hamsteraki
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
zanin
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
suspiria
Διάσημο μέλος

αλήθεια πόσο κοστίζει το κάψιμο στην ελλάδα?????
Εντελώς Δωρεάν (βλ.Πάρνηθα,Πήλιο,Σκιάθο etc)
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Αν όμως όλοι οι συγγενείς του/της κάνουν το ίδιο τότε τι θα γίνει με το πτώμα;Δεν μπορώ να αρνηθώ την επιθυμία κανενός ανθρώπου. Απλούστατα θα τπν αφήσω να ταφεί όπως θέλει, αλλά εγώ δεν θα έχω καμία συμμετοχή στην όλη διαδικασία. Ο καθένας επιλέγει ελεύθερα και εμείς δεν μπορούμε να αναγκάσουμε κανέναν με το ζόρι να ασπασθεί τα πιστεύω μας!

Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

Επίσης δεν κατάλαβα καθόλου τι εννοείς εδώ:
Το εξηγείς λίγο;αλλά είτε πιστεύει κάτι σωστά, δε μπορείς να κοροϊδεύεις!
suspiria
Διάσημο μέλος

Ας τον θάψουν οι ομοϊδεάτες του. Άλλωστε για μένα δε θα είναι αγαπημένο πρόσωπο πια. Το ξέρω είναι σκληρό, αλλά είτε πιστεύει κάτι σωστά, δε μπορείς να κοροϊδεύεις!
Xωρίς παρεξήγηση αν μου επιτρέπεις να σε διορθώσω,
Όχι "δεν θα είναι αγαπημένο πρόσωπο πια" αλλά "δεν ήταν ποτέ αγαπημένο πρόσωπο".
Κατ'εμέ δεν γίνεται να αγαπάς κάποιον με όρους. Τον αγαπάς όπως είναι

Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

suspiria
Διάσημο μέλος

Άλλωστε για μένα δε θα είναι αγαπημένο πρόσωπο πια.
Δεν παύεις ποτέ να αγαπάς κάνένα εξ'αιτίας των πεποιθήσεών τους.
Αντίφαση νούμερο 1
Απλά σέβεσαι τις επιλογές τους.
Δε μπορείς να λες ότι είσαι Χριστιανός αλλά θα πάω στον πολιτικό γάμο του φίλου μου ή ότι θα δεχθώ την Καθολική <<νύφη>> μου π.χ.
Αντίφαση νούμερο 2
"Σέβομαι την επιλογή σου πιστεύεις στην Καθολική Εκκλησία αλλά μείνε μακριά μου"
Subject to change
e-steki.gr Founder

Και πιστευεις σε μια τόσο σκληρή και άδικη θρησκεία; Δεν υποτίθεται οτι ο θεός σας δέχεται τη διαφορετικότητα;Δεν παύεις ποτέ να αγαπάς κάνένα εξ'αιτίας των πεποιθήσεών τους. Απλά σέβεσαι τις επιλογές τους. Ο ίδιος αρνήθηκε να ταφεί κατά την Ορθόδοξο Πίστη, αφού την έχει αρνηθεί. Εσύ λοιπόν δε θα γίνεις συμμέτοχος σε αυτή του την επιλογή, άσ' τον να πορευθεί μόνος του. Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από συναισθηματισμούς, ή πιστεύεις στο Ευαγγέλιο και σε ΟΛΑ όσα διδάσκει ή δεν πιστεύεις καθόλου. Δεν υπάρχει μέση οδός. Δε μπορείς να λες ότι είσαι Χριστιανός αλλά θα πάω στον πολιτικό γάμο του φίλου μου ή ότι θα δεχθώ την Καθολική <<νύφη>> μου π.χ. Η αλήθεια πολλές φορές πληγώνει, αλλά δε γίνεται αλλιώς!

Δεν ξέρω, ρωτάω, εγώ άθεη είμαι (και μετά λενε εμάς τους άθεους σκληρούς).
Πάντως το παραπάνω μήνυμα του pitg21 να γραφεί στα πρακτικά παρακαλώ! Όχι που μου τη λέγατε εμένα που δεν ήθελα να πάω σε θρησκευτικό γάμο!! Ορίστε, και οι χριστιανοί έτσι είναι.
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

suspiria
Διάσημο μέλος

Εσύ καλά κάνεις και δεν πας σε θρησκευτικό γάμο, γιατί έτσι θα κορόιδευες. Αγάπη προς τον άλλον δε σημαίνει να δέχομαι και τη λανθασμένη άποψή του
Και αν δεν είναι λανθασμένη;
Αν είναι απλά ουδέτερη για εσένα; Ξέρεις, ούτε ζέστη, ούτε κρύο.
Για παράδειγμα εγώ έχω αποδεχτεί οτι οι άνθρωποι πιστεύουν σε θρησκείες και αυτό δεν είναι λάθος σύμφωνα με αυτά που πιστεύω εγώ. Δεν με ενδιαφέρει αν θα πάω στον γάμο κάποιου χριστιανού, αφού απλά για εμένα αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό σα να λέμε "κοντός" ή "ψηλός".
Τους κοροϊδεύω; Ίσως ναι, όμως θέλω να είμαι κοντά στον φίλο μου όταν θα παντρεύεται. Όταν μπαίνω στο χώρο αυτό αποδέχομαι τα θρησκευτικά τους πιστεύω και τις θρησκευτικές τους τελετές.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω, βαριέμαι να εμπλακώ για χιλιοστή φορά σε τέτοια συζήτηση.

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

αλλά φροντίζουμε να τους δείξουμε ότι κάνουν λάθος και αυτό δεν είναι άδικο
Εσείς δείχνετε σε κάποιον ότι κάνει λάθος μένοντας μακριά του; Ευτυχώς που οι καθηγητές δεν ακολούθων το ίδια πολιτική
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Isiliel
Επιφανές μέλος

Έχω πάει σε αρκετούς γάμους φίλων μου. Δεν είμαι Χριστιανή, αλλά όταν μπαίνω σε οποιοδήποτε χώρο λατρείας μπαίνω με σεμνότητα και σεβασμό. Ο ίδιος ο χώρος αν αφεθείς να νιώσεις θα στο κάνει αυτό, κι ας μην πιστεύεις!... Φυσικά άλλοι χώροι στο μεταδίδουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο, πάντως συμβαίνει λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που έχει ο χώρος για αυτούς που πιστεύουν.
Το θέμα είναι πως κάθε Θρησκεία σαν διδασκαλία έχει τα σημαντικά της κομμάτια.
Subject to change
e-steki.gr Founder

...ούτε θα κόβονταν και τόσα κεφάλια απο την Ιερά Εξέταση...Δεν υπάρχουν ουδέτερς θέσεις. Αν ο Χριστιανισμός ήταν ουδέτερος δε θα πέθαιναν τόσοι μάρτυρες ούτε θα πήγαιναν άνθρωποι στην έρημο. Επίση δε θα έχυνε το δηλητήριό του ο Νίτσε και ο Μαρξ (και τόσοι άλλοι εναντίνον του).
είμαστε οφτοπικ.
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Isiliel
Επιφανές μέλος

Και γιατί στη δική μου πίστη είμαι ελεύθερη να επιλέγω τι μου αρέσει και τι όχι.
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ μπορώ να εκτιμήσω καλά κομμάτια της Χριστιανικής Διδασκαλίας. Εσύ όμως με απορρίπτεις εξ αρχής σαν άνθρωπο, μόνο και μόνο επειδή δεν είμαι Χριστιανή.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 41 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.