Αν δεν θες να συνεχίσουμε την συζήτηση δεν πειράζει.

Στο κάτω-κάτω και οι δυο μας είπαμε τα πιστεύω μας.
Επειδή βλέπω τρομακτικό σχολαστικισμό...
Αν μας διαβάσει κάποιος, πιστεύω ότι ναι μεν θα ενοχληθεί με τον σχολαστικισμό μου, (ναι, όντως έχω την συνήθεια να αναλύω τα θέματα... από την φιλοσοφία το κόλλησα αυτό) όμως πιστεύω πως θα αναρωτηθεί κιόλας γιατί δεν διάλεξες -έστω ένα- επιχείρημα για να το αντικρούσεις. Π.χ είπα ότι ο
Εωσφόρος φέρνει το Φως δεν είναι το Φως και εσύ δεν βρήκες κάτι να το αντικρούσεις... Και ξέρεις, ο σχολαστικισμός μπορεί να αγνοηθεί. Η ανυπαρξία απάντησης όμως όχι, γιατί τότε μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά "γιατί δεν απάντησε", "μήπως δεν ήξερε;" κ.τ.λ... Αυτό δεν είναι υπέρ σου ξέρεις (κατά την γνώμη μου)
και σε μερικά σημεία αλλοίωση των όσων γράφω, και του πνεύματος με το οποίο τα γράφω ......................... φαίνεται ότι έχεις πεισθεί για το αλάθητο
Νομίζω πως δεν το έκανα. Αλλά τι να πω; Οι σκέψεις απλά έρχονται. Πάντως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Το ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς την νοοτροπία μου το καταλαβαίνω και το αποδέχομαι. Λογικό είναι. Οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι. Αλλά δεν αποδέχομαι ότι σε μια συζήτηση φταίει μόνο ο ένας για την μη συνεννόηση. Δεν σε είδα ούτε μια φορά να με αντικρούσεις, παρά μόνο να μου εξηγείς τις θεωρίες σου. Προσωπικά δεν το βρήκα κακό αυτό. Μου αρέσει οι άνθρωποι να μιλάνε. Με απογοήτευσε όμως, που ενώ ρωτάς, δεν ρωτάς για να μάθεις, αλλά για να επιβεβαιώσεις το δίκαιο του εαυτού σου. (Μόνος σου δεν το είπες αυτό; ). Για εξήγησε μου σε τι διαφέρει αυτό, από το αλάθητο που με κατηγορείς; Ή μήπως είπες κάπου ότι
έχεις άδικο και εγώ δεν το κατάλαβα; Πάτσι είμαστε και ας μην σου αρέσει.
Ο Χριστιανισμός δεν ήταν παρά μια αίρεση
Το ότι οι Ιουδαίοι μας θωρούν αιρετικούς το βρίσκω κάπως λογικό. Από την άποψη του Θεού όμως (και που βέβαια αυτήν θα λάβω υπ'όψην) που είναι ο ίδιος Θεός της Παλαιάς Διαθήκης και ο Ιδιος της Καινής (και μην πεις όχι, γιατί τότε δεν θα μιλάμε για τον χριστιανισμό αλλά για κάποιον άλλον)
όχι. Κάτι τέτοια τα λένε οι θεοσοφιστές
* για να σπείρουν ζιζάνια (Ή μήπως, αν είναι ή αν δεν είναι αίρεση, έχει σχέση με την σωτηρία του ανθρώπου; Απλά να διχάσουν θέλουν γνωρίζοντας το μίσος που έχει ο κόσμος για τους Εβραίους, τίποτα άλλο)
* = Δεν ενοοώ εσένα. Εννοώ αυτούς που κρύβονται από πίσω
Σας κοροιδεύουν και κοροιδεύετε κι οι ίδιοι τους εαυτούς σας .........
Μέσα από την εμπειρία μου, η οποία μπορεί να μην είναι η σούπερ αλλά σε ότι αφορά την ζωή μου με ικανοποιεί γιατί μου αρέσει αυτού το είδους η ζωή, διαπίστωσα ότι αν ο Θεός με κοροιδεύει, τότε πολύ καλά κάνει, μιας και ως αντάλλαγμα μου δίνει αυτό που επιθυμούσα πάντα. Ο Θεός είναι αγάπη και αυτό το έχω διαπιστώσει με την δική μου πείρα, την οποία όσο και αν ήθελες, δεν θα μπορούσες να αμφισβητήσεις. Αν και πρώτη φορά ακούω κάποιον να μην θέλει την αγάπη (!) αλλά την ατομικότητα, δηλαδή την μοναξιά, επειδή εγώ προσωπικά θέλω την κοινωνία με τον Θεό, γι' αυτό και πιστεύω στην Δευτέρα Του Παρουσία. Εσύ που αμφισβητείς αυτό το μελλοντικό γεγονός, μπορείς να μείνεις με τον ατομικισμό σου. Όταν περάσουν τα χρόνια θα έχουμε διαπιστώσει και οι δυο μας τα αποτελέσματα. Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνει κάποιος κόντρα στον άλλον για τα πιστεύω του, όταν τα πραγματα μπορούν να φανερωθούν στην πράξη.
όταν πιστεύετε ότι θα επιστρέψει μια μέρα ο Χριστός στη γη και θα γίνουν όλα αυτά που λέει η Αποκάλυψη.
Η Αποκάλυψη που είναι ένα προφητικό βιβλίο και σε συνδιασμό με τις διάφορες προφητείες λοιπόν αγίων, λένε διάφορα γεγονότα που γίνονται ένα-ένα το οποία όλοι μπορούν να τα δουν, δεν είναι κρυφά. Φυσικά οποισδήποτε θα μπορούσε να πει ότι είναι σύμπτωση, όμως μια προφητεία που λέει για την καταστροφή των Μουσουλμάνων (Τουρκίας λογικά) που θα χωριστούν σε τρία μέρη (1/3 θα πεθάνει, 1/3 θα καταστραφεί, 1/3 θα γίνουν χριστιανοί) δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Όταν λοιπόν γίνει αυτό, έλα να μου πεις πάλι ότι είναι ψέμματα. Θα περιμένω...
εγώ θέλω να είμαι όμως πραγματιστής
Για το -ιστής έχεις δίκιο. Το πρώτο συνθετικό με απασχολεί. Πιστεύω πως το έγραψες λάθος. Αντί για "πραγμα" μήπως ήθελες να πεις "ούτο";
ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ, πράγμα που δεν κάνει κανείς από σας τους Χριστιανούς
Εδώ ο Χριστός είπε να μην τα βλέπουμε τα πράγματα συμβολικά γιατί αυτό που μετράει είναι ο Κτίσαντας και όχι η άψυχη κτίση και θες εσύ να τα κάνουμε ανάποδα;

Μα γιατί να πιστέψουμε τα άψυχα και όχι Τον -αιώνιο μάλιστα- ζωντανό; Για να μην πω, πως ότι εξήγηση μπορεί να δώσει η φαντασία του ανθρωπου είναι όχι μόνο ουτοπία μιας και κανείς δεν θα συμφωνεί με τον άλλον για τις ιδέες του, όχι μόνο θα καυγαδίζει με τους άλλους, αλλά δεν στέκει καν επιστημονικής - δηλαδή λογικής - εξηγήσεως!
Αλλά τέσπα... Ωραία ήταν η συζήτηση όσο κράτησε. Κρίμα που δεν μπορούσα να απαντάω τόσο συχνά όσο θα ήθελα, αλλά αυτές τις μέρες κυριολεκτικά δεν μπορούσα... Σόρρυ αν σε άφηνα στο φλου κάπου-κάπου.
Τα λέμε στην επόμενη συζήτηση. Θα στείλω στον Great Chaos το ποστ που του οφείλω και -μάλλον- τελειώσαμε...