Υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας για όλους στα Social Media, έρχεται και Teen Account για τους 15-18 ετών με νυχτερινό κλείδωμα λογαριασμών

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 22.741 μηνύματα.

Τα περιθώρια στενεύουν για τους κάτω των 16.
Λένε ότι ίσως χρειαστεί scan ταυτότητας ή βιντεοκλήση επαλήθευσης.

Ξεκινάνε την προεκλογική καμπάνια από τώρα με δυνατό περιεχόμενο

Τα περιθώρια στενεύουν για τους κάτω των 16.
Λένε ότι ίσως χρειαστεί scan ταυτότητας ή βιντεοκλήση επαλήθευσης.
Ναι για να καταλαβω...σε ολους οσοι ηδη ειμαστε στα σοσιαλ θα μας ζητανε ταυτοτητα; Γιατι σορυ..αλλα δεν θεωρω οτι πρεπει να την δωσουμε αφου ειναι εξαιρετικα ευαισθητο δεδομενο.Για λεγε..τι ξερεις; ΞΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
giphy-3.gif

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ρε παιδια σορυ κιολλας..πως θα βαλουμε σκαναρισμενη την ταυτοτητα μας παμε καλα; Γιατι να μην πεσουμε θυματα κλοπης ή κατι αλλο...ποιος θα μας εξασφαλιζειε μας οτι αυτο δεν θα χρησιμοποιηθει για κατι κακο; ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ;

Τελευταία επεξεργασία:
Ναι για να καταλαβω...σε ολους οσοι ηδη ειμαστε στα σοσιαλ θα μας ζητανε ταυτοτητα; Γιατι σορυ..αλλα δεν θεωρω οτι πρεπει να την δωσουμε αφου ειναι εξαιρετικα ευαισθητο δεδομενο.Για λεγε..τι ξερεις; ΞΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
giphy-2.gif

Ρε παιδια σορυ κιολλας..πως θα βαλουμε σκαναρισμενη την ταυτοτητα μας παμε καλα; Γιατι να μην πεσουμε θυματα κλοπης ή κατι αλλο...ποιος θα μας εξασφαλιζειε μας οτι αυτο δεν θα χρησιμοποιηθει για κατι κακο; ΤΙ ΠΙΝΟΥΝ;
Εγώ πιστεύω ότι θα είναι ταυτοποίηση όπως αυτή που γίνεται για ανοίξεις λογαριασμό σε revolut και λοιπές υπηρεσίες.

Η ερώτηση είναι πως μπορεί να περάσει αυτό χωρίς προσφυγή στα δικαστήρια. Διότι είναι απίθανο να μην υπάρξει.

giphy-1.gif

Δες:
Καθώς οι περισσότερες λειτουργούν χρησιμοποιώντας απόλυτα αυτοματοποιημένες διαδικασίες και bots, ακόμα και για την τήρηση των κανονισμών, φαίνεται μονόδρομος η ανάπτυξη ενός αλγορίθμου που θα απαιτεί το δελτίο ταυτότητας (ή άλλο ταυτοποιητικό στοιχείο) από τον κάθε χρήστη, θα διασταυρώνει την ηλικία βάσει της αναγραφόμενης ημερομηνίας γέννησης και θα περιορίζει ή θα δίνει «ελευθέρας» στον λογαριασμό.

[...]

Για τους ήδη εγγεγραμμένους χρήστες, το σχέδιο το οποίο έχει καταρτιστεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εδώ και καιρό προβλέπει να ζητηθεί και να διενεργηθεί εκ νέου η επαλήθευση ηλικίας με deadline, το οποίο εκτιμάται ότι θα κινείται περίπου στις 90 ημέρες.

Μετά την παρέλευση αυτού του τριμήνου και, εάν ο χρήστης δεν θα έχει καταφέρει ή θελήσει να αποδείξει ότι δεν είναι ανήλικος, θα βλέπει τον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο να κλειδώνει.

ή βιντεοκλήση επαλήθευσης.
-Χρειαζόμαστε βιομετρικά στοιχεία ανηλίκων για να κάνουμε train τα ΑΙ μοντέλα.
-Αυτό δεν γίνεται.

Breaking news: Υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας για όλους στα Social Media, έρχεται και Teen Account για τους 15-18 ετών με νυχτερινό κλείδωμα λογαριασμών​

Ναι οκ τα ειδα και εγω αυτα..αλλα ρωταω.
Δινουμε σκαναρισμενη την ταυτοτητα μας σιβαρα τωρα; ΟΚ Την πλαστικοποιει ο αλλος και τη χρησιμοποειοι οπως θελει.
Αυτο ειναι το ζητουμενο.Ειναι δυνατον να εχουν αυτα τα ΜΜΔ την ταυτοτητα μας σκαναρισμενη;

Μήπως εννοούν ότι θα την σκαννάρουμ αλλά δεν θα την αποθηκεύουν;
Δηλαδή στιγμιαίο verification με χρήση ταυτότητας;

Είναι ο λόγος που δεν μιλούσα τόσο καιρό για αυτό το θέμα. Περίμενα να σιγουρευτώ για το κατασκοπευτικό υπόβαθρο αυτού του νόμου...

Το μέτρο αυτό δεν στοχεύει στα ανήλικα, απλά ικανοποιώντας τις boomer βλακείες περί βίας ανηλίκων και σοσιαλ θέλουν επίσημα να φακελώσουν όλο το διαδίκτυο. Η ελευθερία του διαδικτύου ψαλιδίζεται εδώ και πολύ καιρό (σε μεγάλο βαθμό έχει ήδη χαθεί) και αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Αν συμβεί αυτό θα είναι μια καλή αφορμή να ξεφορτωθώ όλα τα σοσιαλ τα οποία έτσι κι αλλιώς με είναι άχρηστα.

Από την μία είμαι 100% υπέρ στον περιορισμό των Social Media σε μικρά παιδιά, καθώς μόνο κακό κάνουν. Από την άλλην αν ισχυεί ότι θα ζητάνε σκανάρισμα ταυτότητας από όλους τους χρήστες τότε μιλάμε για κανονική κατασκοπεία από το κράτος. Και επειδή ζούμε σε καιρούς που η ελευθερία λόγου θεωρείται ρατσισμός ή δεν ξέρω εγώ τι, πολύ φοβάμαι ότι ο νόμος δεν είναι τόσο αθώος όσο φαίνεται.​

δεν θα βασίζεται αποκλειστικά στη διεύθυνση IP, καθώς αυτό θα μπορούσε να παρακαμφθεί μέσω χρήσης VPN.

Αντίθετα, θα εφαρμόζεται πολυπαραγοντικός έλεγχος, που θα περιλαμβάνει συνδυαστικά:

Σύνδεση από IP εντός ελληνικής επικράτειας.
VPN
Δηλωμένος τόπος κατοικίας στην Ελλάδα.
Δεν δηλωνεις Ελλάδα αλλά τη χώρα που θα έχεις το vpn. Πάνε καλά; Τρομπάρουν;
Επιλογή ελληνικής γλώσσας ως κύριας γλώσσας λογαριασμού ή συσκευής.
Καλά δουλευόμαστε; Ποιος έχει γλώσσα τα ελληνικά στα σοσιαλ. Κριντζ.
Δημιουργία λογαριασμού μέσω ελληνικού τηλεπικοινωνιακού παρόχου.
Αν χρησιμοποιείς Tor ο πάροχος δεν μπορεί να δει τι ψάχνεις.
Συστηματική ανάρτηση περιεχομένου στην ελληνική γλώσσα.
Ήδη οι νέοι ξέρουν καλλίτερα Αγγλικά από ελληνικά. Η τέλεια ευκαιρία να γίνουμε αγγλόγλωσση χώρα. Επίσης τι ανάρτηση περιεχομένου; Στο 2012 είμαστε που γράφαμε στους τοίχους του φβ κριντζιές; Πλέον τα πιτσιρίκια απλά ξενόγλωσσα reels και μλκιες ανεβάζουν.
Χρήση ελληνικού αριθμού κινητού για επαλήθευση.
Ξένα burner numbers μιας χρήσης. Ή αγοράζεις πακιστανική sim από τα μαγαζιά που έχετε εκεί κάτω στην Αθήνα.

Γεωεντοπιστικά δεδομένα συσκευής (όπου παρέχεται συγκατάθεση).
Huh?!?

-----

Αγία Τριάδα: burner number, Tor, VPN.

Από την μία είμαι 100% υπέρ στον περιορισμό των Social Media σε μικρά παιδιά, καθώς μόνο κακό κάνουν. Από την άλλην αν ισχυεί ότι θα ζητάνε σκανάρισμα ταυτότητας από όλους τους χρήστες τότε μιλάμε για κανονική κατασκοπεία από το κράτος. Και επειδή ζούμε σε καιρούς που η ελευθερία λόγου θεωρείται ρατσισμός ή δεν ξέρω εγώ τι, πολύ φοβάμαι ότι ο νόμος δεν είναι τόσο αθώος όσο φαίνεται.​
Αν ηταν μονο η κατασκοπεια χεστηκα...δενε χω να κρυψω κατι.Το θεμα ειναι ομως οτι εχοντας τα στοιχεια μας ανετα τα πουλανε κανονικα και μας κλεβουν ωραιοτατα.Για μενα δηλαδη δεν ειναι θεμα κατασκοπειας..στα αρχιδια μου..ειναι θεμα φοβου κλοπης.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back