Υποχρεωτική Στράτευση: Η γνώμη σας;

Περί θητείας
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 95)
  • Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλους τους Έλληνες πολίτες,ανεξαρτήτως φυλής και φύλου.

  • Θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική για όλους, με "τιμωρητική" θητεία για τους μη στρατεύσιμους.

  • Θα έπρεπε να είναι εθελοντική για όλους.

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Chem2000

Διάσημο μέλος

Η Chem2000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Νίκαια (Αττική). Έχει γράψει 2,880 μηνύματα.
Για παράδειγμα, μπορεί Γιώτα μου, ο γιωτάς να φοράει τις παντόφλες του γιωτά, αυτές τις κλασικές του στρατού που τις φοράνε και στην οικοδομή μετά την αποφοίτηση από τη θητεία, και το νύχι του ποδιού να έχει γίνει σαν της κουκουβάγιας και να σου πουλάει παραμύθι ότι κάνει μπάνιο 3-4 φορές την ημέρα.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ τι λεεες :laugh: :laugh: Αυτό είναι ακόμη καλύτερο από αυτό που είχες πει κάποτε με το ecoli :laugh:
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,692 μηνύματα.
Μια χαρά θα γίνει αν θέλουν, ήδη από 9μηνο το έχουν πάει 1 χρόνο! Και σκέφτονται και για 1,5 χρόνο. Όπως πάμε θα γίνει όπως όταν υπηρέτησε ο μπαμπάς μου, που έκατσε μέσα 2,5 χρόνια στην αεροπορία.
Δεν υπάρχει σενάριο για 1.5 χρόνο, δεν ξέρω που είδες κάτι τέτοιο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι αλλά το θέμα είναι οτι δεν μιλάω για κάποιον χάρτη της Τουρκίας, εκτός εαν στους χάρτες που όλοι μπορούμε να βρούμε μας απεικονίζουν εδάφη που δεν υπάρχουν.

Δεν λέω οτι ο στρατός μας είναι χάλια. Λεω οτι το κομμάτι του στρατού που αφορά την στρατολόγηση πολιτών είναι χάλια και δεν καταλαβαίνω πως κάτι που αποδεδειγμένα δεν λειτουργεί θεωρείται οτι είναι απαραίτητο και κρίσιμο για την εθνική ασφάλεια της χώρας. Δηλαδή η εθνική ασφάλεια κρίνεται απο τον Γιωργάκη που θα καθαρίσει τις τουαλέτες, τον Γιάννη που θα ποτίζει το τσιμέντο που είπε ο @Lasher ή το πλαστικό γκαζόν θα προσθέσω εγώ(ναι real event) που θα έχουν βάλει να κουρεύει για ξεκάρφωμα ο Κώστας ;

Εαν ναι, τότε σοβαρά και δικαιολογημένα νομίζω ανησυχώ.
Εαν όχι, τότε προβληματίζομαι για ποιον λόγο πραγματικά έχουμε υποχρεωτική στράτευση.
Και εαν υπάρχει σοβαρός λόγος υποχρεωτικής στράτευσης, τότε αναρωτιέμαι γιατί δεν αντιμετωπίζεται με την δέουσα προσοχή απο την κυβέρνηση.


Ποτέ μην λες ποτέ...

Λες ότι η Τουρκία δεν έχει άδικο σε αυτά που ζητάει. Πάνω σε αυτό σου λέω ότι η Τουρκία μεταξύ των άλλων ζητάει σχεδόν όλα τα νησιά του Αιγαίου, μήπως να της τα δώσουμε επειδή έχει δίκιο;; Τα χωρικά ύδατα των χωρών έχουν οριστεί σύμφωνα με διεθνής συνθήκες, δεν υπάρχει κάτι το οποίο χρήζει αμφισβήτησης λοιπόν.

Όσο αφορά την στράτευση των πολιτών δεν είναι χάλια, μπορεί να έχει αρκετά προβλήματα και να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε όμως κάτι μαθαίνεις στο θέμα άμυνας, ελάχιστα αλλά κάτι μαθαίνεις. Σαφώς όμως το σύστημα θέλει πολλές βελτιώσεις τις οποίες ανέφερα παραπάνω ώστε να βελτιωθεί τόσο η αποτελεσματικότητα του όσο και να εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες οι οποίοι «χάνουν» 9-12 μήνες από την ζωή τους. Ξαναλέω ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ο μόνιμος στρατός δεν θα ήταν αρκετός άρα η στράτευση των πολιτών είναι αναγκαία. Δυστυχώς έχουμε για γείτονες τους Τούρκους οι οποίοι έχουν γίνει μεγάλη δύναμη εδώ και χρόνια, άρα δεν μπορείς να καταργήσεις την στράτευση εκτός και αν αλλάξει η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας πράγμα αρκετά δύσκολο. Όσο αφορά τον μόνιμο στρατό ο μόνος τρόπος για να ήταν αρκετός μέσω των ατόμων που πάνε στρατιωτικές σχολές ήταν να λειτουργεί με το σύστημα των ΗΠΑ, δηλαδή να παρέχονται πολύ υψηλοί μισθοί, να δίνονται πολλές παροχές στους μόνιμους στρατιώτες κτλ ώστε να προσελκύσει μεγάλο αριθμό ατόμων που θέλουν να εργαστούν στον τομέα την Εθνικής Άμυνας. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μισθοφορικό σύστημα καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο.


Όσο αφορά το ποτέ μην λες ποτέ για τα τρία χρόνια στράτευσης που λες μιλάς ξανά γενικά και αόριστα. Τρία χρόνια στρατό δεν θυμάμαι αν είχε η Ελλάδα την δεκαετία του 1960 και 1970, αποκλείεται να γίνει κάτι τέτοιο ενώ ετη 2023 όπου η θητεία έχει μειωθεί στο μισό. Και να ήθελαν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει καθώς οι πολίτες θα αντιδράσουν, η αγορά εργασίας θα έχει θέματα όσο αφορά την απορρόφηση των νέων πτυχιούχων ενώ δεν υπάρχει capacity στα ελληνικά στρατόπεδα ώστε να δεχθούν τόσο μεγάλο όγκο στρατιωτών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Ένα βασικό εξάμηνο εκπαίδευση και τέλος!
Έξι μήνες εντατικής εκπαίδευσης και μετά τους αφήνεις ελεύθερους να συνεχίζουν να δημιουργούν το μέλλον τους !

Δεν ειναι επιστήμη ο στρατός ....πιο πολυ αναλώνονται σε ανούσιες εργασίες πάρα στην βασική εκπαίδευση...

40 μέρες σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση έκανε η κόρη μου για την σχολή της ,από αξιωματικούς του στρατού και έχει μάθει τα πάντα...

40 μέρες όμως κυριολεκτικά έφτυσαν αίμα...
Όλοι, άντρες γυναίκες, δεν ξεχώριζαν μην πω οι γυναίκες ήταν περισσότερο τρελαμένες (όσο πιο κόσμια μπορώ).
Με πληγές στα χέρια και στα πόδια,με ελάχιστες ώρες ύπνου, με σκληρή εκπαίδευση στο να μάθουν να τιμούν την πατρίδα όχι μόνο στο να κρατουν ένα όπλο ...
Μέσα σε μια μέρα έμαθαν να λύνουν να καθαριζουν και μα δένουν όπλα..

Μια εβδομάδα στο πεδίο σε όλες τις ώρες, με διαφορετικές συνθήκες να εκπαιδευτούν στις βολές...

Εκπαίδευση που ο πατέρας της την πέρασε στα ΛΟΚ στην Κύπρο που ήταν σε σχοινάκια με έξω 1 μέτρο χιόνι και έλεγα κοίτα να δεις τι αντέχουν άνετα και οι γυναίκες ΟΤΑΝ θέλουν!

Αυτές ειναι εκπαιδεύσεις όχι τώρα τα δικά μας ,σιγά...

Είχε μεταμορφωθεί και εσωτερικά και εξωτερικά ,μπήκε παιδί και την είδαμε μετά από δυο μήνες μια γυμαικα με τρομερή αυτοπεποίθηση, σεβασμό και όχι μόνο την δικιά μου ,αλλά και άλλα παιδιά που συζητούσαμε με άλλους γονεις στην ορκωμοσία τους !

Παράλληλη εκπαίδευση και για την ορκωμοσία τους ....2 ζευγάρια αρβύλες έλιωσαν ο καθένας για να μάθουν...

Την περίοδο εκείνη ήταν και ο ξάδελφος της στο στρατό ,τα συζητούσαν και τις έλεγε ότι ούτε τα μισά από ότι έμαθαν στη σχολή μεσα σε 40 μέρες δεν είχαν μάθει εκείνοι που ήταν ήδη 9 μήνες στο στρατό και σε 3 μήνες απολύεται...

Επειτα εκπαιδευση δεν ειναι μόνο να μάθεις να κρατάς ένα όπλο..

Εθνικος υμνος ,σεβασμος στα εθνικα και θρησκευτικα συμβολα ,σεβασμος στους ανωτερους σου ,πίστη σε αυτούς και πολλα αλλα που υπαγονται στους ηθικους κανονες της εκπαιδευσης ..

Που καταλήγουμε;
Όλοι και όλες μπορούν να εκπαιδευτούν!

Το σύστημα και ο τροπος εκπαίδευσης πρέπει ν αλλάξει !
Είτε είσαι άντρας είτε είσαι γυναίκα τα ίδια μπορείς να κάνεις γιατί με την συγκεκριμένη εκπαίδευση σου βγαίνουν αλλα ένστικτα...

Οπότε για όσους υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να σας στείλω το αρχείο που έχω από τις 40 μέρες βασικης εκπαίδευσης από την σχολή της κόρης μου ,καθως δείχνει αναλυτικά όλα τα παιδιά πως πέρασαν την κάθε δοκιμασία ξεχωριστά για να πειστούν :)

Μην σχολιασω καποιες αλλες κοπελες που εκαναν για 5 αντρες μαζι !!!

Εγω πάντως τώρα να μου εξασφάλιζαν τοι οικονομικό που αναφέρθηκε πιο πάνω ούτε στα πιο τρελα μου όνειρα δεν θα έβγαζα μια τέτοια εκπαίδευση :P

Γι αυτο το καλύτερο υποχρεωτικη και συντομη μετα το τελος του λυκειου, για ολους !
.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,234 μηνύματα.
Πιο χρήσιμο και λιγότερο ενοχλητικό πάντως θα ήταν αν το έκαναν σταδιακά.
Δηλαδή πιστεύει ο αρμόδιος ότι για θέμα εκπαίδευσης, επειδή δεν υπάρχουν άτομα ή οτιδήποτε πρέπει ο καθένας να κάνει 9 ή 12 μήνες στρατό; οκ.

Δώσε την δυνατότητα ώστε κάποιος μέχρι τα 30 ή 35 του να πρέπει να έχει κάνει αυτό το διάστημα αλλά σπαστά. Δηλαδή κάθε χρόνο να είναι από 1 ως 3 μήνες μέχρις ότου να συμπληρώσει τον χρόνο που πρέπει.

Σε αυτό το διάστημα μπορείς να κάνεις κανονική εκπαίδευση(αντί 40 μέρες εκπαίδευση και 8-10 μήνες ξύσιμο και σκούπα-σφουγγάρισμα 40 μέρες εκπαίδευση κάθε χρόνο) και δεν σταματάει η ζωή του άλλου.
Χώρια ότι οι περισσότεροι θα μπορούσαν να το κάνουν παράλληλα με τις σπουδές δηλαδή 1-2 μήνες κάθε καλοκαίρι ώστε μόλις τελειώσουν την σχολή να έχουν τελειώσει ή σχεδόν τελειώσει και με τον στρατό.

Αλλά και όποιος το κάνει ενω δουλεύει, είναι πολύ πιο εύκολο να μαζέψει λεφτά για να ζήσει 1-2-3 μήνες κάθε χρόνο χωρίς να πληρώνεται από ότι για ένα χρόνο.
Αν σε αυτό το διάστημα το κράτος έδινε και ένα επίδομα έστω τύπου 200-300 ευρώ το μήνα για να καλύπτει όντως τα έξοδα του φαντάρου λίγοι θα είχαν αντίρρηση...
 

Re_Alexis

Νεοφερμένος

Ο Re_Alexis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Και 6 μηνες ειναι πολλοι για τους κανονικους πολιτες...Θα πρεπει οι ειδικες δυναμεις, αεροπορια, ναυτικο, πυροβολικο, τεθωρακισμενα κτλ να ειναι μονιμος στρατος...
Και οι απλοι πολιτες να εκπαιδευονται 3 μηνες, σοβαρης και ουσιαστικης εκπαιδευσης με γεματο προγραμμα...Και θα ειναι μια χαρα...Αντε και καθε καλοκαιρι να παρουσιαζονται μια φορα τον χρονο για 6-8 ωρες και να κανουν εκπαιδευση (μαθημα) να παιρνουν το οργανογραμμα του ταγματος και να κανουν βολη...
Οι γυναικες δεν πρεπει να κανουν στρατο ομως για 3 μηνες να πηγαινουν σε πολιτικη αμυνα, να μαθαινουν πρωτες βοηθειες και τετοια...
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Ιάπωνα Πρωθυπουργού Μitsutaki.
Λοιπόν αυτό θα το υιοθετήσω! @nPb ΦΧΡΣΤΩ
όπως τώρα τρώγοντας τυρόπιτες,
ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΦΩΤΑΡΑ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΕΣ ΟΙ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ? ΔΛΔ ΘΑ ΣΕ ΧΑΛΑΓΕ ΕΣΕΝΑ ΝΑ ΤΡΩΣ ΜΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Κ.ΔΕΝΔΙΑ ΜΑΣ; κατσε καλά που θα πεις για τις τυρόπιτες...

Πες για τις μπάμιες που είναι το σκληρό ναρκωτικό της ελληνίδας μάνας κ άσε τις τυρόπιτες στην ησυχία τους...
 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Πιο χρήσιμο και λιγότερο ενοχλητικό πάντως θα ήταν αν το έκαναν σταδιακά.
Δηλαδή πιστεύει ο αρμόδιος ότι για θέμα εκπαίδευσης, επειδή δεν υπάρχουν άτομα ή οτιδήποτε πρέπει ο καθένας να κάνει 9 ή 12 μήνες στρατό; οκ.

Δώσε την δυνατότητα ώστε κάποιος μέχρι τα 30 ή 35 του να πρέπει να έχει κάνει αυτό το διάστημα αλλά σπαστά. Δηλαδή κάθε χρόνο να είναι από 1 ως 3 μήνες μέχρις ότου να συμπληρώσει τον χρόνο που πρέπει.

Σε αυτό το διάστημα μπορείς να κάνεις κανονική εκπαίδευση(αντί 40 μέρες εκπαίδευση και 8-10 μήνες ξύσιμο και σκούπα-σφουγγάρισμα 40 μέρες εκπαίδευση κάθε χρόνο) και δεν σταματάει η ζωή του άλλου.
Χώρια ότι οι περισσότεροι θα μπορούσαν να το κάνουν παράλληλα με τις σπουδές δηλαδή 1-2 μήνες κάθε καλοκαίρι ώστε μόλις τελειώσουν την σχολή να έχουν τελειώσει ή σχεδόν τελειώσει και με τον στρατό.

Αλλά και όποιος το κάνει ενω δουλεύει, είναι πολύ πιο εύκολο να μαζέψει λεφτά για να ζήσει 1-2-3 μήνες κάθε χρόνο χωρίς να πληρώνεται από ότι για ένα χρόνο.
Αν σε αυτό το διάστημα το κράτος έδινε και ένα επίδομα έστω τύπου 200-300 ευρώ το μήνα για να καλύπτει όντως τα έξοδα του φαντάρου λίγοι θα είχαν αντίρρηση...
Ολο αυτο δεν ειναι περισσότερο δεσμευτικό ?

Μια κατασταση να διαιωνίζετε ενω μπορει να τελειωσει σε συντομο χρονικο διαστημα ?

Αυτο το "σπαστο ¨που προτεινεις πως μπορει να γινει οταν εργαζεσαι ?
Ποιος εργοδοτης σου δινει αυτη την πολυτελεια ή ποιος ελευθερος επαγγελματιας μπορει να κλεινει την επιχειρηση του , ν απεχει ενα χρονικο διαστημα και οταν επιστρεφει το πελατολογιο του να ειναι εκει και να τον περιμενει ? :hmm:
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,234 μηνύματα.
Ολο αυτο δεν ειναι περισσότερο δεσμευτικό ?

Μια κατασταση να διαιωνίζετε ενω μπορει να τελειωσει σε συντομο χρονικο διαστημα ?

Αυτο το "σπαστο ¨που προτεινεις πως μπορει να γινει οταν εργαζεσαι ?
Ποιος εργοδοτης σου δινει αυτη την πολυτελεια ή ποιος ελευθερος επαγγελματιας μπορει να κλεινει την επιχειρηση του , ν απεχει ενα χρονικο διαστημα και οταν επιστρεφει το πελατολογιο του να ειναι εκει και να τον περιμενει ? :hmm:
Αν το είχες αυτό οι περισσότεροι θα είχαν(ή θα μπορούσαν να είχαν) ξεμπερδέψει πριν καν τελειώσουν με τις σπουδές.
Οι περισσότεροι φοιτητές πχ μπορούν να δίνουν 1-2 μήνες το καλοκαίρι για να τελειώνουν.

Για τους εργαζόμενους θα είχες νομοθετική ρύθμιση σχετικά. Όπως και τώρα, αν κάποιος έχει σύμβαση αορίστου και πάει στρατό ο εργοδότης του δίνει υποχρεωτικά άδεια ανευ αποδοχών για όσο είναι στρατό και απαγορεύεται να τον απολύσει όσο είναι στρατό και για ένα χρόνο μετά

Συν ότι αρκετές επιχειρήσεις έτσι κι αλλιώς κλείνουν κάνα διβδόμαδο ή παραπάνω τον χρόνο. Πχ μέσα στον Αύγουστο αντε βρες μηχανικό, δικηγόρο κλπ.

Θα μπορούσε να υπάρχει εννοείται και επιλογή για όποιον θέλει να το κάνει όλο με τη μια όπως τώρα.

Βέβαια θα μπορούσε να υπάρχει και κάτι άλλο.
Λέμε δεν μπορούμε να έχουμε επαγγελματικό στρατό γιατί δεν έχουμε λεφτά, οκ.
Το κράτος θα μπορούσε να υπολογίσει πόσο κοστίζει ο μισθός ενός μόνιμου στρατιωτικού για το 12μηνο και να λέει ή έλα να υπηρετήσεις ή δώσε αυτά τα λεφτά για να πληρώσω αυτόν που θα αναγκαστώ να προσλάβω στην θέση σου.

Κάτι τέτοιο γίνεται για όσους έχουν κλείσει τα 33 και δεν έχουν πάει στρατό όπως πχ ο Κασσελάκης.
Κάνουν 20 μέρες θητεία και το υπόλοιπο είναι εξαγοράσιμο με κάποιο ποσό που νομίζω είναι κάπου γύρω στα 800 ευρώ ανα μήνα.
 

Guest 126033

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Για τους εργαζόμενους θα είχες νομοθετική ρύθμιση σχετικά. Όπως και τώρα, αν κάποιος έχει σύμβαση αορίστου και πάει στρατό ο εργοδότης του δίνει υποχρεωτικά άδεια ανευ αποδοχών για όσο είναι στρατό και απαγορεύεται να τον απολύσει όσο είναι στρατό και για ένα χρόνο μετά
Οποτε παμε σε μια γενικη μεταρυθμιση και σε αλλους τομεις ..

Αυτο ξερεις πως μου ακουγετε ,θελω να φτασω τον στοχο μου αλλα παω απο παραδρομους και αναδι οργανώνω και αυτους ...πολυπολκο ,μπλεκει πολυ μετα ,σε μια χωρα που δεν μπορει ενα να διαμορφωση σωστα !
Συν ότι αρκετές επιχειρήσεις έτσι κι αλλιώς κλείνουν κάνα διβδόμαδο ή παραπάνω τον χρόνο. Πχ μέσα στον Αύγουστο αντε βρες μηχανικό, δικηγόρο κλπ.
Αυτο συμβαινει μονο στα μεγαλα αστικα κεντρα ,στις επαρχιες δουλευεις κανονικα πλην των δικηγορων που ειναι κλειστα τα δικαστηρια ..

Ελευθερος επαγγελματιας ειναι και αυτος που διατηρεις καταστημα ...Γι αυτους αυτη η επιλογη θα τους οδηγησει με μαθηματικη ακριβεια στην αποτυχια να εισαι σιγουρος !
Βέβαια θα μπορούσε να υπάρχει και κάτι άλλο.
Λέμε δεν μπορούμε να έχουμε επαγγελματικό στρατό γιατί δεν έχουμε λεφτά, οκ.
Το κράτος θα μπορούσε να υπολογίσει πόσο κοστίζει ο μισθός ενός μόνιμου στρατιωτικού για το 12μηνο και να λέει ή έλα να υπηρετήσεις ή δώσε αυτά τα λεφτά για να πληρώσω αυτόν που θα αναγκαστώ να προσλάβω στην θέση σου.

Κάτι τέτοιο γίνεται για όσους έχουν κλείσει τα 33 και δεν έχουν πάει στρατό όπως πχ ο Κασσελάκης.
Κάνουν 20 μέρες θητεία και το υπόλοιπο είναι εξαγοράσιμο με κάποιο ποσό που νομίζω είναι κάπου γύρω στα 800 ευρώ ανα μήνα.

Πιστευεται οτι η Ελλαδα δεν μπορει να καλυψει επαγγελματικο στρατο ή ειναι ανικανο
το σημερινο πλαισιο για κατι τετοιο ?

Δεδομενου τα χρηματα που ξοδευονται για εξοπλιστικο μηχανισμο(και ως γνωστο ποσα πανε για μιζες )νομιζω με ενα άλλο τελειως διαφορετικο δομημενο πλαισιο μπορει η Ελλαδα ανετα να καλυψει επαγγελματικο στρατο ...
 

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,234 μηνύματα.
Οποτε παμε σε μια γενικη μεταρυθμιση και σε αλλους τομεις ..

Αυτο ξερεις πως μου ακουγετε ,θελω να φτασω τον στοχο μου αλλα παω απο παραδρομους και αναδι οργανώνω και αυτους ...πολυπολκο ,μπλεκει πολυ μετα ,σε μια χωρα που δεν μπορει ενα να διαμορφωση σωστα !
Αυτό υπάρχει ηδη πάντως, δεν μιλάμε για κάτι νέο.
Όταν κάποιος πάει στρατό ο εργοδότης απαγορεύεται να τον απολύσει και είναι υποχρεωμένος όταν τελειώσει τον στρατό να συνεχίσει να τον έχει για τουλάχιστον 1 χρόνο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πολλοί εργοδότες αποφεύγουν να πάρουν κόσμο που δεν έχει τελειώσει με τον στρατό.

Απόσπασμα από την επιθεώρηση εργασίας:
Σύμφωνα με το άρθρο 1 του κωδικοποιημένου Ν.3514/1928 (Π.Δ. 8/13-12-28) όπως ισχύει, η στράτευση του εργαζόμενου που υπηρετεί πάνω από έξι (6) μήνες σε οποιαδήποτε επιχείρηση, δεν αποτελεί λόγο λύσης της σύμβασης εργασίας του, με οποιονδήποτε τρόπο και αν έχει συναφθεί αυτή. Συνεπώς, κατά το χρόνο στράτευσης μισθωτού, η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή και επανέρχεται σε λειτουργία από την αποστράτευση αυτού. Η απόλυσή του κατά το διάστημα αυτό απαγορεύεται.

Περαιτέρω, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.3514/1928 ο εργοδότης υποχρεούται να επαναπροσλάβει τον αποστρατευθέντα μισθωτό και να τον απασχολήσει στην εργασία του τουλάχιστον επί ένα (1) χρόνο.

Αυτο συμβαινει μονο στα μεγαλα αστικα κεντρα ,στις επαρχιες δουλευεις κανονικα πλην των δικηγορων που ειναι κλειστα τα δικαστηρια ..

Ελευθερος επαγγελματιας ειναι και αυτος που διατηρεις καταστημα ...Γι αυτους αυτη η επιλογη θα τους οδηγησει με μαθηματικη ακριβεια στην αποτυχια να εισαι σιγουρος !
Ε γιατί, αν κλείσει για 9-12 μήνες το μαγαζί του δεν θα οδηγηθεί στην αποτυχία;
Αν είχες έναν τρόπο να το κάνεις σπαστά τα καλοκαίρια όσο είσαι φοιτητής ή έστω ήταν υποχρεωτικό με το που τελειώνεις το λύκειο μια χρονιά στρατό πριν αρχίσεις πανεπιστήμιο δεν θα έφτανε σχεδόν κανείς να πρέπει να παρατήσει τη δουλειά του για να πάει στρατό.

Πιστευεται οτι η Ελλαδα δεν μπορει να καλυψει επαγγελματικο στρατο ή ειναι ανικανο
το σημερινο πλαισιο για κατι τετοιο ?

Δεδομενου τα χρηματα που ξοδευονται για εξοπλιστικο μηχανισμο(και ως γνωστο ποσα πανε για μιζες )νομιζω με ενα άλλο τελειως διαφορετικο δομημενο πλαισιο μπορει η Ελλαδα ανετα να καλυψει επαγγελματικο στρατο ...
Μεγάλη κουβέντα. Προσωπικά θεωρώ ότι μια χαρά φτάνουν τα χρήματα αν δεις ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες.
Δηλαδή πόσες ώρες την μέρα "δουλεύει" ο μέσος φαντάρος και από αυτές τις ώρες πόσες δουλειές είναι αναγκαίες και πόσες του τις βάζουν να τις κάνει μόνο και μόνο για να μην κάθεται/να δικαιολογήσουν τον αριθμό φαντάρων που έχουν;
Πόσα άτομα που δουλεύουν 8ωρο θα χρειάζονταν για να κάνουν τις ουσιαστικές δουλειές που κάνουν οι φαντάροι;

Ο στόχος του στρατού θα έπρεπε να είναι να σε μάθει πως να αμυνθείς σε περίπτωση πολέμου και η θητεία να κράταγε όσο χρειάζεται για να μάθεις αυτό. Όχι να σε μαθαίνει ξεχορτάριασμα, γόπινγκ, βάψιμο και στρώσιμο κρεβατιού.
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,372 μηνύματα.
Δεν υπάρχει σενάριο για 1.5 χρόνο, δεν ξέρω που είδες κάτι τέτοιο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:



Λες ότι η Τουρκία δεν έχει άδικο σε αυτά που ζητάει. Πάνω σε αυτό σου λέω ότι η Τουρκία μεταξύ των άλλων ζητάει σχεδόν όλα τα νησιά του Αιγαίου, μήπως να της τα δώσουμε επειδή έχει δίκιο;; Τα χωρικά ύδατα των χωρών έχουν οριστεί σύμφωνα με διεθνής συνθήκες, δεν υπάρχει κάτι το οποίο χρήζει αμφισβήτησης λοιπόν.
Σχολιάζω πολύ συγκεκριμένα ότι ούτε η δική μας οριοθέτηση έχει απόλυτο νόημα.
Όσο αφορά την στράτευση των πολιτών δεν είναι χάλια, μπορεί να έχει αρκετά προβλήματα και να μην λειτουργεί όπως θα έπρεπε όμως κάτι μαθαίνεις στο θέμα άμυνας, ελάχιστα αλλά κάτι μαθαίνεις. Σαφώς όμως το σύστημα θέλει πολλές βελτιώσεις τις οποίες ανέφερα παραπάνω ώστε να βελτιωθεί τόσο η αποτελεσματικότητα του όσο και να εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες οι οποίοι «χάνουν» 9-12 μήνες από την ζωή τους. Ξαναλέω ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ο μόνιμος στρατός δεν θα ήταν αρκετός άρα η στράτευση των πολιτών είναι αναγκαία. Δυστυχώς έχουμε για γείτονες τους Τούρκους οι οποίοι έχουν γίνει μεγάλη δύναμη εδώ και χρόνια, άρα δεν μπορείς να καταργήσεις την στράτευση εκτός και αν αλλάξει η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας πράγμα αρκετά δύσκολο. Όσο αφορά τον μόνιμο στρατό ο μόνος τρόπος για να ήταν αρκετός μέσω των ατόμων που πάνε στρατιωτικές σχολές ήταν να λειτουργεί με το σύστημα των ΗΠΑ, δηλαδή να παρέχονται πολύ υψηλοί μισθοί, να δίνονται πολλές παροχές στους μόνιμους στρατιώτες κτλ ώστε να προσελκύσει μεγάλο αριθμό ατόμων που θέλουν να εργαστούν στον τομέα την Εθνικής Άμυνας. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μισθοφορικό σύστημα καθώς δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να κάνει κάτι τέτοιο.
Lmao όταν θα πας θα διαπιστώσεις ο ίδιος τι μαθαίνεις. Επίσης μικρή υποσημείωση, δεν με ενδιαφέρει εάν η Ελλάδα έχει ή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να έχει μισθοφορικό στρατό...να πάρει λεφτά από τις ΗΠΑ εάν θέλουν σοβαρό και λειτουργικό στρατό.
Όσο αφορά το ποτέ μην λες ποτέ για τα τρία χρόνια στράτευσης που λες μιλάς ξανά γενικά και αόριστα. Τρία χρόνια στρατό δεν θυμάμαι αν είχε η Ελλάδα την δεκαετία του 1960 και 1970, αποκλείεται να γίνει κάτι τέτοιο ενώ ετη 2023 όπου η θητεία έχει μειωθεί στο μισό. Και να ήθελαν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει καθώς οι πολίτες θα αντιδράσουν, η αγορά εργασίας θα έχει θέματα όσο αφορά την απορρόφηση των νέων πτυχιούχων ενώ δεν υπάρχει capacity στα ελληνικά στρατόπεδα ώστε να δεχθούν τόσο μεγάλο όγκο στρατιωτών για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αα...τώρα ο κόσμος θα αντιδράσει και η αγορά θα έχει θέματα.

Με την πατρίδα Φώτη αλλά όχι και να θυσιάσουμε την καριέρα μας για τις ανάγκες της πατρίδας :bleh:.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,627 μηνύματα.

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 27,692 μηνύματα.
Βασικά δεν απαλλάχθηκε από τον στρατό εντελώς.

IMG_3823.jpeg
 

Paragontas7000

Διάσημο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 2,926 μηνύματα.
Χασιμο ενος χρονου σε μια βρωμικη κατασκηνωση ειναι ο στρατος πλεον . Εχει την καυλαντα του αμα εισαι 18-19 και εχεις ορεξη για ζωη αλλα αμα μπεις στα 25-26 εχεις αλλα μυαλα και αλλες προταιραιοτητες
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,122 μηνύματα.
Εν ολίγοις, άλλο ένα βάρος της κοινωνίας.
 

chrisjhon02

Διάσημο μέλος

Ο chrisjhon02 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,775 μηνύματα.
Εν ολίγοις, άλλο ένα βάρος της κοινωνίας.
Ο συγκεκριμένος το κάνει για ιδεολογικούς λόγους, συνήθως από τον αναρχικό χώρο καταφεύγουν στη λογική της αντιρρησίας συνείδησης. Η πλειοψηφία εκμεταλλεύεται τα παραθυράκια που υπάρχουν δλδ ψυχικές διαταραχές ή σωματικά προβλήματα που σε καθιστούν ακατάλληλο.

Η ουρά των απαλλαγών είναι μεγαλύτερη από την ουρά όσων είναι για τη θητεία. Συμβαίνει εδώ και χρόνια
 

Kate1914

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,965 μηνύματα.
Εν τω μεταξύ τελικά με αυτόν τι έγινε; Το τμήμα του άρθρου που παρέθεσε πιο πάνω ο Volkswagen λέει ότι έκανε εναλλακτική θητεία (ό,τι και αν είναι αυτό), και αργότερα εντάχθηκε στον σύνδεσμο. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει;
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 18,122 μηνύματα.
Ο συγκεκριμένος το κάνει για ιδεολογικούς λόγους, συνήθως από τον αναρχικό χώρο καταφεύγουν στη λογική της αντιρρησίας συνείδησης. Η πλειοψηφία εκμεταλλεύεται τα παραθυράκια που υπάρχουν δλδ ψυχικές διαταραχές ή σωματικά προβλήματα που σε καθιστούν ακατάλληλο.

Η ουρά των απαλλαγών είναι μεγαλύτερη από την ουρά όσων είναι για τη θητεία. Συμβαίνει εδώ και χρόνια
Ναι και τι αλλάζει λοιπόν από αυτό που είπα;

Με κάτι τέτοια εύχομαι να μας έρθουν οι Τούρκοι και όταν ως κατακτητές θα κάνουν, ο,τι κάνουν τέλος πάντων στη γυναίκα και στα παιδιά τους αυτοί να δω αν θα τους πετάνε λουλούδια στο πλαίσιο της διεθνιστικής αλληλεγγύης! Φαίνεται αστείο αλλά μόνο αστείο δεν είναι.


Αυτό και μόνο δείχνει την αλλαγή των εποχών, σε άλλες εποχές μια τέτοια είδηση θα είχε παντού αρνητικό σχολιασμό, από τον ίδιο τον τίτλο του άρθρου μέχρι και τις αντιδράσεις των ανθρώπων. Στη σημερινή αυτός θα γίνει και είδωλο. Και το πιο αστείο, αυτός στάνταρ θα ήταν και στις πορείες υπέρ των δημοσίων πανεπιστημίων. Είπαμε, θέλουμε δικαιώματα αλλά όχι υποχρεώσεις. Το μόττο της σημερινής σάπιας εποχής.
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,627 μηνύματα.
Εν τω μεταξύ τελικά με αυτόν τι έγινε; Το τμήμα του άρθρου που παρέθεσε πιο πάνω ο Volkswagen λέει ότι έκανε εναλλακτική θητεία (ό,τι και αν είναι αυτό), και αργότερα εντάχθηκε στον σύνδεσμο. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει;
οχι βρε παιδια τι λετε, το διαβασατε το αρθρο;
εκανε εναλλακτικη θητεια 12μηνο και μετα ενταχθηκε στο συνδεσμο αντιρρησιων συνειδησης επειδη αυτο ηταν
Μετά την εναλλακτική θητεία του, η οποία διήρκησε 12 μήνες και ολοκληρώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ο ίδιος ενεργοποιήθηκε στον Σύνδεσμο Αντιρρησιών Συνείδησης, ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε το 1988, τα μέλη του οποίου αρνούνται να ενταχτούν στον στρατιωτικό μηχανισμό, σε έναν μηχανισμό άμεσα συνδεδεμένο με την εχθρότητα και την αγριότητα
 

Kate1914

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1,965 μηνύματα.
οχι βρε παιδια τι λετε, το διαβασατε το αρθρο;
εκανε εναλλακτικη θητεια 12μηνο και μετα ενταχθηκε στο συνδεσμο αντιρρησιων συνειδησης επειδη αυτο ηταν
Γιατί εγώ τι το διαφορετικό είπα; :laugh:
Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω. Θεωρείται ότι έκανε θητεία ή όχι; Δηλαδή η εναλλακτική τι ακριβώς περιέχει;
Βασικά το κοίταξα λίγο και απλά απασχολούνται σε κάποιον δημόσιο φορέα. Άρα θεωρείται ότι έκανε θητεία, απλά όχι με τον συμβατικό όρο. Τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top