Noisette
Περιβόητο μέλος

Ebook reader υπαρχουν κ στην Ελλαδα. Με δυνατοτητα ιντερνετ ουτως ή αλλως παγκοσμιως υπαρχουν μονο ακριβα μοντελα (Kindle 2, Sony reader PRS-2121, ...) κ αυτα παντα εχουν 3G και οχι WiFi.
Σε καλη τιμη στην Ελλαδα γενικα να μην περιμενεις να ερθει κατι. Στις ΗΠΑ παντως αν εχεις κονε κυκλοφορησε προσφατα το φτηνο μοντελο της Sony, που ειναι σχετικα καλο.
Σε ηλεκτρονικά καταστήματα να φανταστώ ετσι?

Δυστυχώς κανένα κονέ δεν παιζει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Φοβάμαι ότι ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή ebook είναι ο παράγοντας πια εταιρία παρέχει περισσότερο και ποιοτικότερο περιεχόμενο και όχι τόσο χαρακτηριστικά ή τιμή.
Ακόμη και pdf, υπάρχουν σοβαρά stores με σοβαρό περιεχόμενο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gademis
Τιμώμενο Μέλος

Format Support για το bebook: PDF, TXT, RTF, EPUB, LIT, PPT, WOLF, DOC, CHM, FB2, HTML, DJVU, MP3, TIFF, JPG, GIF, BMP, PNG, RAR, ZIP, MOBI.Τα υπόλοιπα ebooks τι μορφή βιβλίων δέχονται; Pdf; Κάτι άλλο;
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Insomniac
Πολύ δραστήριο μέλος

Σε ηλεκτρονικά καταστήματα να φανταστώ ετσι?Γιατί σε κανονικά όπως Παπασωτηρίου,FNAC κτλ δεν έχει πάρει το μάτι μου τίποτα...
Δυστυχώς κανένα κονέ δεν παιζει...![]()
Οχι εχει και στο Public (το beBook αν θυμαμαι καλα)
Τα υπόλοιπα ebooks τι μορφή βιβλίων δέχονται; Pdf; Κάτι άλλο;
Φοβάμαι ότι ο σημαντικότερος παράγοντας για την επιλογή ebook είναι ο παράγοντας πια εταιρία παρέχει περισσότερο και ποιοτικότερο περιεχόμενο και όχι τόσο χαρακτηριστικά ή τιμή.
Ακόμη και pdf, υπάρχουν σοβαρά stores με σοβαρό περιεχόμενο;
Αν ψαχνεις για λογοτεχνια, υπαρχουν και σοβαρα καταστηματα με pdf, προς αγορα. Πχ το ebook store της Sony εχει αρκετα μεγαλη ποικιλια, και καινουργιους τιτλους. Επιστημονικα, μπορεις να αγορασεις απευθειας απο τους εκδοτες τους σε ηλεκτρονικη μορφη.
Και ολα αυτα μαζι...μπορεις να βρεις και δωρεαν, με τους γνωστους παρανομους τροπους.
Η ποικιλια για μενα δεν παιζει τοσο πολυ ρολο. Αυτο που παιζει ρολο ειναι το τι μου προσφερει το reader. Καταρχας μεγεθος οθονης, δευτερον το πως εμφανιζονται σε αυτην τα βιβλια (reflow, επιπεδα μεγενθυσης γραμματοσειρας, κτλ), και τελος τα εξτρα, οπως πχ annotation, ενσωματωμενο λεξικο, και αλλα.

Και που βρίσκεις βιβλία σε τέτοια μορφή;
Δωρεάν.
www.readprint.com ΜΟΝΟ αγγλική βιβλιοθήκη .

www.scribd.com Με Ελληνικά και με Αγγλικά βιβλία.

Αν κατάλαβα καλά τι ζητάς.

eyripos_xalkida
Νεοφερμένο μέλος

Η χρήση τους αρχικά νομίζω θα περιοριστεί στα ακαδημαϊκά βιβλία και εκεί εντέλει θα επικρατήσουν. Δεν θα ήθελα να τα δω όμως να αντικαταστήσουν, άμεσα, τα λογοτεχνικά βιβλία γιατί όσο να είναι αποκτάς διαφορετική σχέση με ένα βιβλίο που σου χαρίζει ευχαρίστηση η ανάγνωσή του στον ελεύθερο χρόνο σου, παρά με ένα που σου χρησιμεύει για να αποκτήσεις γνώσεις για επαγγελματικούς σκοπούς.
Πάντως για να μην γελιόμαστε καταδικασμένα στο μέλλον (σε πόσα χρόνια όμως; ) είναι να έχουν όλα τα βιβλία ψηφιακή μορφή, και λογικό βέβαια. Όπως από την πέτρα περάσαμε στον πάπυρο και από τον πάπυρο περάσαμε στα βιβλία.
fantasmenos
Τιμώμενο Μέλος

Επειδή είμαι βλάχουρας και μέγας τζαμπατζής σε τέτοια θέματα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματακια.
1) Αν αγοράσεις ereader μπορείς να βάλεις pdf αρχεία με φλασάκι ή πρέπει να τα καταβάζεις στο ereader απευθείας από το νετ με πληρωμή αρχεία σε μορφή που τα διαβάζει μόνο το ereader?
2) θα μπορώ να διαβάζω ελληνικά pdf εκεί
Με λίγα λόγια μιας και έχω αρκετά βιβλία σε pdf μορφή τα οποία αποκτήθηκαν με κόπο από το διαδίκτυο (συνήθως χωρίς να δώσω ευρώ

ερωτώ
Να το πάρω η τσάμπα λεφτάκια θα δώσω;
https://cgi.ebay.com/NEW-SONY-EREADE...tem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f00fde884
Θα το χτύπαγα το συγκεκριμένο αλλά δεν κάνω αγορά αν δεν μάθω πως λένε και τη μάνα του κατασκευαστή
Αν υπάρχει παρόμοιο θέμα μετεφέρετε το
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Insomniac
Πολύ δραστήριο μέλος

Επειδή είμαι βλάχουρας και μέγας τζαμπατζής σε τέτοια θέματα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματακια.
1) Αν αγοράσεις ereader μπορείς να βάλεις pdf αρχεία με φλασάκι ή πρέπει να τα καταβάζεις στο ereader απευθείας από το νετ με πληρωμή αρχεία σε μορφή που τα διαβάζει μόνο το ereader?
2) θα μπορώ να διαβάζω ελληνικά pdf εκεί
1) Ναι, μπορεις να το συνδεεις με το pc και να βαζει μεσα αρχεια μεσω usb καλωδιου. και 2) ναι, κανονικα.
Με λίγα λόγια μιας και έχω αρκετά βιβλία σε pdf μορφή τα οποία αποκτήθηκαν με κόπο από το διαδίκτυο (συνήθως χωρίς να δώσω ευρώ) και επειδή θέλω να βλέπω τα πουλιά που πεθαίνουν τραγουδώντας όταν γίνω 60 aka αν κάτσω στο πισι για να διαβάσω βιβλία ή θα τυφλωθώ ή θα τρελαθώ
ερωτώ
Να το πάρω η τσάμπα λεφτάκια θα δώσω;
https://cgi.ebay.com/NEW-SONY-EREADE...tem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f00fde884
Θα το χτύπαγα το συγκεκριμένο αλλά δεν κάνω αγορά αν δεν μάθω πως λένε και τη μάνα του κατασκευαστή
Αν υπάρχει παρόμοιο θέμα μετεφέρετε το
Το συγκεκριμενο πρωτον δεν μπορεις να το παρεις (στελνει μονο αμερικη το παιδι), δευτερον, μαλλον ειναι και ο πιο αξιοπιστος πωλητης, και τριτον, δεν ειναι τοσο φτηνο. Μαλιστα ειναι αρκετα πιο ακριβο. Μπες στο site της Sony και δες. Εχει ομως και πιο μικρες εκδοσεις του που ειναι σημαντικα φτηνοτερες (αλλα εχουν και πιο μικρη οθονη και αλλα μειονεκτηματα, πχ δεν ειναι touch screen, δεν μπορεις να κρατας σημειωσεις, κτλ)
Γενικα, κανει αυτο που περιμενεις σχετικα καλα. Για βιβλια μαλιστα το κανει πολυ καλα. Αν το θες για επιστημονικα papers ή για να διαβαζεις κομικς θα εχεις ενα μικρο προβλημα. Το σχετικα καλα παει στο οτι η μεν οθονη ειναι καταπληκτικη, πχ κατω απο νταλα ηλιο βλεπεις αψογα, αλλα δεν ειναι και πολυ γρηγορη στην εναλλαγη σελιδων (και επισης αν εχει σκοταδι, και παλι δεν βλεπεις. Δεν ειναι σαν οθονη laptop με οπισθιο φωτισμο). Η μπαταρια κραταει εντυπωσιακα πολυ. Αναλογα ομως με το φορματ των βιβλιων μπορει η στοιχιση του κειμενου να μην ειναι και η καλυτερη. Συνηθως αν δεν εχει δυο στηλες ομως (ή εικονες) το χειριζεται καλα. Ακομα και ετσι ομως υπαρχουν λυσεις (αν και μεσοβεζικες).
Αν εχεις καμια αλλη ερωτηση, go ahead! Τωρα βιαζομαι και δεν μπορω να μην επεκταθω περαιτερω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Stratos7
Εκκολαπτόμενο μέλος

Παρόλα αυτά, τώρα το έχω και μπορώ να πώ πως μου αρέσει αρκετά! Η οθόνη δέν εκπέμπει καθόλου φώς όπως του υπολογιστή, είναι πραγματικά σαν να διαβάζεις χαρτί! Χρειάζεται λίγο χρόνο να συνηθίσεις να το κρατάς σωστά και βολικά αλλά μετά απο λίγο ξεχνάς οτι διαβάζεις σε ένα μηχάνημα, πράγμα πολύ θετικό. Έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις το μέγεθος των γραμμάτων ώστε να μπορείς να διαβάζεις πιο εύκολα και η μπαταρία κρατάει για μήνες. Τέλος, έχει 3G και WiFi.
Ένα θέμα που με προβληματίζει είναι το οτι πρέπει να αγοράζεις βιβλία απο την Amazon ή να τα βρείς σε PDF ( τα PDF δεν διαβάζονται τόσο εύκολα στο Kindle). Το βρίσκω πραγματικά τρομακτικό το να είναι πολυεθνικές εταιρίες υπεύθυνες για το τι θα εκδοθεί σε βιβλία!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gademis
Τιμώμενο Μέλος

Το πρόβλημα υπάρχει, αλλά δεν είναι εγγενές του ebook reader αλλά του kindle. Το amazon είναι βιβλιοπωλείο, το συμφέρει περισσότερο να σε περιορίσει στο τι μπορείς να διαβάσεις για να σου δώσει την "ψευδαίσθηση" ότι μόνο από αυτό μπορείς να αγοράσεις βιβλία (γι αυτό άλλωστε έχει τόσο φτηνό το kindle) . Στην πραγματικότητα υπάρχουν standards για ebooks που επιτρέπουν σε όλους να εκδώσουν βιβλία (και υποστηρίζει DRM με ο,τι σημαίνει το γεγονός οτι είναι open standard) και που το kindle απ ότι ξέρω αρνείται πεισματικά να υποστηρίξει. Υπάρχουν και λύσεις που αλλάζουν το λογισμικό του Kindle για να υποστηρίξει epub* τις οποίες η amazon κυνηγάει σαν παλαβή.Ένα θέμα που με προβληματίζει είναι το οτι πρέπει να αγοράζεις βιβλία απο την Amazon ή να τα βρείς σε PDF ( τα PDF δεν διαβάζονται τόσο εύκολα στο Kindle). Το βρίσκω πραγματικά τρομακτικό το να είναι πολυεθνικές εταιρίες υπεύθυνες για το τι θα εκδοθεί σε βιβλία!!!
Πάντως έχεις δίκιο που ανησυχείς. Αν για κάποιο λόγο σε κάνουν ban απο το amazon.com χάνεις και τα βιβλία που έχεις αγοράσει.
*προς τον mod που αναρωτιέται αν είναι παράνομο λογισμικό αυτό: Δεν "σπάει" copyright protection scheme, απλά προσθέτει support για "ανοιχτά" αρχεία, άρα νόμιμο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
steki365
Νεοφερμένο μέλος

Λοιπόν, μιάς και πρόσφατα μου κάνανε δώρο ένα e-book reader (Amazon Kindle) θα ήθελα να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου μαζί σας. Να σημειώσω οτι προσωπικά ποτέ δεν θα το αγόραζα καθώς συμμερίζομαι τις απόψεις πολλών εδώ μέσα οτι τα βιβλία σε χαρτί είναι αναντικατάστατα για διάφορους λόγους.
Παρόλα αυτά, τώρα το έχω και μπορώ να πώ πως μου αρέσει αρκετά! Η οθόνη δέν εκπέμπει καθόλου φώς όπως του υπολογιστή, είναι πραγματικά σαν να διαβάζεις χαρτί! Χρειάζεται λίγο χρόνο να συνηθίσεις να το κρατάς σωστά και βολικά αλλά μετά απο λίγο ξεχνάς οτι διαβάζεις σε ένα μηχάνημα, πράγμα πολύ θετικό. Έχεις την δυνατότητα να αλλάξεις το μέγεθος των γραμμάτων ώστε να μπορείς να διαβάζεις πιο εύκολα και η μπαταρία κρατάει για μήνες. Τέλος, έχει 3G και WiFi.
Ένα θέμα που με προβληματίζει είναι το οτι πρέπει να αγοράζεις βιβλία απο την Amazon ή να τα βρείς σε PDF ( τα PDF δεν διαβάζονται τόσο εύκολα στο Kindle). Το βρίσκω πραγματικά τρομακτικό το να είναι πολυεθνικές εταιρίες υπεύθυνες για το τι θα εκδοθεί σε βιβλία!!!
Στράτο χαίρομαι που σου αρέσει το Kindle. To σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω το Kindle αλλά έχω διαβάσεις αρκετές κριτικές (π.χ. https://www.e-tablets.gr/2011/12/amazon-kindle-fire-προβληματα/) και προβληματισμούς και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι τελικά είναι μία καλή εναλλακτική λύση του πανάκριβου ipad. Τέσπα, αφού δεν το πήρα τώρα στις γιορτές, μάλλον θα το αγοράσω το Πάσχα, οπότε μέχρι τότε θα συνεχίσω το ψάξιμο.
fockos
Επιφανές μέλος

Στράτο χαίρομαι που σου αρέσει το Kindle. To σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω το Kindle αλλά έχω διαβάσεις αρκετές κριτικές (π.χ. https://www.e-tablets.gr/2011/12/amazon-kindle-fire-προβληματα/) και προβληματισμούς και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι τελικά είναι μία καλή εναλλακτική λύση του πανάκριβου ipad. Τέσπα, αφού δεν το πήρα τώρα στις γιορτές, μάλλον θα το αγοράσω το Πάσχα, οπότε μέχρι τότε θα συνεχίσω το ψάξιμο.

Stratos7
Εκκολαπτόμενο μέλος

Επίσης, να σημειώσω οτι δέν έχω το Kindle Fire αλλά το πιο παλιό, γνωστό ώς Kindle Keyboard https://www.amazon.com/gp/product/B004HZYA6E/ref=famstripe_kk3g
transcendence
Νεοφερμένο μέλος

Ξέχνα ρε Μπίλι το...χαρτί, όσο και να το θέλεις πια, δεν πρόκειται να ξαναρθείΗ μαγεία του χαρτιού δεν αντικαθίσταται με τίποτα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Scandal
Διαχειριστής

Μόνο αυτό έχω εντοπίσει σε τσουχτερή τιμή και δε ξέρω κιόλας αν κάνει το παραπάνω.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.