καλό είναι και σηκώνει κρασί/τσίπουρο. αλλά της αδερφής μου της μυρίζει.
και μένα μου μυρίζει, την καταλαβαίνω. Υπάρχουν όμως συνταγές, με μυρωδικά που κουκουλώνουν τη βαριά μυρωδιά του, πχ λεμόνι, κρασί, πορτοκάλι. Ψάξε λίγο. Θα σου πω εγώ πως το κάνω, ίσως πάρεις ιδέα.
Παίρνω ψαρονέφρι ολόκληρο κυλινδρικό σχεδόν και κάνω τη συνταγή του Άκη <ψαρονέφρι γεμιστό> με κάποιες παραλλαγές: Το ανοίγω κατά μήκος όλο το ψαρονέφρι. Αλείφω τις 2 πλευρές με τυρί κρέμα, βάζω κομματάκια φέτα, λιαστές ντομάτες και καυτερή πιπεριά (αυτό μπορείς να το αφήσεις, αν δεν τρώνε όλοι καυτερά). Το δένω με σπάγκο και το βάζω στην κατσαρόλα με μια κουταλίτσα λάδι. Μόλις λίγο πάρει μπρος, ρίχνω λίγο κρασί, έπειτα ένα εκατοστό νερό και λίγο λεμόνι, να πάρει τη μυρωδιά. Α, ξέχασα, αλάτι και πιπέρι μαύρο. Εκεί σιγοβράζει περίπου 1 με μιάμιση ώρα. Προσοχή, πολύ χαμηλή φωτιά. Ψητό της κατσαρόλας δηλαδή. Είναι πολύ απλό και δε μυρίζει. Στο τέλος μπορείς να <<δέσεις>> τη σάλτσα με λίγο αλευράκι. Φυσικά κόβεις το σπάγκο, πριν το σερβίρεις.
Αν βέβαια η αδερφή δεν το θέλει καν, κάνε σε ένα κατσαρολάκι δίπλα και λίγα φιλετάκια πουλερικό.
Δε σου λέω, γεμιστή γαλοπούλα, γιατί αυτή έχει κόπο.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 16 Δεκεμβρίου 2025
Αντί για χοιρινό πας σε αγριογουρουνο
Τέλειο κρέας και γιορτινό, αλλά ακριβό. Και μια ελαφριά μυρωδιά γουρουνιού την έχει
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 16 Δεκεμβρίου 2025
Για κρασί, παρά το ότι δεν είμαι πότης, μ' αρεσει πολύ τα Χριστούγεννα ένα κρασί που λέγεται beaujolais primeur, ή beaujolais nouveau 2025.
Αυτό πίνεται φρέσκο, δηλ του 2025 πρέπει να καταναλωθεί μέσα στο χειμώνα, γιαυτό προσεξε να είναι του '25. Είναι ελαφρύ για κόκκινο και αρκετά φρουτώδες.
Εμείς εφέτος δυστυχώς δεν πήραμε, γιατί δεν αρέσει στον ήμιση, πήρε πέρυσι 6άδα και έμειναν.
Όπως λέει ο ήμισης, είναι πολύ κατώτερο του βιβλία χώρα, ή του μαγικού βουνού, ή του bordeau, αλλά αν δεν είσαι πότης, θέλεις κάτι πιο ελαφρύ