21 Αυγούστου 2018: Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια

akikos

Well-known member

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,919 μηνύματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι έκανε πάντα. Λέει ψέμματα. Υπόσχεται αύξηση του κατώτατου μισθού, αναστολή της μείωσης των συντάξεων, μείωση ΕΝΦΙΑ κ.λπ. Πάρτε το χαμπάρι. Οι μόνες παροχές που μπορεί να δώσει η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση στο μέλλον είναι στο τέλος της χρονιάς ανάλογα με το πρωτογενές πλεόνασμα ως έκτακτα βοηθήματα. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις τα δίνουν αυτά σε αυτούς που ήδη έχουν (συνταξιούχους) και όχι σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη (νέοι).

Αν περαστεί το κλίμα ότι η Ελλάδα αρχίζει τις σπατάλες απλώς οι αγορές δεν θα δανείσουν ή θα δανείσουν με απαγορευτικά επιτόκια. ΤΟ ΔΝΤ και η Ε.Ε. αποτελείται από πολιτικούς και έτσι μας δίναμε περίοδο χάριτος, οι αγορές όχι.

Η πόλωση του διαγγελματος δείχνουν εκλογές και μάλιστα σύντομα. Δεν υπάρχει αμφιβολία.
30 Σεπτεμβρίου τα Σκόπια ψηφίζουν για την Μακεδονία και αμέσως οδηγούμαστε σε εκλογές.
 
Τελευταία επεξεργασία:

tsarachaf

Well-known member

Ο Allah 1/3 MEΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,246 μηνύματα.
1) Το μνημόνιο δεν τελείωσε με την πραγματική του έννοια. Υπάρχουν ακόμη μέτρα ψηφισμένα του μνημονίου που είναι προς εφαρμογή για τα επόμενα δυο χρόνια.

2) Εφαρμόσαμε τα άσχημα μέτρα του μνημονίου. Αντί να μεταρρυθμίσουμε την αγορά και να μειώσουμε τις δαπάνες, εμείς αυτό που κάναμε ήταν να αυξήσουμε τη φορολογία και τις εισφορές. Αυτό είχε κακές αλυσιδωτές αντιδράσεις όπως η αύξηση της ανεργίας που με τη σειρά τους μειώνουν τα συνολικά έσοδα του κράτους και μπήκαμε σε έναν φαύλο κύκλο.

3) Ακόμη και να τελειώσουν το μνημόνιο πραγματικά, δηλαδή με τη μείωση του αφορολόγητου το 2020, τότε αυτό δεν σημαίνει ότι πετύχαμε κάτι φοβερό. Ο δρόμος για την βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι δύσκολος. Μπορούσε να γίνει και εντός μνημονίου, το ότι θα είμαστε εκτός νέων μέτρων δεν σημαίνει ότι θα μπορούν να βρεθούν εύκολα αντίμετρα. Για να κάνω λίγο rephrase, το μνημόνιο είναι μια πραγματικότητα πλέον, όχι απλά μια κατάσταση που ήρθε και έφυγε. Αν θέλουμε να βελτιώσουμε τα πράγματα, πρέπει να κάνουμε πολλές μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς την πίεση και ταυτόχρονη χρηματοδότηση απ έξω.

4) Ο Συριζα αρνήθηκε να λάβει πιστωτική γραμμή για να πουλήσει το παραμυθάκι της καθαρής εξόδου και αυτό βάζει την Ελλάδα σε κινδύνους δανεισμού υψηλών επιτοκίων. Μαντέψτε, αν τα επιτόκια είναι μεγάλα, θα εύχεστε να είχαμε μνημόνιο. Και γιατί; Επειδή ο Τσίπρας για άλλη μια φορά αποδείχτηκε λίγος και αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από τα ψέμματα του.

Συνολικά λοιπόν, τίποτα δεν άλλαξε. Ο δρόμος είναι δύσκολος ακόμα. Αυτό που μισώ στον Συριζα είναι το παραμύθι και το υφάκι που πουλάει στην τηλεόραση. Πραγματικά δεν το αντέχω. Όπως έχω πει και σε άλλο thread, δεν ανέχομαι να με κοροιδεύει κατάμουτρα μια κυβέρνηση όπως αυτή, και δε θα έπρεπε ούτε εσείς. Αντιθέτως συνεχίζει να παίζει επικοινωνιακό τσίρκο. Φτάνει ποια. με τη γραβάτα και το χειροκρότημα του καμμένου, με το μάζεμα στις φωτιές του Ματιού και τώρα αυτό. Φτάνει!

Βασικά αυτό ακριβώς έλεγα, ότι πρακτικά δεν τελείωσε το μνημόνιο και όσο το είχαμε δεν εφαρμόσαμε αυτά που έπρεπε. Έτσι είμαστε πρακτικά στα ίδια, αλλά με πολύ μικρότερη οικονομία σαν χώρα. Δηλαδή είμαστε και χειρότερα. Κι επειδή με αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε σοβαρές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν πραγματικά, αλλά ηλίθιες ελαφρύνσεις που απλώς θα υπονομεύσουν τα νούμερα και θα χαροποιήσουν εφήμερα κάποιους, δεν βρίσκω κανέναν λόγο για χαρά και πανηγυρισμούς.

Όχι πως πιστεύω ότι θα τα κάνει σωστά η ΝΔ, αλλά μετά από 3.5 χρόνια Σύριζα βλέπουμε που πάει η δουλειά με αυτούς. Ακόμη και τα καλά που προσπαθούν να κάνουν, βρίσκουν τρόπο να τα κάνουν λάθος.

Πάντως το πρόβλημα με το παραμύθι που λες, δεν φταίει μόνο ο Τσίπρας, αλλά κυρίως αυτοί που το πιστεύουν. Όποιος είχε λίγο μυαλό ήξερε ότι έλεγε παραμύθια και το '15, αλλά το ψήφισαν. Αποδεδειγμένα έλεγε παραμύθια το '15 και τον ψήφισαν ξανά. Για μένα στην τελική ισχύει το μας κυβερνούν αυτοί που μας αξίζουν. Παραμύθια θέλαμε, παραμύθια πήραμε.

Για το Δημόσιο μιλάω.
Το κράτος ξεκινάει από τι Δημόσιο έχεις.
Ένα χάλια δημόσιο και υψηλό (βλέπε Ελλάδα) είναι χάλια

Συγγνώμη, αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό. Όλα τα κράτη ζουν και αναπνέουν από τον ιδιωτικό τομέα, οπότε πάντα θα κοιτώ πρώτα αυτόν. Κι εκεί δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όπως τα περιγράφεις.

Πάντως, οφείλω να ομολογήσω, ότι σε όλες τις πρόσφατες συναναστροφές μου με το δημόσιο τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα απ' ότι παλιότερα.

Θεϊκό hashtag του Σκάι #παραμΙθακη για το διάγγελμα του πρωθυπουργού και νέες κυρώσεις κατά του Σκάι. Ε ρε γλέντια!

Βασικά το hashtag είναι του twitter, όχι του Σκάι. Τώρα το αν έπρεπε να το χρησιμοποιήσει είναι άλλη συζήτηση.
 

Ανώνυμος Αλκοολικός

Well-known member

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Σοφάδες (Καρδίτσα). Έχει γράψει 5,384 μηνύματα.
Το ότι κάποιος άλλος είναι "κακός" δε μας δίνει το δικαίωμα ούτε άφεση αμαρτιών να είμαστε κι εμείς "κακοι".

Τέλος πάντων, δε με νοιάζει τι κάνουν τα κανάλια, ο καθένας τους σκοπούς του εξυπηρετεί, είτε πολιτικοί είτε δημοσιογράφοι κλπ. Ας κοιτάξει ο καθένας τη ζωή του.


Την ΕΡΤ την πληρώνεις εσύ και εγώ ο Σκαϊ μπορεί να κανει ότι θέλει.
Αλλά το Σκαι είναι μεγαλο κανάλι πλέον

Συγγνώμη, αλλά δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό. Όλα τα κράτη ζουν και αναπνέουν από τον ιδιωτικό τομέα, οπότε πάντα θα κοιτώ πρώτα αυτόν. Κι εκεί δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όπως τα περιγράφεις.

Πάντως, οφείλω να ομολογήσω, ότι σε όλες τις πρόσφατες συναναστροφές μου με το δημόσιο τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα απ' ότι παλιότερα.Βασικά το hashtag είναι του twitter, όχι του Σκάι. Τώρα το αν έπρεπε να το χρησιμοποιήσει είναι άλλη συζήτηση.


Για να υπάρχει ιδιωτικός τομέας (υψηλός) πρέπει να υπάρχει χαμηλό και παραγωγικό δημόσιο. Γιατί υψηλό δημόσιο και μη παραγωγικό είναι εχεις υψηλη φορολογια κάτι που ορίζει τις επενδύσεις στη χώρα.
Μπορείς να το βλέπεις έτσι, μπορείς αλλιώς αλλά το δημόσιο είναι χάλια τώρα με τους Συριζα - Ανελ
Το χασταγκ δε το ξεκινησε καν ο Σκαϊ αλλά κάποιος άκυρος
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Jack of Spades

Well-known member

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,755 μηνύματα.
Η πόλωση του διαγγελματος δείχνουν εκλογές και μάλιστα σύντομα. Δεν υπάρχει αμφιβολία.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ίδιο να τις κάνει!
Η «έξοδος απ' τα Μνημόνια» είναι μια «φούσκα» η οποία είναι θέμα χρόνου να σκάσει (χρόνος ο οποίος θα εξαρτηθεί από το πόσο θα κάνουν το «χατήρι» οι αγορές στην Ελλάδα)...η λογική λέει ότι θα δανειστεί σε πρώτη φάση με 4,5%-5% και στη συνέχεια βλέποντας οι αγορές ότι η Ελλάδα παραμένει μια από τα ίδια θα σκληρύνουν τη στάση τους με ακόμη μεγαλύτερα επιτόκια που θα οδηγήσουν σε νέα πτώχευση της οικονομίας και νέο Μνημόνιο!
Αν κάνει εκλογές τώρα και βγει ο Μητσοτάκης, θα τα φορτωθεί όλα εκείνος και στις επόμενες εκλογές θα ξαναβγεί πανηγυρικά με τη ρητορική ότι «εμείς βγάλαμε τη χώρα απ' τα μνημόνια κι ο Μητσοτάκης μας ξαναγύρισε στο 2010»...
Από εκεί και πέρα το ότι ένας υπεύθυνος πρωθυπουργός που υπερασπίζεται κι ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα της χώρας του κ.λπ. ΔΕΝ θα τολμούσε να βγει στις αγορές ούτε με 4% επιτόκιο (και θα έμενε με το 1% της Ε.Ε. μέχρι να φτιάξει την οικονομία του και να μπορεί να δανείζεται χαμηλότοκα από τις αγορές, οι οποίες θα έχουν πλέον εμπιστοσύνη στην Ελλάδα κ.λπ.) είναι αυτονόητο για κάποιους λίγους (όπως π.χ. εμάς που σχολιάζουμε εδώ πέρα) και «ψιλά γράμματα» για την πλειοψηφία του ανώριμου, ηλίθιου κ.λπ. Ελληνικού λαού!
 

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 10,062 μηνύματα.
Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι οι επόμενες εκλογές είναι χαμένες για αυτόν, όποτε και να γίνουν. Συνεπώς θα επιδιώξει να βγάλει τετραετία. Στον τελευταίο χρόνο θα προσπαθήσει να ξοδέψει όσο περισσότερα λεφτά μπορεί δίνοντας τα σε πολίτες και συνταξιούχους για να το παίξει καλός, τινάζοντας στον αέρα όμως τον κυβερνητικό προυπολογισμό και δημιουργώντας πόλωση με τους Ευρωπαίους. Μετά, όταν χάσει τις εκλογές, ο επόμενος θα πρέπει να ξαναπάρει μέτρα και θα ξαναφανεί κακός και πάλι θα έχουμε τους ίδιους να λένε "όμως ο Τσίπρας στο τέλος έκανε αυτό που έλεγε". Τα πράγματα είναι απλά. Το να κάνει εκλογές τώρα και να τις χάσει δίνοντας τη δυνατότητα στον Μητσοτάκη να εφαρμόσει από το 0 δική του πολιτική θα είναι αυτοκτονία. Εκτός και αν πιστέψει ότι μπορεί να ξαναεκλεγεί, πράγμα που θεωρώ απίθανο.
 

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 16,132 μηνύματα.
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί το "όχι ΣΥΡΙΖΑ" σημαίνει "ΝΔ"; Τί ακριβώς έκανε η ΝΔ τα τελευταία 3,5 χρόνια ώστε να εξιλεωθεί για τα προηγούμενα καταστροφικά λάθη της ή έστω με αποδείξεις να πείσει τον λαό ότι έχει κάποιο σχέδιο για από δω και πέρα; Μήπως το ότι άλλαξε πρόεδρο; Είναι αυτό αρκετό; Εγώ μάλλον για πίσω βήμα το βρίσκω. Τουλάχιστον ο Σαμαράς ήταν πολύ περισσότερο ηγετική μορφή από τον γελοίο Κούλη που ακομα και μιλώντας με τη νύφη του (Κοσιώνη) δεν μπορεί να περάσει σωστά και πειστικά τα μηνύματά που θέλει. Τί ακριβώς έχει κάνει η ΝΔ για να μας πείσει ότι είναι η καλύτερη λύση μετά τον ΣΥΡΙΖΑ; Και μην αρχίσει κανείς να λέει ότι είμαι συριζαια γιατί το τρένο αυτό έφυγε. Ο Τσίπρας για μένα μετά τις φωτιές πέθανε.
 

Johnny15

Well-known member

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 10,062 μηνύματα.
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί το "όχι ΣΥΡΙΖΑ" σημαίνει "ΝΔ"; Τί ακριβώς έκανε η ΝΔ τα τελευταία 3,5 χρόνια ώστε να εξιλεωθεί για τα προηγούμενα καταστροφικά λάθη της ή έστω με αποδείξεις να πείσει τον λαό ότι έχει κάποιο σχέδιο για από δω και πέρα; Μήπως το ότι άλλαξε πρόεδρο; Είναι αυτό αρκετό; Εγώ μάλλον για πίσω βήμα το βρίσκω. Τουλάχιστον ο Σαμαράς ήταν πολύ περισσότερο ηγετική μορφή από τον γελοίο Κούλη που ακομα και μιλώντας με τη νύφη του (Κοσιώνη) δεν μπορεί να περάσει σωστά και πειστικά τα μηνύματά που θέλει. Τί ακριβώς έχει κάνει η ΝΔ για να μας πείσει ότι είναι η καλύτερη λύση μετά τον ΣΥΡΙΖΑ; Και μην αρχίσει κανείς να λέει ότι είμαι συριζαια γιατί το τρένο αυτό έφυγε. Ο Τσίπρας για μένα μετά τις φωτιές πέθανε.


Εννοώ ότι θα βγει η ΝΔ, και όχι ότι θα ψηφίσουμε ΝΔ. Αφού είναι πρώτη στις δημοσκοπήσεις. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να ψηφίσει η ΝΔ, ούτε θα το έκανα εφόσον δεν έχω ψηφίσει ούτε ο ίδιος.

Για να μην αναλωνόμαστε σε πράγματα που έχουμε συζητήσει, εγώ είπα ότι θεωρώ ότι η βουλή θα πρέπει να διαμορφωθεί αλλιώς. Λόγω του επίσημου τέλους των επιπλέον μέτρων του μνημονίου (πέρα από το αφορολόγητο και τη μείωση των συντάξεων που έχει ψηφίσει ο Συριζα), τα κόμματα θεωρητικά δε θα πρέπει να πάρουν νέα μέτρα. Δηλαδή μέχρι το 2022 δημοσιονομικά κανονικά δε θα πρέπει να πάρουμε νέα μέτρα (πέρα από αυτά τα 2) είτε έχουμε Συριζα, είτε έχουμε ΝΔ. Έχοντας αυτό ως βάση, εγώ πιστεύω ότι ο Συριζα θα πάει να δώσει επιδόματα ή να δίνει ένα δώρο σε κάποιους κάθε χρόνο στο τέλος αν μένει πλεόνασμα στην άκρη, ενώ η ΝΔ θα προσπαθήσει να μειώσει τους φόρους και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών των 2, προτιμάω το δεύτερο :/
 

GiorgosM

Active member

Ο GiorgosM αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 102 μηνύματα.
Εννοώ ότι θα βγει η ΝΔ, και όχι ότι θα ψηφίσουμε ΝΔ. Αφού είναι πρώτη στις δημοσκοπήσεις. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν να ψηφίσει η ΝΔ, ούτε θα το έκανα εφόσον δεν έχω ψηφίσει ούτε ο ίδιος.

Για να μην αναλωνόμαστε σε πράγματα που έχουμε συζητήσει, εγώ είπα ότι θεωρώ ότι η βουλή θα πρέπει να διαμορφωθεί αλλιώς. Λόγω του επίσημου τέλους των επιπλέον μέτρων του μνημονίου (πέρα από το αφορολόγητο και τη μείωση των συντάξεων που έχει ψηφίσει ο Συριζα), τα κόμματα θεωρητικά δε θα πρέπει να πάρουν νέα μέτρα. Δηλαδή μέχρι το 2022 δημοσιονομικά κανονικά δε θα πρέπει να πάρουμε νέα μέτρα (πέρα από αυτά τα 2) είτε έχουμε Συριζα, είτε έχουμε ΝΔ. Έχοντας αυτό ως βάση, εγώ πιστεύω ότι ο Συριζα θα πάει να δώσει επιδόματα ή να δίνει ένα δώρο σε κάποιους κάθε χρόνο στο τέλος αν μένει πλεόνασμα στην άκρη, ενώ η ΝΔ θα προσπαθήσει να μειώσει τους φόρους και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις. Μεταξύ αυτών των 2, προτιμάω το δεύτερο :/

συμφωνω απολυτα.Τουλαχιστον με το δευτερο τα χρηματα θα πανε σε επενδυσεις,θα δημιουργηθουν θεσεις εργασιας και θα αναπτυχθει περισσοτερο η οικονομια για να εξοφλησουμε το χρεος και για να δημιουργηθουν περισσοτερες θεσεις εργασιας.Ολο αυτο ειναι μια αλυσιδα.Με αυτο που κανει ο Συριζα απλως τους δινει χρηματα για να τα πληρωσουν σε φορους τα οποια θα πανε στο χρεος.Κανενα θετικο για την οικονομια.Χαμενα χρηματα
 

Joaquín

New member

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,382 μηνύματα.
Πανηγυρίστε συμπολίτες μου!
Βγήκαμε απ'τα μνημόνια!
Εκεί που προχθές παίρναμε τσάμπα φράγκα απ'τους Ευρωπαίους, τώρα οι αγορές θέλουν να μας δώσουν φράγκα με 4.5% επιτόκιο(το οποίο μην περιμένετε να πάει σε νορμάλ αριθμό όταν θα χρειαστεί να δανειστούμε).

Το αν έχουμε γίνει κανονική χώρα ή αν μπορούμε να γίνουμε χωρίς μνημόνια και περαιτέρω πτωχοποίηση ή δεν ξέρω και γω τι άλλο...μένει να φανεί. Δεν βγήκαμε από πουθενά. Αλλά όταν ο ξεφτίλας 40αρης με το πούστ*κο χαμόγελο κάνει αυτό το τραγικό διάγγελμα και μετά πάει και τάζει τις πίπες του, καταλαβαίνεις ότι μόνο η ΝΔ είναι η ελπίδα της χώρας.

Στηρίζουμε Μητσοτακέικο το '19.

Ο Θεός να μας φιλάει,
καλή τύχη Ελλάδα
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top