Χωρισμός και επανασύνδεση

River

Νεοφερμένο μέλος

Ο River αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Παιδια σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας,ήταν όλα μια χαρά,αν δεν ήταν και δε το κατάλαβα τότε το πούλαγε πολύ ωραία.ειμαστε και οι δύο 26 χρόνων και ήταν το πρώτο άτομο που πήρα σοβαρά και αγάπησα-αγαπω, σίγουρα θα φταίω και γω απλά για αυτό υπάρχει η συζήτηση + ότι δεν είχαμε μαλώσει ΠΟΤΕ!!

Guest 528707

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Παιδια σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σας,ήταν όλα μια χαρά,αν δεν ήταν και δε το κατάλαβα τότε το πούλαγε πολύ ωραία.ειμαστε και οι δύο 26 χρόνων και ήταν το πρώτο άτομο που πήρα σοβαρά και αγάπησα-αγαπω, σίγουρα θα φταίω και γω απλά για αυτό υπάρχει η συζήτηση + ότι δεν είχαμε μαλώσει ΠΟΤΕ!!

Πρώτη σχέση ,πρώτη αγάπη ,όλα ρόδινα αλλά στο τέλος επήλθε ο χωρισμός .

Μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις λιγάκι τις απόψεις σου ως προς τις σχέσεις σου από εδώ και πέρα .

Πάντα η πρώτη φορά είναι και αυτή που μας στιγματίζει και κάπως μας δυσκολεύει να την ξεπεράσουμε .
Πολλές φορές μάλιστα γίνεται βάση για μετέπειτα συγκρίσεις ..
Μέγα λάθος ...

Προσπάθησε λιγάκι να δεις τι έφταιξε μιας που αναλαμβάνεις το μερίδιο ευθύνης σου σε όλο αυτό και το σημαντικότερο ότι εθελοτυφλουσες σε προβλήματα που ίσως υπήρχαν άλλα εσύ δεν τα έβλεπες .

Το γεγονός ότι ένα ζευγάρι δεν μαλώνει ποτέ δεν συγκαταλέγεται στα θετικά των σχέσεων .
Ειναι γεγονός ότι ένας από τους δύο καταπιέζονταν σε πολλά σημεία γιατί είναι πολυ δύσκολο να συμπίπτουν τα θέλω ΣΕ ΟΛΑ δύο τελείως διαφορετικών ανθρώπων .

Τρια χρόνια να παίζει κάποιος θέατρο πολύ δύσκολο εκτός και αν υπάρχουν αποστάσεις και οι επαφές δεν είναι συχνές ..
Η ουσία είναι μια .
Έχει έρθει ο χωρισμός και εσύ πρέπει και να το διαχειριστής και να το ξεπεράσεις .
Αν μπορείς να κρατήσεις την εμπειρία όλου αυτού ώστε μετέπειτα να είσαι ακόμα καλύτερα σε μια άλλη σχέση είναι το καυτερό που μπορεις να κάνεις .
Γενικά σε ένα χωρισμό κάνεις τον δικό σου απολογισμό .
Κάπου εφταιξες δεν υπάρχει περίπτωση .
Προσπάθησε να το εντοπίσεις και να δουλέψεις πάνω σε αυτό .
Το συναίσθημα είναι δύσκολο να φύγει όταν είναι έντονο .
Φεύγει όμως ,μένει ΜΟΝΟ όταν το συντηρούμε και με την σκέψη μας και με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να ξαναγίνει .
Αν δουλέψεις αυτό το κομμάτι σίγουρα θα πας παρακάτω !

Καλή σου μέρα !

Συνημμένα

• Screenshot_20210815-081546~2.png
    Screenshot_20210815-081546~2.png
    417,9 KB · Εμφανίσεις: 129
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Guest 890013

Επισκέπτης

Γενικά σε ένα χωρισμό κάνεις τον δικό σου απολογισμό .
Κάπου εφταιξες δεν υπάρχει περίπτωση .
Γιατι πάντα να πρέπει να φταίνε δύο;
Δηλαδή αν είμαι σε μια σχέση και ο αλλος μου έχει φερθεί σαν μαλάκας, μου έχει κάνει τη ζωή κόλαση και είναι απαράδεκτος εγώ θα επωμιστώ αυτά τα καραγκιοζιλίκια;
Εγώ θα πρέπει να σκεφτώ «που έφταιξα»;
Δεν λέω πως συνέβη αυτό στην περίπτωση του παιδιού, αλλά είναι πολύ εκνευριστικό να λέμε χωρίς να ξέρουμε τίποτα για τον άλλο «δεν υπάρχει περίπτωση, κάπου έφταιξες κι εσύ».
Οχι, δεν θα μοιραστώ εγώ το φορτίο του κάθε μαλάκα.
Υπάρχει περίπτωση να μην έφταιξε πουθενά κάποιος άνθρωπος.
Καιρός να καταρρίψουμε το κλισέ «πάντα έχουν και οι δύο μερίδιο ευθύνης» γιατί δεν το έχουν πάντα.
Και μην ακούσω καμιά γελοιότητα «φταις επειδή καθόσουν».
Είπαμε να μιλήσουμε σοβαρά.

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.805 μηνύματα.
Δηλαδή αν είμαι σε μια σχέση και ο αλλος μου έχει φερθεί σαν μαλάκας, μου έχει κάνει τη ζωή κόλαση και είναι απαράδεκτος εγώ θα επωμιστώ αυτά τα καραγκιοζιλίκια;
Δεν λέω πως συνέβη αυτό στην περίπτωση του παιδιού, αλλά είναι πολύ εκνευριστικό να λέμε χωρίς να ξέρουμε τίποτα για τον άλλο «δεν υπάρχει περίπτωση, κάπου έφταιξες κι εσύ».
Καιρός να καταρρίψουμε το κλισέ «πάντα έχουν και οι δύο μερίδιο ευθύνης» γιατί δεν το έχουν πάντα.
Για την ποιότητα της ζωής μας εμείς έχουμε την ευθύνη. Αρα, για να παραμείνουμε στο παράδειγμα που έφερες, αν ο Χ άνθρωπος έκατσε μ' έναν μαλακά που του έψηνε το ψάρι στο χείλη (το οποίο υποδηλώνει ότι υπήρχε διάρκεια στην σχέση τους και δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός), ποιος φέρει την ευθύνη που έμενε σε αυτή την σχέση; Να δείξουμε κατανόηση, να καταλάβουμε ότι αυτός ο άνθρωπος έμενε σε αυτή την σχέση για διάφορους λόγους, να είμαστε συμπονετικοι, αλλά να είμαστε και ειλικρινείς. Από την στιγμή που δεν αλλάζεις αυτή την κατάσταση, την αποδέχεσαι.

Guest 890013

Επισκέπτης

Από την στιγμή που δεν αλλάζεις αυτή την κατάσταση, την αποδέχεσαι.
Μιλάμε οταν εχεις φτάσει στο αμήν και χωρίζεις για αυτόν τον λόγο.
Άρα έκανες κάτι για να το αλλάξεις. Και θα σου φορτώσουν μετά το οτι «κάπου έφταιξες κι εσύ δεν υπάρχει περίπτωση» «πάντα φταίνε και οι δύο»
Φτάνει με αυτά τα ηλίθια κλισέ

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.572 μηνύματα.
όλα είναι τα σενάρια είναι πιθανά σε ένα χωρισμό. μπορεί να φταίνε και οι δύο, μπορεί ο ένας.
πολλές φορές δεν φταίει κανείς, ο χωρισμός είναι η φυσική εξέλιξη μιας σχέσης. όταν είσαι νέος και το ζώο μέσα σου διψάει ακόμα, ο άνθρωπος μέσα σου αλλάζει συνεχώς, δύσκολα συμβιβάζεσαι σε μια σχέση για μια ζωή.

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.805 μηνύματα.
Μιλάμε οταν εχεις φτάσει στο αμήν και χωρίζεις για αυτόν τον λόγο.
Άρα έκανες κάτι για να το αλλάξεις. Και θα σου φορτώσουν μετά το οτι «κάπου έφταιξες κι εσύ δεν υπάρχει περίπτωση» «πάντα φταίνε και οι δύο»
Φτάνει με αυτά τα ηλίθια κλισέ

Αν έχεις φτάσει στο αμήν και χωρισες, πολύ καλά έκανες. Όταν όμως έχεις επιτρέψει στον εαυτό σου να φτάσει στο αμήν για να φύγεις, προφανώς φταίει πρωτίστως ο σύντροφος/ δυνάστης σου αλλά φέρεις κι εσύ ευθύνη που επέτρεψες να συνεχιστεί. Την ευθύνη για τους εαυτούς μας δεν την παίρνουμε τιμωρητικα αλλά φροντιστικα, ώστε να μην αφήσουμε να ξανασυμβουν αυτά στο μέλλον.

Guest 528707

Επισκέπτης

Από πότε το γεγονός ότι παραμένεις σε μια παραβατική σχέση δεν είναι σοβαρός λόγος ?

Γιατί μένεις με ένα άνθρωπο που όπως λες είναι Καραγκιόζης και σου φέρεται έτσι ?

Από πού πήρε αυτό το δικαίωμα και ασκεί όλο αυτό επάνω σου ?

Του εδειξες τα όρια του από την πρώτη παραβατική του συμπεριφορά ?

Πολύ καλή δικαιολογία όλο αυτό και πάρα πολύ εγωιστικό σε ένα χωρισμό να μην αναλαμβάνεις το μερίδιο ευθύνης που σου αναλογεί έστω και αν αυτό είναι και ένα 10% ή και λιγότερο .

Τον καραγκιόζη εσύ τον επέλεξες δεν σου τον έφερε κανένας με το ζόρι .
Αν εσύ καλύπτοντας κάποια βασική σου ανάγκη στην αρχή είτε αυτό είναι σεξ είτε συναίσθημα η αποδοχή ανεχοσουν πραγματακια ποιος φταίει ?
[automerge]1629009208[/automerge]
όλα είναι τα σενάρια είναι πιθανά σε ένα χωρισμό. μπορεί να φταίνε και οι δύο, μπορεί ο ένας.
πολλές φορές δεν φταίει κανείς, ο χωρισμός είναι η φυσική εξέλιξη μιας σχέσης. όταν είσαι νέος και το ζώο μέσα σου διψάει ακόμα, ο άνθρωπος μέσα σου αλλάζει συνεχώς, δύσκολα συμβιβάζεσαι σε μια σχέση για μια ζωή.
Ποιος ο λόγος να κάνεις σχέση τότε ?

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να ξεκινάει μια σχέση με σκοπό να χωρίσει εκτός και αν μιλάμε για άλλου είδους ...

Πάντα φταίνε και οι δύο.
Όταν τα όρια δεν ξεκαθαρίζονται και ανέχεται πράγματα προκειμένου να καλύψεις το προσωπικό σου θέμα φταις και μετά μην ζητάς τα ρέστα ..

Φυσικά δεν μιλάμε για κακοποιητικες βαριές καταστάσεις που εκεί παίζουν άλλα θεματακια .
Μιλάμε για ένα χωρισμό ανάμεσα σε υγιείς ανθρώπους .

Guest 890013

Επισκέπτης

Αν έχεις φτάσει στο αμήν και χωρισες, πολύ καλά έκανες. Όταν όμως έχεις επιτρέψει στον εαυτό σου να φτάσει στο αμήν για να φύγεις, προφανώς φταίει πρωτίστως ο σύντροφος/ δυνάστης σου αλλά φέρεις κι εσύ ευθύνη που επέτρεψες να συνεχιστεί. Την ευθύνη για τους εαυτούς μας δεν την παίρνουμε τιμωρητικα αλλά φροντιστικα, ώστε να μην αφήσουμε να ξανασυμβουν αυτά στο μέλλον.
Όλα όσα λες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που έγραψα.
Αυτό που έγραψα εξ αρχής είναι να μην αποδίδετε ευθύνες χωρίς να γνωρίζετε την σχέση και τους ανθρώπους.
Όλα τα άλλα που έγραψες είναι άσχετα.

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ο Νάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4.572 μηνύματα.
Ποιος ο λόγος να κάνεις σχέση τότε ?

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να ξεκινάει μια σχέση με σκοπό να χωρίσει εκτός και αν μιλάμε για άλλου είδους ...

Πάντα φταίνε και οι δύο.
Όταν τα όρια δεν ξεκαθαρίζονται και ανέχεται πράγματα προκειμένου να καλύψεις το προσωπικό σου θέμα φταις και μετά μην ζητάς τα ρέστα ..

Φυσικά δεν μιλάμε για κακοποιητικες βαριές καταστάσεις που εκεί παίζουν άλλα θεματακια .
Μιλάμε για ένα χωρισμό ανάμεσα σε υγιείς ανθρώπους .

υπάρχουν πολλών ειδών σχέσεις νομίζω. πιο σταθερές, πιο χαλαρές, άλλες άλλες με ημερομηνία λήξης.
υπάρχουν και σχέσεις που δεν υπάρχει καν αμοιβαιότητα στο ζευγάρι ως προς πως την βλέπει και βιώνει ο καθένας (την σχέση).
[automerge]1629010446[/automerge]
και στο κάτω-κάτω, όταν ξεκινάει μια σχέση, δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. ειδικά όταν είσαι νέος. δεν λέω κάτι περίεργο ρε συ Μαργαρίτα, Μαργαρώ και ούτε είπα πως τον έχεις αποφασίσει από πριν τον χωρισμό.

Τελευταία επεξεργασία:

Guest 528707

Επισκέπτης

υπάρχουν πολλών ειδών σχέσεις νομίζω. πιο σταθερές, πιο χαλαρές, άλλες άλλες με ημερομηνία λήξης.
υπάρχουν και σχέσεις που δεν υπάρχει καν αμοιβαιότητα στο ζευγάρι ως προς πως την βλέπει και βιώνει ο καθένας (την σχέση).
[automerge]1629010446[/automerge]
και στο κάτω-κάτω, όταν ξεκινάει μια σχέση, δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί. ειδικά όταν είσαι νέος. δεν λέω κάτι περίεργο ρε συ Μαργαρίτα, Μαργαρώ και ούτε είπα πως τον έχεις αποφασίσει από πριν τον χωρισμό.
Διάβαζε σε παρακαλώ καλύτερα τα μηνύματα που απαντάς ..

Είπα "εκτός και αν μιλάμε για άλλους είδος σχέσης "
Και έρχεσαι και μου απαντάς για αυτές τις σχέσεις 🤔🤔🤔

Όπως και απάντησα ότι όταν ξεκινάει μια σχέση θέτεις όρια ...Αν εσύ συγχωρείς το ένα λάθος μετα το άλλο ποιος φταίει ?
Ο άλλος που βρίσκει έδαφος και τα εκδηλώνει ή εσύ που το παραχωρείς γιατι σου καλύπτει μία σου ανάγκη ..

Να καταλαβαινομαστε λιγάκι σε αυτά που λέμε 🙂

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Όλα όσα λες δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που έγραψα.
Αυτό που έγραψα εξ αρχής είναι να μην αποδίδετε ευθύνες χωρίς να γνωρίζετε την σχέση και τους ανθρώπους.
Όλα τα άλλα που έγραψες είναι άσχετα.

Αυτό που έγραψα, ήταν μια περαιτέρω εξήγηση του γιατί είναι καλό να αποδίδουμε ευθύνη, πρωτίστως στους εαυτούς μας.
Για να εξηγήσω λίγο παραπάνω για αυτούς που ενδιαφέρονται να το διαβάσουν (εσύ κούκλα μου σκιπαρε το αυτό, δεν ταιριάζει με αυτά που θες να πιστεύεις άρα θα σπαταλησεις τον χρόνο σου), αν έρθει ο Χ και μου πει "ρε τι μαλακας αυτός, μου έχει κάνει το τάδε και το δείνα, δεν αντέχω άλλο) προφανώς δεν θα του κουνήσω το δάχτυλο. Δεν θα του πω εσύ φταις διότι ο, τι έγινε έγινε, και έκανε το καλύτερο που μπορούσε με το level of awareness που είχε. Γιατί για να μένει κάποιος σε μια κακοποιητική (σωματικα/ λεκτικα/ συναισθηματικά) σχέση, υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό. Όμως, θα προσπαθήσω να του δείξω ότι είναι στο χέρι του να φύγει, όπως ήταν ακριβώς στο χέρι του να μην μείνει και να μην το τραβήξει τόσο εξαρχής. Κι ότι το ν' αναλάβει την ευθύνη της παραμονής του σε αυτή την σχέση, δεν τον ενοχοποιεί αλλά τον καθιστά υπεύθυνο για την γενικότερη τροπή που πήραν τα πράγματα στην ζωή του. Ελπίζω να το εξήγησα καλύτερα, θα ήθελα και την γνώμη του Ηλία (τον οποίο δεν μπορώ να κάνω ταγκ τώρα, δεν ξέρω γιατί), που έχει πει ότι ασχολείται με τον χώρο της ψυχικής υγείας.

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Διάβαζε σε παρακαλώ καλύτερα τα μηνύματα που απαντάς ..

Είπα "εκτός και αν μιλάμε για άλλους είδος σχέσης "
Και έρχεσαι και μου απαντάς για αυτές τις σχέσεις 🤔🤔🤔

Όπως και απάντησα ότι όταν ξεκινάει μια σχέση θέτεις όρια ...Αν εσύ συγχωρείς το ένα λάθος μετα το άλλο ποιος φταίει ?
Ο άλλος που βρίσκει έδαφος και τα εκδηλώνει ή εσύ που το παραχωρείς γιατι σου καλύπτει μία σου ανάγκη ..

Να καταλαβαινομαστε λιγάκι σε αυτά που λέμε 🙂

εντάξει. αν είναι να κάνουμε κουβέντα να δίνεις και ένα definition για κάθε τι που συζητάμε.
νομίζω ότι μιλάμε γενικά για σχέσεις, και αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι όπως όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι, έτσι και οι σχέσεις που κάνουμε δεν είναι ίδιες και δεν βασίζονται στις ίδιες αρχές (ασποθέσουμε).

η λογική σου, ότι φταίνε και οι δύο, μου θυμίζει την όλη κουβέντα για τους βιασμούς. ότι φταίει και το θύμα, είτε γιατί ήταν ντυμένο προκλητικά, είτε γιατί κυκλοφορούσε αργά έξω ή είτε γιατί ήταν θεά απλά. δεν πάει έτσι όμως. υπάρχουν σχέσεις που δεν βασίζονται στην αμοιβαιότητα, στην ειλικρίνεια, στην επικοινωνία, ώστε να καταλογήσεις από κοινού ευθύνες και κακή συνεννόηση. πολλές φορές φταίει μόνο ο ένας και αν τον υπομένεις μια, και δύο, και τρεις φορές, είναι ανθρώπινο και δεν σου δίνει μερίδιο στην ευθύνη.

Guest 896561

Επισκέπτης

Καλά, εντάξει, μερικοί φάγαμε και κάποια χρόνια στο πανεπιστήμιο να μάθουμε για τις ανθρώπινες σχέσεις και μετά και στην πράξη, είναι δουλειά μας δηλαδή. Αλλά θεωρητικές πίπες και αυτές λογικά.

Guest 528707

Επισκέπτης

εντάξει. αν είναι να κάνουμε κουβέντα να δίνεις και ένα definition για κάθε τι που συζητάμε.
νομίζω ότι μιλάμε γενικά για σχέσεις, και αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι όπως όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι, έτσι και οι σχέσεις που κάνουμε δεν είναι ίδιες και δεν βασίζονται στις ίδιες αρχές (ασποθέσουμε).

η λογική σου, ότι φταίνε και οι δύο, μου θυμίζει την όλη κουβέντα για τους βιασμούς. ότι φταίει και το θύμα, είτε γιατί ήταν ντυμένο προκλητικά, είτε γιατί κυκλοφορούσε αργά έξω ή είτε γιατί ήταν θεά απλά. δεν πάει έτσι όμως. υπάρχουν σχέσεις που δεν βασίζονται στην αμοιβαιότητα, στην ειλικρίνεια, στην επικοινωνία, ώστε να καταλογήσεις από κοινού ευθύνες και κακή συνεννόηση. πολλές φορές φταίει μόνο ο ένας και αν τον υπομένεις μια, και δύο, και τρεις φορές, είναι ανθρώπινο και δεν σου δίνει μερίδιο στην ευθύνη.
Ναι όντως εσένα θα σου δίνω οδηγίες γιατί όλα αυτά που λες είναι παντελώς άσχετα με αυτά που είπα ..

Καλά τώρα την φράση που είπα ότι εξαιρούνται οι παραβατικές συμπεριφορές την πέρασες στα ψιλά γράμματα ?

Τι άστοχο παράδειγμα είναι αυτό που έδωσε με τους βιασμούς ..
Πραγματικά αναρωτιέμαι διαβάζεται αυτά που γράφετε ή απλά τα λέτε γιατί δεν μπορειται να πείτε κάτι άλλο ?

Ειναι τραγικό να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο ότι ειπώθηκε από μια γυναίκα 😔

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Ναι όντως εσένα θα σου δίνω οδηγίες γιατί όλα αυτά που λες είναι παντελώς άσχετα με αυτά που είπα ..

Καλά τώρα την φράση που είπα ότι εξαιρούνται οι παραβατικές συμπεριφορές την πέρασες στα ψιλά γράμματα ?

Τι άστοχο παράδειγμα είναι αυτό που έδωσε με τους βιασμούς ..
Πραγματικά αναρωτιέμαι διαβάζεται αυτά που γράφετε ή απλά τα λέτε γιατί δεν μπορειται να πείτε κάτι άλλο ?

Ειναι τραγικό να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο ότι ειπώθηκε από μια γυναίκα 😔

δεν υποστηρίζω ότι είπες κάτι τέτοιο, σχετικό με τους βιασμούς (αν λες γι αυτό). μην παρανοείς.

απλά κι εσύ νομίζω δεν κάνεις μια προσπάθεια να καταλάβεις όσα γράφω.
μου δίνεις την εντύπωση ότι όταν μιλάς για "σχέση", μιλάς για κάτι εξιδανικευμένο, για μια - αρχικά τουλάχιστον - ιδανική κατάσταση και εγώ σου λέω ότι δεν είναι απαραίτητα έτσι πάντα και δεν φταίνε και οι δύο πάντα γι' αυτό ή για ό,τι ακολουθήσει. στις σχέσεις, ο έρωτας ή ο αρχικός ενθουσιασμός πολλές φορές (αν όχι πάντα), μας τυφλώνουν και μες την αυταπάτη που μας δημιουργούν δεν τα βλέπουμε όλα καθαρά.

Guest 528707

Επισκέπτης

δεν υποστηρίζω ότι είπες κάτι τέτοιο, σχετικό με τους βιασμούς (αν λες γι αυτό). μην παρανοείς.

απλά κι εσύ νομίζω δεν κάνεις μια προσπάθεια να καταλάβεις όσα γράφω.
μου δίνεις την εντύπωση ότι όταν μιλάς για "σχέση", μιλάς για κάτι εξιδανικευμένο, για μια - αρχικά τουλάχιστον - ιδανική κατάσταση και εγώ σου λέω ότι δεν είναι απαραίτητα έτσι πάντα και δεν φταίνε και οι δύο πάντα γι' αυτό ή για ό,τι ακολουθήσει. στις σχέσεις, ο έρωτας ή ο αρχικός ενθουσιασμός πολλές φορές (αν όχι πάντα), μας τυφλώνουν και μες την αυταπάτη που μας δημιουργούν δεν τα βλέπουμε όλα καθαρά.
Πίστεψέ εδώ μέσα κάνω πολλές προσπάθειες να καταλάβω πολλούς γιατί απαντάνε όπως απαντάνε και γιατί αντιδρουν όπως αντιδρούν αλλά για να μην "βοηθάω" κάποιες φορές πάει να πει ότι δεν μου το βγάζει και ο τρόπος του άλλου 😉

Κοίταξε όταν μου απαντάς πάνω σε καταστάσεις που έχω θίξει και έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν τα συμπεριλαμβάνω ,τι θες να σου πω εφόσον παραποιούνται τα λεγόμενά μου ?

Πολύ ατυχές το παράδειγμα σου στο είπα .
Και μόνο που το ανέφερες είναι σαν λες ότι το σκέφτομαι έτσι ..
Ε δεν γίνεται διάλογος και ήρεμη κουβέντα έτσι καλό μου !

Πες ότι θες να πάμε ενα βήμα παρακάτω την συζήτηση και να συζητήσουμε και το ενδεχόμενο που έβγαλα από όλο αυτό να κάνουμε ότι θες !

Λοιπόν να καταλάβω τι ακριβώς θες ?
Και πάλι σου απάντησα σε αυτό που λες .
Την μια φορά μπορεί να συγχωρέσεις μια παραβατική συμπεριφορά επειδή είσαι στην αρχή και δεν τον ξέρεις τον άλλον ,την δεύτερη γιατί μπορεί να είσαι τόσο ενθουσιασμένος επειδή λαμβάνεις μάτι το οποίο το έχεις ανάγκη +ένα καλό κρεβάτι ας πούμε ),την τρίτη όμως γιατί να συγχωρείς ενώ βλέπεις ότι συνεχίζεται ?
Εκεί δεν αναγνωρίζεις ότι παραβλέπεις όλο αυτό γιατι ικανοποίησε μόνο εσύ και κανένας άλλος ?
Άρα ?
Ποιος ευθύνεται σε αυτή την περίπτωση ?
Φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο άλλος που εκφράζεται ετσι αλλά και εσύ δεν έχεις το ποσοστό που σου αναλογεί δεδομένου του ενθουσιασμού σου ?

Από πότε ο ενθουσιασμός καταρρίπτει το μερίδιο μας ?
Νομίζω μιλάω για ενήλικες σχέσεις και όχι δεκαπεντάχρονων έτσι ??

dum dum boy

Περιβόητο μέλος

Την μια φορά μπορεί να συγχωρέσεις μια παραβατική συμπεριφορά επειδή είσαι στην αρχή και δεν τον ξέρεις τον άλλον ,την δεύτερη γιατί μπορεί να είσαι τόσο ενθουσιασμένος επειδή λαμβάνεις μάτι το οποίο το έχεις ανάγκη +ένα καλό κρεβάτι ας πούμε ),την τρίτη όμως γιατί να συγχωρείς ενώ βλέπεις ότι συνεχίζεται ?
Εκεί δεν αναγνωρίζεις ότι παραβλέπεις όλο αυτό γιατι ικανοποίησε μόνο εσύ και κανένας άλλος ?
Άρα ?
Φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχει ο άλλος που εκφράζεται ετσι αλλά και εσύ δεν έχεις το ποσοστό που σου αναλογεί δεδομένου του ενθουσιασμού σου ?

έφερες ένα συγκεκριμένο παράδειγμα τώρα, στα μέτρα των όσων υποστηρίζεις;
ξεχειλώνουμε την έννοια της λέξης "ευθύνη" με τα παραπάνω.

γενικότερα, για την περίπτωση που ένας φταίει και ο άλλος τα υπομένει, ας μιλήσουμε για "ευθύνη" και για "ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας". ίσως έτσι να συνεννοηθούμε. :giveup:

Guest 896561

Επισκέπτης

Λοιπόν να καταλάβω τι ακριβώς θες ?
Και πάλι σου απάντησα σε αυτό που λες .
Άρα ?
Ελπίζω να μην μετανιώσω που γράφω (μην το πάρεις προσωπικά, γενικά το λέω), αλλά υπάρχουν περιπτώσεις (π.χ. γυναίκες με εξαρτητική διαταραχή) που δεν μπορούν, δεν είναι σε θέση να χωρίσουν. Οπότε, ναι, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες και στους δύο.

Guest 528707

Επισκέπτης

έφερες ένα συγκεκριμένο παράδειγμα τώρα, στα μέτρα των όσων υποστηρίζεις;
ξεχειλώνουμε την έννοια της λέξης "ευθύνη" με τα παραπάνω.

γενικότερα, για την περίπτωση που ένας φταίει και ο άλλος τα υπομένει, ας μιλήσουμε για "ευθύνη" και για "ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας". ίσως έτσι να συνεννοηθούμε. :giveup:
Όταν λες συγκεκριμένο παραδειγμα που αναφέρεσαι ?

Δεν χαρακτήρισα κατάσταση ώστε να είμαι συγκεκριμένη .
Δεν είπα ας πούμε την βρίζει μια φορά και το ανέχεται ..

Είπα παραβατική συμπεριφορά που όλο αυτό περιλαμβάνει από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο ..
Ανάλογα τα όρια του καθενός ,όλοι οι άνθρωποι δεν ανέχονται τα ίδια και αντιδρούν αναλόγως.

Τελοσπαντων επειδή βλέπω ότι δεν υπάρχει κατανόηση, θες να μου πεις εσύ ενα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα για να καταλάβω και που ξέρεις μπορεί και να συμφωνήσουμε αν μιλάμε για ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πράγμα και όχι για άλλο ο ένας και άλλο ο άλλος 😉
[automerge]1629015815[/automerge]
Μα
Ελπίζω να μην μετανιώσω που γράφω (μην το πάρεις προσωπικά, γενικά το λέω), αλλά υπάρχουν περιπτώσεις (π.χ. γυναίκες με εξαρτητική διαταραχή) που δεν μπορούν, δεν είναι σε θέση να χωρίσουν. Οπότε, ναι, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες και στους δύο.

Μα αυτό ακριβώς είπα ,υπάρχουν γυναίκες άμεσα εξαρτημένες είτε "καβαλημενες" να το πω πολύ χύμα που δεν δέχονται καμια συμμετοχή σε όλο αυτό ..

Εδώ υπάρχει άμεση αντίληψη γιατί δεν δέχεσαι την συνυπευθυνοτητα σε ένα χωρισμό ..
Ή νομίζει ότι είσαι ο τελειος και αλάνθαστος ή ο πλήρως εξαρτημένος από την συναισθηματική σου σχέση ..

Αυτό ισχύει όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και για τους άντρες και μάλιστα είχε συζητηθεί και σε ένα άλλο θέμα (δεν θυμαμαι ποιο ακριβώς )κατά πόσο ένας άντρας καταρρίπτει πολλά προκειμένου να είναι με μια γυναίκα ..

Δεν παίρνω τίποτα προσωπικά όταν το θέμα δεν με φωτογραφίζει ή δεν με χαρακτηρίζει οπότε μην αγχώνεσαι αλλά και πάλι πόσο λες μπορεί να επηρεαστεί ένας άνθρωπος από τον χαρακτηρισμό ενός άλλου παντελώς αγνωστου που βγάζει τα αποθημενα του μέσα από ένα πληκτρολόγιο με το να ειρωνεύεται και να χαρακτηρίζει άγνωστους ανθρώπους ?

Άσχετο θέμα αλλά κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται γνωστά και να αντιλαμβανόμαστε πλήρως ποιες συμπεριφορές ειδικά εδώ μέσα κρύβουν πολλά θεματακια και ποιος όχι ώστε να έχουμε και μια ποιο υγιείς και ήρεμη συνύπαρξη 🙂

Χρήστες Βρείτε παρόμοια