Αναμενόμενη κίνηση. Εδω και κανα μήνα το γνώριζα ότι θα γινόταν σοβαρή κίνηση αλλά χωρίς λεπτομέρειες (έχω φίλη μέσα στον ΟΤΕ). Και πάλι όμως απέχει πολύ από τους εναλλακτικούς.
Για παράδειγμα:
ΝΕΤΟΝΕ που έχω, δίνω 37 ευρώ το μήνα και έχω 16mbit download/1mbit upload, 2 τηλεφωνικές γραμμές και δωρεάν εξοπλισμό (χρησιδάνειο) και δωρεάν τηλεφωνήματα αστικά/υπεραστικά/διεθνή (σταθερά εντός κάποιων δημοφιλών προορισμών)
Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν για τη HOL με τη διαφορά ότι το πακέτο εκεί δίνει 24mbit (αλλά δεν έχει δωρεάν διεθνείς)
Βέβαια η πλειοψηφία των γραμμών υποθέτω πως είναι ικανή να πιάσει ανα μέσο όρο έως 12-14 mbit. (για λόγους απόστασης αλλά και ποιότητας) Εκτός κι αν είσαι δίπλα στον ΟΤΕ (10 μέτρα απόσταση και έχεις τέλεια γραμμή οπότε πιάνεις 20,22,24 mbit)
Γι αυτό και η μικρή διαφορά στις τιμές που βλέπετε ανάμεσα στην 8αρα και στην 24αρα στο πινακάκι.
Με τον ΟΤΕ ενα πακέτο όμοιο με της NetOne ή της Hol θα κοστίσει:
conn-x 24 mbps 29.90
PSTN πάγιο 14 ευρώ (τόσο δεν είναι; )
αναγνώριση κλήσης όσο είναι
Και κανα πακέτο με τσάμπα κλήσεις κανα 15αρι ευρώ εξτρα πόσο έκανε όταν το ανακοίνωσαν (για κλήσεις μόνο εντός δικτύου ΟΤΕ - τρέχα βρες τους τώρα με τις φορητότητες να καταλάβεις ποιόν πάροχο καλείς)
Είναι ενα 60αρι ευρώ το μήνα στεγνά. Που 37, που 60!
Βέβαια αυτή η κίνηση ανοίγει κι ένα άλλο μέτωπο, αυτό του Quality of Service. Εδώ, εταιρίες όπως η Forthnet ή η Vivodi ή η Tellas, θα τα βρούν μπαστούνια, είτε λόγω άθλιας εξυπηρέτησης, είτε λόγω υποδεέστερων υπηρεσιών (1 mbit upload ο ΟΤΕ, 512 η Forthnet, 12mbit download η Tellas)
Περαστικά στα μαγαζάκια!