Πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι τοποθετημένο κάπως λανθασμένα.
Σίγουρα δεν έχει δικαίωμα ο άλλος να σε κοροιδεύει για τα φυσικά χαρακτηριστικά σου, αλλά απο την άλλη το "αποδέξου τον εαυτό σου" μου ακούγεται τελείως ουτοπικό και ολίγον αφελές.
Λόγου χάρη στον ερωτικό τομέα εαν δεν ελκύω κανέναν επειδή είμαι υπέρβαρος ή λιποβαρής τι γίνεται; Σίγουρα δεν χρειάζεται να κλαίω την μοίρα μου, αλλά δεν θα πετάω και απο την χαρά μου για αυτή την κατάσταση. Δεν θα γίνω μίζερος δηλαδή απο αυτή την κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει και κάτι που οφείλω να αποδεχτώ εαν δεν μου αρέσει. Εαν κάποιος μου προσέφερε την δυνατότητα με κάποιον μαγικό τρόπο να με κάνει νορμάλ σε κιλά θα του έλεγα όχι ; ή πολύ σοφός θα ήμουν(και επομένως ανόητος,γιατί καλή η φιλοσοφία αλλά πρέπει να υπάρχει και ένα όριο) , ή πολύ ανόητος θα ήμουν. Και οκει ναι, θα υπάρξουν και αυτοί που θα σου πουν : "εαν ο άλλος δεν σε εκτιμά αρκετά για αυτό τότε δεν αξίζει τον χρόνο σου". Το οποίο είναι και σωστό αλλά και λάθος. Όσο καλός και εαν είναι ο άλλος παραμένει άνθρωπος και έχει ανάγκες, και στατιστικά ένα σώμα που δεν είναι νορμάλ σε κιλά δεν θα ελκύει το ίδιο με ένα σώμα που είναι εντός φυσιολογικού εύρους.
Θέλω να πω, η όλη φάση καταλήγει σε στυλ : "εφόσον δεν μπορώ να έχω αυτό, δεν έχει καμία παραπάνω αξία". Δυστυχώς δεν είναι έτσι κατά την γνώμη μου. Όλοι θα αποδεχτούν την ακμή, την τριχοφυία, το μικρό ύψος, το πάχος, μια άσχημη μύτη κτλπ. αλλά ποιος θα ήθελε να τα έχει όλα αυτά ταυτόχρονα for real ταυτόχρονα; Συνήθως αυτοί που τα παραβλέπουν είναι αυτοί που δεν αντιμετώπισαν ποτέ κανένα θέμα με την εξωτερική τους εμφάνιση όπως και αυτοί που λένε οτι τα λεφτά δεν είναι θέμα, είναι συνήθως αυτοί που ποτέ δεν είχαν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα

.
Όταν η συνθετική βιολογογία προχωρήσει και άλλο, θα έχει ενδιαφέρον ποιος γονιός θα αποδέχεται όλα αυτά τα ελαττώματα, αλλά ταυτόχρονα θα κάνει το παν για να φροντίσει οτι το παιδί του θα γεννηθεί με υψηλή ευφυία, με όμορφα μάτια,ωραίο σώμα, ωραίο πρόσωπο κτλπ. Το σύστημα αξιών που υιοθετείται φαίνεται οτι βασίζεται στο τι είναι εφικτό τώρα. Το πρόβλημα είναι οτι το τι είναι εφικτό τώρα αλλάζει συνεχώς όσο περνάει ο καιρός. Ένα συμπαγές σύστημα αξιών θα πρέπει να έχει διαχρονικότητα και να μένει αναλλοίωτο(ιδανικά) όσο εξελίσσεται η επιστήμη και μας παρέχονται επιπλέον επιλογές. Ειδάλλως δεν είναι αρκετά καλό.