μαλλον είμαι η μόνη και λόγω ξανθιάς ανταύγιας δεν έχω καταλάβει τπτ από αυτήν την φράση και δεν ξέρω αν με αφορά και αν πρέπει να κάνω κάτι γιαυτό... μου δίνετε λιγες info παραπάνω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder

Browser ειναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για να βλέπεις τις ιστοσελίδες (web pages) στο Internet (πχ Internet Explorer, Mozilla Firefox, Netscape κλπ)
Ελπίζω να βοήθησα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gademis
Τιμώμενο Μέλος

Τα πάντα μέσα σε έναν υπολογιστή αποθηκέυονται με τη μορφή αριθμών. Οταν γράφουμε κείμενο κάθε γράμμα αναπαριστάται απο έναν αριθμό. Στο ASCII encoding για παράδειγμα το "A" είναι το 65, το "C" το 67 και το "f" το 102. Encoding λέμε αυτή την αντιστοιχία που υπάρχει μεταξύ αριθμών και γραμμάτων. Το ASCII για παράδειγμα είναι ένας πίνακας που λέει ποιός αριθμός αντιστοιχεί σε κάθε γράμμα. Ένα αρχείο κειμένου σε ASCII περιέχει τον αντίστοιχο αριθμό κάθε γράμματος που έχει το κείμενο στην ίδια σειρα. Οπως φαντάζεσαι αυτή η πληροφορία, το ποιό γράμμα δηλαδή αντιστοιχεί σε ποιόν αριθμό, είναι απαραίτητη για τη σωστή αναπαράσταση του κειμένου.
2) Ελληνικά στους υπολογιστές, μια ιστορία πόνου και αγανάκτησης!
Τα encodings εξελίχθηκαν και συνεχίζουν να εξελίσσονται και σήμερα. To πρώτο encoding ήταν ο κώδικας morse* και μετά τα encodings για τα telex είχαν 64 γράμματα (συνήθως μονο κεφαλαία, τότε φωνάζανε συνέχεια για να ακούγονται απο τις χάλια γραμμές

3) Μας έπρηξες μεγάλε, τί γίνεται με τις σελίδες;
Συνήθως σε κάθε σελίδα υπάρχει η πληροφορία τί encoding να χρησιμοποιηθεί. Το board όμως αυτό δεν είναι γραμμένο ειδικά για ελληνικά και νομίζω δεν την έχει (οπως και πολλές άλλες σελίδες). Η εναλλακτική είναι να ορίσεις εσύ τι encoding έχει η σελίδα. Αυτό γίνεται απο τον browser, απο το menu view και το submenu encoding (νομίζω εκεί είναι σε όλους). Αν δέν θέλεις να ακολουθήσεις την συνήθη τακτική "τα δοκιμάζω όλα μεχρι να δώ ελληνικά"*** σου λέει τί encoding να χρησιμοποιήσεις.
* Technical: Ο κώδικάς morse είναι αρκετά εξελιγμένος. Είναι ευκρινής κώδικάς με μικρότερα ανάλογα με τη συχνώτητα στοιχεια. Είχε δηλαδή huffman πριν τον huffman.
**Αργότερα θα προσθέσω πληροφορίες για τα unicode
***Εδώ είναι σημαντικό να έχεις το encoding που θα χρησιμοποιήσεις γιατι είναι και το encoding με το οποίο γράφεις. Επειδή λοιπον μπορούμε να βάλουμε στον browser ένα encoding τη φορά, άν έχει το κάθε post διαφορετικό θα πρέπει να το αλλάζεις για να δείς κάθε post.
dt008
Νεοφερμένο μέλος

ISO-8859-7 κωδικοποίηση δουλεύει επίσης μια χαρά με το e-steki, όπως διαπίστωσα με ένα μικρό surfing στο φόρουμ....

Μπορείτε, λογικά, να χρησιμοποιήσετε αυτή την κωδικοποίηση, σε λειτουργικά συστήματα που δεν είναι διαθέσιμη η windows-1253 (ήτοι, κάποιες παλιές Linux διανομές και κάποια παλιά Mac OS συστήματα)
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Τhanks, Δεν το ήξερα ....Αρχική Δημοσίευση από dt008 :
ISO-8859-7 κωδικοποίηση δουλεύει επίσης μια χαρά με το e-steki, όπως διαπίστωσα με ένα μικρό surfing στο φόρουμ....

Subject to change
e-steki.gr Founder

Αρχική Δημοσίευση από gilie :αρχισατε παλι τα ακαταλαβιστικα...την τυχη μου! παω να φτιαξω καμια σκουρα ανταυγια μηπως και καταλαβω τπτ η γυναικα!
Εγώ όμως καλα δεν στα εξήγησα? Εεεε? Εεεεε? Εεεε? Ειδατε ρε τι καλα που συννενοούμαστε εμεις οι γυναίκες???

μια χαρα παιδι μου!Αρχική Δημοσίευση από Michelle :Εγώ όμως καλα δεν στα εξήγησα? Εεεε? Εεεεε? Εεεε? Ειδατε ρε τι καλα που συννενοούμαστε εμεις οι γυναίκες???![]()
![]()
γυναικες του e-steki ενωθείτε!!

σε λιγο θα αρχισουμε και τα κλασσικα post της κοιταριτιδας

Subject to change
e-steki.gr Founder

Κάθε άλλη απορία ή πρόβλημα παρακαλώ να αναφέρεται στα υπάρχοντα θέματα για αυτό το σκοπό:
Bug Report
"How do I" ερωτήσεις για το vBuletin 3.0.7
Απορίες & γενική συζήτηση για το Κάρμα (αν αφορά το Κάρμα)
Λάθη διαχείρισης (αν αφορά πρόβλημα με την κρίση κάποιου συντονιστή)
Ευχαριστώ

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.