vendetta
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν υπαρχει περιπτωση να υπαρξει ουσιαστικη φιλια, περαν των τυπικων, εαν εστω και ο ενας απο τους δυο εχει καποιο απωθημενο...μικρο ή μεγαλο...
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό το τελευταίο...Το έχει δείξει η εμπειρία μου ότι κάτι τέτοιο είναι κανόνας...Έστω και το παραμικρό απωθημένο να υπάρχει σε γυρίζει πίσω και συνήθως τα συναισθήματα ξυπνάνε σε μεγαλύτερο βαθμό...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Neraida
Επιφανές μέλος

Αρα γινεται, αλλα δεν ειναι συχνο/ευκολο.![]()
Υπο συγκεκριμενες προυποθεσεις αγαπητε.....απλα ειναι τοσο σπανιο το φαινομενο που μοιαζει σχεδον αδυνατον....
Αντε μην παιζεις με τις λεξεις!

pepper ann7365
Νεοφερμένο μέλος

Αυτο ειναι το θεμα. Ποσο σπανιο ειναι ; Και που οφειλεται η σπανιοτητα, δεδομενου οτι πολυς κοσμος ειναι απλα ανωριμος ;Υπο συγκεκριμενες προυποθεσεις αγαπητε.....απλα ειναι τοσο σπανιο το φαινομενο που μοιαζει σχεδον αδυνατον....
Αντε μην παιζεις με τις λεξεις!![]()
Α-κρι-βως.Για μένα είναι εφικτό, αλλά θέλει πολύ μεγάλη ωριμότητα ΚΑΙ από τις δύο πλευρές. Και κατά το χωρισμό, και μετά. Και περιορισμό του εγωισμού που φέρνει ο έρωτας. Αν δε μπορείς να ξεπεράσεις κάποιον φυσικά δεν έχει νόημα η φιλία. Αν και οι δύο έχουν προχωρήσει στη ζωή τους νομίζω ότι μπορούν να τα ξαναβρουν φιλικά![]()
Neraida
Επιφανές μέλος

Neraida
Επιφανές μέλος

Εκτος αυτου...υπαρχουν πολλα πραδειγματα οπου σχεσεις που εχουν τελειωσει πολιτισμενα και ωριμα δεν εχουν καποια συνεχεια, απλα και μονο διοτι ισχυει το λεγομενο "ασυμφωνια χαρακτηρων"....Απλα το να εισαι φιλος με καποιον ειναι μεγαλο πραγμα και εμεις το εχουμε κανει τσιχλοφουσκα....
pepper ann7365
Νεοφερμένο μέλος

Και δεν τίθεται θέμα φιλίας-τσιχλόφουσκας, μιλάμε για περιπτώσεις ανθρώπων που να αξίζει να είναι φίλοι σου, απλώς να μην κολλήσατε για σχέση.

Αλλο αυτο. Αμα δεν εχουν συμφωνια χαρακτηρων δε μας φταιει ο χωρισμος για την απουσια φιλιας τοτε ! Δε θα γινοντουσαν φιλοι ετσι κι αλλιως ! Απο την αλλη πως θα ηταν ζευγαρι και θα ειχαν και τοση ασυμφωνια χαρακτηρων....αλλα για φιλοι δε θα μπορουν ;υπαρχουν πολλα πραδειγματα οπου σχεσεις που εχουν τελειωσει πολιτισμενα και ωριμα δεν εχουν καποια συνεχεια, απλα και μονο διοτι ισχυει το λεγομενο "ασυμφωνια χαρακτηρων"

Neraida
Επιφανές μέλος

Αυτο που λες ισχυει και εχιε να κανει με τη δυσκολια που ανεφερα κι εγω. Αλλα καποιοι το προσπαθησαν και το καταφεραν.
Αλλο αυτο. Αμα δεν εχουν συμφωνια χαρακτηρων δε μας φταιει ο χωρισμος για την απουσια φιλιας τοτε ! Δε θα γινοντουσαν φιλοι ετσι κι αλλιως ! Απο την αλλη πως θα ηταν ζευγαρι και θα ειχαν και τοση ασυμφωνια χαρακτηρων....αλλα για φιλοι δε θα μπορουν ;![]()
Λορυ, θελεις να αναλυσουμε καθε παραδειγμα χωρισμου που υπαρχει..? Υπαρχουν πολλοι λογοι που χωριζει ενα ζευγαρι και αλλοι τοσοι για τους οποιους δεν ειναι εφικτη μια φιλια μετα τη σχεση...Αλλες φορες ο λογος χωρισμου ευθυνεται για την αδυναμια συναψης φιλιας, καποιες αλλες ο τροπος που χωρισε ενα ζευγαρι, τα απωθημενα που εχει ο καθενας κ.ο.κ.... Ενιγουει....επαναλαμβανομαι ντιαρ.....και δεν ειναι καλο, οπως ξερεις...

Αλλά νομιζω πως με αυτο που ειπες δε διαφωνεις. Απλά λες τις περιστασεις. Εγω προσπαθω να ψαξω ποσο δυσκολο,σπανιο η αδυνατο ειναι, και το γιατι. Πως θα ελπιζουμε να διορθωσουμε/πετυχουμε κατι, αν απλα το αναφερουμε ("ε ετσι ειναι τα πραματα..." ) και δε το ψαχνουμε ;
Neraida
Επιφανές μέλος

manouela
Εκκολαπτόμενο μέλος

e-sofia
Πολύ δραστήριο μέλος

Μάλιστα... το θέμα είναι αν χαλασε φιλία απο μια σχέση που έχουμε εκτος του φίλου;
Δεν καταλαβα καλά το θέμα.!!

Θα σας πω όμως γιατι μπήκα εδώ αλλά απο αυτά που είδα τα λίγα που γραφετε με μπερδέψατε.
Η δική μου ιστορία είναι η εξης:
Είχα ένα φίλο πολύ καλό.. κάναμε παρέα περνούσαμε τέλεια, μόνο που εμένα άρχισε να μου αρέσει να τον ερωτευομαι, να τον ονειρευομαι... τελικά αφού και εκείνος έδειξε αναλογα αισθήματα μπλέξαμε... πως έγινε ούτε που το καταλάβαμε. Αλλά μέσα σε πολύ λίγο καιρό χωρίσαμε κάτι που δεν κατάλαβα πάλι. Είπαμε θα μείνουμε φίλοι και ότι είναι σημαντικό!!! πάνω από όλα η φιλία μας που χαλάσαμε(είπε ότι δεν του βγαίνει), αλλά έλα που εγώ τον ήθελα πάλι πάρα πολύ. Αυτος μου είπε να χωρίσουμε και εγώ καιγόμουν μέσα μου. Τότε κάποια στιγμή εκμεταλέυτηκε τα αισθήματα που είχα για αυτόν και μου την επεσε ξανα καναμε(σεχ) τι κάναμε (και ενω εγω νόμιζα οτι θέλει να είμαστε ξανα μαζι το χαιβάνι)
Αυτός απλά πέρασε καλά, και γιατι όχι.
Τότε έβαλα ένα φρένο και στην φιλία και σε όλα..
Αργησα αλλά καταλαβα ότι δεν σεβάστηκε πρωτα από όλα εμένα και μετα τον εαυτό του τον ηλίθιο.
Αυτά!!...... χαλασε μια φιλία για έναν άκυρο έρωτα... (αφου ήξερα απο την αρχη οτι δεν ταιριαζουμε αλλά είχα αυταπάτες.)
Τώρα ΔΕΝ μιλάμε...

Με πειράζει αυτό αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να με πατάει.
e-sofia
Πολύ δραστήριο μέλος

Οσο βέβαια τα αισθήματα του καθενός είναι ξεκάθαρα.
Είναι σχετικά όλα.
Ποτέ μετα απο σχέση δεν είναι ξαθαρή και ειληκρινής η φιλία.
dimitral
Δραστήριο μέλος

σαφως μπορεις να κρατησεις μια πολιτισμενη "φιλικη" σχεση.......αλλα πργματικη φιλια;κομματακι δυσκολο..........
και να σου πω και κατι;γιατι να το κανεις;θελω να πω...........αν ο αλλος ειναι τοσο πολυ σημαντικος για σενα και νιωθεις την αναγκη να μοιραζεσαι μαζι του τα εσωψυχα σου τοτε ισως και να μην φτανατε στον χωρισμο......μιλαμε τωρα για την πραγματικη - αληθινη φιλια,ετσι;διοτι απλως "φιλικες σχεσεις" ....ε,ναι μπορεις.....πολιτισμενοι ανθρωποι ειμαστε βεβαιως βεβαιως......
perseusath
Νεοφερμένο μέλος

Rempeskes
Επιφανές μέλος

ειδικά αν ο/η επόμενος/η κάνει τον προηγούμενο/η να σκάει από το κακό του

mariafd
Νεοφερμένο μέλος

αν κ η αλήθεια είναι οτι θέλω να μαθαίνω κάθε τι που του συμβαίνει

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.