Χριστούγεννα 2025

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.769 μηνύματα.
Είχα τη τύχη να πάω 5ημερη μέσα Δεκέμβρη Βελιγράδι-Βουδαπέστη-Βιέννη. Είναι όντως μαγικά αλλά για εμένα νίκησε με διαφορά η Βουδαπέστη!
Θεωρώ η Βιέννη πρέπει να είναι μαγική την άνοιξη ❤️ με αυτούς τους τεράστιους κήπους στα παλάτια
Η Βουδαπέστη εν τω μεταξύ έχει και απίστευτο θέατρο όπου παραδοσιακά παίζει παράσταση του καρυοθραύστη (μπαλέτο), μαγικό είναι!

Η Βιέννη όντως πρέπει να είναι πανέμορφη και την άνοιξη.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αχ, μη λέτε τέτοια. Την είχα ερωτευθεί τη Βιέννη αν και κατακαλόκαιρο, θα ήθελα πάρα πολύ να πάω Χριστούγεννα. Μία Sachertorte, μία heiße Schokolade και πολλά λαμπάκια :inlove:
Ξέρεις τι άλλο; Να πας Ελβετία Βέρνη για fondue 🤤

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.101 μηνύματα.
Εμείς στη μαμά μου καραβάκι στολίζουμε πάντως 🫶🏻
Δεν ταυτίζομαι, αλλά εαν σου φέρνει χαρά, εμένα μου περισσεύει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εν τω μεταξύ είχαν ένα πολύ γλυκό νόημα, ουσιαστικά συμβόλιζαν την λαχτάρα των παιδιών να έρθουν πίσω οι μπαμπάδες τους από τα καράβια, και τους έφερναν πράγματα να το διακοσμήσουν.
Σήμερα δεν εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό (εκτος αν έχει κάποιος ναυτικό στο σπίτι) αλλά είναι χαριτωμένα, ειδικά αν στολιστούν αναλόγως.
Το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης είναι, βρες καλύτερη δουλειά εαν σκοπεύεις να κάνεις οικογένεια :(.

Grand Duchess

Διακεκριμένο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.769 μηνύματα.
Το ηθικό δίδαγμα της υπόθεσης είναι, βρες καλύτερη δουλειά εαν σκοπεύεις να κάνεις οικογένεια :(.
Σίγουρα στα παιδάκια αυτά λείπουν οι μπαμπάδες τους αλλά έχουν τα στομαχακια τους γεμάτα και οικονομική άνεση που τα περισσότερα δεν έχουν.
Η ναυτιλία είναι μεγάλη θυσία αλλά έχει απολαβές.
Όσοι είναι τυχεροί και έχουν αποκτήσει εμπειρία δουλεύουν στα λιμανια αντί να κάνουν μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό. Πάνε σπίτι το απόγευμα ή αν χρειαστεί κάθονται κάποιες ημέρες στο πλοίο μέσα, με εξίσου εξαιρετικές απολαβές.

Έχω ξάδερφο καπετάνιο ο οποίος πλέον δουλεύει μόνο τα καλοκαίρια (Μάιο - Σεπτέμβριο) και παίρνει και την οικογένειά του μαζί μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία. Μετά από 3 εβδομάδες γυρίζει και αυτός πίσω.
Είναι τώρα στο τρίτο ακίνητο.
Μια χαρά κάνουν για οικογένεια αν το ρυθμίσουν (σίγουρα όχι αυτοί που φεύγουν όλο τον χρόνο, εκεί υπάρχουν και άλλα θέματα όπως πιθανή απιστία, burnout κτλ, παλιά κι όλας ήταν και επικίνδυνα, βυθιζόταν τα πλοία κάθε μερα).
Αντικειμενικά αυτοί που δεν κάνουν είναι οι 800-900€ τον μήνα....

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια