Ρουμάνα μου πέρα απ το γεγονός ότι πάρα πολύς κόσμος είναι σαν εσένα... εγώ πιστεύω ότι παίζει ένας ακόμα παράγοντας σημαντικό ρόλο για το πως αισθάνεσαι....
Εσύ είσαι αλλοδαπή χωρίς πολύ δικούς σου ανθρώπους εδώ...
Ναι μεν έχεις τον άντρα σου και τα παιδιά σου αλλά δεν έχεις την στενή σου οικογένεια...
Τι σημαίνει τώρα αυτό....
ότι στα δύσκολα... είσαι ουσιαστικά μόνη σου χωρίς την μαμά σου και τον μπαμπά σου για παράδειγμα.. χωρίς τα αδέρφια σου...
Αν κάτι πάει στραβά στη ζωή σου, αν συμβεί κάτι άσχημο θα πρέπει να αντεπεξέλθεις ως επί το πλείστον μόνη σου.
Αυτό είναι ένα επιπλέον φορτίο στην ψυχολογία σου....
Είναι αλλιώς να έχεις το "μαξιλαράκι" της στενής σου οικογένειας κι αλλιώς να νιώθεις μόνη..
Είναι αλλιώς να "ανησυχείς και να φοβάσαι στον τόπο σου για τα εγκλήματα" κι αλλιώς να ανησυχείς και να φοβάσαι σε μια ξένη χώρα... κι ας μην είναι τόσο ξένη τελικά αυτή η χώρα....
Για τα βιώματα σου, για την κουλτούρα σου, για την ψυχή σου.. είναι λίγο ξένη...
Ε και με όλα αυτά τα ακούσματα.... που τα media φροντίζουν να τονίζουν περισσότερο γιατί "πουλάνε περισσότερο", είναι αρκετά λογικό νομίζω να σε πιάνει "πανικός"
Νομίζω ότι η λύση είναι η ψυχραιμία....
Να σκέφτεσαι ότι δεν συμβαίνουν μόνο κακά στον κόσμο αλλά και καλά μόνο που δεν τα μαθαίνουμε
Τα κακά νέα ταξιδεύουν πάντα πιο γρήγορα και πουλάνε και περισσότερο
edit
επίσης να έχεις κατά νου ότι οι δικοί σου άνθρωποι θα έρθουν αμέσως να σε βρουν όσο μακρυά κι αν είναι αν συμβεί κάτι άσχημο