Χορτοφάγος τις εργάσιμες ημέρες

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.909 μηνύματα.
Πιστεύω αυτό το ωραίο θεματάκι γράφτηκε με σκοπό να ελαττωθεί η κατανάλωση κρέατος, όχι να κοπεί. Αν το διαβάσεις απ την αρχή, θα δεις πως αυτή η διατροφή που συστήνει, επιτρέπει το κρέας το ΣΚ.
Αυτό όμως το ρυθμίζει κανείς ανάλογα με τις δουλειές και την οικογένεια. Η μητέρα μου πχ μαγείρευε κρέας κάθε Κυριακή και κοτόπουλο ενδιάμεσα.
Εγώ, επίσης εργαζόμενη μάνα, καθιέρωσα Κυριακή τα όσπρια, που θέλουν πολλές ώρες βράσιμο. Κρέας τρώγαμε Σάββατο συνήθως. Καθημερινές είχαμε γρήγορα φαγητά (ψάρι, χυλοπίτες, σπανάκι, μπιφτέκια), ή χθεσινοβραδινά, ανάλογα με το πρόγραμμα που σχολάγαμε. Αν πχ τα παιδιά ήταν πριν από μένα σπίτι, είχα ήδη έτοιμο. Δηλ κάθε οικογένεια κάνει το πρόγραμμά της, πιστεύω. Προσπαθούμε να φάμε απ όλα και καλό φαγητό, αλλά δε γίνεται πάντα.
 

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.037 μηνύματα.
Πιστεύω αυτό το ωραίο θεματάκι γράφτηκε με σκοπό να ελαττωθεί η κατανάλωση κρέατος, όχι να κοπεί. Αν το διαβάσεις απ την αρχή, θα δεις πως αυτή η διατροφή που συστήνει, επιτρέπει το κρέας το ΣΚ.
Αυτό όμως το ρυθμίζει κανείς ανάλογα με τις δουλειές και την οικογένεια. Η μητέρα μου πχ μαγείρευε κρέας κάθε Κυριακή και κοτόπουλο ενδιάμεσα.
Εγώ, επίσης εργαζόμενη μάνα, καθιέρωσα Κυριακή τα όσπρια, που θέλουν πολλές ώρες βράσιμο. Κρέας τρώγαμε Σάββατο συνήθως. Καθημερινές είχαμε γρήγορα φαγητά (ψάρι, χυλοπίτες, σπανάκι, μπιφτέκια), ή χθεσινοβραδινά, ανάλογα με το πρόγραμμα που σχολάγαμε. Αν πχ τα παιδιά ήταν πριν από μένα σπίτι, είχα ήδη έτοιμο. Δηλ κάθε οικογένεια κάνει το πρόγραμμά της, πιστεύω. Προσπαθούμε να φάμε απ όλα και καλό φαγητό, αλλά δε γίνεται πάντα.
Είναι καλό τότε, είναι αυτό που σας πρότεινα και στο μήνυμα μου
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.909 μηνύματα.
Εφόσον έχετε χοληστερίνη τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε μια περισσότερο φυτικής προέλευσης διατροφή αλλά μην παραμελήσετε το κρέας, τουλάχιστον λιγο κοτόπουλο την εβδομάδα χωρις σαλτσες και αρκετό αλάτι.

Εφόσον είστε σε αυτή την ηλικία αν επιθυμείτε να ενταχτείτε σε αυτή την διατροφική συνήθεια που δεν θα το πρότεινα, να ενταχθείτε αργά.

Ο γιατρός όταν σας είπε το κρέας δεν εννοούσε να κόψετε όλο το κρέας αλλά να μην είναι η διατροφή σας γεμάτο με αυτό και ειδικά το βούτυρο.

Αυτό που θα σου πρότεινα λοιπόν είναι να γίνεις flexitarian.

Δηλαδή φυτικής προέλευσης διατροφή, χωρίς μπόλικο αλάτι και φυσικά χωρίς βούτυρο και μια φορά αντε δυο φορές την εβδομάδα να τρως κοτόπουλο μαζί με όσπρια ή ρύζι.

Αλλιώς αν ακόμα θέλετε να ακολουθήσετε την συνάδελφο σας τότε πρώτα αιματολογικές εξετάσεις και σιγα σιγα όσο γίνεται καθημερινά περισσότερα λαχανικά και φρούτα

Όσον αφορά το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα σου πρότεινα που είμαι σίγουρος ότι το κάνετε είναι περισσότερη ανακύκλωση για να έχετε και την συνείδηση σας καθαρή
ναι, ναι, δε σκοπεύω να γινω vegan, το λέω. Προσπαθώ να αποφύγω παχιά κρέατα, βούτυρα, τυριά. Μου έχει δώσει οδηγίες η γιατρός, η οποία μου κάνει εξετασεις περίπου κάθε 18 μήνες
 

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Καλό το κοτόπουλο μεν , αλλά ας έχουμε υπόψη και κάποια από αυτά τα στοιχεία

1) Δεν μειώνει τη χοληστερίνη

Oκ, σεβαστό.

2) Η σφαγή των πουλερικών είναι φρικιαστική

Ναι οκ... Γενικά η σφαγή είναι φρικιαστική. Τι να κάνουμε; Είμαστε απο τη φύση μας παμφάγα... Και προτιμώ να σφάζονται και να 'χουμε στηθος κοτοπουλου σε πλαστικό στο σουπερμάρκετ παρά να πηγαίνουμε και να σφάζουμε εμείς οι ίδιοι για τις ανάγκες μας τα κοτόπουλα.
Ελέγχεται ο πληθυσμός τους. Συμφωνω οτι πρεπει να γινεται με εναν πιο ηθικό τρόπο και σε πιο ευνοικες συνθήκες, αλλα οχι η αφαίρεση κοτοπουλου απο τη δίαιτα του ανθρώπου.

Επίσης αυτό με το οτι "κοβουν το ραμφος τους με εναν ειδικό κόφτη" ναι. Είναι για να μην αλληλλοσφάζονται, το ραμφος τους ειναι απο κερατίνη, οπως και τα μαλλιά και τα νύχια, και πολλές φορές χρειάζονται τριμμάρισμα για να μπορούν να φάνε και για την ασφάλεια τους (και των αλλων κοτοπουλων)

3) Το κοτόπουλο περιέχει πολύ επικίνδυνα βακτήρια

Και το χοιρινό. Για αυτό πρεπει να τα ψήνουμε ωστε να εχουν εσωτερικη θερμοκρασία 73.9 βαθμους κελσίου που ειναι το κατώτερο ασφαλές επίπεδο για να σκοτωθούν τα βακτήρια.

4) Τα κοτόπουλα είναι έξυπνα ζώα

Ε και;;; Που κολλαει αυτο με το γιατι δε πρεπει να τα τρώμε; Και τα περιστέρια είναι, και τα γουρουνια... Τι σχεση εχει αυτο;

5) Το κοτόπουλο συχνά περιέχει μία καρκινογόνο ουσία: το αρσενικό

Συμφωνα με δοκιμες του FDA 0.5 parts per million σε στήθος κοτόπουλο. 0.00005% δηλαδή. Καταναλωση 10 ppm αρσενικού είναι πιθανόν θανατηφόρες και πανω απο 25ppm είναι σιγουρα θανατηφορες σε λιγοτερο απο μια ωρα. Τωρα δεν νομιζω κανενας να κάτσει να φάει 20-50 στήθη κοτόπουλου in one sitting
Επίσης το FDA κανει προληπτικούς ελέγχους και εχει το μέγιστο επιτρεπτό όριο σε κάθε ουσία. Εώς και μέρη εντόμων και κόπρανα λολ

6) Η βιομηχανία πουλερικών δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο περιβάλλον

εδω περα συμφωνω και απαυξανω.
 

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.542 μηνύματα.
Αν δεν έπρεπε να τρώμε τα ζωάκια, ο Θεός δεν θα τα έφτιαχνε τόσο νόστιμα.
Οι βίγκαν και οι οικολόγοι, εν τω μεταξύ, είναι από τους πιο ανυπόφορους ανθρώπους που υπάρχουν. Αν έτρωγαν προβατίνα δεν θα ήταν τόσο εκνευριστικοί.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

1) Δεν μειώνει τη χοληστερίνη

Oκ, σεβαστό.

2) Η σφαγή των πουλερικών είναι φρικιαστική

Ναι οκ... Γενικά η σφαγή είναι φρικιαστική. Τι να κάνουμε; Είμαστε απο τη φύση μας παμφάγα... Και προτιμώ να σφάζονται και να 'χουμε στηθος κοτοπουλου σε πλαστικό στο σουπερμάρκετ παρά να πηγαίνουμε και να σφάζουμε εμείς οι ίδιοι για τις ανάγκες μας τα κοτόπουλα.
Ελέγχεται ο πληθυσμός τους. Συμφωνω οτι πρεπει να γινεται με εναν πιο ηθικό τρόπο και σε πιο ευνοικες συνθήκες, αλλα οχι η αφαίρεση κοτοπουλου απο τη δίαιτα του ανθρώπου.

Επίσης αυτό με το οτι "κοβουν το ραμφος τους με εναν ειδικό κόφτη" ναι. Είναι για να μην αλληλλοσφάζονται, το ραμφος τους ειναι απο κερατίνη, οπως και τα μαλλιά και τα νύχια, και πολλές φορές χρειάζονται τριμμάρισμα για να μπορούν να φάνε και για την ασφάλεια τους (και των αλλων κοτοπουλων)

3) Το κοτόπουλο περιέχει πολύ επικίνδυνα βακτήρια

Και το χοιρινό. Για αυτό πρεπει να τα ψήνουμε ωστε να εχουν εσωτερικη θερμοκρασία 73.9 βαθμους κελσίου που ειναι το κατώτερο ασφαλές επίπεδο για να σκοτωθούν τα βακτήρια.

4) Τα κοτόπουλα είναι έξυπνα ζώα

Ε και;;; Που κολλαει αυτο με το γιατι δε πρεπει να τα τρώμε; Και τα περιστέρια είναι, και τα γουρουνια... Τι σχεση εχει αυτο;

5) Το κοτόπουλο συχνά περιέχει μία καρκινογόνο ουσία: το αρσενικό

Συμφωνα με δοκιμες του FDA 0.5 parts per million σε στήθος κοτόπουλο. 0.00005% δηλαδή. Καταναλωση 10 ppm αρσενικού είναι πιθανόν θανατηφόρες και πανω απο 25ppm είναι σιγουρα θανατηφορες σε λιγοτερο απο μια ωρα. Τωρα δεν νομιζω κανενας να κάτσει να φάει 20-50 στήθη κοτόπουλου in one sitting
Επίσης το FDA κανει προληπτικούς ελέγχους και εχει το μέγιστο επιτρεπτό όριο σε κάθε ουσία. Εώς και μέρη εντόμων και κόπρανα λολ

6) Η βιομηχανία πουλερικών δημιουργεί τεράστια προβλήματα στο περιβάλλον

εδω περα συμφωνω και απαυξανω.
Καλά, απαντάς σοβαρά σε άρθρο των βίγκαν; Θα μεγαλώσεις και θα μάθεις, νεαρέ, που πρέπει να ξοδεύεις τη φαιά ουσία σου.
 

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top