Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

13-03-25

09:22
Είναι πολύ ωραίο και χρήσιμο αυτό που κάνεις. Έτσι...να καταγράφεις το κάθε τι και να της το λες. Είναι πολύ πολύ σημαντικό...Σήμερα έπαθα κρίση πανικού με το που ξύπνησαΔεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό. Θα πρέπει να το αναφέρω στην ψυχίατρο από εβδομάδα, δεδομένου ότι θεωρητικά δεν θα έπρεπε να με πιάνουν. Αν και στις παρενέργειες γράφει κρίσεις πανικού ή τέλος πάντων ότι είναι πιθανό πριν αρχίσεις να γίνεσαι καλύτερα, να γίνεσαι χειρότερα.
Azur
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.

13-03-25

09:33
Συμφωνώ ότι είναι ωραίο να το κάνει κανείς αυτό, αλλά δυστυχώς πολλές φορές ο χρόνος με τον θεραπευτή είναι πραγματικά περιορισμένος και εμείς οι θεραπευόμενοι πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν to the point σε αυτά που του λέμε.Έτσι...να καταγράφεις το κάθε τι και να της το λες.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

13-03-25

09:38
Δε διαφωνώ. Έχεις απόλυτο δίκιο...Τί να πρωτοπεί κανείς...Όταν όμως έχει δοθεί αγωγή πολύ πρόσφατα, πρέπει όλα αυτά τα "μικρά" συμπτώματα (που μπορεί να μην είναι και τίποτα, μα μπορεί να έχουν και σημασία...), να λέγονται. Αρχικά, ξέρεις. Μέχρι να μπει το νερό στ' αυλάκι...Συμφωνώ ότι είναι ωραίο να το κάνει κανείς αυτό, αλλά δυστυχώς πολλές φορές ο χρόνος με τον θεραπευτή είναι πραγματικά περιορισμένος και εμείς οι θεραπευόμενοι πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν to the point σε αυτά που του λέμε.
Azur
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Azur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει από Αγρίνιο (Αιτωλοακαρνανία). Έχει γράψει 1.125 μηνύματα.

13-03-25

09:49
Τα «μικρά» συμπτώματα φυσικά και πρέπει να λέγονται στον θεραπευτή.Δε διαφωνώ. Έχεις απόλυτο δίκιο...Τί να πρωτοπεί κανείς...Όταν όμως έχει δοθεί αγωγή πολύ πρόσφατα, πρέπει όλα αυτά τα "μικρά" συμπτώματα (που μπορεί να μην είναι και τίποτα, μα μπορεί να έχουν και σημασία...), να λέγονται. Αρχικά, ξέρεις. Μέχρι να μπει το νερό στ' αυλάκι...
Είναι (και) θέμα επικοινωνίας η ψυχοθεραπεία.
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.316 μηνύματα.

14-03-25

11:37
Update - 10η μέρα
Έχω αρχίσει και νιώθω significantly καλύτερα. Δεν έπαθα άλλη κρίση πανικού. Βγήκα έξω πρώτη φορά μετά από μία εβδομάδα χθες. Πήγα πανεπιστήμιο, είδα τους φίλους μου, τους πήρα αγκαλιά, it's like heaven on earth.
Απλά downside, νιώθω ότι δεν θέλω να τα κόψω ποτέ τώρα. Είναι η πρώτη φορά in a looong time που δεν σκέφτομαι κάθε μέρα ότι θέλω να πεθάνω.
Έχω αρχίσει και νιώθω significantly καλύτερα. Δεν έπαθα άλλη κρίση πανικού. Βγήκα έξω πρώτη φορά μετά από μία εβδομάδα χθες. Πήγα πανεπιστήμιο, είδα τους φίλους μου, τους πήρα αγκαλιά, it's like heaven on earth.
Απλά downside, νιώθω ότι δεν θέλω να τα κόψω ποτέ τώρα. Είναι η πρώτη φορά in a looong time που δεν σκέφτομαι κάθε μέρα ότι θέλω να πεθάνω.
Azur
Πολύ δραστήριο μέλος

14-03-25

11:54
Αα, εγώνιώθω ότι δεν θέλω να τα κόψω ποτέ τώρα

Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

14-03-25

13:03
Πιο πολύ για placebo μου ακούγεται η φάση.
Δεν λειτουργούν τόσο γρήγορα, ειδικά όταν δεν έχεις κλείσει ούτε δύο εβδομάδες με την μέγιστη θεραπευτική δόση που έχει συνταγογραφηθεί.
Σίγουρα βοηθάνε πολύ, αλλά θαύματα δεν κάνουν. Όπως τίποτα άλλωστε στον κόσμο.
Δεν λειτουργούν τόσο γρήγορα, ειδικά όταν δεν έχεις κλείσει ούτε δύο εβδομάδες με την μέγιστη θεραπευτική δόση που έχει συνταγογραφηθεί.
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.316 μηνύματα.

14-03-25

13:05
Ε μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Όπως και να 'χει νιώθω καλύτερα. Μακάρι να νιώσω και ακόμα καλύτερα όταν, θεωρητικά, πιάσουν.Πιο πολύ για placebo μου ακούγεται η φάση.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.436 μηνύματα.

14-03-25

13:09
Αυτό είναι το σημαντικό.Ε μπορεί και ναι, μπορεί και όχι. Όπως και να 'χει νιώθω καλύτερα. Μακάρι να νιώσω και ακόμα καλύτερα όταν, θεωρητικά, πιάσουν.
Πιθανότατα it's all you σε αυτή την φάση. Σε δύο εβδομάδες θα ξεκινήσεις να βλέπεις σημαντική διαφορά και θα σταματήσουν και οι κρίσεις πανικού σου. Μέσα στο πρώτο 15ημερο από την στιγμή που ξεκινάς οι κρίσεις πανικού χειροτερεύουν οπότε μην ανησυχείς, θα υποχωρήσει αυτό.
Γενικά, όλα θα πάνε καλά

adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

14-03-25

13:58
Η ψυχή δεν μελετάται από καμιά ιατρικη και από καμιά ψυχολογία..Ε για να το νομίζουν το έχουν κιόλας . Ψυχή είναι αυτή, δεν υπάρχει κατά φαντασίαν ασθενής .
Αλλά ισχύει αυτό που λες, όπως ότι θα βοηθούσε και ένα placebo.
Το πρώτο συνθετικό ψυχο(η)-λογια όταν μιλάμε για επιστήμη μιλαμε για την εξέταση του εγκεφάλου και της συμπεριφοράς.
Άρα έχουμε να κάνουμε με ψυχιατρική νευρολογία και συμπεριφορισμο μέσω της διερεύνησης της γνωσιας(σκεψης)
Όταν υπάρχει παθογένεια (διαταραχή) ακόμα και κατάθλιψη υπάρχει και ανάλογη απεικονειστικη ένδειξη είτε σε μια αξονική εγκεφαλου είτε με εγκεφαλογραφιμα κ.α..
Δεν θα μιλήσω για ψυχωσεις ,εκεί είναι στάνταρ η ένδειξη παθογένειας.
Έπειτα υπάρχει η αιματολογικη που περιλαμβάνει θυρεοειδή και φυσικά έλεγχος βιταμινών και ορμονών,εφοσον χαμηλά επίπεδα αυτών σε οδηγούν σε καταθλιπτικα επεισόδια..
Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για γιατρούς και δυστυχώς στην Ελλάδα οι γιατροί που δίνουν φαρμακευτική αγωγή χωρίς πρώτα αιματολογικες η απεικονηστικες ενδείξεις οποιαδήποτε Διαταραχής είναι ελάχιστοι σε αντίθεση με του εξωτερικού..
Κοινός αν σταματήσουν οι γιατροί να δίνουν χάπια χωρις παθογενεια θα καταρρεύσει ένα τεράστιο φαρμακευτικό σύστημα από πίσω που βασίζεται ένα μεγάλο μέρος αυτής.
Εδώ έρχεται η προσωπική ευθυνη του καθενός μας ..
Δυστυχώς όμως οι Έλληνες προτιμούν την ντοπα από το να δουλέψουν ψυχοθεραπευτικα ..
Ακόμα και με το γονίδιο της κατάθλιψης να γεννηθεί ένας άνθρωπος αν μεγαλώσει σε ένα καλό περιβάλλον και έχει αντίληψη των γνωσιων μπορεί να μην εμφανίσει ποτέ στην ζωή του καταθλιπτικα επεισόδια.
Τώρα για τις κρίσεις πανικού ειναι κάτι απλό και ανθρώπινο..
Σιγά..απλά δεν υπάρχει η απαραίτητη ψυχοεκπαιδευση ακόμα και από ψυχολογους γιατί σου συμβαίνει όλο αυτό..
Γιατί άραγε και αυτο ;
Πως θα ζήσουν;
Ένας τεράστιος φόβος κρύβεται πίσω από ολο αυτό..θάνατος..
Από κρίση δεν πέθανε ομως κανένας εφόσον βασίζεται στην πρωτόγονη αντίδραση του ανθρώπου όταν αντιλαμβάνεται ένα κίνδυνο(ιδεα)
Μπορεί να σε σκοτώσει μια ιδέα;
Η ψυχοθεραπεία δεν κράτα χρόνια σε συστηματικό επίπεδο. Κάνει ένα πρώτο κύκλο και μετά αφήνεται ελεύθερος και ανά διαστήματα ξανακάνει συνεδρίες αν το χρειάζεσαι..
Πως όμως οι ψυχοθεραπευτες θα κρατούν γραφεία για χρόνια αν δεν καλλιεργούν και λίγο την "συνεξαρτηση" .
Μεγάλη προσοχή λοιπόν ακόμα και σε αυτό!
Όλοι έχουμε τραύματα...δεν είναι όμως όλοι με βιασμούς ατυχηματα και τέτοιου είδους κακοποιητικες καταστάσεις που εκεί χρειάζεσαι όντως ικανό θεραπευτικό πλαίσιο..
ultraviolence
Τιμώμενο Μέλος
Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μουσικός και μας γράφει από Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 15.290 μηνύματα.

14-03-25

14:00
Συμφωνώ. Στην 10η μέρα μου φαίνεται αδιανόητο να έχει δράσει η ουσία και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό. Βρίσκεται όμως στο right track και μακάρι να συνεχίσει έτσι η αγαπημένη μας Τζο!Πιο πολύ για placebo μου ακούγεται η φάση.

amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

14-03-25

14:22
Η ψυχολογία δεν έχει να κάνει ούτε με την ψυχιατρική ούτε με την νευρολογία.Άρα έχουμε να κάνουμε με ψυχιατρική νευρολογία και συμπεριφοριμο μέσω της διερεύνησης της γνωσιας(σκεψης)
Όσο κι αν προσπαθούν οι ψυχολόγοι να εξηγήσουν κάποια πράγματα εντελώς θεωρητικά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Ιατρική.
Σε ποιον γιατρό εχεις πάει και σου έχουν δώσει χάπια χωρίς καμία απολύτως εξέταση; Να μας τον πείς να τον διαγράψουμε απο τον Ιατρικό Σύλλογο.Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για γιατρούς και δυστυχώς στην Ελλάδα οι γιατροί που δίνουν φαρμακευτική αγωγή χωρίς πρώτα αιματολογικες η απεικονηστικες ενδείξεις οποιαδήποτε Διαταραχής είναι ελάχιστοι σε αντίθεση με του εξωτερικού.
Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σε αντίθεση με το εξωτερικό είναι οτι πολλά χάπια δεν απαιτούν ιατρική συνταγή και τα παίρνει ο κόσμος απο μόνος του για πλάκα.
adams33
Δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 501 μηνύματα.

14-03-25

14:45
Ακριβως γι αυτο μιλησα για ψυχιατρικη νευρολογια και συμπεριφορισμο ..Η ψυχολογία δεν έχει να κάνει ούτε με την ψυχιατρική ούτε με την νευρολογία.
Όσο κι αν προσπαθούν οι ψυχολόγοι να εξηγήσουν κάποια πράγματα εντελώς θεωρητικά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Ιατρική.
Η ψυχολογια σε αυτα βασιζεται ΟΧΙ στην ψυχη ..
Δεν μιλησα για συνταγογραφιση και οπως γνωριζουμε τα βαρια χαπια λαμβανονται μονο με συνταγη ..Σε ποιον γιατρό εχεις πάει και σου έχουν δώσει χάπια χωρίς καμία απολύτως εξέταση; Να μας τον πείς να τον διαγράψουμε απο τον Ιατρικό Σύλλογο.
Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα σε αντίθεση με το εξωτερικό είναι οτι πολλά χάπια δεν απαιτούν ιατρική συνταγή και τα παίρνει ο κόσμος απο μόνος του για πλάκα.
Τα ζαναξ καποιος γιατρος λοιπον τα γραφει ...να πουμε για παθολογους ή καρδιολογους που τα εχουν κανει καραμελα ..
Ξεκινα να διαγραφεις και αν θες ονοματα ελα να σου τα πω ...
Ξαφνικα πεσαμε απο τα συννεφα ;
Οι γιατροι με φαρμακευτικες συνεργαζονται ....
Το ζαναξ ειναι το νουμερο ενα ακρος επικίνδυνο εθιστικο ηρεμηστικο που η μακροχρονια χρηση του σε οδηγει ακομα και σε καταθλιψη ή ψυχωσικο επεισοδιο..
Τοσα διαβαζεις διαβασε τα λοιπον απο επισημα φορουμ δε τα λεω εγω ..
amarelia
Περιβόητο μέλος

14-03-25

14:47
Δεν πέσαμε απο τα σύννεφα, απλά δεν είναι μέρος της δεοντολογίας να γράφουν φάρμακα χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις.Ξαφνικα πεσαμε απο τα συνεφφα ;
Οι γιατροι με φαρμακευτικες συνεργαζονται ....
Δεν είναι οσο σύνηθες φαντάζεσαι.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δεν χρειάζεται να τα διαβάσω σε φορουμ, τα ξέρω εκ των έσω.Τοσα διαβαζεις διαβασε τα λοιπον απο επισημα φορουμ δε τα λεω εγω ..
adams33
Δραστήριο μέλος

14-03-25

14:50
Θες να πιασουμε τον κωδικα δεοντολογιας; Γιατρων και ψυχολογων ;Δεν πέσαμε απο τα σύννεφα, απλά δεν είναι μέρος της δεοντολογίας να γράφουν φάρμακα χωρίς τις απαραίτητες εξετάσεις.
Δεν είναι οσο σύνηθες φαντάζεσαι.
Δες τους ψυχλογους που περιφερονται στα καναλια και κανουν αυθαίρετες διαγνωσεις σε ανθρωπους που απλα τους παρακολουθουν μεσα απο ενα βιντεο μονο και μονο για την δικη τους προβολη ...
Φανταζομαι ειδες Νικολουλη με την υποθεση της Ειρηνης ...Μια ψυχολογος εκει μεσα εκανε ερωτησεις και διαγνωσεις σε δημοισιο θεαμα ..Αυτο απο μονο του ειναι αντιδεοντολογικο .
Μακαρι να ηταν ολοι μεσα στο κωδικα ηθικης και δεοντολογιας !
Joji
Επιφανές μέλος

14-03-25

19:25
Ότι να 'ναι. Νιώθω 3 φορές χειρότερα και θέλω να κλάψω. Σκεφτείτε να συναισθήματα των άλλων γενικά πριν πετάξετε μαλακίες.
amarelia
Περιβόητο μέλος

14-03-25

19:29
Τζότζι είσαι πολύ καλύτερη παιδί μου απο ο,τι μπαρούφα γράφει ο κάθε άσχετος εδώ μέσα.Ότι να 'ναι. Νιώθω 3 φορές χειρότερα και θέλω να κλάψω. Σκεφτείτε να συναισθήματα των άλλων γενικά πριν πετάξετε μαλακίες.
Κράτα τις δυνάμεις σου για καλύτερους συνομιλητές.
Joji
Επιφανές μέλος

14-03-25

19:31
Δεν θέλω να θυματοποιούμαι απλά αυτά που γράφονται έχουν αντίκτυπο στον συνομιλητή και ας μη φαίνεται.Τζότζι είσαι πολύ καλύτερη παιδί μου απο ο,τι μπαρούφα γράφει ο κάθε άσχετος εδώ μέσα.
Κράτα τις δυνάμεις σου για καλύτερους συνομιλητές.
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

14-03-25

19:34
Ναι, έτσι είναι. Γιατί σε βάζουν στη διαδικασία να πρέπει να εξηγείς τα αυτονόητα. Που, δυστυχώς, κάποιοι δεν τα καταλαβαίνουν...Δεν θέλω να θυματοποιούμαι απλά αυτά που γράφονται έχουν αντίκτυπο στον συνομιλητή και ας μη φαίνεται.
Σε κάθε περίπτωση, κράτα το ότι οι περισσότεροι είναι ευαισθητοποιημένοι σε τέτοιους είδους θέματα. Δεν ξέρω αν είναι παρήγορο αυτό, αλλά ισχύει.
Joji
Επιφανές μέλος

14-03-25

19:37
Το ξέρω. Σας ευχαριστώ πολύ. Σας λατρεύω.Ναι, έτσι είναι. Γιατί σε βάζουν στη διαδικασία να πρέπει να εξηγείς τα αυτονόητα. Που, δυστυχώς, κάποιοι δεν τα καταλαβαίνουν...
Σε κάθε περίπτωση, κράτα το ότι οι περισσότεροι είναι ευαισθητοποιημένοι σε τέτοιους είδους θέματα. Δεν ξέρω αν είναι παρήγορο αυτό, αλλά ισχύει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 116 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- johnsala
- Joji
- Luludaki
- fockos
- Ilma
- charmander
- Paragontas7000
- iew
- touvlo
- Libertus
- Scandal
- Reader
- louminis
- fids
- Memetchi
- fourkaki
- Ωρορα
- Μήτσος10
- JungC
- A350
- giannhs2001
- fmarulezkd
- American Economist
- loulou11
- globglogabgalab
- taketrance
- rafaela11
- camil
- Natsuko
- zina15
- Wonderkid
- synthnightingale
- thenutritionist
- ck_chrysiis
- Unboxholics
- Giorgkalo
- danonito_kyr
- J.Cameron
- gegeorgiou90
- DimitraA.
- gmoutzour
- Jack of Spades
- Dr. Gl. Luminous
- Kate1914
- Εριφύλη
- ghоul
- marww
- kost28
- TehWinnerGR
- kalhkardia
- Fernando_A
- Αλκίμαχος
- mixaelaaa
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.