iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Υπάρχει ψυχή κατα την γνώμη μας ή είμαστε απλώς ζωντανοί οργανισμοί;
Δεν θέλω τόσο να ασχολήθουμε τόσο με τα "εμψυχός και άψυχος"
Λοίπον ακούω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιάννης
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
billthevampire
Εκκολαπτόμενο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Εγώ πιο πολύ θεωρώ πιθανόν ότι δεν μπορούμε να χωνέψουμε ότι είμαστε απλώς οργανισμοί και τπτ παράπανω για αυτό ελπίζουμε σε κάτι παραπάνω που το ονομάζουμε συνήθως ψυχήΑρχική Δημοσίευση από yiannis:... Μπορεί απλά να μην μπορούμε να χωνέψουμε την ιδέα ότι όταν τα κακαρόσουμε δεν υπάρχει συνέχεια ....

kleftra
Διάσημο μέλος

Τι ακριβώς ρωτάς αν 1.έχουμε και υλική υπόσταση πέρα απο το σώμα μας και τι γίνεται αυτή μετά θάνατον(κάτι που έχουμε συζητήσει και σε 2-3 άλλα ποστ) ή 2.Αν πέρα απο σάρκα και οστά αποτελούμαστε και απο κάτι άλλο ασχέτως τι του συμβαίνει αφού πεθάνουμε.
Μπορείς please να διευκρινήσεις;Γιατί με τον τίτλο κατάλαβα το 2 αλλά οι μέχρι στιγμής απαντήσης δείχνουν το 1.
emufear
Πολύ δραστήριο μέλος

Vkey
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από emufear:έχουμε ψυχή και έχει μάζα 21 grams σύμφωνα με μετρήσεις επιστημόνων![]()
Αχ...τι κάνουν οι ταινίες...Από εκεί λένε ότι εμπνεύστηκαν τον τίτλο....Εγώ πάλι γιατί είμαι σκεπτική ως προν την ορθότητα;

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Το 2 θέλω να συζητήσουμε απλώς επείδη η κουβέντα αφού ξεκίνησε στο 1 είπα να μην παρέμβωΑρχική Δημοσίευση από kleftra:Μισό λεπτό γιατί μπερδεύτηκα.............![]()
Τι ακριβώς ρωτάς αν 1.έχουμε και υλική υπόσταση πέρα απο το σώμα μας και τι γίνεται αυτή μετά θάνατον(κάτι που έχουμε συζητήσει και σε 2-3 άλλα ποστ) ή 2.Αν πέρα απο σάρκα και οστά αποτελούμαστε και απο κάτι άλλο ασχέτως τι του συμβαίνει αφού πεθάνουμε.
Μπορείς please να διευκρινήσεις;Γιατί με τον τίτλο κατάλαβα το 2 αλλά οι μέχρι στιγμής απαντήσης δείχνουν το 1.

emufear
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Vkey:Αχ...τι κάνουν οι ταινίες...Από εκεί λένε ότι εμπνεύστηκαν τον τίτλο....Εγώ πάλι γιατί είμαι σκεπτική ως προν την ορθότητα;![]()
Εγώ μπορώ να πιστέψω στην απώλεια μάζας 21 γραμμαρίων αλλά είμαι σκεπτικότατος στην αντιστοίχισή της με την ψυχή..
Vkey
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από emufear:Εγώ μπορώ να πιστέψω στην απώλεια μάζας 21 γραμμαρίων αλλά είμαι σκεπτικότατος στην αντιστοίχισή της με την ψυχή..
Αυτό ακριβώς πιστεύω...και αυτό είχα πρωτοακούσει ότι χάνουμε μάζα 21 γρ. από τον εγκέφαλο...Και μετά άκουσα ότι τόσο έχει ζυγιστεί η ψυχή.... 8)
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Ωστόσο είχα διαβάσει στο ίδιο άρθρο ότι η ιατρική πιστεύει ότι αυτό οφείλετε οτι όταν πεθάνουμε χάνουμε κάποια υγρά (@Vkey: ξέρεις μήπως αν ισχύει αυτό

Προσωπικά δεν ξέρω τι είναι αλήθεια και τι όχι ούτε καν γιατο πείραμα δεν είμαι σίγουρος
giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Η διαφορά βάρους πριν και μετά το θάνατο ήταν περίπου 21 γραμμάρια.
Παρόλα αυτά όμως έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις όπου το βάρος του νεκρού αυξήθηκε κατά μερικά γραμμάρια...
Η άποψή μου για το αν υπάρχει ψυχη; Έλα ντε!
Αν και έχω αρχίσει να κλίνω προς την άποψη που λέει ότι η ψυχή είναι μια εφέυρεση του ανθρώπου, επειδή δεν μπορεί να δεχτεί ότι είναι περαστικός από αυτόν τον κόσμο....
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Δεν θα ήταν καλλίτερο να εφεύρουν ότι ο άνθρωπος μέτα τον θάνατο πάει σε μια αλλή ζωή που είναι αιώνια, πιστεύω ότι έτσι θα αισθανόνται λίγοτερο περαστικοί οι άνθρωποι.Αρχική Δημοσίευση από giostau:Αν και έχω αρχίσει να κλίνω προς την άποψη που λέει ότι η ψυχή είναι μια εφέυρεση του ανθρώπου, επειδή δεν μπορεί να δεχτεί ότι είναι περαστικός από αυτόν τον κόσμο....
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι η εφεύρεση τις ψυχής μόνο και μόνο να μην αισθανόμαστε περαστικοί μου κάθετε πολύ άσχημα

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Δεν θα ήταν καλλίτερο να εφεύρουν ότι ο άνθρωπος μέτα τον θάνατο πάει σε μια αλλή ζωή που είναι αιώνια, πιστεύω ότι έτσι θα αισθανόνται λίγοτερο περαστικοί οι άνθρωποι.
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι η εφεύρεση τις ψυχής μόνο και μόνο να μην αισθανόμαστε περαστικοί μου κάθετε πολύ άσχημα![]()
Μα αυτό ακριβώς έχει γίνει!!!
Όλες οι θρησκείες αυτό δεν υπόσχονται; Ότι μετά το θάνατο και αν έχεις ζήσει σύμφωνα με τους νόμους της εκάστοτε θρησκείας, θα πας στον αντίστοιχο παράδεισο.
Αλλά η κάθε θρησκεία δεν μπορεί να σου πει ότι θα πας στον παράδεισο με αυτό το σώμα, μια και όλοι ξέρουμε ότι με το θάνατο το σώμα καταστρέφεται!
Άρα χρειαζόμαστε κάτι, που θα περιέχει την "ουσία" του ανθρώπου και θα είναι αφθαρτο! Και αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η ψυχή!
dooo
Διακεκριμένο μέλος

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από dooo:για μένα ψυχή είναι το άυλο κομμάτι του εαυτού μου. "Περιέχει" όλα μου τα καθημερινά συναισθήματα..ζω με την ψυχή μου πρώτα και μετά με το σώμα μου![]()
Μα αυτό δεν είναι το μυαλλό; (ή τουλάχιστον οι λειτουργίες του;;; )
Το μυαλλό είναι αυτό που συντονίζει το σώμα, που δέχεται όλα τα ερεθίσματα, που πέρνει τις αποφάσεις!
dooo
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από giostau:Μα αυτό δεν είναι το μυαλλό; (ή τουλάχιστον οι λειτουργίες του;;; )
Το μυαλλό είναι αυτό που συντονίζει το σώμα, που δέχεται όλα τα ερεθίσματα, που πέρνει τις αποφάσεις!
με το μυαλό αγαπάς?
με το μυαλό πονάς?
με το μυαλό γελάς?
με το μυαλό κλαις?
μη πεις ναι, θα στις βρέξω

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από dooo:με το μυαλό αγαπάς?
με το μυαλό πονάς?
με το μυαλό γελάς?
με το μυαλό κλαις?
μη πεις ναι, θα στις βρέξω![]()
βρέξτες μου... αλλά στην τελική ναι!

Όλα στο μυαλό είναι!
Το μυαλό αποφασίζει τι νιώθεις, και σε ποιά ένταση το νιώθεις!
Αλλά δεν έχουμε κατανοήσει πώς το μυαλό αλληλεπιρδά με το σώμα και καταλλήγουμε να έχουμε κάποιες "περίεργες" αντιδράσεις σε κάποια συναισθήματα! (π.χ. πονάει το στομάχι όταν έχουμε άγχος... γιατί; )
Έτσι και όταν μου τις βρέξεις το μυαλό μου θα είναι εκείνο που θα αποφασίσει αν πονάω, πόσο πονάω και αν θα σου κρατήσω κακία μετά!!!

dooo
Διακεκριμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από giostau:βρέξτες μου... αλλά στην τελική ναι!
Όλα στο μυαλό είναι!
Αλλά δεν έχουμε κατανοήσει πώς το μυαλό αλληλεπιρδά με το σώμα και καταλλήγουμε να έχουμε κάποιες "περίεργες" αντιδράσεις σε κάποια συναισθήματα! (π.χ. πονάει το στομάχι όταν έχουμε άγχος... γιατί; )
Έτσι και όταν μου τις βρέξεις το μυαλό μου θα είναι εκείνο που θα αποφασίσει αν πονάω, πόσο πονάω και αν θα σου κρατήσω κακία μετά!!!![]()
οχι δε θα στις βρέξω, δε μου πάει το χέρι

μου φαινεται πολυ σκληρο να λες ότι το μυαλό μου θα αποφασίσει αν θα αγαπήσω κάποιον. Επειδή εχω αγαπήσει και εγώ το καημενούλι(

Αυτό που λέω είναι ότι κάτι πρέπει να προηγείται προτού δράσει το μυαλό....
Vkey
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από giostau:βρέξτες μου... αλλά στην τελική ναι!
Όλα στο μυαλό είναι!
Έτσι και όταν μου τις βρέξεις το μυαλό μου θα είναι εκείνο που θα αποφασίσει αν πονάω, πόσο πονάω και αν θα σου κρατήσω κακία μετά!!!![]()
Mμμμ...άγχος--->στομάχι....ψυχοσωματικά συμπτώματα...απλό...8)
Όντως ο εγκέφαλος δίνει εντολή να πονέσουμε,που και πόσο....Όπως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν πονάνε...Δεν έχουν αίσθηση του πόνου...Και σε αυτό ευθύνεται ο εγκέφαλος...8)
Απλά δεν έχουμε ανακαλύψει τα πάντα για τον εγκέφαλο...Π.χ. πόσοι ψάχνουν για που οφείλεται ο έρωτας...και που εστιάζουν; Σε εγκέφαλο και ορμόνες...Δεν έχουμε χαρτογραφήσει όλες τις περιοχές, έχουμε να μάθουμε πολλά που θα μας εκπλήξουν 8)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.