underwater
Περιβόητο μέλος

Στις μεγάλες μυωπίες η απόλυτη εξάρτηση και όχι το κόπμπλεξ είναι το θέμα...
Ναι, όντως ισχύει αυτό. Εγώ ουσιαστικά χωρίς γυαλιά βλέπω μόνο αμυδρά χρωματιστά περιγράμματα.

Βασικά δεν με πειράζει αυτό, οι άνθρωποι έχουν τόσα προβλήματα, δεν τρέχει κάτι που δεν βλέπω καλά. Αλλά είναι λίγο σπάσιμο. Το ότι δεν έχω κάνει Λέιζερ είναι επιλογή μου επειδή φοβάμαι. Κι ο γιατρός δεν είναι ιδιαίτερα θετικός σε αυτό. Μου έχει πει τις επιπλοκές και αγχώνομαι πολύ. Δεν αποκλείω όμως να πάρω την απόφαση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
X-girl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
O'Zorgnax
Δραστήριο μέλος

zanin
Διάσημο μέλος

Δεν νομίζω να έχεισ 11.5 στο ένα ματι και στο άλλο 3.5 σαν και εμένα?Είμαι για τα πανηγυρια!!!
11.5!!!!

εγω εχω 7,5 και 5,5. μονο οταν εχω εξοδο φοραω φακουσ και τις περισσοτερες φορες οταν παω σχολη
με το που επιστρεφω τυς βγαζω... δεν μπορω πολυ ωρα...

φοράω γυαλιά συνήθως..
δε μαρέσει να φοράω φακούς αν και φοράω σε καλές περιστάσεις..
απορώ πως κάποιοι φοράνε συνεχώς φακούς... εμένα με κουράζουν πολύ εύκολα!

κατάρα

Demelene
Διάσημο μέλος

Αλλά βλέπω και μια χαρά και χωρίς γυαλιά γιατί έχω πρόβλημα στο ένα μάτι μου. Μια φορά είχε δίκιο η γιαγιά και δεν την άκουσα.
Επίσης όλοι μου λένε οπτικοί και γιατροί ότι με τους φακούς τεμπελιάζει το μάτι καθώς δεν έχει την επιλογή του βγάλε-βάλε όπως με γυαλιά όταν φυσικά βλέπεις νορμάλ αλλά όχι τέλεια.
Ένα πόστο χωρις γυαλιά.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Ευτυχώς κι εγώ πήρα μπόλικη, μπόλικη

Τα άτιμα

Τουλάχιστον έχουμε την υγειά μας..

ΞΕΠΛΑ
Νεοφερμένο μέλος

Πάντως μια συμβουλή σε αυτούς που έχουν μεγάλη μυωπία. Ερευνήστε τις πιθανότητες να κάνετε επέμβαση μείωσής της γιατί η μεγάλη μυωπία με τα χρόνια δημιουργεί αλλοιώσεις και βλάβες στα μάτια.
Μια από τις βλάβες αυτές είναι και η αποκόληση αμφιβληστροειδούς (λένε οτι συμβαίνει κυρίως στα μάτια που έχουν μεγάλη μυωπία). Το έπαθα και εγώ και χρειάστηκε να χειρουργηθώ στο μάτι. Ταλαιπωρία

Molka
Πολύ δραστήριο μέλος

Τα πρώτα μου γυαλάκια ήταν κόκκινα, στην αρχή δεν τα ήθελα γιατί κανένα παιδάκι στην τάξη δεν είχε, αλλά μετά δεν ξέρω πώς την είδα, θεώρησα ότι με κάνουν να ξεχωρίζω (ψωνάρα). Ακολούθησαν σκελετοί με χελωνονιντζάκια αυτοκόλλητα στο πλάι, και γενικά ότι χαζοχαρούμενο μπορούσαν να μου προσφέρουν οι γονείς μου ώστε να μην αισθάνομαι άσχημα.
Είχα εξ αρχής πρόβλημα με τα άλλα παιδιά (γυαλαμπούκα, κουκουβάγια και άλλα όμορφα), με επηρρέαζε για αρκετά χρόνια, αλλά πάντα λάτρευα τα γυαλάκια μου.
Το αποκορύφωμα, "εξαιτίας" του προηγούμενου κοκκάλινου σκελετού μου, γνώρισα το amore, οπότε μια χαρά

Για φακούς δεν το σκέφτομαι, δεν έχω καμία διάθεση να βάζω τα χέρια μου στα μάτια μου, και ξέρω ότι σε 2 μήνες θα μου περάσει και θα βαριέμαι να τους βάζω.
Για λέηζερ επίσης δεν το συζητάω, γιατί φοβάμαι!
Οπότε, γυαλάκια και πάλι γυαλάκια!
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

ΣυναδέλφισσαΟυάου, θέμα για τα γυαλάκια!

Είχα δει θυμάμαι (ιστορίες απ' τον πόλεμο) ένα ρεπορτάζ για τα λέιζερ στα μάτια, στις 20/10/2006 μάλιστα. Διαρκεί 8 λεπτά της ώρας (σαν κατάλογος εστιατορίου ακούγεταιΓια λέηζερ επίσης δεν το συζητάω, γιατί φοβάμαι!

Υπάρχει μετά μία περίοδος..."αποθεραπείας" ας πούμε που θα πρέπει να προσέχεις πολύ. Είναι ένας με τρεις μήνες, αλλά τι είναι μπροστά στα 14+ χρόνια;

Και επίσης είπαν ότι σου κατεβάζουν τη μυωπία στο 0,25. Μυωπία & αστιγματισμός φεύγουν μαζί. Τώρα, πες κάτι δεν πάει καλά ρε παιδίμ. Έλεγαν ότι στη χειρότερη περίπτωση, να φύγεις με 3 πουχου βαθμούς αντί για 0,25 (από 6). Αλλά μόνο αν κάτι δεν πάει καλά..

Ξέρω, offtopic, αλλά χρήσιμο

travel_lover
Διάσημο μέλος

Molka
Πολύ δραστήριο μέλος

Βέβαια, αν η μυωπία μου συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό, πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να το σκεφτώ για λέηζερ, αλλά προς το παρόν, είμαι οκ.
Άσε που έχουμε ιστορικό μυωπίας στην οικογένεια! Μαμά, μπαμπάς, αδέρφια.. Αμέ!

maik85
Πολύ δραστήριο μέλος

Ξεκίνησα πρώτα μόνο στην τάξη.
Από την 3η λυκείου τα φορούσα και έξω και από πέρυσι φοράω σχεδόν μόνο φακούς.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Ε, καλά σε λέω.. συναδέλφισσαΆσε που έχουμε ιστορικό μυωπίας στην οικογένεια! Μαμά, μπαμπάς, αδέρφια.. Αμέ!![]()

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κι εγώ έχω κόλλημα και δεν βάζω φακούς..

Vkey
Επιφανές μέλος

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κι εγώ έχω κόλλημα και δεν βάζω φακούς..![]()
Έλα μωρέ...κι εγώ δεν φοράω φακούς... Αλλά έχω κόλλημα με τα γυαλιά .... Μου αρέσουν το στυλ που μου δίνουν.... Και ειδικά τα κοκκάλινα ( συλλογή θα αρχίζω να κάνω στο τέλος

ALEX_
Πολύ δραστήριο μέλος

Molka
Πολύ δραστήριο μέλος

Εγώ δεν μπορώ να αποχωριστώ τα γυαλιά μου, θα μου λείπει κάτι! Έχω συνηθίσει την κίνηση που ο κάθε μύωψ εκτελεί πολλές φορές μέσα σε μια μέρα- το σήκωμα των γυαλιών. Όσες φορές έχει τύχει να τα βγάλω για λίγο, από νευρικότητα και μόνο κάνω αυτήν την κίνηση.
Αφήστε που, στο κατάλληλο σχήμα προσώπου, ο κατάλληλος σκελετός μπορεί να αλλάξει όλη την εμφάνιση! Ε?
(Τι ωραία που νιώθω που μιλάω για τα γυαλάκια μου!

DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

'Ασε τι γίνεται όταν πας σε χώρους με καπνιστές και φοράς φακούς, σωστό μαρτύριο. Δεν είσαι και ο εαυτός σου, αυτό κυρίως είναι το πρόβλημα. Αλλά
εμένα μου λέει πολλά και το αν μια κοπέλα απορίπτει κάποιον επειδή φοράει γυαλιά ή το αντίστροφο, ένας άντρας να απορίπτει μια κοπέλα με γυαλιά. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι κοπέλες που φοράνε γυαλιά, περισσότερο κι από αυτές που δεν φοράνε πολλές φορές. Μερικές είναι σαν κόμικ, πολύ χαριτωμένες. Αν το πρόσωπό τους είναι γλυκό και όμορφο δεν τρέχει τίποτα, και τις θεωρώ και πολύ πιο ακομπλεξάριστες. Μην ισοπεδώνεστε από τις μόδες. Οι αθλητές χρειάζονται όντως τους φακούς για πρακτικούς λόγους, τα άλλα είναι ματαιοδοξίες.

Γυαλακι και παλι γυαλακι!Αν και μερικες φορες οι φακοι ειναι πιο βολικοι δεν τους μπορω.Ευτυχως εχω μικρη μυωπια (η ρημαδα ανεβηκε μεσα σε δυο χρονια!Μεχρι τα 18 δεν ειχα τπτ) και δεν φοραω πολλες ωρες τα γυαλια.
Ειναι ατομα παντως που τα γυαλια τους πανε παρα πολυ.Ενας φιλος μου οταν φοραει φακους αλλαζει η μουρη του τελειως.Απο εκει που φαινεται ενα ηρεμο παιδακι οταν φοραει τα γυαλια, με τους φακους γινεται πολυ "λαμωγιο"!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.