

Ιδού το μεγαλείο :
ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ
1 κιλό βυσσινάκια
1 κιλο ζαχαρίτσα
1 κιλό κονιακάκι ή βοτκίτσα ή τσιπουράκι ή καθαρο οινοπνευματάκι (το αγοραζουμε από το φαρμακείο)
5-6 γαρυφαλλάκια
2 ξυλαράκια κανελίτσας
Ήλιος
Βάζο
Σκουρόχρωμο μπουκάλι
Τούλι (επ'ευκαιρίας,για το χρηστούλη)
ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Κακάο σκόνη
Γαλατάκι
Ζαχαρίτσα (προαιρετική)
Λοιπόμ.Η συταγή για να γίνει,πρέπει να ξεκινήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι
Ναι καλοκαίρι.Διαλέξτε μια ζεστή και ηλιολουστη μέρα να ξεκινήσετε τη διαδικασία.Παρτε τα βύσσινά σας και πανω από μια λεκάνη,βγάλτε τα κουκουτσάκια.Τα κουκουτσάκια τα πετάμε αλλού,τη λεκάνη τη βάλαμε γτι θέλουμε τα ζουμάκια που θα βγουν από το φρουτάκι.Παράλληλα φτιάξτε και ένα δροσιστικό μοχιτάκι για να περνά η ώρα ευχάριστα.
Αφού λοιπόμ τα ξεκουκουτσιάσετε όλα,βάλτε τα σε ένα μεγάλο βάζο -μαζι με ό,τι ζουμάκι βγήκε- σε στρώσεις με τη ζάχαρη (βυσσινάκια-ζάχαρη,βυσσινάκια-ζάχαρη,βυσσινάκια-ζάχαρη,βυσσινάκια-ζάχαρη,βυσσινάκια-ζάχαρη,βυσσινάκια-ζάχαρη).Κλέιστε το πώμα με το τούλι και αφήστε το βάζο για 30 μέρες στον ήλιο.Το πρωί έξω,το βράδυ μέσα. (γιου σι γουατ αϊ ντιντ δεαρ

Στις 30 μέρες,βάζετε μέσα το αλκοόλι.Εγώ χρησιμοποιήσα βότκα.Γιαμ-γιαμ.
Ξανα-μανα στον ήλιο.Για άλλες 20 μέρες.Αλλά αυτή τη φορά κλείνετε κανονικά το καπάκι.
Οταν πια φτάσετε στην πεντηκοστή μέρα,σουρώνετε στο περιεχόμενο του βάζου στο μπουκάλι.
Έτοιμο το λικεράκι γιαμ-γιαμ!
Αφου περάσουν 5 μήνες περίπου,και έχει έρθει πια ο χειμώνας,ένα βράδυ που κάνει το κρυάκι του,βάζετε στο μπρίκι λίγο γάλα και το ζεσταίνετε.Προσοχή να είστε από πανω του γιατι το γάλα πιάνει εύκολα.Ρίχνεται στο ζεστό γάλα τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη (εγώ εν βάζω).Το κατεβάζετε από τη φωτιά και χύνετε σε μια κούπα.Προσθέτετε και λίγο λικεράκι,και άντε γειά μας!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
christinelle
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Ρε χριστινελε σορρυ,εμας στο χωριο δε μας νοιαζει αν θα χαλασουμε το πεντικιουρ η τη μπλουζα μαςΔεν βλέπω οδηγίες για μην είναι τα χέρια μας λες και σφάξαμε κόσμο...Εχω παιδικό τράυμα με τα βύσσινα, δεν θέλω να τα ξαναπιάσω ποτέ.
Ναι, κάτι μου λέει πως για τη dio αυτό είναι από τα καλά της υπόθεσης.



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Το πρόβλημα είναι ότι εδώ που είμαι τα βύσσινα δεν τα βρίσκω εύκολα. Πρέπει να είσαι σε χωριό που υπάρχουν βυσινιές. Πέτυχα μια φορά στη λαική αλλά δε μου γέμισαν το μάτι.
Οπότε μπορώ να το κάνω και με άλλο φρούτο; Πχ κεράσι ας πούμε; Το έχεις δοκιμάσει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Ολα πανε με τη σοκολατα,αν αυτο ειναι το αγχος σου
Ειδικα το κερασι!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Αλλά και σκέτο το λικερ, μια χαρά κατεβαίνει.

Το μόνο που έμεινε είναι να το θυμηθώ το καλοκαίρι για να το κάνω.
Κάτσε να το γράψουμε και σε χάρτι μη γίνει τίποτα και χαθεί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catlin
Δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vickydask
Εκκολαπτόμενο μέλος


.Παράλληλα φτιάξτε και ένα δροσιστικό μοχιτάκι για να περνά η ώρα ευχάριστα.
χαχα ειχατε και στο χωριο σου mojito; ωραια συνταγη. το αλκοολ ταιριαζει πολυ με τη σοκολατα. αν και θα προτιμουσα να ανοιγα ενα ντουλαπι και να το εβρισκα ετοιμο το λικερΡε χριστινελε σορρυ,εμας στο χωριο δε μας νοιαζει αν θα χαλασουμε το πεντικιουρ η τη μπλουζα μας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος


Οφφ: Δεν φτάνει που η diotima ειναι αλκοολικιά,θέλει να μας κάνει και εμας αλκοολικούς!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Στο λικερ να χρησιμοποιειτε και τα κουκουτσια φρουτων,ροδακινο βερικοκο κτλ
Ναι, αλλά γιατί;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catlin
Δραστήριο μέλος


Ναι, αλλά γιατί;
τα σπας ,πετας τον εξωτερικο φλοιο και βαζεις το εσωτερικο τους σε σκευος μαζι με το αλκοολ.το κλεινεις αεροστεγος και το αφηνεις 2 με 3 μηνες.
δεν χρησιμοποιουνται μονο σε λικερ βερικοκο η ροδακινο.εγω τα ειχα βαλει σε κερασι.
ευκολακι μωρε,σε κανενα χρονο ετοιμο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


τα σπας ,πετας τον εξωτερικο φλοιο και βαζεις το εσωτερικο τους σε σκευος μαζι με το αλκοολ.το κλεινεις αεροστεγος και το αφηνεις 2 με 3 μηνες.
δεν χρησιμοποιουνται μονο σε λικερ βερικοκο η ροδακινο.εγω τα ειχα βαλει σε κερασι.
ευκολακι μωρε,σε κανενα χρονο ετοιμο
Είπαμε να έχει διαδικασία το λικέρ, αλλά όχι έτσι.

Δεν θα έχω υπομονή εγώ, κάθε τρεις και λίγο θα το ανοίγω, θα το χαλάσω, και θα ησυχάσω.
Άσε, καλύτερα να τα βγάλω όπως λέει η dio. 30 μερούλες αντέχω, μέχρι εκεί.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.