Το θέμα είναι παντελώς ανούσιο (αν και θα μπορούσε ίσως να εξελιχθεί σε χρήσιμη συζήτηση) αλλά σκεφτόμουν τα παρακάτω σήμερα που γύριζα απο το σούπερ μάρκετ και είπα να τα γράψω.
Πήρα που λέτε μια συσκευασία χαρτιά υγείας με 12 ρολά μέσα όπως πάντα. Όπως γνωριζετε, οι σακούλες του σούπερ μάρκετ δεν επαρκούν για να το βάλεις μέσα και μάλλον γι'αυτό όλα έχουν χερούλι για να τα κουβαλάς απο εκεί.
Ωστόσο απο μικρή με έμαθαν οι γονείς μου οτι δεν είναι "σωστό" να κουβαλάς το χαρτί υγείας έτσι φάτσα φόρα και καλό είναι να το βάζεις σε μια σακούλα έστω όσο χωράει, φαντάζομαι για να φαίνεται οτι έκανες ο,τι πέρναγε απο το χέρι σου για να το κρύψεις. Φυσικά όσοι έχετε δοκιμάσει να κουβαλήσετε έτσι τόσο μεγάλη συσκευασία χαρτί υγείας θα διαπιστώσατε οτι είναι και τρομερά άβολο, ενώ αν απλά το πιάναμε απο το χερούλι που έχει, χωρίς να το βάλουμε σε σακούλα, η μεταφορά του θα ήταν πολύ πιο εύκολη.
Και ερωτώ, προς τι αυτός ο ανούσιος πουριτανισμός; Τι κακό έχει δηλαδή το να δει κάποιος οτι αγοράσαμε χαρτί υγείας; Που ούτως ή άλλως φαίνεται δηλαδή απο αυτή τη σακούλα, άρα το θέμα γίνεται ακόμα πιο γελοίο!
Επίσης μια φορά είχα πει σε ένα φίλο μου αν μπορεί να μου φέρει ένα χαρτί υγείας στο μάθημα (στην τσάντα του) γιατί όταν θα γύριζα δεν ήταν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, μου είχε τελειώσει και δεν προλάβαινα να αγοράσω. Η περιπτερού του του είπε οτι για να έχω λέει τέτοια άνεση να του πω κάτι τόσο ...προσωπικό μάλλον τον γουστάρω! Άλλη μια περίπτωση ηλίθιου πουριτανισμού όσον αφορά το χαρτί υγείας!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.