Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.785 μηνύματα.
Αλήθεια;; Δεν το ήξερα καθόλου ευχαριστω!!Αν έχεις Σκλαβενίτη κοντά σου να ξέρεις προς το τέλος τις σεζον τα βγάζει όλα 50 % .
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Έχω οικογενειακή μας φίλη δουλεύει σε ελληνική ναυτιλιακή γνωστή που εκτελεί επιβατικά δρομολόγια σε νησιά. Δουλεύει την ίδια θέση με τον σύντροφό της και συνήθως είναι και στα ίδια δρομολόγια. Έχουν εξαντλητικά ωράρια αλλά αμείβονται καλά. Θα σταματησουν και θα ζητήσουν μετάθεση σε δουλειά γραφείου όταν κλείσουν άλλα λίγα χρόνια εμπειρίας (να κλείσουν δεκαετια).Τώρα για τις γυναίκες σε αυτό το επάγγελμα...όποιος ξέρει, ξέρει.
Δύσκολο αλλά αξίζει
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Δεν είναι για όλους αυτή η δουλειά να λέμε την αλήθεια απαιτεί τρελή θυσία.Κάθε επιλογή έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Η ναυτιλία είναι ίσως η μόνη διέξοδος για να ζήσει άνετα ένας κοινός θνητός.
Προσωπικά ειμαι "τεμπέλης" οπότε προτιμώ να αλλάξω χώρα απο το να ταξιδεύω συνεχώς. Είναι τι βολεύει τον καθένα.
Και εγώ θα προτιμούσα αυτό που λες και εσύ από το να δουλέψω σε αυτόν τον κλάδο. Γι'αυτό και θαυμάζω αυτούς που το κάνουν.
Μου αρέσουν τα Χριστουγεννα, μου αρεσει αυτο το κρυουλιαρικο, οικογενειακο βαιμπ, να μυριζει ο τοπος χειμωνα!
Αλλα με τετοιο καιρο, δεν μπορω να νιωσω τα Χριστουγεννα. Δεν εχω καν ορεξη να στολισω. Συζηταει η μανα μου για το ποτε θα βαλουμε χαλια, ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ.
Αλλα με τετοιο καιρο, δεν μπορω να νιωσω τα Χριστουγεννα. Δεν εχω καν ορεξη να στολισω. Συζηταει η μανα μου για το ποτε θα βαλουμε χαλια, ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.879 μηνύματα.
Λάτρης των Χριστουγέννων και εγώ αλλά ο καιρός δεν με χαλάει καθόλου. Για την ακρίβεια αυτό είναι το ιδεατό. Όταν οι μισοί έχουν αρχίσει ζακέτες και οι άλλοι μισοί έχουμε ακόμα τα κοντομάνικα. Αυτός ο καιρός είναι ο,τι καλύτερο.
Πάνω βλέπω έγινε συζήτηση και για τα έθιμα. Το δέντρο είναι έθιμο γερμανικής προέλευσης (O Tannenbaum). Το ελληνικό είναι το καράβι με το σωστό ιστορικό background για τη νησιωτική Ελλάδα που ανέφερε η @Grand Duchess . Ήμουν στο νησί της Λέσβου για ένα διάστημα στη ζωή μου και πράγματι εκεί ακόμα και σήμερα καράβια στολίζουν συνεχίζοντας την παράδοση. Το πρόβλημα βέβαια με όλο αυτό είναι πως έτσι κι αλλιώς ούτε τα ίδια τα Χριστούγεννα δεν είναι ελληνικό ή ευρωπαϊκό έθιμο. Είναι ένα έθιμο που χτίστηκε πάνω στα παγανιστικά Ηλιούγεννα ώστε να γίνει ο χριστιανισμός πιο ελκυστικός προς τους Ευρωπαίους παγανιστές (πολλά παγανιστικά έθιμα εκχριστιανίστηκαν με αυτόν τον σκοπό).
Άρα μην αρχίζετε ειρωνείες τύπου "το δέντρο δεν είναι ελληνικό έθιμο". Αν πράγματι κόπτεστε οι ειρωνες για τα ελληνικά έθιμα μπορούμε να κανονίσουμε πεζοπορία να εορτάσουμε μαζί σε κάποιο βουνό το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου.
Πάνω βλέπω έγινε συζήτηση και για τα έθιμα. Το δέντρο είναι έθιμο γερμανικής προέλευσης (O Tannenbaum). Το ελληνικό είναι το καράβι με το σωστό ιστορικό background για τη νησιωτική Ελλάδα που ανέφερε η @Grand Duchess . Ήμουν στο νησί της Λέσβου για ένα διάστημα στη ζωή μου και πράγματι εκεί ακόμα και σήμερα καράβια στολίζουν συνεχίζοντας την παράδοση. Το πρόβλημα βέβαια με όλο αυτό είναι πως έτσι κι αλλιώς ούτε τα ίδια τα Χριστούγεννα δεν είναι ελληνικό ή ευρωπαϊκό έθιμο. Είναι ένα έθιμο που χτίστηκε πάνω στα παγανιστικά Ηλιούγεννα ώστε να γίνει ο χριστιανισμός πιο ελκυστικός προς τους Ευρωπαίους παγανιστές (πολλά παγανιστικά έθιμα εκχριστιανίστηκαν με αυτόν τον σκοπό).
Άρα μην αρχίζετε ειρωνείες τύπου "το δέντρο δεν είναι ελληνικό έθιμο". Αν πράγματι κόπτεστε οι ειρωνες για τα ελληνικά έθιμα μπορούμε να κανονίσουμε πεζοπορία να εορτάσουμε μαζί σε κάποιο βουνό το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 21 Δεκεμβρίου.
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.315 μηνύματα.
Εντάξει εσείς είστε οι τρελοί της υπόθεσης.και οι άλλοι μισοί έχουμε ακόμα τα κοντομάνικα
13 βαθμοί, εμείς με φούτερ και μπουφάν, και ο άλλος με το κοντομάνικο, ο Χριστός και η Παναγία
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.785 μηνύματα.
Αυτό κάνει και τα Χριστούγεννα πιο μαγεικα κατά την γνώμη μου, υποτίθεται είναι γιορτή αρμονίας και ένωσης των χριστιανών απ' όλο τον κόσμο, οπότε είναι ωραίο να υπάρχει ένα στοιχείο από την κάθε χώρα που βρίσκεται σε κάθε σπίτι.Πάνω βλέπω έγινε συζήτηση και για τα έθιμα. Το δέντρο είναι έθιμο γερμανικής προέλευσης (O Tannenbaum). Το ελληνικό είναι το καράβι με το σωστό ιστορικό background για τη νησιωτική Ελλάδα που ανέφερε η @Grand Duchess .
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.440 μηνύματα.
Το θρυλικό “All I want for Christmas is you” της Mariah Carey βιώνει την πιο γρήγορη άνοδο στα charts που έχει βιώσει ποτέ. Το τραγούδι συνήθως έμπαινε στα Charts στις αρχές Δεκεμβρίου και έφτανε στην κορυφή την εβδομάδα των Χριστουγέννων. Φέτος όμως μπήκε στο American Billboard hot 100 chart ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου, συγκεκριμένα στη θέση 31!!
@Scandal
www.huffingtonpost.gr
www.ethnos.gr
@Scandal
Μαράια Κάρεϊ: Το «All I Want for Christmas Is You» στο Billboard Hot 100 πιο νωρίς από ποτέ
Η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» επιστρέφει για ακόμη μια φορά γράφοντας ιστορία.
Mariah Carey: Το θρυλικό «All I Want for Christmas Is You» επιστρέφει και σαρώνει ξανά το Billboard
Και ακόμη δεν έχει μπει καν ο Δεκέμβρης!
adams33
Πολύ δραστήριο μέλος
Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.854 μηνύματα.
Αυτό είναι! Άσχετα που κάποιο έχουν συνδυάσει την ευτυχία των Χριστουγέννων με το πόσα δώρα θα πάρουν ή σε πιο ακριβό ρεβεγιόν θα πάνε.Αυτό κάνει και τα Χριστούγεννα πιο μαγεικα κατά την γνώμη μου, υποτίθεται είναι γιορτή αρμονίας και ένωσης των χριστιανών απ' όλο τον κόσμο, οπότε είναι ωραίο να υπάρχει ένα στοιχείο από την κάθε χώρα που βρίσκεται σε κάθε σπίτι.
Όλοι έχουν τον ρόλο τους ! Τα παιδιά τα κάλαντα οι γονείς προετοιμασία για το τραπέζι και η επόμενη μέρα ολοι μαζι στη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων!!
Το μόνο μελανό σημείο θα μπορούσα να πω ότι κάθε χρόνο κάποιος λείπει από το τραπέζι των Χριστουγέννων...
Σε αυτο τον κύκλο της ζωής εύχομαι να φεύγουν πρώτα οι μεγαλύτεροι....
Ελπίζω φέτος με αυτή την ακρίβεια να καταλάβουν ορισμένοι ότι και χωρίς πολλά υλικά αγαθά τα Χριστούγεννα ειναι υπέροχα αρκεί να έχεις την υγεία σου !!Το μόνο θετικό να μάθουμε να ζούμε και με λίγα !
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Αμήν adams μου έτσι ακριβώς είναι καλές γιορτές να έχουμε!Αυτό είναι! Άσχετα που κάποιο έχουν συνδυάσει την ευτυχία των Χριστουγέννων με το πόσα δώρα θα πάρουν ή σε πιο ακριβό ρεβεγιόν θα πάνε.
Όλοι έχουν τον ρόλο τους ! Τα παιδιά τα κάλαντα οι γονείς προετοιμασία για το τραπέζι και η επόμενη μέρα ολοι μαζι στη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων!!
Το μόνο μελανό σημείο θα μπορούσα να πω ότι κάθε χρόνο κάποιος λείπει από το τραπέζι των Χριστουγέννων...
Σε αυτο τον κύκλο της ζωής εύχομαι να φεύγουν πρώτα οι μεγαλύτεροι....
Ελπίζω φέτος με αυτή την ακρίβεια να καταλάβουν ορισμένοι ότι και χωρίς πολλά υλικά αγαθά τα Χριστούγεννα ειναι υπέροχα αρκεί να έχεις την υγεία σου !!Το μόνο θετικό να μάθουμε να ζούμε και με λίγα !
Άντε να έρθουν οι γιορτές να κλείσουν τα σχολεία να φύγει λίγος κόσμος από δω, να ησυχάσει το κεφάλι μας. 
Το θρυλικό “All I want for Christmas is you” της Mariah Carey βιώνει την πιο γρήγορη άνοδο στα charts που έχει βιώσει ποτέ. Το τραγούδι συνήθως έμπαινε στα Charts στις αρχές Δεκεμβρίου και έφτανε στην κορυφή την εβδομάδα των Χριστουγέννων. Φέτος όμως μπήκε στο American Billboard hot 100 chart ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου, συγκεκριμένα στη θέση 31!!
@Scandal
![]()
Μαράια Κάρεϊ: Το «All I Want for Christmas Is You» στο Billboard Hot 100 πιο νωρίς από ποτέ
Η «βασίλισσα των Χριστουγέννων» επιστρέφει για ακόμη μια φορά γράφοντας ιστορία.www.huffingtonpost.gr
![]()
Mariah Carey: Το θρυλικό «All I Want for Christmas Is You» επιστρέφει και σαρώνει ξανά το Billboard
Και ακόμη δεν έχει μπει καν ο Δεκέμβρης!www.ethnos.gr

Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
ΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑ ΧΙΜΕΛΛΑΑΑΑΑΑΆντε να έρθουν οι γιορτές να κλείσουν τα σχολεία να φύγει λίγος κόσμος από δω, να ησυχάσει το κεφάλι μας.![]()
Αλλά μετά μπουκαρουν στο μετρό το πρωί και δεν παλεύονται.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.357 μηνύματα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 67 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Kafkinos
- johnsala
- touvlo
- Unboxholics
- American Economist
- Kate1914
- Paragontas7000
- Scandal
- taketrance
- giannhs2001
- zoed
- GeorgePap2003
- giorgos5002
- bibliofagos
- rafaela11
- charmander
- michaela888
- Ωρορα
- ghоul
- Searching
- fortheloveofshizaya
- vas 78
- many of Filip
- Dr. Gl. Luminous
- Joji
- Drscientist
- camil
- Vera
- thenutritionist
- Memetchi
- Unicex
- souli2002
- Jack of Spades
- Varus
- Giorgkalo
- Natsuko
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool