]ifrit[
Περιβόητο μέλος

είχα αυτό το πρόβλημα πριν αρκετό καιρό...
Τελικά τον αντικατέστησα τον δίσκο..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Τελικά βρήκα, αλλά δεν ξέρω αν θα διορθωθει το προβλημα... θα το μαθω μολις το παραλάβωΑρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Sata είναι...
Το θέμα είναι ότι δεν βρισκω sata pci controller που να αντεχει πανω απο 137GB![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Επισης ένα άλλο περίεργο που με κάνει να πιστεύω ότι με τον νεον sata controller θα φτιαχτεί είναι, ότι σύνδεσα τους δίσκους απλός στο ρεύμα χωρις να τους συνδέσω στην μητρική με αποτέλεσμα να μην ξανα έχω αυτό το πρόβλημα
δε μου λες....
την περίπτωση να μην είναι hardware το πρόβλημα, αλλά software την έχεις αποκλείσει;
δοκίμασες να αλλάξεις drivers στον sata controler?
Ή ακόμα και να κάνεις firmware update?
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Επισης ένα άλλο περίεργο που με κάνει να πιστεύω ότι με τον νεον sata controller θα φτιαχτεί είναι, ότι σύνδεσα τους δίσκους απλός στο ρεύμα χωρις να τους συνδέσω στην μητρική με αποτέλεσμα να μην ξανα έχω αυτό το πρόβλημα
Μα δεν είναι περίεργο! Είναι αυτό που σου είπα. Κατα 99,999% έφταιγε ο ελεγκτής που επανεκκινούσε συνεχώς και όχι οι δίσκοι!

Επίσης δεν πρέπει να διορθώνεται με αναβάθμιση λογισμικού καθώς μια ωραία πρωία ενας scsi ελεγκτής μου που είχε ολόιδιο πρόβλημα, δε μπορούσε να αρχικοποιηθεί στην εκκίνηση του Ubuntu live CD έτσι στα καλά του καθουμένου!
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Δεν νομίζω μιας και εκανα format και πέρασα μονο ubuntu (5.10) και εκεί τα ίδια...Αρχική Δημοσίευση από giostau:δε μου λες....
την περίπτωση να μην είναι hardware το πρόβλημα, αλλά software την έχεις αποκλείσει;
δοκίμασες να αλλάξεις drivers στον sata controler?
Ή ακόμα και να κάνεις firmware update?
firmware update δεν ξέρω πως να κάνω, πάντως bios update εκανα
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

S1RHC
Νεοφερμένο μέλος

Μετά, να πώ πως ένα τικ-τικ ακούγεται και απο τους δικούς μου (2*Maxtor) αλλά είναι περαστικό και ενώ γίνεται εδώ και πολύ καιρό, δεν έχει πάθει τπτ (αυτό το σύστημα).
Αντίθετα, το άλλο σύστημα (και αυτό με 2*Maxtor) έκαψε δίσκο ένα ωραίο πρωινό χωρίς καμια προειδοποίση. Αααα... αν θες να καεί, φέρτον σε μένα

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

S1RHC
Νεοφερμένο μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Δικία μου υπόθεση ήτανΑρχική Δημοσίευση από S1RHC:μπα... ποιός λέει τέτοιες κακίες;;;![]()

Valder
Τιμώμενο Μέλος

Γενικά δηλαδή μόνο εναν Quantum 2,1GB είχα το '97 που ήταν σκέτο δράμα (Τον έχω ακόμα. Άν τον βάλω στο μικρό πισί λέτε να μου πεταχτούν τα Windows 95 που είχε μέσα;.). Έκτοτε μόνο Western Digital που μπορώ να πω οτι με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο.

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

Ίσως ήμουν κ#λ#φαρδος!

Απ' όσο έχω δει, η Maxtor τελευταία έχει πολλά προβλήματα αξιοπιστίας...
Πιο παλιά ήταν μακράν καλύτεροι από άλλους, αλλά για κάποιο λόγο έπεσαν...
Έχω 3 120άρηδες maxtor σε λειτουργία εδώ και 3 περίπου χρόνια και δεν έχουν πρόβλημα! (και δεν μπορώ να πω ότι τους φέρομαι ιδιαίτερα καλά...)
Αλλά πλέον μετά από όσα έχω ακούσει από φίλους και γνωστούς για προβλήματα, υποστηρίζω τους Western!!!
Λένε ότι έχουν βγει εξαιρετικοί!!!
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Αντε να δούμε πόσο θα αντέξει...
Πάντως όταν χρειαστεί να αγοράσω ξανά δίσκο WD... Η maxtor με απογοήτευσε !!!
Valder
Τιμώμενο Μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Ω γμτ και πρόσφατα αγοράσα και εναν 300GB SATA MAXTOR (με ξεγέλασαν τα 16mb cache)![]()
Αντε να δούμε πόσο θα αντέξει...
Πάντως όταν χρειαστεί να αγοράσω ξανά δίσκο WD... Η maxtor με απογοήτευσε !!!
Μη στενοχωριέσαι βρε! Δούλεψέ το το μηχανάκι! Δεν είναι δα και βέβαιο οτι θα σου κρεμάσει κάποτε! Κάνε δουλειά σου!

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

ήδη μπορεί έχω πρόβλημα ... για παράδειγμα όταν ξεκινάει ο GRUB μου βγάζει καμια φορά error 18Αρχική Δημοσίευση από Valder:Μη στενοχωριέσαι βρε! Δούλεψέ το το μηχανάκι! Δεν είναι δα και βέβαιο οτι θα σου κρεμάσει κάποτε! Κάνε δουλειά σου!![]()
trifyllenia
Νεοφερμένο μέλος

SOS!!!!!!!
Λοιπόν ακούστε τι παίζει : ο σκληρός ενός φίλου μου του έχει σπάσει τα νεύρα κάνει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΥ ΘΟΡΥΒΟ!!!!! Πήγε στο Πλαίσιο , του είπανε δεν έχει τίποτα φταίει η πολύ χρήση! Αλλά δεν είναι αυτή κατάσταση , τον έχει ζαλίσει ο θόρυβος!
Έψαξε λοιπόν , ρώτησε και έμαθε πως υπάρχει κάτι σα "θήκη" όπου μπαίνει στο σκληρό για να μην ακούγεται θόρυβος.Όμως στο Πλαίσιο δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και στο Google που ψάχνω και εγώ μιας και είμαι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΣΧΕΤΗ με αυτά δε βρίσκω τίποτα

Please help me αν ξέρετε τίποτα....Υπάρχει κάτι τέτοιο???
Αν ναι πείτε μου please.....

giostau
Πολύ δραστήριο μέλος

τον φυσιολογικό θόρυβο που κάνει ένας σκληρός απλά πολύ πιο δυνατά;
ή κάτι διαφορετικό;;;
Τώρα για θήκη, ειδικά για μέσα στο κουτί δεν έχω ακούσει ποτέ!
Εκτός και αν εννοούν το γνωστό "συρτάρι" που μπαίνει στη θέση ενός cd/dvd drive στο κουτί και εκεί μέσα βάζεις το σκληρό. Αν και πολύ αμφιβάλω αν θα μειωθεί ο θόρυβος!
Κατά τη γνώμη μου όταν ο σκληρός αρχίζει και κάνει φασαρία είναι στα τελευταία του! Οπότε πες του φίλου σου να κάνει ένα καλό back-up για καλό και για κακό...
trifyllenia
Νεοφερμένο μέλος

Καλώς.....

Thx anyway...
//edit : Ποιά η γνώμη σας γι'αυτό? ΖΑLMAN Θερμοαπαγωγέας ΖΜ-2ΗC1???
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.