Χρειάζομαι βοήθεια σε ασκήσεις μαθηματικών

Κοιτα, προφανως δεν μπορει να ειναι περιοδικη, αφου για οποιοδηποτε τιμη του t η x(t) δεν συγκλινει. Μηπως ειναι ενα παραδειγμα για να σου δειξει οτι πρεπει να συγκλινει η σειρα αλλιως δεν μπορεις να εφαρμοσεις τα γνωστα... "κολπα"?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Από την άλλη όμως αυτό:

Αν υπολογισεις την χ(t+3) θα σου βγει το ιδιο αθροισμα αλλα με n-1 στον εκθετη αντι για n. Αλλα οταν το n τρεχει απο το μειον απειρο στο συν απειρο, το ιδιο κανει και το n-1 οποτε ουσιαστικα ειναι το ιδιο αθροισμα.

Φαίνεται να δουλεύει και εδώ. :confused:

Πού 'ναι ο Rempeskes όταν τον χρειάζεσαι; :P Πετάγεται στις πιο άκυρες στιγμές κι όταν τον θες δεν είναι εδώ. :redface::D:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, συμφωνω. Αλλα αυτο που λεω, ειναι οτι η συναρτηση δεν ειναι καλα ορισμενη, αρα δεν μπορεις να το εφαρμοσεις. Υπεραπλουστευμενο παραδειγμα, στο απειρο, και να προσθεσεις μερικες μοναδες, απειρο μενει.

Μπορεί κάποιο καλό παιδί να μου επιβεβαιώσει το παρακάτω, να δω αν τα 'κανα σωστά; :D

mimetex.cgi
,
mimetex.cgi

mimetex.cgi
,
mimetex.cgi

Με μια γρηγορη που τους εριξα, σωστα φαινονται.

Γενικος κανονας:

sum_a ^b k^n = {k^{b+1} - k^{a}}/{k-1}

314cbf6390683378512ab474a13148df-1.png

Και δεν χρειαζεσαι το ενδιαμεσο βημα βασικα...

Έχεις κερασμένο μπυρόνι σήμερα! :D

:drunk:

Λατρεμένοι μου γείτονες (:P) απλά μια επαλήθευση γιατί δεν έχω βρει και κάποιο site για απεικονήσεις! :D

Έχω το χωρίο
mimetex.cgi

και τη συνάρτηση
mimetex.cgi

Έδειξα ότι η f απεικονίζει το D στο
mimetex.cgi

Γιατί στέλνει (μετά από πράξεις):
  1. Το
    mimetex.cgi
    στο
    mimetex.cgi
  2. Το
    mimetex.cgi
    στο
    mimetex.cgi
  3. Το
    mimetex.cgi
    στο
    mimetex.cgi
    (το τμήμα κάτω απ' τον u'u)
  4. Το
    mimetex.cgi
    στο
    mimetex.cgi
    (το τμήμα πάνω απ' τον u'u)
Και από τα παραπάνω μου βγαίνει η εν λόγω έλλειψη. :hmm:
Κερνάω λουκουμάκι! :D

φιλε γιωργο μου φαινεται οτι ειναι σωστο με μια γρηγορη ματια...ειμαι κ κουρασμενος απο το διαβασμα...αλλα μην τρελενεσαι δεν πεφτουν αυτα(τουλαχιστον σε εμας)καθως ειναι σχετικα ευκολα αν εισαι μαθηματικο κατσε διαβασε πιο πολυ cauchy-goyrsat,morera ,αρχη αναλυτικης συνεχισης,συνθηκες cauchy-riemann,μεμονωμενες ανωμαλιες,ολοκληρωτικα υπολοιπα(residium),liouville,σειρες laurent,συγκλιση γενικα σειρων....

Γεια... εχω ενα προβλημα σε μια ασκηση θα χαιρομουνα πολυ αν καπιος μπορουσε να με βοηθησει....λοιπον:

Αν f παραγωγισιμη σε ενα διαστημα Δ και α,βεΔ με α<β ,f'(α)>0 , f'(β)>0 και f(α)=f(β)=0 να δειξετε οτι υπαρχoyn ξ, ξ1, ξ2 ε (α,β) τεοιο ωστε :
f(ξ)=ο και f'(ξ1)= f'(ξ2)=0

Θεώρημα Μπολτζάνο και δύο φορές θεώρημα Ρόλ.

αχ, τα σχολικά χρόνια... (ούυυυυστ :mad:)

μπορει κανεις να μου πει γιατι μια παραμετρηση της "σαμπρελας" ειναι η εξης: ((a+cosθ)cosφ,(a+sinθ)cosφ,sinφ)??

Θεώρημα Μπολτζάνο και δύο φορές θεώρημα Ρόλ.

αχ, τα σχολικά χρόνια... (ούυυυυστ :mad:)
Είσαι σίγουρος ότι μπορεί να γίνει θεώρημα Bolzano στην f; :hmm:
Ούτε για στην f ούτε στην f' γίνεται [τουλάχιστον στο (α,β) ].

Γεια... εχω ενα προβλημα σε μια ασκηση θα χαιρομουνα πολυ αν καπιος μπορουσε να με βοηθησει....λοιπον:

Αν f παραγωγισιμη σε ενα διαστημα Δ και α,βεΔ με α<β ,f'(α)>0 , f'(β)>0 και f(α)=f(β)=0 να δειξετε οτι υπαρχoyn ξ, ξ1, ξ2 ε (α,β) τεοιο ωστε :

-petros

Πέτρο, αρχίνα με το Rolle. Έπειτα στην f νομίζω παίζουν κάποια ΘΜΤ στο [α, ξ] και [ξ, β].

Πετράν, Μπολτσάνο για την ύπαρξη ρίζας ξ στο (α,β), και μετά δύο Ρόλ στα (α,ξ) και (ξ,β)

Bolzano δεν παίζει σίγουρα γιατί πρέπει f(α)f(β)<0, αν δεν κάνω λάθος... Οι παράγωγοι μηδέν, νομίζω παραπέμπουν σε Fermat- για κοίταξέ το! ;)

Bolzano δεν παίζει σίγουρα γιατί πρέπει f(α)f(β)<0, αν δεν κάνω λάθος... Οι παράγωγοι μηδέν, νομίζω παραπέμπουν σε Fermat- για κοίταξέ το! ;)
Αλλού παίζει το bolzano ;)

καλησπερα!! εχω να παραδωσω μια εργασια αυριο αλλα δεν μπορω να βρω τα αποτελεσματα που χρειαζομαι.....
εχουμε κανει καποιες μετρησεις...... και πρεπει να βρω την % μεταβολη οπως φαινεται και στον πινακα αλλα δεν μας ειπε πως.. ξερει καποιος? χιλια ευχαριστω
καναμε 3 μετρησεις και τα αποτελεσματα ήταν: 1η : 373, 2η: 351 και 3η: 325 και πρεπει να βρω την % μεταβολη 1-2 μετρηση και 1-3 μετρηση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα!! εχω να παραδωσω μια εργασια αυριο αλλα δεν μπορω να βρω τα αποτελεσματα που χρειαζομαι.....
εχουμε κανει καποιες μετρησεις...... και πρεπει να βρω την % μεταβολη οπως φαινεται και στον πινακα αλλα δεν μας ειπε πως.. ξερει καποιος? χιλια ευχαριστω
καναμε 3 μετρησεις και τα αποτελεσματα ήταν: 1η : 373, 2η: 351 και 3η: 325 και πρεπει να βρω την % μεταβολη 1-2 μετρηση και 1-3 μετρηση

Κάτσε βρε καλό μου... απλό δεν είναι;:hmm:

Μχ-1 Μέτρηση χ-1 - Η προηγούμενη
Μχ - Μέτρηση χ -- Η νέα

(Μχ - Μχ-1) /Μχ-1

Πχ για μεταβολή από 100 στα 95 έχουμε (95-100)/100 = -5%

Πάμε τώρα:

1) Από 373 σε 351

(351-373)/373 = -5,89%

2) Από 373 σε 325

(325-373)/373 = -12,86%

Αυτό ήθελες;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λογικο φαινεται ετσι που το λες!!! αυτο θα κανω!!! σε ευχαριστω πολυ!!! να 'σαι καλα!! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back