parafernalia
Περιβόητο μέλος

Γενικότερα, πιστεύετε ότι ζούμε μια «οριακή» εποχή; Θα συμβεί κάτι κοσμογονικό ή έχουμε πολλά ψωμιά ακόμα να φάμε; Το έχει ανάγκη η παγκόσμια κοινωνία για να ορθοποδήσει ή υπάρχει ελπίδα να «στρώσουν» τα πράγματα και χωρίς το δάχτυλο του σύμπαντος;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
suspiria
Διάσημο μέλος

Ω τι διασημότητα

(Υ.Γ. Ζω μια αποσύνθεση. Μη δίνετε σημασία

adespoto
Περιβόητο μέλος

Επιστημονικά τίποτα δεν είναι αποδεδειγμένο...
ghelly
Πολύ δραστήριο μέλος

Επίσης έχω ακούσει και για το πέρασμα ενός μετεωρίτη εξαιρετικά κοντά από τη Γη, αλλά υποτίθεται πως θα συγκρουστεί(!) με εμάς το 2036

Maggie
Περιβόητο μέλος

Κι εγώ αυτό έχω ακούσει...Επίσης έχω ακούσει και για το πέρασμα ενός μετεωρίτη εξαιρετικά κοντά από τη Γη, αλλά υποτίθεται πως θα συγκρουστεί(!) με εμάς το 2036![]()
Τώρα για τα παραπάνω δεν ξέρω...
Rempeskes
Επιφανές μέλος

Ανέφερόταν λοιπόν το ημερολόγιο των Μάγια, και το πως οι προβλέψεις των εκλείψεων σταματούν το 2012 (Αυτό δεν με πολυέπεισε, σκέφτηκα πως είχαν συνολικά δυομισι χιλιετίες εκλείψεων ήδη, τι στο διάολο πόσο μακριά να πάει η βαλίτσα...

Ύστερα άρχισε να λέει για τις προφητείες της Συβίλλας, το οποίο ήταν ενδιαφέρον σαν παρουσίαση (αλλά λίγο οικτρό να βλέπεις τη γριούλα να κυλιέται στο χώμα κυριευμένη απο τα πνεύματα... Αίσχος κανένας σεβασμός στη τρίτη ηλικία) μα δεν είδα σαφή αναφορά για το 2012.

Μετά ακολούθησε κάτι πιο συγκλον...ζζζ...ιστικό, το πως από το Κινεζικό "Βιβλίο των Αλλαγών", ένας αλαφροϊσκιωτος διείδε τον αριθμό 2012 ως το τέλος τoυ κόσμου

MΙλησαν επίσης και για τις προφητείες των Ινδιάνων Χόπι, που μιλούν για καταστροφή του κόσμου μέσω κλιματικών αλλαγών. Εδώ λίγο ανακάθησα στον καναπέ και άφησα ένα "βρε... λες;", αλλά μετά σκέφτηκα πως οι Ινδιάνοι δεν θα κάθονταν να ανοίγουν καζίνο, αν το Τέλος ήταν κοντά...

Κάπου εδώ τους έπιασε το επιστημονικό τους, και άρχισαν να μιλούν για μια πιθανή αναστροφή των Πόλων της Γης το 2012. Αναστοχαζόμουν την καταστροφή που θα επέλθει στην βιομηχανία κατασκευής πυξίδων -- αλλά και το πως δεν είναι τελικά και τόσο μεγάλο ζήτημα, αν απλά αποκαλέσουμε τον μέχρι τώρα Βορρά, Νότο...
Μπορεί δηλαδή να πηγαίνουμε να δούμε τον Μικρούτσικο (τον Θανάση) στον Σταυρό του Βορρά, φάση θα έχει.
Βέβαια οι σπασίκλες του ντοκυμαντέρ άρχισαν να δείχνουν σεισμούς και καταιγίδες, γιατί λέει η αλλαγή στην πολικότητα θα επηρεάσει την ηλιακή ακτινοβολία που δέχεται η επιφανεια του πλανήτη. "Ε σιγά μωρέ, το πολύ πολύ να μαυρίζουμε πιο εύκολα" σκέφτηκα, και απλώθηκα αναπαυτικά για τη συνέχεια...

Επίσης ανέφεραν έναν οργανισμό που κάνει προβλέψεις κάνοντας στατιστικά τεστ λέξεων στο δίκτυο, το οποίο με άφησε άναυδο (

Καθισμένος καθώς ήμουν στο σκοτάδι, σκέφτηκα που έχω ξανακούσει την σύζευξη των όρων "Τέλος του Κόσμου" και "2012"... Σαν έκλαμψη μέσα στο σκοτάδι, μου ήρθε! Οι "Ε"!!!

Ευθυμώντας με τη σκέψη, σηκώθηκα και έπιασα μια περίεργη μυρωδιά καμμένου. Ακολουθώντας την μυρωδιά στο σκοτάδι (κρατς, μπαμ, άουυυυ) ανακάλυψα πως είχα αφήσει το πανί μέσα στον ανοιχτό φούρνο γκαζιού, και είχε αρπάξει. Καθώς έψαχνα στα σκοτεινά τη βρύση και ένα ποτήρι για αυτοσχέδια πυρόσβεση, σκέφτηκα πως το Τέλος του Κόσμου μπορεί να περιμένει, εδώ θα πάρει φωτιά το σπίτι!

Κάπου εδώ αποφάσισα πως δεν θα ανησυχώ πια για το "Τέλος Του Κόσμου", καθώς έτσι ατζαμής και αφηρημένος που είμαι, το "Τέλος Του Δικού Μου Κόσμου" θα έρθει πολύ πιο γρήγορα

Isiliel
Επιφανές μέλος

Να προσθέσω στα παραπάνω:
Prophecy of the PopesΑρχική Δημοσίευση από wiki:St. Malachy (Irish: Maelmhaedhoc Ó Morgair; 1094 - November 2, 1148) was the appointed Archbishop of Armagh, to whom were attributed several miracles and a vision of the identity of the last 112 Popes
According to the prophecy, the current Pope may be the second last Pope Gloria Olivæ ("Glory of the Olives").
Φυσικά δεν αναφέρεται πουθενά το έτος 2012, αλλά εφ' όσον ο τωρινός είναι ο προ-τελευταίος Πάπας, κάποιου είδους τέλος είναι κοντά(με ή χωρίς ερωτηματικό).
Μπορεί π.χ. να είναι το τέλος της Καθολικής Εκκλησίας...
Όπως και να έχει εγώ είμαι με τους REM - It's The End of the World As We Know it
It's the end of the world as we know it.
It's the end of the world as we know it.
It's the end of the world as we know it and I feel fine.

Το "τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε" μπορεί να είναι μια απίστευτα αισιόδοξη θεώρηση!

(γιατί όπως τον ξέρουμε δεν είναι και πολύ θετικά τα πράγματα...)
roumana
Διάσημο μέλος

Διάβασα τον Ρεμπεσκέ, θυμήθηκα τον Καζαντζάκη, και ξαφνικά δεν με προβληματίζει πια «το τέλος του κόσμου»... νά'σαι καλά φίλε μου…Κάπου εδώ αποφάσισα πως δεν θα ανησυχώ πια για το "Τέλος Του Κόσμου", καθώς έτσι ατζαμής και αφηρημένος που είμαι, το "Τέλος Του Δικού Μου Κόσμου" θα έρθει πολύ πιο γρήγοραΒonne nuit.

…όντως πολύ ωραίο ποστ…
deadhead_pirate
Περιβόητο μέλος

Πάλι;

Το τελος του κοσμου "ετσι οπως τον ξερουμε", εχει ηδη γινει. Και οχι μια φορα. Μπορει το 2012 πχ να βγουν καλα WindowsΒιάζομαι τώρα για μακροσκελη απάντηση, πάντως και το ημερολόγιο των Μαγιας τελειώνει το 2012. Φημολογείται πως τότε θα είναι το τέλος του κοσμου ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.

To μαγνητικο πεδιο πριν αναστρεψει πολικοτητα , σιγα σιγα μηδενιζεται. Και οταν λεμε σιγα σιγα δεν εννοουμε 5 ή 15 χρονια. Αυτη τη στιγμη δεν ειναι τοσο μειωμενο, απλα ξερουμε οτι εχει μειωθει λιγο και ψιλοαποτομα τα τελευταια χρονια οποτε ισως ξεκινησε τον κυκλο του (ξερετε τωρα, θα μας γκρινιαζει, θα κανει υστεριες, σπασιμο νευρων , κλπΒέβαια οι σπασίκλες του ντοκυμαντέρ άρχισαν να δείχνουν σεισμούς και καταιγίδες, γιατί λέει η αλλαγή στην πολικότητα θα επηρεάσει την ηλιακή ακτινοβολία που δέχεται η επιφανεια του πλανήτη. "Ε σιγά μωρέ, το πολύ πολύ να μαυρίζουμε πιο εύκολα" σκέφτηκα, και απλώθηκα αναπαυτικά για τη συνέχεια...

--------------
Προφητειες......Πριν αποφασισετε αν θα πιστεψετε η οχι, απλα σκεφτειτε οτι ολοι μας , ασυναισθητα, θυμομαστε κυριως τις επιτυχιες των προφητειων, και ξεχναμε το ποσες φορες επεσαν εξω. Πιστευω οτι αν καποιος τα μετρουσε , απο τοτε που ο 1ος παλαβος θεωρησε οτι θα προφητεψει το μελλον, θα βρουμε οτι παρολο που μελετανε στοιχεια για συγκεκριμενα συμβαντα (δλδ δεν εχουν απο την αρχη 50-50 πιθανοτητες να συμβουν), πεφτουν μεσα λιγοτερες φορες απο οσες , εξω.
Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Sorry για το off.

Isiliel
Επιφανές μέλος

ghelly
Πολύ δραστήριο μέλος

Πάντως αυτά τα περί μετεωριτών και λοιπά μου κάνουν κάπως υπερβολικά. Μήπως απλά ελκύεται ο άνθρωπος να τρομάζει από υπερφυσικές δυνάμεις?

parafernalia
Περιβόητο μέλος

Μπορείτε να φανταστείτε τον κόσμο να καλυτερεύει χωρίς ένα «παγκόσμιο» σοκ; Η δική μου ψυχολογία λέει πως όχι («Μόνο ένας σεισμός μας σώζει»!) αλλά η δική μου ψυχολογία αμφιταλαντεύεται τον τελευταίο καιρό.

Η δική σας μπορεί να είναι πιο «καθαρή» οπότε και πιο αξιόπιστη η απάντηση που θα δώσετε. Φανταστείτε π.χ. έναν Great Xaos να λέει: Το ΜΕΓΑ ΧΑΟΣ μου το είπε: «Ένας καλύτερος κόσμος ανοίγεται για μας και τα παιδιά μας»! Ε, τότε....θα κοιμηθώ γλυκά!χαχα...

KOULA
Νεοφερμένο μέλος

mania
Επιφανές μέλος

Centaur
Νεοφερμένο μέλος

Βγαίνει και μια ταινία στο σινεμά με τον ίδιο τίτλο αύριο..Θα χει ενδιαφέρον..Γνωρίζει κανεις αν βασίζεται σε αληθινές προφητείες ή πρόκειται περί επιστημονικής φαντασίας??
Η φαντασία έχει εκλείψει. Η προφητείες γίνονται ολοένα και μέρος της καθημέρινης μας πραγματικότητας. Παρόλα αυτά ο τρόπος που τις μεταφράζουμε αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας γιατί όλοι υποσυνείδητα καιγόμαστε για το αύριο, ότι ημερομηνία λήξης και αν αυτό έχει.
252
Νεοφερμένο μέλος

Ο Ιούλιος είναι ο καίριος μήνας να γίνει κάτι!!!
Χώρια που είναι και οι προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού με τα 2 καλοκαίρια και τις 2 Πασχαλιές μαζί.
Έχει πεί και άλλα ο Άγιος Κοσμάς όπως:
«Θαρθή ξαφνικά ή το βόιδι στο χωράφι ή το άλογο, στ' αλώνι»
«Θαρθή ξαφνικά, ταʼ άλογα θʼ απομείνουν ζεμένα στις δουλειές τους και σεις θα φύγετε»
Το άλογο, στ' αλώνι είναι τον Ιούλιο!!!!
Το βόιδι στο χωράφι είναι τον Οκτώβριο!
Όπως λέει λοιπόν "Θαρθή ξαφνικά, ΤΑ ΑΛΟΓΑ θʼ απομείνουν ζεμένα στις δουλειές τους και σεις θα φύγετε"
Μήπως τα άλογα έχουν κάτι να πούν ως πρός τον μήνα;
Μην ξεχνάμε ότι τις 2 Πασχαλιές και τα 2 καλοκαίρια τα έχουμε ίδη!
Είδωμεν!
Στα σούπερ μάρκετ τώρααααααααα!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.