Βασικά πολλοί απόδημοι ψήφισαν επίσης ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ οπότε δεν βγάζει τόσο νόημα τα όσα λες. Για να μη πω και το ότι μιας που αναφέρεσαι στις επιλογές τους οι περισσότεροι αν δεν κάνω λάθος Νέα Δημοκρατία ψηφίζουν και νομίζω το έχω πει πολλές φορές ότι δεν έχω καμία απολύτως συμπάθεια στο συγκεκριμένο κόμμα οπότε όπως βλέπεις ούτε εμένα με συμφέρει με την λογική σου να έχουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες του εξωτερικού μιας που ψηφίζουν κόμματα όπως ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που μόνο καταστροφή έφεραν.
Αν ένας Έλληνας του εξωτερικού θεωρεί ότι η ΧΑ ή το ΚΚΕ ή η ΝΔ ή ο οποιοσδήποτε είναι αυτός που θα θέσει τις κατάλληλες βάσεις για την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη τότε ποιο το πρόβλημα με το να ψηφίζει εδώ;
Είμαστε δίπλα στα αδέρφια μας της Ελληνικής διασποράς.
Είναι τόσο καλά δομημένο το σύστημα, ώστε ότι και αν ψηφίσουν οι απόδημοι ή εμείς, το πρόγραμμα να εφαρμοστεί κατα γράμμα. Ουδεμία παρέκκλιση. Τα έχουμε δει όλα.
Είδαμε το 1988 να γίνεται κυβέρνηση Οικουμενική και το ΚΚΕ να συμμετέχει.
Είδαμε στέλεχος εκείνης της κυβέρνησης, να μεταπηδά απο το ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ και σε ρόλο πρωτοκλασάτο να επηρεάζει καίρια την Οικονομική πολιτική.
Σε λίγο, θα δούμε οπωσδήποτε πιστεύω, στις επόμενες εκλογές και κόμμα των παρείσακτων.
Η εξήγηση της λέξης παρείσακτος, αναφέρεται σε όσους εισέρχονται δίχως να δικαιούνται ή κρυφά ή για κάποιους δικούς τους λόγους. Και σαφέστατα δεν αναφέρομαι σε άτομα τα οποία διώχθηκαν βίαια λόγω πολέμου απο τις χώρες τους, πράγμα που δεν είναι και τόσο σαφές. Ολοι ονομάζονται μετανάστες.
Αλλά, πιστεύω οτι ο όρος (παρείσακτοι) είναι δόκιμος και αποσαφηνίζει αυτές τις ομάδες.
Αύριο λοιπόν, θα μιλάμε για τους Ελληνες που θα έχουν διάφορους περιορισμούς και ένα ή περισσότερα κόμματα που θα αποτελούνται απο παρείσακτους.
Παρά το γεγονός οτι δεν πήρα θέση για τους Ελληνες της διασποράς (Απόδημους), θα πω οτι σαν Ελληνες οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την παρουσία τους και να τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν οι καρδιές τους να πάλλονται Ελληνικά. Με οποιονδήποτε τρόπο.
Δεν γίνεται να επιδοτούνται άνθρωποι, πέραν απο κάθε Ελληνικό στοιχείο και οι Ελληνες της διασποράς να έχουν τόσα εμπόδια. Για να κρατήσουν δυο τρία χωραφάκια και ένα σπιτάκι πεντηκονταετίας, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν έξοδα μεγαλύτερα της πραγματικής τους αξίας.
Και στην ομάδα πληθυσμού που αναφέρθηκα πριν, να δίνουν σε κάθε μέλλος 400 ευρώ ή δολάρια τον μήνα και πληρωμένο το ενοίκιο.
Και καταλήγοντας θα έλεγα οτι το θέμα των Ελλήνων της διασποράς, κακώς ή πολύ κακώς το βλέπουμε σαν να μην συνδέετε με κάποιο άλλο.
Είναι όπως οι αγωνιστές του 2021 που πέθαιναν στην ψάθα ενώ είχαν δώσει τα πάντα σε έναν αγώνα που τους έδωσε πολύ πόνο τελικά.
Εμείς εδώ, ως και την γλώσσα μας πάμε να καταργήσουμε.
Και ένα άλλο στοιχείο.
Σε τι διαφέρουν οι Ελληνες της διασποράς απο τους ανθρώπους που διαθέτουν <<χρυσό διαβατήριο>>;