Κάποτε όταν έβλεπαν τον δάσκαλο κια τον παπά να περνά από την γειτονιά,σηκώνονταν όλοι και έκαναν υπόκλιση εις ένδειξιν σεβασμού.Δεν είπαμε να κάνουν έτσι σήμερα

Απλά, το ισοπέδωμα απάντων, φέρνει διάλυση στην κοινωνία.Τι λέτε;
Οι παλιοι φίλε μου ναι είχαν αρχές αλλα σε αυτούς που το αξιζαν, τότε ο παπάς ήταν με γαιδουράκι και σε ρωτούσε πώς πάς δίνοντας ην ευχή του, σήμερα περνάει με την μερσεντές και σε βρήζει που του έφαγες το πάρκιγκ.
Τότε οι άνθρωποι σεβόντουσαν το δάσκαλο γιατί ήταν ένας και καλός τώρα ο δάσκαλος ζητάει τράκα απο τον μαθητή,
Τότε οι άνθρωποι κάθονταν στο καφενείο και μηλούσαν για τα προβλήματα, τώρα δεν μιλάει ο ένας τον άλλο.
Ποιές λοιπόν αρχές να κρατήσω; πώς μπορώ να κατηγορίσω τους νέους που δεν φιλάνε το χέρι του παπά αφού ο ίδιος τους διώχνει; πώς να σεβαστώ το δάσκαλο όταν ο ίδιος δεν μου δίνει λόγο να τον σεβαστώ;
Ισως είναι καλύτερα; δεν θα ήθελα να φιλίσω χέρι ενώς ανθρώπου που δεν με σέβετε σαν χριστιανό, εξάλλου υπήρχαν και τα κακά τα τότε, οι παπούδες εκτώς απο το καλό δεν είχαν και κακά;
Οταν βλέπω πώς στο χωριό που μεγάλωσα το 1/10 του χωριού έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά ανηλικα παιδιά πώς μπορώ να πώ του παιδιού μου να τους σεβαστεί και να πάρει το ήθος τους όταν εγώ φοβάμε να τα πλησιάσει γιατί δεν ξέρω τι θα του κάνει;
Η αρχή τότε ήταν οι γυναίκες σπίτι και γώ στο καφενείο,να κρατήσω και αυτή την αρχή; τότε όλα ήταν " ηθικά" και ότι κάνανε τα κάναν στην ζούλα και τώρα κατηγορούν τους νέους για κακή συμπεριφορά; πώς μπορώ να σεβαστώ τις αρχές της τότε εποχής όταν όλοι ζούσαν στο ψέμα; κατηγορούν ότι έγιναν οι νέοι ξεδιατροποι και ξεχνάνε πώς τα ίδια γινοντουσαν τότε απλά όλα στα κρυφά.
Γιατί λιπόν να σεβαστώ μόνο τα καλά και να μην αποφύγω τα κακά;
Υ.Γ. δεν ξέρω αν βγήκα εκτώς θέματος αλλα άν είναι να λέμε για τα καλά του τότε πρέπει να πουμε και τα κακά, δεν είναι όλα μέλι γάλα.