Φονικοί σεισμοί στην Τουρκία (6/2/23)

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,092 μηνύματα.

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,489 μηνύματα.
Moλις το ειδα.Λενε ο τι ισως ξεπερασει σε καταστροφες τον σεισμο του 99.Ηδη ζητησε διεθνη βοηθεια η τουρκια,φαντασου.Πανω απο 10 μεγαλες πολεις.,λεει.....ειναι κατεστραμενες.Εχουν καταρευσει παρα πολλα κτιρια και νοσοκομεια.7,7 κατα αλλους 8 ριχτερ ΣΤΗΝ ΞΗΡΑ κατω απο τα ποδια τους και επιφανειακος ,10 χιλιομετρα...ειναι απολυτα λογικο.ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ,ΧΙΟΝΙΖΕΙ.
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλεται Ιστορικός και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,862 μηνύματα.
Η Ελλάδα θα στείλει βοήθεια και καλά θα κάνει.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,489 μηνύματα.
Εγινε και 2ος,στην ακρη του ρηγματος..7,7( ο πρωτος ηταν 7,9 ) και δεν μπορει να θεωρηθει μετασεισμος,αλλα μαλλον διδυμος.Ο Σκορδιλης πριν λιγο δηλωσε οτι δεν μ πορουμε να αποκλεισουμε το ενδεχομεννο ενα ετοιμο να δωσει σεισμο,ρηγμα στην ελλαδα..επιταχυνθει να γινει απο αυτους τος σεισμους.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,092 μηνύματα.
Ο Ερντογάν είπε λέει οτι είναι η χειρότερη καταστροφή της Τουρκίας από το 1930, ενώ το 1999 είχαν πεθάβει 18.000 άτομα. Οπότε τώρα περιμένουμε περισσότερους;;;;
 

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 3,928 μηνύματα.
Πολύ κρίμα. Είχαν που δεν είχαν να φάνε οι καημένοι, τέτοιος σεισμός τους έλλειπε...
Εύχομαι να βρεθούν όσοι περισσότεροι επιζώντες...
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,489 μηνύματα.
Και με τετοιο κρυο .Ειδατε την πολυκατοικια που κατερευσε ον καμερα,μαλλον με τον δευτερο σεισμο,χωρις να ειμαι και σιγουρη βεβαια..αλλα δειτε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αναχωρησε και η ΕΜΑΚ.
Συγκλονιστιες φωτο/.
1675691963834.jpeg

Οι νεκροί από τον σεισμό των 7,8 βαθμών είναι ήδη σε Τουρκία και Συρία πάνω από 1.400, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες και όσοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια των πολυκατοικιών. Ο δεύτερος μεγάλος σεισμός των 7,7 βαθμών σκορπά για δεύτερη φορά τον πανικό, ενώ έχουν σημειωθεί πάνω από 70 μικρότεροι μετασεισμοί.​


Η κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη στιγμή του σεισμού σε κατάστημα​


Security camera video from inside a shop shows the moment the deadly magnitude 7.8 earthquake struck southern Turkey ⤵️ pic.twitter.com/aWKKdpUrR9
Νέος ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην Τουρκία
— Al Jazeera English (@AJEnglish) February 6, 2023

Κάμερα ασφαλείας σε φαρμακείο στα Άδανα​


In #Kahramanmaras the moment #earthquake rocking #Turkey recorded by security camera of a pharmacy. #deprem #PrayForTurkey pic.twitter.com/6oNPPQHEnY
— JournoTurk (@journoturk) February 6, 2023

Rescue teams pulling children from the under the rubble of #collapsed buildings in northwestern #Syria
At least 50 people killed, 500+ injured, 140+ buildings destroyed in southern Malatya province as 7.8 #earthquake hits #Türkiye.#deprem #DepremiOldu #Turkey pic.twitter.com/vKnEnG3N2k
— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez) February 6, 2023




«Κάθε 10 λεπτά βγάζουν ένα σώμα έξω»​


Ο Suhaib al-Khalaf, δημοσιογράφος του Al Jazeera, ο οποίος μεταδίδει από το Χαρέμ στη βορειοδυτική Συρία, λέει ότι οι διασώστες προσπαθούν μανιωδώς να βγάλουν ανθρώπους από τα ερείπια.


«Κάθε 10 λεπτά, βγάζουν ένα πτώμα έξω», είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν φόβοι ότι εκατοντάδες έχουν παγιδευτεί.


«Ακούσαμε επευφημίες ανθρώπων πάνω από τα ερείπια. [οι διασώστες] πήραν ένα μωρό που φαινόταν να είναι ζωντανό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο» περιγράφει. Ο Al-Khalaf σημείωσε ότι ο τοπικός ιατρικός τομέας «είναι ήδη εξαντλημένος» λόγω του μακροχρόνιου πολέμου της Συρίας.


«Οι άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, ακόμη και σε διαδρόμους, και υπάρχει έλλειψη αποθεμάτων αίματος», επεσήμανε.
1675692235224.png


1675692275400.png



1675692288820.png


1675692304102.png


1675692334105.png


1675692350969.png


1675692368600.png




Τι τραγωδια...
 

Συνημμένα

  • 1675691897942.png
    1675691897942.png
    5.5 MB · Εμφανίσεις: 52
Τελευταία επεξεργασία:

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,489 μηνύματα.

Χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες τραυματίες έχουν αφήσει πίσω τους οι δύο ισχυροί σεισμοί που έπληξαν την νοτιοανατολική Τουρκία και την βορειοδυτική Συρία σήμερα, ισοπεδώνοντας ολόκληρες περιοχές. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις πυρετώδεις προσπάθειες προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από συντρίμμια, μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

Σεισμός στην Τουρκία: Αγνοούνται ο τερματοφύλακας της Μαλάτιασπορ και ο Γκανέζος διεθνής εξτρέμ Κρίστιαν Ατσού

Οι δύο αυτοί σεισμοί είναι οι ισχυρότεροι που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και έναν αιώνα. Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως η χώρα του επλήγη από την «μεγαλύτερη καταστροφή» μετά τους σεισμούς το 1939 στο Ερζιντζάν, όπου σχεδόν 32.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν.


Ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών, σημειώθηκε στις 04:17 τοπική ώρα (03:17 ώρα Ελλάδας). Το επίκεντρο ήταν στην περιοχή Παζάρτσικ, στην επαρχία Καχραμανμαράς (νοτιοανατολικά), περίπου 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Συρία, σε εστιακό βάθος περίπου 17,9 χιλιομέτρων.

Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί και στη συνέχεια ένας νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών, στις 12:24 ώρα Ελλάδας, πάλι στη νοτιοανατολική Τουρκία, 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Ικίνοζου.


Τουρκία – Συρία: Πόσοι είναι οι νεκροί και οι τραυματίες​


Σύμφωνα με τους προσωρινούς απολογισμούς, εκτιμάται ότι περισσότεροι από 2.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και δεκάδες χιλιάδες έχουν τραυματιστεί σε Τουρκία και Συρία, ενώ απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα ερείπια χιλιάδων κτιρίων, που κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι σχεδόν 3.000 κτίρια έχουν καταρρεύσει σε επτά διαφορετικές επαρχίες – 2.834 σύμφωνα με την AFAD. Συγκεκριμένα, έχουν πληγεί πόλεις όπως τα Άδανα, η Γκαζιαντέπ, η Σανλιούρφα, το Ντιγιάρμπακιρ, αλλά και το Ισκεντερούν (Αλεξανδρέττα) και το Αντιγιαμάν, όπου έχουν καταρρεύσει δημόσια νοσοκομεία.

Λόγω των σεισμικών δονήσεων έχουν καταγραφεί ζημιές και στο κάστρο του Γκαζιαντέπ, ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομίας ηλικίας 2.200 ετών.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Anadolu υπήρξαν σημαντικές ρωγμές σε προμαχώνες του κάστρου, ενώ τα κάγκελα γύρω από το κάστρο βρέθηκαν διάσπαρτα στα γύρω πεζοδρόμια της περιοχής.


Δειτε τωρα που το παμπαλαιο αυτο καστρο αντεξε με ζημιες βεβαια,αλλα αντεξε ενω συτγχρονες πολυκατοικιες επεσαν.Βεβαια με αμμο θαλασσης ειπαν οτι τα φτιαχνουν εκει,καταλαβαινετε.

Να πανε ολα καλα και να γυρισουν πισω σωοι και αβλαβεις οι δικοι αμς ανθρωποι,τα ΕΜΑΚ γυναικες και αντρες και ο Λεκκας που εφυγαν για εκει και ειναι πολυ επικινδυνα τα πραγματα.Σωστικα συνεργεια μπαινουν στα χαλασματα και πλακωνονται απο τους μετασεισμους,καπου θα μεινουν ολοι αυτοι....μακαρι να πανε ολα καλα.Για ολους,και για τους δθκους αμς ανθρωπους που πανε εκει να βοηθησουν.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,489 μηνύματα.
Παρεπιπτοντως...καταλαβαινετε τι μας περιμενει οταν φτιαχτει και δουλεψει ο πυρηνικος σταθμος.Ελεγε σημερα σεισμολογος οτι εκει στα 30 χιλιομετρα υπαρχει ενα αλλο πολυ μεγαλο ρηγμα.
Τι ωραια εγκληματα που γινονται.

Στο μεταξυ αφιερωρω αυτην την εικονα σε κατι ''χριστιανους'' σκατοψυχους,που χαιρονται με το τι επαθαν οι τουρκαλαδες...και δεν αναφερομαι για εδω μεσα,ευτυχως αυτο δεν το εχω δει εδω/Αλλα το βλεπω στο φεεις και απο δικια μου συναδελφο ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΟ ΜΑΣ.ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΘΥ ΘΕΟΥ.ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ.Σκατα στα μουτρα της βεβαια την ξερουμε...και ξερουμε ποσο πραγματια Χριστιανοι ειναι οι δηθεν Χριστιανοι.Αλλα της αφιερωνω(το εκανα και στο φεεις )την φωτο αυτη.Σε αυτην και σε ολα τα σκατοψυχα χριστιανα ή εθνικιστικα κουραδια που χαιρονται.
1675705395642.png
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,489 μηνύματα.

Ασφαλείς είναι οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές, Δημήτρης Κολοβέτσιος και Στέλιος Κίτσιου, όπως και ο γυμναστής Δημήτρης Καρύδας που ζουν και εργάζονται στην Τουρκία.

Από την Καισάρεια ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κολοβέτσιος σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ένιωσαν πολύ έντονα το σεισμό, ενώ ακόμα γίνονται μετασεισμοί.

«Είμαστε στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και δεν μας επιτρέπουν να πάμε σπίτια μας. Μένω στον 14ο όροφο μιας καινούργιας πολυκατοικίας η οποία έχει γεμίσει ρωγμές. Άκουσα έναν κρότο και στην αρχή νόμιζα ότι μπήκαν κλέφτες. Προσπάθησα αλλά δυσκολευόμουν να βρω μία ισορροπία μόλις κατάλαβα τι γίνεται. Πολύ έντονες οι στιγμές… Προσπάθησα να μείνω και μόλις ηρέμησε έφυγα. Έβλεπες κόσμο να κλαίει, μεγάλη ταραχή. Μάθαμε και για αγνοούμενους ποδοσφαιριστές αντίπαλης ομάδας… Δύσκολες στιγμές» σχολίασε ο Κολοβέτσιος.
Ως προς το αν υπάρχουν άλλοι Έλληνες στην περιοχή και αν αντιμετωπίζουν προβλήματα, μιλώντας στην ΕΡΤ, απάντησε ότι είναι μόνος του στην περιοχή. Ένας ακόμη Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιζε στην πόλη Γκαζιάντεπ η οποία είναι κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ο Στέλιος Κίτσιου, δεν βρισκόταν εκεί την ώρα του σεισμού και είναι ασφαλής.

Για την περιοχή που βρίσκεται δήλωσε ότι από όσο γνωρίζει έχουν γίνει τρεις ελεγχόμενες κατεδαφίσεις πολυκατοικιών, που δεν άντεξαν, ενώ στην πολυκατοικία που έμενε ο ίδιος και ήταν καινούργια, έχει αρκετές ρωγμές και δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν, με αποτέλεσμα το βράδυ να το περάσουν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Ασφαλής είναι ο γυμναστής Νίκος Καρύδας, ο οποίος πρόλαβε να βγει από το διαμέρισμά του και να μείνει ασφαλής στο αυτοκίνητό του την ώρα που οι τοπικές αρχές προειδοποιούσαν για την συνέχιση της σεισμικής δραστηριότητας.
«Ήταν τόσο βαθύς ο ύπνος μου, που συνειδητοποίησα τι γίνεται όταν σηκώθηκα όρθιος. Έψαχνα κάπου να πιαστώ. Ήταν τόσο έντονη η ταλάντωση και ενστικτωδώς έκατσα κάτω από το περβάζι, ελπίζοντας ότι ο σεισμός θα σταματήσει σε 30 δευτερόλεπτα. Όμως ήταν έντονος και είχε διάρκεια. Φοβήθηκα πραγματικά ότι θα πέσει το κτίριο. Δεν έχω εικόνα πόσα έχουν πέσει στη πόλη, όμως έχω δει τουλάχιστον δύο. Μετά το τέλος του σεισμού μπήκα στο αυτοκίνητο και έχω μετακινηθεί σε μία περιοχή όπου δεν υπάρχουν κτίρια» περιέγραψε αρχικά.
«Δεν ξέρω γιατί έφυγα από την περιοχή που μένω, ίσως παρασύρθηκα βλέποντας τον κόσμο να φεύγει. Ο πρώτος μετασεισμός που έγινε ήταν πολύ έντονος. Χόρευε η γη στην κυριολεξία. Ότι μαθαίνω, το μαθαίνω από Ελλάδα γιατί δεν μιλάω τούρκικα. Υπάρχει μία καθοδήγηση με μηνύματα για το τι πρέπει να κάνουμε και πρέπει να κάνω μετάφραση για να καταλάβω. Είχες την αίσθηση πάντως ότι φεύγει η γη από τα πόδια σου. Είναι κατανοητό ότι υπάρχει πανικός. Στον δεύτερο μεγάλο σεισμό ένιωσα πραγματικά σαν να είμαι στη θάλασσα. Σαν να είμαι πάνω σε ένα κύμα που με πάει αριστερά και δεξιά».
 

Wonderkid

Περιβόητο μέλος

Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,064 μηνύματα.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 31,092 μηνύματα.
Στο μεταξυ αφιερωρω αυτην την εικονα σε κατι ''χριστιανους'' σκατοψυχους,που χαιρονται με το τι επαθαν οι τουρκαλαδες
Δεν μπορώ να το πιστέψω. Υπάρχουν και όρια. Αν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι επιβεβαιώνω για ακόμα μια φορά οτι μας αξίζει ένα μπαμ και κάτω. Να αφήσουμε τα ζώα και τα φυτά να ζήσουν στην ησυχία τους.
 

Grand Duchess

Διάσημο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 3,928 μηνύματα.
Παρεπιπτοντως...καταλαβαινετε τι μας περιμενει οταν φτιαχτει και δουλεψει ο πυρηνικος σταθμος.Ελεγε σημερα σεισμολογος οτι εκει στα 30 χιλιομετρα υπαρχει ενα αλλο πολυ μεγαλο ρηγμα.
Τι ωραια εγκληματα που γινονται.
Τώρα που βγήκε στην δημοσιότητα αυτό, μήπως να βγει ο παγκόσμιος οργανισμός που ασχολείται με τα πυρηνικά εργοστάσια και να τους πάρει την άδεια;;; Δεν είδαν τι έγινε στην Fukushima ;; Πως τους βγάζουν άδεια χωρίς να έχει γίνει έλεγχος στο έδαφος ;
Θα μου πεις, μήπως τους νοιάζει τους πολιτικούς αυτής της χώρας, σου λέει ο απλός κοσμακης θα την πληρώσει όχι εμείς💀
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,489 μηνύματα.
Και μην ξεχασω να βαλω και αυτο.

1675787675260.png


Με ενα κειμενο που ειδα στο φεεις
Δεν τον ξερω τον χρηστη,απολα με εκφραζει απολυτα το κειμενο/.
Δεν μπορώ να τον φέρω στο σούπερ μάρκετ, στο καφέ, στο εστιατόριο ή στο λεωφορείο γιατί τον σιχαίνεσαι.
Τον σιχαίνεσαι να τον φέρω στο πάρκο ή στην θάλασσα.
Του πετάς το φαγητό και το νερό στην πολυκατοικία γιατί λες ότι είναι βρώμικος.
Να έρθει όταν εγκλωβιστεις στα χιόνια;
Να έρθει να βρει τα εκρηκτικά στο κτήριο που δουλεύεις;
Στον πόλεμο να ερθει να εντοπίσει νάρκες για να μην σκοτωθούν οι στρατιώτες σου;
Να ερθει στον σεισμό να σου
σώσει την ζωή και να σε απεγκλωβίσουν;
Να έρθει όταν αγνοεισαι σε δάση και φαράγγια να σε σώσει;
Πολλές φορές θα θυσιάσει την ζωή του για εσένα.
Δεν πειράζει εκείνος θα κάνει τα πάντα για εσένα και ας τον απεχθάνεσαι.
Γιατί είναι σκύλος και ξέρει να αγαπά.
Να τον σέβεσαι!
 

chester20080

Περιβόητο μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 5,507 μηνύματα.

Φυσικά και καλά κανουμε που βοηθαμε ανθρωπιστικα τους συνανθρωπους μας στην Τουρκια
Ομως υπαρχει αυτη η συμβαση. Οπότε δε νομιζω η κυβερνηση να το κανει απο την γενναιοδωρια της απο την καλη της την καρδια. Προφανως απο πισω υπαρχουν πολιτικες σκοπιμοτητες
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,489 μηνύματα.

Φυσικά και καλά κανουμε που βοηθαμε ανθρωπιστικα τους συνανθρωπους μας στην Τουρκια
Ομως υπαρχει αυτη η συμβαση. Οπότε δε νομιζω η κυβερνηση να το κανει απο την γενναιοδωρια της απο την καλη της την καρδια. Προφανως απο πισω υπαρχουν πολιτικες σκοπιμοτητες
Η κυβερνηση το κανει για τους λογους της,οι ανθρωποι που πανε εκει κινδυνευουν πολυ και το κανουν με την καρδια τους,αυτο μετραει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Παντως ΠΑΝΤΑ η ελλαδα εστελνε βοηθεια στην τουρκια σε περιπτωση καταστροφων,ασχετα απο τις συμβασεις και με ολες τις κυβερνησειε και η Τουρκια ειχε στειλει βοηθεια στον σεισμο της Παρνηθας,να τα λεμε ολα.

Και...

«Ευχαριστούμε, γείτονα»: Οι Τούρκοι ευγνωμονούν την Ελλάδα για τη βοήθειά της​


Πολίτες από την Τουρκία σχολιάζουν στο Twitter την ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα για τους φονικούς σεισμούς.
Στην άμεση κινητοποίηση των ελληνικών αρχών και του ελληνικού λαού για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία μετά τους δύο φονικούς σεισμούς τη Δευτέρα(06/02) στέκονται οι Τούρκοι που έχουν ανεβάσει εκατοντάδες tweet εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς στην Ελλάδα.

Σε ευχαριστώ γείτονα.
Teşekkürler komşu.
— İsmail TÜRK (@ismailjrturk) February 6, 2023
«Teşekkürler Yunanistan» και «Teşekkürler komşu» («Ευχαριστούμε, Ελλάδα» και «Ευχαριστούμε, γείτονα») είναι οι ευχές και τα hashtag που πολλαπλασιάζονται στο τουρκικό Twitter.

 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,489 μηνύματα.

Δυστυχώς το χειρότερο δυνατό σενάριο επιβεβαιώθηκε για τον τερματοφύλακα της Μαλάτιασπορ Εγιούπ Τουρκασλάν, καθώς βρέθηκε νεκρός στα συντρίμμια κτιρίου, μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

«Δυστυχώς, ο Αχμέτ μας πέθανε. Τώρα έβγαλαν το άψυχο σώμα του από τα συντρίμμια. Δυστυχώς δεν ζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής του, ο οποίος έκανε γνωστή την τραγική είδηση.

Από το ίδιο κτίριο ανασύρθηκε ζωντανή η γυναίκα του 28χρονου τερματοφύλακα, ο οποίος ήταν εξαιρετικά άτυχος, αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πάνω που είχε εντοπιστεί ζωντανός από τα σωστικά συνεργεία ήρθε ο δεύτερος μετασεισμός των 7,5 Ρίχτερ, ο οποίος απέβη μοιραίος, με τους διασώστες να εντοπίζουν το άψυχο σώμα του μετά από 35 ώρες.

Δυστυχως και ο δευτερος μεγαλος σεισμος εφερε ακομα πιο καταστριφικα αποτελεσματα.
 

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 29,489 μηνύματα.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,897 μηνύματα.
Χτικιάζει αυτή η φωτό με αυτό το απλανές βλέμμα στην άβυσσο ... :look:

1675794687673.png
 
Top