιολογικά της...
Μπείτε στη θέση των αυτιών σας, όπου βίαια διοχετεύετε ήχους ασχέτως πόσο σας είναι αρεστοί...(και χωρίς καμία διαφυγή ή διασπορά του ήχου απο πουθενά ή εναλλακτική απορρόφηση των κυμάτων)
Αναρωτηθήκατε ποτέ (focus) σε τί συχνότητα πάλλονται τα ώτα μας και πόσο αντέχουν να πάλλονται και ότι ακόμα κι αν ο παλμός είναι πολύ κάτω απο τα όρια που αντέχουν τα αυτιά μας, η διάρκεια των παλμικών κινήσεων είναι ικανή να προκαλέσει απώλεια της ακοής σε ένα σοβαρό ποσοστό?
Είναι αυτό που λέμε ¨την άκουσα.." !!!!
Δεν απομυθοποιώ τίποτα...προβληματισμούς εκφράζω...έτσι απλά...
Δε πα να στήνεις το αυτί σου και δίπλα σε εξάτμιση νταλίκας 10 tn ? Άν σου απομυθοποιώ το SRS της εξάτμισης..συγγνώμη δε το ξανακάνω φεγγαράκι μου λαμπρό...
Και μη φέγγεις να περπατώ γιατί με το φεγγαρόφως σεληνιάζομαι...
Υ.Γ. Πρέπει να το δοκιμάσω? Μπά, λέω να χτυπήσω μια crunch...