Φυσικά δεν παρέθεσα τις μελέτες και τις εργασίες για ένα τέτοιο θέμα γιατί εδώ δεν είμαι για να δίνω διαλέξεις, αλλά για να περνάω ευχάριστα την ώρα μου. Μου αρκούν τα πιο ελαφρά θέματα του site για να χαλαρώνω. Αν ήθελα να εντυπωσιάσω θα το έκανα, αλλά δεν μου αρέσει να πουλάω μούρη γενικά και να ανοίγομαι σε ένα απροετοίμαστο κοινό. Αλλά εντάξει, αν πιστεύετε ότι είμαστε σώματα χωρίς ψυχή κινούμενα σε ένα άψυχο σύμπαν δεν τρέχει τίποτα, πάω πάσο, απλά η λογική δεν συνηγορεί με αυτή την σκέψη. Σου είπα το απλό παράδειγμα του φυτού και του λουλουδιού και τη σχέση που έχει η ανάπτυξή τους με την μουσική.
Και αν περίμενα την wikipedia να κρίνει αν ο Σελντρέικ ή ό ένας και ο άλλος είναι μούφα, τότε τα πιασαμε τα λεφτά μας. Μέχρι να πεθάνω θα διατυμπανίζω ότι η μεγαλύτερη μαφία και καμόρα είναι το επιστημονικό κατεστημένο που δεν αφήνει αιρετικές φωνές να προβάλουν το έργο τους. Η τηλεπάθεια έχει αποδειχθεί επιστημονικά εδώ και δεκαετίες, το ίδιο και φαινόμενα Παραψυχολογίας που παλιότερα ο κόσμος τα θεωρούσε ψυχοπάθεια. Αν βέβαια μιλήσουμε για την επιστήμη και τα δόγματά της είναι μεγάλο θέμα και ξεφεύγουμε. Το επιστημονικό κατεστημένο είναι εξίσου επικίνδυνο με αυτό του ιερατείου. Αυτοί είναι που έκαναν τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μετά από το ιερατείο. Πολλές φορές είτε ακούω τον παπά της ενορίας της Κάτω Ραχούλας να μιλάει, είτε ένα καθηγητή Πανεπιστημίου το ίδιο μου κάνει, τον ίδιο δογματισμό έχουν και οι δυο.Η γνώση δεν είναι μόρφωση και οι κανόνες της επιστήμης δεν έχουν απόλυτη ισχύ, υπάρχουν μόνο για να αναιρούνται κάθε τόσο.