ALEX_
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από plain:Κατ'αρχήν για μένα στο συναίσθημα της αγάπης δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις ,"σ'αγαπώ λίγο,σ'αγαπώ πολύ,σ'αγαπώ περισσότερο,σ'αγαπώ υπερβολικά" Υπάρχει μόνο Σ'αγαπώ ή δε σ'αγαπώ .
Αυτό που διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο ειναι αφ'ενός οι συμπεριφορές με τις οποίες εξωτερικεύει την αγάπη του ,αφ'ετέρου οι συμπεριφορές τις οποίες εισπράττει ΚΑΙ λειτουργούν γι'αυτόν ως καλοί αγωγοί μεταξύ πομπού και δέκτη.(εκπομπή ηλεκτρισμού κι εγώ.Για να με αγγίξει ο ηλεκτρισμός μεσολαβεί ένας αγωγός(=η εκάστοτε συμπεριφορά).Αν ο αγωγός είναι μέταλλο ο ηλεκτρισμός θα φτάσει σε μένα.Αν ο αγωγός είναι πχ πέτρα ο ηλεκτρισμός δε θα φτάσει σε μένα.Όπως και να χει ο ηλεκτρισμός παραμένει ηλεκτρισμός , όμως από τη στιγμή που δε με άγγιξε είναι σαν να μην τον βίωσα.)
Πολύ συχνά μάλιστα ακούω <<Μα εγώ του/της τα έδωσα όλα,τον/τη λάτρεψα,κτλ και το αποτέλεσμα ;με παράτησε,δεν εκτίμησε τα συναισθήματα μου κτλ>>.Μήπως γιατί ναι μεν έστειλες το μήνυμα σου αλλά δε φρόντισες και να το λάβει κι όλας ;Μήπως γιατί δε φρόντισες να μάθεις τη δική του γλώσσα και να του το στείλεις στη γλώσσα που μιλάει;Μήπως βαριόσουν να μάθεις αυτή τη γλώσσα και επαναπαύτηκες σ'ένα ξερό "εγώ έτσι ξέρω να αγαπώ";(φυσικά αυτό είναι αμοιβαίο).Προτού κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο που μας άφησε κι ας τον λατρεύαμε ας αναλογιστούμε μήπως αυτή η λατρεία δεν έφτασε ποτέ σ'αυτόν.Δεν τον άγγιξε.Δεν τη βίωσε,κι ας το ήξερε ότι εκπέμπεις λατρεία.Δεν αρκεί αυτό.
Όσο για την αγάπη;Δεν τινάζεται με τον χωρισμό!Η σχέση μπορεί να τελειώσει όταν δεν υπάρχουν κοινοί κώδικες επικοινωνίας,η αγάπη όμως για τον άλλο εφόσον γεννήθηκε δεν πεθένει !
Ιmho πάντα![]()
Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ... Αλλά μπορεί κάποιον να αγαπήσεις και επειτα να δεις οτι χρησιμοποιείτε τελείως διαφορετικό κώδικα , τότε μάλλον σιγα σιγα πεθένει η αγάπηΑρχική Δημοσίευση από plain:Όσο για την αγάπη;Δεν τινάζεται με τον χωρισμό!Η σχέση μπορεί να τελειώσει όταν δεν υπάρχουν κοινοί κώδικες επικοινωνίας,η αγάπη όμως για τον άλλο εφόσον γεννήθηκε δεν πεθένει !
Ιmho πάντα![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ALEX_
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ... Αλλά μπορεί κάποιον να αγαπήσεις και επειτα να δεις οτι χρησιμοποιείτε τελείως διαφορετικό κώδικα , τότε μάλλον σιγα σιγα πεθένει η αγάπη![]()
Εγώ πάλι πιστεύω ότι αυτό που πεθαίνει είναι ο έρωτας,η καψούρα αν θες.Οταν αγαπήσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ(κάτι το οποίο δεν θα γίνει και πολλές φορές στην ζωή μας),πάντα έχει μία θέση στην καρδιά σου το πρόσωπο που αγάπησες.Τουλάχιστον για μένα αυτό ισχύει.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Ναι όμως αν αγαπήσεις κάποιον με λάθος τρόπο το όποιο ο αλλός δεν το αναγνωρίζει τότε μάλλον θα χαθεί κάποτε η αγάπηΑρχική Δημοσίευση από ALEX_:Εγώ πάλι πιστεύω ότι αυτό που πεθαίνει είναι ο έρωτας,η καψούρα αν θες.Οταν αγαπήσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ(κάτι το οποίο δεν θα γίνει και πολλές φορές στην ζωή μας),πάντα έχει μία θέση στην καρδιά σου το πρόσωπο που αγάπησες.Τουλάχιστον για μένα αυτό ισχύει.
Kaimaktsalan
Εκκολαπτόμενο μέλος

Vkey
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από ALEX_:Εγώ πάλι πιστεύω ότι αυτό που πεθαίνει είναι ο έρωτας,η καψούρα αν θες.Οταν αγαπήσεις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ(κάτι το οποίο δεν θα γίνει και πολλές φορές στην ζωή μας),πάντα έχει μία θέση στην καρδιά σου το πρόσωπο που αγάπησες.Τουλάχιστον για μένα αυτό ισχύει.

οταν αγαπήσεις η αγάπη δεν χάνεται...μπορεί να χαθεί ο άλλος από την ζωή σου, εσύ από την δική του αλλά πάντα θα κουβαλάς κάτι μέσα σου...Κάτι μόνο δικό σας...
drunk
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Σε όλα τα υπόλοιπα συμφωνώ... Αλλά μπορεί κάποιον να αγαπήσεις και επειτα να δεις οτι χρησιμοποιείτε τελείως διαφορετικό κώδικα , τότε μάλλον σιγα σιγα πεθένει η αγάπη![]()
Κι εγώ θα συμφωνήσω με τον ΑLEX σ'αυτό τουλάχιστον από την προσωπική μου εμπειρία...Η αγάπη δεν πεθένει με το χωρισμό.Ήμουν αρραβωνιασμένη,χωρίσαμε,ξαναέφτιαξε τη ζωή του κι εγώ τη δική μου.Προχωρήσαμε.
Κάποια στιγμή χρειάστηκε ο τωρινός μου σύντροφος μεταμόσχευση στον αμφιβληστροειδή ,χρειαζόταν κάποια χρήματα που δεν τα είχαμε.Μες τη στεναχώρια εγώ ,ήδη το ένα μάτι του ήταν νεκρό και κινδύνευε και το άλλο τώρα.Το μαθαίνει αυτό ο ..... από τον αδερφό μου (ήταν ήδη φίλοι) και ύστερα από λίγο κερό μου λέει ο αδερφός μου ότι πουλάει τη μηχανή του για να μου δώσει τα χρήματα.Να βοηθήσει.
Φυσικά δν το δέχτηκα και όταν τον ρώτησα "γιατί το κάνεις αυτό;" η απάντηση του "γιατί θέλω να είσαι ευτυχισμένη όπου κι αν είσαι με όποιον κι αν είσαι"!Σαφώς και δεν ήταν πλεον ερωτευμένος μαζί μου όπως κι εγώ,αλλά η αγάπη πάντα ζει .Γι'αυτό και είναι βέβαια το πιο σπάνιο συναίσθημα.
Άλλωστε πόσοι άνθρωποι δεν έφυγαν από το σπίτι τους γιατί δεν είχαν κοινούς κώδικες επικοινωνίας με τους γονείς τους και δε μπορούσαν να συνυπάρξουν;Παρ'ολα αυτά ΠΑΝΤΑ τους αγαπάνε.(εφόσον τους αγαπούσαν και πριν,γιατί και η γονεική αγάπη δεν είναι δεδομένη)
bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Vkey:![]()
οταν αγαπήσεις η αγάπη δεν χάνεται...μπορεί να χαθεί ο άλλος από την ζωή σου, εσύ από την δική του αλλά πάντα θα κουβαλάς κάτι μέσα σου...Κάτι μόνο δικό σας...
έτσι είναι κι εγώ μαζί σου
όσο για την υπερβολική αγάπη δεν θα το άντεχα θα με καταπίεζε και όλα έχουν κάποια όρια, θέλω την ελευθερία μου.
kleftra
Διάσημο μέλος

Πολύ μελαγχολικό αυτό που γράφεις,όμορφο,αληθινό αλλά μελαγχολικόΑρχική Δημοσίευση από Vkey:![]()
nikita13
Διάσημο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από kleftra:Πολύ μελαγχολικό αυτό που γράφεις,όμορφο,αληθινό αλλά μελαγχολικό...............μου θυμίζει το "τραγούδι της ερήμου".![]()
Όντως τι μου θυμίσατε τώρα..Όπωσ και να έχει το παρελθόν είναι παρελθόν..
Vkey
Επιφανές μέλος

bunny217
Διακεκριμένο μέλος

Έχω κάποια επικοινωνία με τον πρώτο αλλά δεν γίνεται να τον δω ούτε αυτός εμένα φιλικά τελείως γι'αυτό δεν έχουμε και πολλά πολλά.
Πάντως αν και έγιναν πολλά(σου έχω πει) θέλω να είναι καλά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kalypso
Περιβόητο μέλος

Λοιπόν. Έχω βιώσει το συναίσθημα του να σε αγαπάνε σε υπερβολικό βαθμό, και έτσι έχω μάθει να λειτουργώ κι η ίδια. Να έχω ένα άτομο σταντ μπαι το οποίο ακόμα κι όταν κάθομαι αμέριμνη στον καναπέ και βυθίζομαι σε σκέψεις, θα με σκανάρει και θα καταλάβει τι συμβαίνει, χωρίς εγώ φυσικά να το θέλω. Αναφέρομαι στη μητέρα μου..
Όσο όμως λατρεύω αυτή τη γυναίκα, άλλο τόσο με οδηγεί στα όρια της παράνοιας.

Αγαπημένη ατάκα μαμάς η τελευταία, και δεν την κακίζω- ίσα ίσα, την υπεραγαπώ

Κι έτσι λοιπόν πάμε σε εμένα.. Έχοντας μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ήταν φυσικό πως μεγαλώνοντας θα έχω πάρει το κατιτίς μου. Μου αρέσει λοιπόν στις σχέσεις μου να προσφέρω.. Ό,τι μπορώ, και ό,τι ..δεν μπορώ. Με κίνητρο την υπερβολική μου αγάπη για κάποιον (εδώ είναι που λέμε πως η πρόθεση δεν είναι κακή, μα το αποτέλεσμα πολλές φορές έχει αρνητικές προεκτάσεις

Ο άλλος λοιπόν καταλήγει να "πνίγεται", γιατί δεν εννοώ να συνειδητοποιήσω το εξής απλό: Δεν μπορείς να κρατήσεις κάτι για πάντα, όπως είναι τώρα. Δεν μπορείς να το αφυδατώσεις, ούτε να το βάλεις στην κατάψυξη.. Μαζί με τα καλά, πάνε τα κακά- μαζί με τα σωστά, θα γίνονται κα λάθη. Αλλά δεν πειράζει, διότι η αγάπη είναι εκείνη που θα έπρεπε να σου επιτρέπει να ..επιτρέψεις στον άλλο, μα πρωτίστως σε εσένα, να μην είναι αλάθητος ούτε και ρομποτ- να είναι άνθρωπος.
Οι άνθρωποι κάνουν επιλογές- και πολλές φορές επιλέγουν σωστά, άλλοτε κάνουν λάθη. Αν αγαπάς κάποιον, άστον να κάνει το "λάθος" του- γιατί αυτό θα είναι κάτι δικό του.

..[/τέλος αυτοκριτικής]
πάω νανι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

(Παν) μέτρον άριστον.
mindcircus
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.