νυχτολούλουδο
Δραστήριο μέλος
Ο νυχτολούλουδο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ίσθμια (Κόρινθος). Έχει γράψει 453 μηνύματα.

17-01-12

10:13
τελη καλοκαιριου...εισερχομαι στο νοσοκομειο με αφορητο πονο στο εντερο.....
ο γιατρος...-βρε κοπελα μου εχεις πιασει μεχρι και πρασιναδα

καλες οι αποψεις περι χορτοφαγιας (αν κ εγω δεν ετρωγα λαχανικα απο αποψη
απλα μου αρεσουν παρα πολυ οπως και τα φρουτα....παραδοση της οικογενειας
)αλλα ρωτα και το εντερο σου αν συμφωνει
....
ατιμα γονιδια

ο γιατρος...-βρε κοπελα μου εχεις πιασει μεχρι και πρασιναδα

ατιμα γονιδια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DreamStealer
Δραστήριο μέλος
Ο DreamStealer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 745 μηνύματα.

17-01-12

10:43
περαστικα και να προσεχεις....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

14-08-24

16:40
Ωραίο θεματάκι για χορτοφαγία. Ταιριάζει και με τη ζέστη, μια και το καλοκαίρι, πεινάμε λιγότερο και μια χαρά αρκούν τα σαλατικά (αλλά και τα παγωτά
)
Τι λέτε;

Τι λέτε;
touvlo
Διάσημο μέλος
Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.905 μηνύματα.

14-08-24

20:52
Λοιπόν, δεν είμαι υπέρ της χορτοφαγίας σαν τρόπο ζωής, αν και οικολόγος.
Κάπου μαλιστα είχα διαβάσει πως η Β12 υπαρχει μόνο σε ζωικές τροφές και οι vegan κινδυνεύουν με έλλειψη. Θα ψάξω για πηγή. Είμαι της άποψης, όλα με μέτρο. Προσωπικά δεν τρώω αλλαντικά και παχιά τυριά, αλλά ένα φιλετάκι μοσχαρίσιο, το τρώω ευχάριστα, όπως κοτοπουλο και ασφαλώς ψάρι και κιμαδοειδή.
Μ αρεσει όμως να κάνω και μια .....άσκηση δίχως κρέας και τυρί την άνοιξη. Νοιώθω ανάλαφρη καθώς μπαίνει το καλοκαίρι. Επίσης μ αρεσει μες στο καλοκαίρι να κάνω και μια διήμερη σαλατοφρουτοφαγία, μετά τις διακοπές (αποτοξίνωση).
Τι λέτε εσείς;
Τι γνωμη έχετε για την χορτοφαγία;
Κάπου μαλιστα είχα διαβάσει πως η Β12 υπαρχει μόνο σε ζωικές τροφές και οι vegan κινδυνεύουν με έλλειψη. Θα ψάξω για πηγή. Είμαι της άποψης, όλα με μέτρο. Προσωπικά δεν τρώω αλλαντικά και παχιά τυριά, αλλά ένα φιλετάκι μοσχαρίσιο, το τρώω ευχάριστα, όπως κοτοπουλο και ασφαλώς ψάρι και κιμαδοειδή.
Μ αρεσει όμως να κάνω και μια .....άσκηση δίχως κρέας και τυρί την άνοιξη. Νοιώθω ανάλαφρη καθώς μπαίνει το καλοκαίρι. Επίσης μ αρεσει μες στο καλοκαίρι να κάνω και μια διήμερη σαλατοφρουτοφαγία, μετά τις διακοπές (αποτοξίνωση).
Τι λέτε εσείς;
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.019 μηνύματα.

14-08-24

21:08
ε καλη ειναι η χορτοφαγια ...αλλωστε δεν υπαρχει φαγητο χωρις φυτικο βασιλειο μεσα... ειμαστε ομως εξαρτημενοι στο κοκκινο.Λοιπόν, δεν είμαι υπέρ της χορτοφαγίας σαν τρόπο ζωής, αν και οικολόγος.
Τι λέτε εσείς;
Ε το κοκκινο κρεατακι ομως δεν ειναι καλο... καθολου καλο ... κανει παντου κακο... Φαε ψαρια πολλα ψαρια ολο τον ατλαντικο...να γινεις εσκιμωα.
Εγω προσπαθω να μειωσω την ποσοτητα του κοκκινου στα 500γρ την εβδομαδα αλλα θελει και παρακατω ακομα.... Θελει ομως και ανθρωπους να καταλαβαινουν τι μαγειρευουν.
Οι εγγλεζοι απο τοτε που ξεμπροστιαστηκαν με την εγκεφαλοπαθεια των αγγελαδων ολο κοτοπουλα τρωνε.
Εμεις εδω ομως δεν ξερουμε να μαγειρευουμε καλα το κοτοπουλο.
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.450 μηνύματα.

14-08-24

22:09
Καλό το κοτόπουλο μεν , αλλά ας έχουμε υπόψη και κάποια από αυτά τα στοιχείαε καλη ειναι η χορτοφαγια ...αλλωστε δεν υπαρχει φαγητο χωρις φυτικο βασιλειο μεσα... ειμαστε ομως εξαρτημενοι στο κοκκινο.
Ε το κοκκινο κρεατακι ομως δεν ειναι καλο... καθολου καλο ... κανει παντου κακο... Φαε ψαρια πολλα ψαρια ολο τον ατλαντικο...να γινεις εσκιμωα.
Εγω προσπαθω να μειωσω την ποσοτητα του κοκκινου στα 500γρ την εβδομαδα αλλα θελει και παρακατω ακομα.... Θελει ομως και ανθρωπους να καταλαβαινουν τι μαγειρευουν.
Οι εγγλεζοι απο τοτε που ξεμπροστιαστηκαν με την εγκεφαλοπαθεια των αγγελαδων ολο κοτοπουλα τρωνε.
Εμεις εδω ομως δεν ξερουμε να μαγειρευουμε καλα το κοτοπουλο.

Γιατί Δεν Πρέπει Να Τρώμε Κοτόπουλο
Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσουμε να τρωμε κοτόπουλο;

γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.019 μηνύματα.

14-08-24

22:23
Ε δεν ειμαι υπερ του κοτοπουλου γιατι δεν με αρεσει κιολας.Καλό το κοτόπουλο μεν , αλλά ας έχουμε υπόψη και κάποια από αυτά τα στοιχεία
![]()
Γιατί Δεν Πρέπει Να Τρώμε Κοτόπουλο
Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσουμε να τρωμε κοτόπουλο;www.greekvegans.gr
Τα θεμα της χοληστερίνης παιζεται ακομα δεν εχουν κατασταλαξει γενικως..τι πρεπει και τι δεν πρεπει και τι την προκαλει.
Ειμαι κατα του κοκκινου γιατι καταστρεφει τον εγκεφαλο και αλλα κακα ...αλλα δεν ξερω τον αντικαταστατη του...τα ψαρια ισως?
Προς το παρον ....παν μετρον αριστον...και πιο πολυ χορταρακια..αυγουλακια και τυρακια....και λιγα κεφτεδακια
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.450 μηνύματα.

14-08-24

22:25
Και τα ψάρια ιχθυοτροφείου είναι επιβαρυμένα , ίσως τα μικρά ψαράκια είναι καλύτερη λύση.Ε δεν ειμαι υπερ του κοτοπουλου γιατι δεν με αρεσει κιολας.
Τα θεμα της χοληστερίνης παιζεται ακομα δεν εχουν κατασταλαξει γενικως..τι πρεπει και τι δεν πρεπει και τι την προκαλει.
Ειμαι κατα του κοκκινου γιατι καταστρεφει τον εγκεφαλο και αλλα κακα ...αλλα δεν ξερω τον αντικαταστατη του...τα ψαρια ισως?
Προς το παρον ....παν μετρον αριστον...και πιο πολυ χορταρακια..αυγουλακια και τυρακια....και λιγα κεφτεδακια
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

14-08-24

22:32
Αχ τι θα τρωμε τελικα ...? μαρεσουν και οι τσιπουριτσες και τα λαυρακια και τα φαγκρι... αυτα τα κανεις οπως θες..πω πω το φαγκρι οπως και να το κανεις ειναι αφρατο ασπρο και ζουμερο. και τηγανι και ψητο και φιλετο τεριακιΚαι τα ψάρια ιχθυοτροφείου είναι επιβαρυμένα , ίσως τα μικρά ψαράκια είναι καλύτερη λύση.
Αλλα και ο γαυρος ειναι τζαμι και το ασπρο σαφριδι και ο λουτσος και τα προσφυγακια αλλα αυτα ειναι τηγανιτα μονο...
Εκει στην αγορα που τα παιρνω μου καθαριζουν και τον γαυρο...
Ε αμα διαβασεις θα πουν οτι εχουν βαρεα μεταλλα ..υδραργυρο..τι να κανω?
glayki
Περιβόητο μέλος

14-08-24

22:41
Τι να σου πω ; Αποφεύγω τα ιχθυοτροφείου μεγάλα, αν και έχω τρέλα με τις πέστροφες, οι σαρδέλες με τα ω3 είναι μια καλή επιλογή με σαλάτα και λαδοριγανη στο γκριλ.( tip με γλυκάνισο ή λίγο τσίπουρο απο πάνω και μπόλικο λεμονάκι στο φούρνο είναι πεντανόστιμες)Αχ τι θα τρωμε τελικα ...? μαρεσουν και οι τσιπουριτσες και τα λαυρακια και τα φαγκρι... αυτα τα κανεις οπως θες..πω πω το φαγκρι οπως και να το κανεις ειναι αφρατο ασπρο και ζουμερο. και τηγανι και ψητο και φιλετο τεριακι
Αλλα και ο γαυρος ειναι τζαμι και το ασπρο σαφριδι και ο λουτσος και τα προσφυγακια αλλα αυτα ειναι τηγανιτα μονο...
Εκει στην αγορα που τα παιρνω μου καθαριζουν και τον γαυρο...
Ε αμα διαβασεις θα πουν οτι εχουν βαρεα μεταλλα ..υδραργυρο..τι να κανω?
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

14-08-24

23:06
σαρδελα ε... υπερτροφη ε ? οχι δεν μαρεσει γιατι γυαλίζει.... εκτος και ειναι παπαλινα μυτιληνης που γαυροφερνει.... απλα θεικηΤι να σου πω ; Αποφεύγω τα ιχθυοτροφείου μεγάλα, αν και έχω τρέλα με τις πέστροφες, οι σαρδέλες με τα ω3 είναι μια καλή επιλογή με σαλάτα και λαδοριγανη στο γκριλ.( tip με γλυκάνισο ή λίγο τσίπουρο απο πάνω και μπόλικο λεμονάκι στο φούρνο είναι πεντανόστιμες)
ωραια το γλυκανισο και το τσιπουρο αλλα δεν θα ειναι τραγανη ομως στο φουρνο.
Εσυ εχεις και γυναικειες γευσεις,...εγω αντρουα.. αμα δεν ειναι κρισπι- τραγανο το μικρο ψαρακι δεν το θελω παπαρουα.
Παπαλινα Καλλονης
glayki
Περιβόητο μέλος

14-08-24

23:10
Εδώ που μένω αυτήν την ποικιλία δεν την έχω δει ποτέ. Το τηγανητό εννοείται είναι πιο crispy νόστιμο.σαρδελα ε...? οχι δεν μαρεσει γιατι γυαλίζει.... εκτος και ειναι παπαλινα μυτιληνης που γαυροφερνει.... απλα θεικη
ωραια το γλυκανισο και το τσιπουρο αλλα δεν θα ειναι τραγανη ομως στο φουρνο.
Εσυ εχεις και γυναικειες γευσεις,...εγω αντρουα.. αμα δεν ειναι κρισπι- τραγανο το μικρο ψαρακι δεν το θελω.
Παπαλινα Καλλονης
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

14-08-24

23:14
Ναι ειναι πολυ ονομαστη και λιγη ...εκει πανω ισως φτανει αμυδρα ..εδω αθηνα ποτε... εγω στην Μυτιλήνη την εφαγα.Εδώ που μένω αυτήν την ποικιλία δεν την έχω δει ποτέ. Το τηγανητό εννοείται είναι πιο crispy νόστιμο.
Προτιμουν να την κανουν παστη να την δινουν 30-40€ το κιλο.
еще один пророк р...
Νεοφερμένο μέλος
Ο еще один пророк р... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 35 μηνύματα.

15-08-24

12:55
αν και η τάση είναι Όχι άλλο κάρβουνο στην περιοχή που κατοικοεδρεύουμε το σύνθημα είναι Βάλε και άλλο κάρβουνο
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

15-08-24

13:01
ε το καρβουνο λενε δεν ειναι καλο ..αλλα το καψαλισμα στις ακρες και την γευση καπνιστου μονο αυτο.αν και η τάση είναι Όχι άλλο κάρβουνο στην περιοχή που κατοικοεδρεύουμε το σύνθημα είναι Βάλε και άλλο κάρβουνο
glayki
Περιβόητο μέλος

15-08-24

13:22
ε το καρβουνο λενε δεν ειναι καλο ..αλλα το καψαλισμα στις ακρες και την γευση καπνιστου μονο αυτο.

Ψήσιμο κρέατος: Έτσι δεν θα παραχθούν καρκινογόνες ουσίες
Ανακαλύψτε πώς θα αποφύγετε τον σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών κατά το μαγείρεμα του κρέατος ώστε να προφυλάξετε την υγεία σας
www.ygeiamou.gr
еще один пророк р...
Νεοφερμένο μέλος
Ο еще один пророк р... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 35 μηνύματα.

15-08-24

13:30
οι κύριοι ένοχοι των καταστροφών στο περιβάλλον και στην υγεία, είναι το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέαςε το καρβουνο λενε δεν ειναι καλο ..αλλα το καψαλισμα στις ακρες και την γευση καπνιστου μονο αυτο.
αυτή ήταν η πρόταση που με κέρδισε, πολύ δυνατή πρόταση, απορώ πού ακριβώς απευθύνεται ο τύπος, στο μυαλό ή στο παχύ έντερο. Δλδ οκ κλείνει το φως το βράδυ για να κοιμηθεί και σκέφτεται πχ κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας να πολιορκεί το τελευταίο νάτσουραλ χαμπιτάτ του ανθρωπίνου είδους, το στομάχι του, και ανοίγει κάθιδρος το φως, πάει στην κουζίνα, ανοίγει την πόρτα του ψυγείου και ατενίζει ανακουφισμένος τις κατεψυγμένες του ακρίδες που θα καταναλώσει για να συμβάλει στη διάσωση της τελευταίας κοιτίδας του ανθρώπινου πολιτισμού, της κοιλιάς του;
όλα οδηγούν στον Θάνατο, και υπάρχουν πολύ πιο επικίνδυνα πράγματα από το κόκκινο κρέας, ένα που σκέφτεται πρόχειρα κανείς διαβάζοντας τέτοιες αρλούμπες είναι πχ το να βρίσκεται στο πεδίο βολής του συγκεκριμένου όταν κρίνει σκόπιμο να ανοίξει το στόμα του.
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.035 μηνύματα.

15-08-24

13:32
Καλημερα!Λοιπόν, δεν είμαι υπέρ της χορτοφαγίας σαν τρόπο ζωής, αν και οικολόγος.
Τι λέτε εσείς;
Όντας vegetarian εδώ και 8 μήνες και vegan κάποιες εβδομάδες μπορώ να σου πω την εμπειρία μου
Γενικά ξεκίνησα την χορτοφαγία όταν νήστευα για 50 μέρες λόγω Σαρακοστής ( δεν είναι και 40 ημέρες) . Έπειτα το συνέχισα όταν διάβασα ένα βιβλίο με την χειραγώγηση και την ζωή των κτηνοτροφικών ζώων.
Οι λόγοι που έγινα vegetarian
1. επειδή πονάω για την φύση και για το οτιδήποτε, βλέποντας νεκρά ζώα μου προξενούσε αρκετό πονο και στεναχώρια. Ακόμα και αν αυτή είναι η ζωή τους ή και η μοίρα τους όπως πολλοί μου έχουν πει, το αρνούμαι
2. Ήταν τρόπος να ελέγχω το τι τρώω και να ακολουθήσω μια συγκεκριμένη δίαιτα με φυτικές ίνες (έχασα και αρκετό βάρος όποτε λειτούργησε)
Αλλά παρότι που είμαι χορτοφάγος, μαγειρεύω για τους δικούς μου κρέας, σε αυτό δεν έχω θέμα

Τώρα σχετικά με τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία. Το πρόβλημα όπως είπες είναι η κοβαλαμινη γνωστή και ως βιταμίνη Β12 που βρίσκεται μόνο στο κρέας. Είναι μια σημαντική βιταμίνη που η έλλειψη της πέρα από αναιμία μπορεί να σου προκαλέσει και μη αναστρεψιμα νευρολογικά προβλήματα (να είναι καλά η βιοχημεία). Για αυτό πέρα από μια ηλικία εγώ προσωπικά δεν θα συνιστούσα αυτή την δίαιτα μιας που ένα ισορροπημένο γεύμα με κοτόπουλο για παράδειγμα επιφέρει πολλά θετικά για την υγεία.
Αν θέλεις να δοκιμάσεις να γίνεις χορτοφάγος σου συνιστώ να γίνεις vegetarian κι όχι Βιγκαν διότι το να τρως μόνο φυτικής προέλευσης προϊόντα χρειάζεται μεγάλο πλάνο από πίσω και να τρέχεις για αιματολογικές εξετάσεις συνεχώς. Κόψε το κρέας αν είναι για δυο εβδομάδες και αν είναι συνέχισε το.
Επισης για την βιταμίνη Β12 παίρνω σχεδόν καθημερινά υπογλωσσια.
Οτιδήποτε χρειαστείς μπορώ να σου πω, μέχρι και συνταγές

touvlo
Διάσημο μέλος

15-08-24

16:39
Πολύ ωραία τα λες.Καλημερα!
Όντας vegetarian εδώ και 8 μήνες και vegan κάποιες εβδομάδες μπορώ να σου πω την εμπειρία μου
Γενικά ξεκίνησα την χορτοφαγία όταν νήστευα για 50 μέρες λόγω Σαρακοστής ( δεν είναι και 40 ημέρες) . Έπειτα το συνέχισα όταν διάβασα ένα βιβλίο με την χειραγώγηση και την ζωή των κτηνοτροφικών ζώων.
Οι λόγοι που έγινα vegetarian
1. επειδή πονάω για την φύση και για το οτιδήποτε, βλέποντας νεκρά ζώα μου προξενούσε αρκετό πονο και στεναχώρια. Ακόμα και αν αυτή είναι η ζωή τους ή και η μοίρα τους όπως πολλοί μου έχουν πει, το αρνούμαι
2. Ήταν τρόπος να ελέγχω το τι τρώω και να ακολουθήσω μια συγκεκριμένη δίαιτα με φυτικές ίνες (έχασα και αρκετό βάρος όποτε λειτούργησε)
Αλλά παρότι που είμαι χορτοφάγος, μαγειρεύω για τους δικούς μου κρέας, σε αυτό δεν έχω θέμα
Τώρα σχετικά με τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία. Το πρόβλημα όπως είπες είναι η κοβαλαμινη γνωστή και ως βιταμίνη Β12 που βρίσκεται μόνο στο κρέας. Είναι μια σημαντική βιταμίνη που η έλλειψη της πέρα από αναιμία μπορεί να σου προκαλέσει και μη αναστρεψιμα νευρολογικά προβλήματα (να είναι καλά η βιοχημεία). Για αυτό πέρα από μια ηλικία εγώ προσωπικά δεν θα συνιστούσα αυτή την δίαιτα μιας που ένα ισορροπημένο γεύμα με κοτόπουλο για παράδειγμα επιφέρει πολλά θετικά για την υγεία.
Αν θέλεις να δοκιμάσεις να γίνεις χορτοφάγος σου συνιστώ να γίνεις vegetarian κι όχι Βιγκαν διότι το να τρως μόνο φυτικής προέλευσης προϊόντα χρειάζεται μεγάλο πλάνο από πίσω και να τρέχεις για αιματολογικές εξετάσεις συνεχώς. Κόψε το κρέας αν είναι για δυο εβδομάδες και αν είναι συνέχισε το.
Επισης για την βιταμίνη Β12 παίρνω σχεδόν καθημερινά υπογλωσσια.
Οτιδήποτε χρειαστείς μπορώ να σου πω, μέχρι και συνταγές![]()
Εμένα το πρόβλημά μου είναι η χοληστερίνη, η οποία είναι άφθονη στο τυρί, περισσότερη και απ το ψαχνό κρέας μοσχάρι, επομένως δεν κερδίζω κάτι με vegetarian διατροφή.
Επίσης άλλο πρόβλημα είναι η παραγωγή μεθανίου και δημιουργία του φαινομένου θερμοκηπίου, όπου επίσης τα τυρία κλπ έχουν πολύ μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα. Σκέψου πόσο γάλα πρέπει να αρμεχτεί, για να κατασκευαστεί τυρί. Επομένως ούτε αυτό βοηθά.
Με τη θανάτωση ζώων δεν έχω πρόβλημα, ειμαι κακός άνθρωπος.
Επομένως για μένα το vegetarian δε μου ταιριάζει.
Επίσης ξέρω, πως οι vegan έχουν πολύ καλές ποικιλίες από νοστιμότατα φαγητά. Είχα συνάδελφο, που ανήκε σε σύλλογο και το καθημερινό μενού της ήταν ενα τεράστιο πιάτο με όσπρια, υδατάνθρακα, ωμά λαχανικά, βρασμένα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και πάντα από μια σάλτσα από λιωμένα όσπρια, λιωμενους ξηρούς καρπούς, κάτι για γεύση τεσπα καθε μέρα διαφορετική. Και μιλάμε για κάτι τεράστια πιάτα!
Όσο για τη Β12, δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά όπως λες, δεν πρέπει να παραμελείται.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Η vegan σκέψη μου ήρθε και μένα απ τη Μεγάλη Σαρακοστή. Έκανα μια διατροφή, που μου όρισε η γιατρός, δηλ αποφυγή παχιών κρεάτων, τυριών, βούτυρου, σαντιγύς και είδα διαφορά. Αλλά περισσότερη νηστεία, κάνω μόνο τη Μεγάλη βδομάδα 6 μέρες. Αρκεί για μια γυναίκα 58 χρονών
Ουριήλ
Διάσημο μέλος
Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.035 μηνύματα.

15-08-24

16:51
Εφόσον έχετε χοληστερίνη τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε μια περισσότερο φυτικής προέλευσης διατροφή αλλά μην παραμελήσετε το κρέας, τουλάχιστον λιγο κοτόπουλο την εβδομάδα χωρις σαλτσες και αρκετό αλάτι.Πολύ ωραία τα λες.
Εμένα το πρόβλημά μου είναι η χοληστερίνη, η οποία είναι άφθονη στο τυρί, περισσότερη και απ το ψαχνό κρέας μοσχάρι, επομένως δεν κερδίζω κάτι με vegetarian διατροφή.
Επίσης άλλο πρόβλημα είναι η παραγωγή μεθανίου και δημιουργία του φαινομένου θερμοκηπίου, όπου επίσης τα τυρία κλπ έχουν πολύ μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα. Σκέψου πόσο γάλα πρέπει να αρμεχτεί, για να κατασκευαστεί τυρί. Επομένως ούτε αυτό βοηθά.
Με τη θανάτωση ζώων δεν έχω πρόβλημα, ειμαι κακός άνθρωπος.
Επομένως για μένα το vegetarian δε μου ταιριάζει.
Επίσης ξέρω, πως οι vegan έχουν πολύ καλές ποικιλίες από νοστιμότατα φαγητά. Είχα συνάδελφο, που ανήκε σε σύλλογο και το καθημερινό μενού της ήταν ενα τεράστιο πιάτο με όσπρια, υδατάνθρακα, ωμά λαχανικά, βρασμένα λαχανικά, ξηρούς καρπούς και πάντα από μια σάλτσα από λιωμένα όσπρια, λιωμενους ξηρούς καρπούς, κάτι για γεύση τεσπα καθε μέρα διαφορετική. Και μιλάμε για κάτι τεράστια πιάτα!
Όσο για τη Β12, δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά όπως λες, δεν πρέπει να παραμελείται.
Εφόσον είστε σε αυτή την ηλικία αν επιθυμείτε να ενταχτείτε σε αυτή την διατροφική συνήθεια που δεν θα το πρότεινα, να ενταχθείτε αργά.
Ο γιατρός όταν σας είπε το κρέας δεν εννοούσε να κόψετε όλο το κρέας αλλά να μην είναι η διατροφή σας γεμάτο με αυτό και ειδικά το βούτυρο.
Αυτό που θα σου πρότεινα λοιπόν είναι να γίνεις flexitarian.
Δηλαδή φυτικής προέλευσης διατροφή, χωρίς μπόλικο αλάτι και φυσικά χωρίς βούτυρο και μια φορά αντε δυο φορές την εβδομάδα να τρως κοτόπουλο μαζί με όσπρια ή ρύζι.
Αλλιώς αν ακόμα θέλετε να ακολουθήσετε την συνάδελφο σας τότε πρώτα αιματολογικές εξετάσεις και σιγα σιγα όσο γίνεται καθημερινά περισσότερα λαχανικά και φρούτα
Όσον αφορά το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα σου πρότεινα που είμαι σίγουρος ότι το κάνετε είναι περισσότερη ανακύκλωση για να έχετε και την συνείδηση σας καθαρή
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.