xiotis_1
Δεν ευσταθούν ισχυρισμοί όπως
...Ακέραιο πολλαπλάσιο δεν υπάρχει
Φίλε xiotis_1 αν θέλεις να κάνουμε κουβέντα να μην είσαι επιθετικός και δεν είμαι καλός αποδέκτης των κάθε είδους αποφάσεων, όπως η δική σου. Αν και η απάντησή σου θα είναι στο ίδιο ύφος δεν πρόκειται να ασχοληθώ άλλο μαζί σου.
Επί της αποφάσεώς σου:
Το ακέραιο πολλαπλάσιο προβλέπεται από τη γνωστή Αρχή των Αρχιμήδη - Εύδοξου και αφορά τη διαδοχικότητα των ευθύγραμμων τμημάτων. Αυτοί οι άνθρωποι (άξιοι μαθηματικοί) δεν την κατέστησαν αξίωμα και έμεινε απλή πρόταση προς απόδειξη, γιατί δεν μπορούσαν να την αποδείξουν. Αυτή την αναπόδεικτη πρόταση, έκανε αξίωμα συνεχείας ο Χίλμπερτ.
Συνδυασμός αρχής Αρχιμήδη - Εύδοξου και αρχής του Καντόρ δημιούργησε το μέτρο σαν ένα αριθμητικό με την έννοια της διαδοχής συνεχές. Η μέτρηση όμως ενός ευθύγραμμου τμήματος ΑΒ+ΒΓ+ΓΔ, όπου ΑΒ=ΒΓ=ΓΔ, με μετρο ΚΛ=1 δεν είναι ακριβής και πολλάκις το έχω αποδείξει.
Θα σου φέρω μια πρόχειρη απόδειξη:
Εάν έχεις 3 διαφορετικά ακέραια μέτρα ΚΛ=1 το καθένα και τοποθετήσεις (σύμφωνα με τη θεωρία μετρήσεως "επιθέσεις") το πρώτο ΚΛ επί του ΒΓ αυτό θα καλύψει και το Β και το Γ σημείο. Τα άλλα 2 ΚΛ=1 το καθένα δεν θα έχεις τρόπο να τα επιθέσεις επί του ΑΒ+ΒΓ+ΓΔ. Ελπίζω να έγινα κατανοητός γιατί έχω βαρεθεί να λέω τα ίδια και τα ίδια.
Επιπλέον το αξίωμα συνεχείας του Χίλμπερτ (που όπως είπαμε είναι η αξιωματικοποίηση της αρχής Αρχιμήδη - Εύδοξου) έρχεται σε αντίφαση με τις έννοιες μέσο και μισό. Τις αντιλαμβάνεται σαν ίδιες έννοιες ενώ δεν είναι. Ελπίζω να έχεις δει τις αποδείξεις μου. Αν δεν τις έχεις δει ευχαρίστως να σου εξηγήσω τι ακριβώς καθιστά διάφορα μεταξύ τους τις έννοιες μέσο και μισό.
Πέρα από αυτά και ενώ στα ευθύγραμμα τμήματα υπάρχει το αξίωμα συνεχείας να αιτιολογήσει (κάπως και τυπικά) τον δογματισμό σου, στις αριθμητικές μονάδες (εκτός γεωμετρίας) δεν υπάρχει δυνατότητα υπόδειξης ακέραιου πολλαπλασίου. Το 1+1=2 δηλώνει αποκλειστικά το άθροισμα 2 σαν 2 συγκείμενες ακέραιες μονάδες. Οι μονάδες δεν έχουν κοινό σημείο όπως τα ευθύγραμμα τμήματα που τα κανιβαλίζει ο Χίλμπερτ, ώστε να τις κανιβαλίσει κάποιος άλλος.
Σε ότι αφορά το πυθαγόρειο (και το Δήλιο πρόβλημα βέβαια για τους ίδιους λόγους) δεν μπορείς να έχεις σχηματικό πολλαπλάσιο δοσμένου τετραγώνου ή κύβου. Αυτό αποδέχθηκε η ΕΜΕ εάν κατά το ελάχιστο με παρακολουθείς.
Να είσαι καλά.