akikos
Επιφανές μέλος


Οι εισφορές που πληρώνουν οι αγρότες ακόμα και σήμερα είναι πολύ λιγότερα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους.Και ξανά ο ακικος λέει ότι δεν πλήρωναν εισφορές πριν τον ΟΓΑ. Μα, ο ΟΓΑ υπάρχει από το '61 και πριν από αυτό δεν πλήρωναν, αλλά δεν έπαιρναν και αγροτικές συντάξεις και ασφάλεια.
Έστω ένας 80χρονος αγρότης. Έστω ότι βγήκε στη σύνταξη στα 60 (πιο νωρίς έβγαιναν στην πραγματικότητα) του δηλαδή πριν 20 χρόνια, δηλαδή το 1996. Αυτός θεωρητικά μπορεί να έχει πληρώσει εισφορές για 35 χρόνια. Οι μεγαλύτεροι του πλήρωναν λιγότερο από 35 χρόνια εισφορές και τους δόθηκε από το κράτος σύνταξη χαριστικά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Libertus
Συντονιστής



Κατά τα λοιπά...πρώτη φορά αριστερά και σαπίλα χωρίς αιδώ και όριο.
Βάλε και το εφαπαξ. Είναι κοινή λογική ότι οι υπολογισμοί δεν βγαίνουν.Το πρόβλημα δεν είναι αν πλήρωσαν ή όχι. Αλλά το πόσα πλήρωσαν, και πόσα παίρνουν. Όταν έχεις μικτό μισθό 2000 ευρώ στο δημόσιο και βγαίνεις στα 35 χρόνια (μην πως για τα 25) με 1.600 ευρώ σύνταξη πρέπει για να συντηρηθείς επί 20 χρόνια συνταξιούχος να έδινες 920 ευρώ το μήνα από το μισθό σου μόνο για σύνταξη!! Άντε να το πάω στα 700 αν βάλεις και τους τόκους. Υπήρχε κανένας ΔΥ που έδινε αυτό το ποσό? Δεν νομίζω. Όλες σχεδόν οι συντάξεις είναι inflated και δεν αντιστοιχούν στα ποσά που πλήρωνε ο κόσμος λόγω κομματισμού και ρουσφετιών.
Μια χαρά δίκαιο είναι. Τι το πέρασες το κράτος, μηχανή παροχής παχουλών συντάξεων και εφάπαξ; Λεφτόδεντρο δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο η διόρθωση των παθογενειών. Οι συντάξεις δεν έπρεπε να μείνουν ως έχουν σε βάρος της οικονομίας, επειδή τόσα χρήματα υπόσχονταν οι πελατειακές κυβερνήσεις ότι υπάρχουν,Δε μπορείς να έρχεσαι σε ανθρώπους που έχουν πληρώσει τις εισφορές τους με αυτή τη νομοθεσία και να τους στερείς τώρα το δικαίωμα στη ζωή, εφαρμόζοντας νόμους στις συντάξεις με αναδρομική ισχύ. Είναι λάθος από κάθε πλευρά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PeterTheGreat
Πολύ δραστήριο μέλος


Η φορολόγηση δεν είναι εγγενώς κλοπή. Κλοπή είναι όταν δε δίνονται πίσω στον κόσμο οι αντίστοιχες παροχές και πηγαίνουν για την εξυπηρέτηση επιχειρήσεων, τραπεζών κλπ. Κατά τα άλλα η φορολόγηση θεωρητικά προσπαθεί να κάνει μία αναδιανομή του "πλούτου" (λολ, δεν το κάνει, αλλά λέμε...), ώστε να μειώσει την ακραία φτώχεια, να περιορίσει τις αντιδράσεις με αυτόν τον τρόπο κλπ.
Αυτό γιατί το παίρνεις δεδομένο? Αν μπω εγώ στο σπίτι σου, σου πάρω με την βία το 20% του εισοδήματός σου, και χωρίς να σε ρωτήσω σου αγοράσω μία τηλεόραση, αυτό δεν είναι κλοπή?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 209912
Επισκέπτης


Άντε να κάνεις τις συντάξεις κεφαλαιακές στους μισθούς των 400 και των 600 ευρώ. Ή δε θα παίρνουνε τώρα μισθό ή θα ζήσουν με ψίχουλα στα 70+ τους.
Μπορείς να προσθέσεις και τον πληθωρισμό (ο οποίος βασικά περιλαμβάνεται στους τόκους διότι κανείς δεν δανείζει/δανείζεται με βάση την προ πληθωριστική αξία. Με άλλα λόγια όταν κάνεις επένδυση που θα αποφέρει 8% επί του κεφαλαίου κάθε χρόνο αφαιρείς και το 3% πληθωρισμού για να υπολογίσεις την πραγματική απόδοση. Πάλι τα λεφτά αυτά δεν βγαίνουν. Και δεν έχω υπολογίσει ούτε το εφάπαξ, ούτε τους φόρους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε τους φόρους για όλες τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Όταν ιδρύθηκε ο ΟΓΑ όσοι είχαν κτήματα στην κατοχή τους ακόμη και ένα-δυο στρέμματα μπορούσαν να εγγραφούν στα μητρώα ως αγρότες. Οι άνω των 65 μπορούσαν να βγουν στην σύνταξη χωρίς να έχουν πληρώσει απολύτως τίποτα. Μιλάμε βέβαια για συντάξεις των 350 ευρώ και δεν λέω πως αυτές βούλιαξαν το ασφαλιστικό, αλλά πάλι πήραν χωρίς να δώσουν.
Κλοπή είναι όταν χρησιμοποιείς βία ή δόλο για να αποσπάσεις την ιδιωτική περιουσία κάποιου παρά την θέλησή του. Κοίτα μπορείς να ισχυρισθείς πως η φορολογία είναι μια λευκή-κλοπή καθώς γίνεται για το greater good (λέμε τώρα) αλλά δεν μπορείς να ισχυρισθείς πως δεν είναι κλοπή, καθώς πρόκειται ακριβώς γι'αυτό το πράγμα. Το κράτος παίρνει δια της βίας την περιουσία των πολιτών δίχως την θέλησή τους.
Άντε να κάνεις τις συντάξεις κεφαλαιακές στους μισθούς των 400 και των 600 ευρώ. Ή δε θα παίρνουνε τώρα μισθό ή θα ζήσουν με ψίχουλα στα 70+ τους.
Παντού κεφαλαιακές είναι οι συντάξεις και μια χαρά παίρνουν και σύνταξη και μισθό οι πολίτες. Το ανταποδοτικό σύστημα χρησιμοποιείται αρχικά από το κράτος, όταν π.χ. θέλει να πρωτοθεσπίσει τον θεσμό της σύνταξης, ώστε να πάρουν σύνταξη και οι ήδη ηλικιωμένοι (αν και κατά τη γνώμη μου αυτό είναι λάθος καθώς οι ήδη ηλικιωμένοι μεγάλωσαν σε περιβάλλον δίχως κρατική σύνταξη και συνεπώς έχουν κάνει τα κουμάντα τους για τα γερατειά) και μετέπειτα μετατρέπεται σε κεφαλαιοποιητικό σε βάθος 1-2 γενεών.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος


Οι εργαζόμενοι στην πραγματικότητα δεν φέρουν καμία ευθύνη.
Απολύτως καμία! Άλλωστε η νοοτροπία του καρεκλοκένταυρου είναι κάτι που καλλιέργησε το ίδιο το κράτος, και αυτοί ως αθώοι και άμαθοι ακολούθησαν το ρεύμα!

[...]πρέπει να απολυθούν, να δικαστούν, να φυλακιστούν και να βασανιστούν σκληρά στα κάτεργα. Ο λόγος είναι το παθολογικό τους μίσος με τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα. Τους θεωρούν εχθρούς της νεοφιλελεύθερης ιδεοληψίας τους.
Για τον λογικό άνθρωπο, πρέπει απλά να αντικατασταθούν από άλλους συναδέρφους τους, ειδικά τους νεότερους που μαστίζονται από ανεργία και δουλεύουν σε ντελίβερι και καφετέριες όσο αυτοί θρέφουν κώλο, οι οποίοι μάντεψε, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ!
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά έχεις καταντήσει τόσο γραφικός, προβλέψιμος και βαρετός, που καλύτερα να πάω σε κανένα θέμα για το σεξ ή την περίοδο να ποστάρω. Εκεί τουλάχιστον τα μαργαριτάρια που θα ακολουθήσουν είναι απρόβλεπτα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lkjhgfdsa
Δραστήριο μέλος


Καταρχάς, τα "πτυχία", είναι απολυτήρια ιδιωτικών τεχνικών επαγγελματικών εκπαιδευτηρίων (παλιά τεχνικά λύκεια). Δεν είναι πτυχία πανεπιστημίου. Και επίσης είναι πλαστά, όχι με την έννοια ότι οι ίδιοι οι κάτοχοί των, τα πλαστογράφησαν, αλλά με την έννοια ότι τα συγκεκριμένα ιδιωτικά τεε, εξέδιδαν παρατύπως (πχ. χωρίς να έχουν καλυφθεί οι ώρες διδασκαλίας ή γενικά χωρίς να τηρούνται κάποια standards) απολυτήρια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, επομένως, ευθύνεται η ίδια η λειτουργία των τεε.
Το υπουργείο επικαλείται συγκεκριμένο νόμο που κατατέθηκε από τη ΝΔ και δεν εφαρμόστηκε. Πράγματι ο νόμος υπάρχει. Δε θα ασχοληθώ με την ορθότητά του, θα ασχοληθώ, όμως, με το ότι ήταν νόμος της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα υπογράφει και η αδερφή του σημερινού προέδρου του κόμματος Ντορούλα, ο πρώην προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλας, και ο σημερινός πρόεδρος της δημοκρατίας, Πάκης, ενώ ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ, Κούλης, ως βουλευτής, τον ψήφισε.
Ας δούμε το συγκεκριμένο άρθρο:
https://www.edulll.gr/wp-content/uploads/2011/03/N.3577-2007.pdf
Άρθρο 24
Θέματα ιδιωτικών Τεχνικών –
Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων
1. Τα πτυχία των σχολικών ετών 2004−2005, 2005−2006,
2006−2007 και 2007−2008 των μαθητών Α ́ Κύκλου και
Β ́ Κύκλου των ιδιωτικών Τεχνικών – Επαγγελματικών
Εκπαιδευτηρίων (Τ.Ε.Ε.), στα οποία έχουν επιβληθεί ή
θα επιβληθούν οι πειθαρχικές κυρώσεις της αναστολής
της άδειας λειτουργίας ή της άρσης της άδειας ίδρυσης
και λειτουργίας ή τουλάχιστον χρηματικού προστίμου ή
ποινικές κυρώσεις στους ιδιοκτήτες ή στους διευθυντές
ή στο διδακτικό προσωπικό τους για παραβάσεις σχε−
τικές με τους όρους και τις υποχρεώσεις λειτουργίας
της ιδιωτικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και ιδίως γι’
αυτές που αφορούν στην παράνομη μη λειτουργία του
σχολείου, στη μη τήρηση του ωρολογίου και αναλυτικού
προγράμματος, στη μη τήρηση και στη μη συμπλήρω−
ση των επίσημων βιβλίων και στη μη πρόσληψη εκ−
παιδευτικού προσωπικού, χορηγούνται κατόπιν ειδικών
πτυχιακών εξετάσεων, οι οποίες θα διενεργούνται γι’
αυτόν το σκοπό. Για την απονομή των πτυχίων λαμβά−
νονται υπόψη μόνο οι βαθμοί των γραπτών πτυχιακών
εξετάσεων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος


Aπό τη καταγγελία του ΟΙΕΛΕ στον εισαγγελέα του 2013Στις περισσότερες περιπτώσεις, επομένως, ευθύνεται η ίδια η λειτουργία των τεε.
Όση ευθύνη έχει η μπίζνα ΤΕΕ άλλη τόση φέρει και ο πελάτης από την Αθήνα που ξαφνικά αρίστευσε στην Άρτα... Ποσώς μας ενδιαφέρει ποιος πρωτοέφερε το νόμο, δύο λάθη δε κάνουν ένα σωστό.Τίτλοι σπουδών που απονεμήθηκαν σε μαθητές με παράνομη εγγραφή.
Τίτλοι σπουδών που απονεμήθηκαν σε μαθητές, οι οποίοι δεν είχαν καν φοιτήσει.
Τίτλοι σπουδών που απονεμήθηκαν σε μαθητές, οι οποίοι παρανόμως υπήρξαν και ..καθηγητές (!) των ΤΕΕ αυτών κατά την ίδια περίοδο και αξιολογούσαν τον εαυτό τους!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lkjhgfdsa
Δραστήριο μέλος


Κακώς δε σε ενδιαφέρει. Το να ακούς τα τσουτσέκια της ΝΔ που ψήφισαν τον νόμο, και πρώτο από όλους τον Κούλη, να παραπονιούνται, είναι πολιτική ΑΠΑΤΗ.Ποσώς μας ενδιαφέρει ποιος πρωτοέφερε το νόμο, δύο λάθη δε κάνουν ένα σωστό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος


Κατά τα άλλα η λογική είναι η ίδια με το να πει το δημόσιο μεθαύριο "αποφασίσαμε πως στο ΤΕΙ νοσηλευτικής Λάρισσας δε γίνεται καλή δουλειά συνεπώς όσοι μπήκαν σε νοσοκομεία με τέτοιο πτυχίο πρέπει να απολυθούν. Αυτά δεν είναι σοβαρές πρακτικές.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος


Nαι, αυτό το σκάνδαλο περίμενα για να μάθω ότι η ΝΔ είναι....ΝΔ. Λες να έκανε και το ΠΑΣΟΚ τέτοια; Έχω να σοκαριστώ τόσο πολύ από τότε που βγήκαν τα Panama Papers και έμαθα οι πιο πλούσιοι και ισχυροί του πλανήτη κρύβουν χρήμα!!!Κακώς δε σε ενδιαφέρει. Το να ακούς τα τσουτσέκια της ΝΔ που ψήφισαν τον νόμο, και πρώτο από όλους τον Κούλη, να παραπονιούνται, είναι πολιτική ΑΠΑΤΗ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lkjhgfdsa
Δραστήριο μέλος


Δεν το είπα συγκεκριμένα για 'σένα.Nαι, αυτό το σκάνδαλο περίμενα για να μάθω ότι η ΝΔ είναι....ΝΔ. Λες να έκανε και το ΠΑΣΟΚ τέτοια; Έχω να σοκαριστώ τόσο πολύ από τότε που βγήκαν τα Panama Papers και έμαθα οι πιο πλούσιοι και ισχυροί του πλανήτη κρύβουν χρήμα!!!
Το είπα για αυτούς που επιρρίπτουν ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι νομότυπος, και στην αριστερά γενικότερα, λες και ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ είναι εκπρόσωπος της, όταν ξεκάθαρα είναι δεξιότερος του ΠΑΣΟΚ προ κρίσης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro che 7
Πολύ δραστήριο μέλος


Απολύτως καμία! Άλλωστε η νοοτροπία του καρεκλοκένταυρου είναι κάτι που καλλιέργησε το ίδιο το κράτος, και αυτοί ως αθώοι και άμαθοι ακολούθησαν το ρεύμα!
![]()
Για τον λογικό άνθρωπο, πρέπει απλά να αντικατασταθούν από άλλους συναδέρφους τους, ειδικά τους νεότερους που μαστίζονται από ανεργία και δουλεύουν σε ντελίβερι και καφετέριες όσο αυτοί θρέφουν κώλο, οι οποίοι μάντεψε, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ!
Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά έχεις καταντήσει τόσο γραφικός, προβλέψιμος και βαρετός, που καλύτερα να πάω σε κανένα θέμα για το σεξ ή την περίοδο να ποστάρω. Εκεί τουλάχιστον τα μαργαριτάρια που θα ακολουθήσουν είναι απρόβλεπτα!
Μπορείς να γράψεις όσα θέλεις χωρίς να απαντάς στα ερωτήματα, πάλι το ίδιο κενό θα είναι το περιεχόμενο σου. Ούτε την άμεση ευθύνη τους αποδεικνύεις, ούτε εξηγείς ποιο είναι το πρόβλημα με την επανεξέταση τους. Όταν μετά από τόσα χρόνια εργασίας πετάς έναν εργαζόμενο στο δρόμο, τον καταδικάζεις στην ανεργία. Δεν θα καταπολεμήσεις την ανεργία στους νέους, με απολύσεις και ηλίθιες λογικές ρεβανσισμού και τιμωρίας, ενώ η ευθύνη είναι δική σου και του συστήματος σου που νομιμοποιεί την ιδιωτική παραπαιδεία.
Κατά τα άλλα ότι αντέδρασαν μόνο οι γνωστοί παθολογικοί με το δημόσιο δεν με ενδιαφέρει αν το θεωρείς γραφικό ή οτιδήποτε, αυταπόδεικτο είναι και μπορείς να το δεις και μόνη σου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος


Όταν μετά από τόσα χρόνια εργασίας πετάς έναν εργαζόμενο στο δρόμο, τον καταδικάζεις στην ανεργία.
Α όχι όχι, μην τους καταδικάσεις στην ανεργία. Στείλε τους αυτούς να κάνουν τους σερβιτόρους και τους ντελιβεράδες που το μόνο που απαιτείται είναι δίπλωμα οδήγησης. Και πάρε τα παιδιά που έφτυσαν αίμα (πολλές φορές δουλεύοντας παράλληλα με τις σπουδές τους για να τα βγάλουν πέρα) και ασχολούνται με ένα κάρο άκυρες ευκαιριακές δουλειές, να δουλέψουν κάπου σχετικά με τον τομέα που σπούδασαν. Win-win και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και εκεί που του αρμόζει. Why not?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
merry poppins
Δραστήριο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fmarulezkd
Πολύ δραστήριο μέλος


Η σκέψη σου είναι εκ θεμελίων λάθος, μιας και τα πτυχία δε κρίθηκαν ακατάλληλα λόγω αναθεωρημένων κριτηρίων ή τρέλα του υπουργείου, αλλά λόγω του εκδόθηκαν παράτυπα σε μαθητές "φαντάσματα¨ και άλλα σχετικά (βλέπε προηγούμενη απάντησή μου). Αυτά έχουν δείξει οι αναζητήσεις μου, αν έχεις βρει κάτι άλλο, παρακαλώ μοιράσου το.Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αποτελούν κατόχους πτυχίων απο ιδιωτικά ΤΕΕ, τα οποία αργότερα βγήκαν παράνομα. Ο ίδιος ο καπιταλισμός και το κράτος του επέτρεψε την λειτουργία τέτοιων παρακμιακών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και αναγνώριζε για ένα διάστημα τα πτυχία τους.
Η απευθείας ευθύνης τους είχε αποδειχθεί, γι' αυτό και ένα ποσοστό απ' αυτά ανακλήθηκε, κάποιο όμως ήταν πιο τυχεροί.Μπορείς να γράψεις όσα θέλεις χωρίς να απαντάς στα ερωτήματα, πάλι το ίδιο κενό θα είναι το περιεχόμενο σου. Ούτε την άμεση ευθύνη τους αποδεικνύεις, ούτε εξηγείς ποιο είναι το πρόβλημα με την επανεξέταση τους. Όταν μετά από τόσα χρόνια εργασίας πετάς έναν εργαζόμενο στο δρόμο, τον καταδικάζεις στην ανεργία. Δεν θα καταπολεμήσεις την ανεργία στους νέους, με απολύσεις και ηλίθιες λογικές ρεβανσισμού και τιμωρίας, ενώ η ευθύνη είναι δική σου και του συστήματος σου που νομιμοποιεί την ιδιωτική παραπαιδεία.
"Mε την απόφαση 62/2012 οι κατηγορούμενοι αθωώνονται λόγω «παραγραφής των πλημμελημάτων» (καθώς το Συμβούλιο έκρινε ότι για την πλαστογραφία, την παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία και την ψευδή βεβαίωση έχει παρέλθει η πενταετία)".
Όσο για τον "κακόμοιρο" εργαζόμενο, που πήρε τη θέση με αθέμιτα μέσα, και προφανώς τη στέρησε από κάποιον εκ των πολλών άλλων υποψηφίων, προσωπικά δε λυπάμαι καθόλου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Libertus
Συντονιστής


Πάμε να δούμε τι λέει η Αυγή:
1. Πλαστά πτυχία τα αποκαλεί στον τίτλο. Η επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, ε, όχι εγώ.Άμεσα εξετάσεις νομιμοποίησης για τα πλαστά απολυτήρια
Εξετάσεις πιστοποίησης για όσους έχουν εντοπιστεί στο Δημόσιο με παράτυπους τίτλους σπουδών προγραμματίζει μέσα στους επόμενους μήνες το υπουργείο Παιδείας, αφού σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή τα περιστατικά απολυτηρίων λυκείου που χρήζουν εκ νέου νομιμοποίησης ξεπερνούν τις 2,5 χιλιάδες!
"Έχουμε ψάξει το θέμα και έχουμε βρει ήδη τόσα απολυτήρια. Μετά τις Πανελλαδικές προσανατολιζόμαστε να γίνουν οι εξετάσεις αυτές", ανέφερε η ίδια πηγή στην "Α".
Πρόκειται για απολυτήρια που δίνουν διάφορα ιδιωτικά σχολεία σε "εικονικούς" μαθητές. Σχετικά περιστατικά, όπως αυτά που αφορούν ναυτικά, επί το πλείστον, λύκεια του Πειραιά, έχουν ήδη δει το περασμένο διάστημα το φως της δημοσιότητας.
2. "Πρόκειται για απολυτήρια που δίνουν διάφορα ιδωτικά σχολεία σε "εικονικούς" μαθητές"
Κατ' ουσίαν μιλάμε για καλοστημένες επιχειρήσεις που κατήρτιζαν πλαστά απολυτήρια και τους τα έδιναν εν γνώσει τους. Αυτό δεν είναι πρόβλημα του ιδιωτικού τομέα και του καπιταλισμού, γιατί πολύ απλά στον ιδιωτικό τομέα, με τέτοια πιστοποιητικά, θα έπαιρναν αυτό που άξιζαν. Αυτή είναι η αξιοκρατία που δεν σας αρέσει, γι' αυτό και υπερασπίζεστε με νύχια και με δόντια κηφήνες του δημοσίου τομέα που υποτίθεται πρέπει να κρατήσουν τη φοβερή δουλειά που κάνουν... χωρίς καν απολυτήριο λυκείου! Αλλά με αξιοπρεπέστατο μισθό για να κλέβουν και τα παιδιά τους. Είστε οι εκπρόσωποι ό,τι πιο σάπιου υπάρχει σε αυτήν την κοινωνία.
Άρθρο 217 ΠΚ:
Επομένως, όχι μόνο αυτοί οι 2.500 πρέπει να απολυθούν με συνοπτικότατες διαδικασίες, αλλά σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική χώρα, θα παραπέμπονταν σε δίκη. Στην Ελλάδα πάλι, θα τους ταιζουμε και τη σύνταξη.Πλαστογραφία πιστοποιητικών
1. Όποιος με σκοπό να διευκολύνει την άμεση συντήρηση, την κίνηση ή την
κοινωνική πρόοδο αυτού του ίδιου ή άλλου καταρτίζει πλαστό ή νοθεύει
πιστοποιητικό ή μαρτυρικό ή άλλο έγγραφο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί
συνήθως για τέτοιους σκοπούς ή εν γνώσει του χρησιμοποιεί τέτοιο πλαστό ή
νοθευμένο έγγραφο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 1 έτους ή με χρηματική ποινή.
2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος χρησιμοποιεί για τον ίδιο σκοπό τέτοιο
έγγραφο, που είναι γνήσιο, είχε εκδοθεί όμως για άλλον.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lkjhgfdsa
Δραστήριο μέλος


Τέλος να σου πω το εξής ενδιαφέρον που παρατήρησα. Εσείς οι χρυσαυγίτες-φιλελεύθεροι, έχετε μια τάση να δίνετε μεγαλύτερη αξία στην γνώση και στις δεξιότητες που απέκτησε κάποιος και όχι στα τυπικά προσόντα. Επομένως, αν κάποιοι από αυτούς έχουν μεγάλο χρόνο προϋπηρεσίας, κατά τη λογική των ναζοφιλελευθέρων συντρόφων σου, όχι τη δική μου, θα έπρεπε να μετρηθεί περισσότερο από τα απολυτήρια. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ό,τι σας συμφέρει κάθε φορά.
Και αν δε σου αρέσει να σε λέω σύντροφο και συνεργάτη των χρυσαυγιτών, θα πρέπει στο μέλλον να μη μου λες ότι συγκαλύπτω τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι είμαι σύντροφός τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 209912
Επισκέπτης


Εσείς οι χρυσαυγίτες-φιλελεύθεροι, έχετε μια τάση να δίνετε μεγαλύτερη αξία στην γνώση και στις δεξιότητες που απέκτησε κάποιος και όχι στα τυπικά προσόντα. Επομένως, αν κάποιοι από αυτούς έχουν μεγάλο χρόνο προϋπηρεσίας, κατά τη λογική των ναζοφιλελευθέρων συντρόφων σου, όχι τη δική μου, θα έπρεπε να μετρηθεί περισσότερο από τα απολυτήρια. Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ό,τι σας συμφέρει κάθε φορά.
Ως χρυσαυγήτης-φιλελεύθερος μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό που λες. Δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στις δεξιότητες παρά στα τυπικά προσόντα. Το δημόσιο όμως όχι. Και όταν αυτά τα "φαντάσματα" προσελήφθησαν δεν είχαν καμία δεξιότητα (και αμφιβάλλω αν έχουν και τώρα) αλλά ούτε είχαν και τα τυπικά προσόντα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Libertus
Συντονιστής


...ότι ήταν μαθητές κατ' επίφαση. Το ότι πήραν απολυτήρια δεν αποδεικνύει τίποτα. Αν κάποιος μου δώσει πτυχίο, χωρίς να έχω περάσει στην πραγματικότητα τα μαθήματα που απαιτούνται, και εγώ το δεχτώ και το αξιοποίησω, διαπράττω αδίκημα τόσο εγώ από τη στιγμή που το γνωρίζω, όσο και αυτός που μου το έδωσε. Είτε θες να το πεις παράτυπο είτε πλαστό πτυχίο, η ουσία είναι η ίδια. Προσπερνάω ως τουλάχιστον αστείο ότι μέσω των εξετάσεων αυτών θα φανεί ποιος πέρασε τα μαθήματα.Σύντροφε του Μιχαλολιάκου, Libertus, θα έπρεπε να προσέξεις καλύτερα ότι στο άρθρο που παραπέμπεις, της Αυγής, μιλάει για απολυτήρια "εικονικών μαθητών". Αυτό σημαίνει...
Οι αριστερές ιδεοληψίες είναι κοινές, γι' αυτό και ταυτίζεστε στο θέμα.Και αν δε σου αρέσει να σε λέω σύντροφο και συνεργάτη των χρυσαυγιτών, θα πρέπει στο μέλλον να μη μου λες ότι συγκαλύπτω τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι είμαι σύντροφός τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.