deathpale
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

προσωπικά, έχω περάσει τα μύρια όσα με το φαγητό (από το να τρώω ελάχιστα σε σημείο να λιποθυμήσω στο να τρώω ακατάσχετα και να θέλω να κάνω εμετό). τώρα πια έχω μάθει να προσέχω τη διατροφή μου, να τρώω σωστά αλλά παράλληλα να επιβραβεύω τον εαυτό μου και να γυμνάζομαι τακτικά. παρ' όλη την "εμπειρία" μου όμως δεν ξέρω πως να βοηθήσω την μητέρα μου. η μητέρα μου είναι και θα είναι θύμα του εαυτού της: πρέπει να χάσει αρκετά κιλά καθαρά λόγω υγείας κι ενώ το ξέρει συνεχίζει τις κακές συνήθειες. ρίχνει πάντα το φταίξιμο στο άγχος, στην αδερφή μου, στον πατέρα μου, στη στενοχώρια της αλλά ποτέ στη λαιμαργία της. τώρα που έχω έρθει για διακοπές έχω βαρεθεί να την ακούω να λέει "πρέπει να χάσω 20 κιλά, θα τα χάσω σίγουρα. αλλά πως θα τα χάσω?" και μετά κατασπαράζει ό,τι βρει στο ψυγείο. την έχω παροτρύνει πολλές φορές να πάει στο γυμναστήριο ή σ' έναν διαιτολόγο αλλά δε θέλει για οικονομικούς λόγους. προσπαθώ να την πείσω να βρει μέσα της τη δύναμη να το κάνει αλλά με αγνοεί. τι θα με συμβουλεύατε να κάνω? τι θα κάνατε εσείς αν ήσασταν στη θέση μου?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος

Μετά αν υπάρχουν αντισταθμιστικές ενέργειες για την αποτροπή του βάρους (π.χ. η προσπάθεια να κάνει εμετό) που είναι μη επιθυμητές ενέργειες.
Στην συνέχεια να δεις αν το άτομο έχεις τύψεις για το φαγητό που τρώει (που μάλλον στην περίπτωση αυτή έχει).
Η πιο σωστή λύση είναι να πάτε σε έναν ψυχίατρο και να σας κατευθύνει αυτό το πρόβλημα είναι πολύ λίγοι άνθρωποι καταδέχονται να πάνε σε ψυχίατρο, οπότε σε αυτη την περιτπωση προσπαθει ο άνθρωπος να ξεχάσει το φαγητό (π.χ. να μην μαγειρεύει, να είναι άδειο το ψυγείο κοκ) και να μπει στο προγραμμα η αερόβια άσκηση αλλά δύσκολα με αυτές τις ενέργειες έχουμε θεραπεία απλά αντισταθμιζεται η κατάσταση.
Σε περίπτωση όμως που δεν υπάρχει λύση αντισταθμιστική για αυτό ο μοναδικός που μπορεί να δώσει λύση είναι ένας καλος ψυχίατρος. Το πρόβλημα είναι που θα βρεις καλό ψυχίατρο γιατί υπάρχουν πολλοί που απλά φέρουν το τίτλο και το μόνο που ξέρουν είναι να δίνουν φάρμακα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

methexys
Τιμώμενο Μέλος

Από εκεί και πέρα, μόνο ενας ψυχίατρος μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα. Αν δεν μπορείς να την πείσεις με τίποτα να πάει σε ψυχιάτρο, τότε όταν βλέπεις πως πρόκειται να καταναλώσει πολύ φαγητό πάλι, κάνε κάτι ώστε να ξεχαστεί, δοκίμασε να της αποσπάσεις την προσοχή, πιάσε κουβεντα για ένα διαφορετικό θέμα, πες ότι χρειάζεσαι την βοήθειά της σε κάτι όπως πχ να σε βοηθήσει να συμμαζέψεις το δωματιο σου,ή κάτι τετοιο. Βέβαια οι περισσότεροι καταφεύγουν σε τέτοια επεισόδια υπερφαγίας όταν δεν υπάρχουν άλλα άτομα μπροστά. Προσπάθησε να μην βρίσκονται πολλά ανθυγιεινά φαγητά στο σπίτι,ωστε ακόμα και αν συμβεί κ άλλο τέτοιο επεισόδιο, να μην φάει τουλάχιστον γλυκά ή πατατάκια. Και το σημαντικότερο είναι να έχει υποστήριξη, δηλαδή να μην της λέτε ότι ζυγίζει πολλά κιλά και πρέπει να σταματήσει να τρώει, γιατί έτσι μπορεί να πάει από το ένα άκρο στο άλλο (no offense,δεν εννοώ ότι θα μιλήσεις απαραίτητα εσύ έτσι στη μητέρα σου,απλά το αναφέρω

Ο ψυχιατρος θα ηταν η ιδανική επιλογή βεβαια.
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

και κάτι ακόμα. στο σπίτι ποτέ δεν υπήρχαν ανθυγιεινά φαγητά όπως πατατάκια, γλυκίσματα κλπ. μπορεί να υπάρξει που και που καμιά σοκολάτα ή ξηροί καρποί (που ναι μεν είναι υγιεινοί αλλά όταν ξεπερνάς το μέτρο κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό). μπορεί να φάει ένα ολόκληρο καρβέλι ψωμί ή όλες τις φέτες τυρί του τοστ. είναι πράγματα που δεν γίνεται να λείψουν από το σπίτι. έχουμε αρκετά φρούτα αλλά φυσικά δεν τα προτιμά.
αυτό που έχω καταλάβει είναι πως δεν θέλει να βοηθήσει πραγματικά τον εαυτό της. ίσως να μην το θεωρεί και τόσο σημαντικό. λεφτά έχει, απλά το θεωρεί άσκοπο να τα ξοδέψει για κάτι τέτοιο. όπως και να 'χει, σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο

methexys
Τιμώμενο Μέλος

Ajusshi
Διάσημο μέλος

δυστυχώς τους μεγάλους ανθρώπους μόνο ο γιατρός τους βάζει στον ίσιο δρόμο.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος

Η γυναίκα θέλει ενθάρρυνση και καταλαβαίνω αυτόν τον φαύλο κύκλο που μπαίνει "πρέπει να χάσω βάρος-20 κιλά είναι πολλά-πώς θα τα χάσω-δεν τα χάνω και παίρνω ακόμα περισσότερα στο τέλος". Ίσως για αρχή να ακολουθήσετε όλοι ένα πρόγραμμα διατροφής για να μην νιώθει ότι προσπαθεί μόνη της και τα παρατήσει εύκολα; Μπορώ να σου στείλω κάποια tips για ισορροπημένη διατροφή που βοηθάει το κάψιμο λίπους και την απώλεια βάρους, δεν είμαι διατροφολόγος ούτε μπορώ να το προσαρμόσω στην περίπτωσή της, αλλά από το τίποτα πιστεύω και αυτό είναι κάτι.
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος

Σορυ, αλλά αν η γυναικα προβληματιζεται απο το οικονομικο θεμα, και δεν της βγαινουν τα νουμερα σε σχεση με διαφορα σχεδια που εχει κατα νουν, μπορει να ξεσπαει στο ψυγειο. Αν καθως περνουν τα χρονια δυσαρεστειται ολο και περισσοτερο με την οπτικη της εικονα παλι μπορει να ξεσπαει εκει. Πιστευετε οτι θα της δωσει ο ψυχολογος ή ο ψυχιατρος συμβουλες διαχειρισης των οικονομικων της ή ανοικοδομισης ιματζ ; Δεν ειναι το αντικειμενο τους. Ειναι ρητορικο το ερωτημα καθως δεν ξερουμε ποιες ειναι οι αιτιες.
Πρεπει να καταγραφει η συμπεριφορα της και να αναζητηθουν αιτιες σε ολα τα επιπεδα. Τωρα απο ο,τι ξερω η δραστηριοτητα του personal coach ειναι στα σπαργανα στην Ελλαδα, οποτε η πιο κοντινη ειδικοτητα αναγκαστικά ειναι ο ψυχολογος. Πρεπει να παει οχι μονη της, αλλα με συνοδεια δικων της προσωπων (ενα ατομο της οικογενειας, ενα φιλο, ενα συναδελφο, με οποιον τελος παντων μπορει να παραστει) ωστε να υπαρχουν πολλες μαρτυριες για να βγαλει ο ειδικος ενα συμπερασμα. Πολλες φορες χρειαζεται ενα εξισορροπιστικο προγραμμα, αλλοτε ενα project, αλλοτε αλλαγη περιβαλλοντος ή και τροπου ζωης. Δεν γινεται να το ξερουμε εκ των προτερων.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.