Deluxe
Νεοφερμένο μέλος

να βρεθει το lim [ F(x)^2 - F(x) ] / ( x^2 - 4 ) οταν το x τεινει στο 2.
απο προηγουμενα ερωτηματα προκυπτουν : F συνεχης στο x0=2 , F(2)=0 και lim F(x) / ( x-2 ) = 3 οταν το x τεινει στο 2.
εγω την ελυσα και βρηκα το οριο -13/4 αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτο ειναι το σωστο αποτελεσμα..
Ευχαριστω εκ' των προτερων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Παρακαλω να αποθεύγονται οι γενικόλογοι τίτλοι ...
Ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
modkay
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εφόσον δίνεται ότι η f είναι συνεχής στο x0=2 ισχύει: lim{x->2}f(x)=f(2)=0
Επίσης δίνεται ότι lim{x->3}[f(x)/(x-2)]=3
Οπότε είναι: lim{x->2}=[(f(x)^2-f(x))/(x^2-4)]=lim{x->2}[(f(x)*(f(x)-1))/((x-2)*(x+2))] (1)
Και εφόσον ορίζονται τα επιμέρους όρια μπορείς να πεις ότι:
(1)=lim{x->2}[f(x)/(x-2)]*lim{x->2}[(f(x)-1)/(x+2)]=3*(-1/4)=-3/4
Subject to change
e-steki.gr Founder

Deluxe
Νεοφερμένο μέλος

και καποια αλλα πραματα να ρωτησω για να μην κανω και αλλα θεματα.
σε μια ασκηση δινεται : Zx = x + iF(x) , οπου x € IR
τι ειναι αυτο το Zx; το πραγματικο μελος ειναι το 1 και το φανταστικο ειναι το F(x);
δλδ το | Zx | ειναι το ριζα ( 1 + F(x)^2 ) ;
και μια ακομα ασκηση λεει : Σε ποιο απο τα παρακατω διαστηματα μπορουμε να ισχυριστουμε οτι υπαρχει σιγουρα λυση της εξισωσης
x^3 = x + 1
και εχει καποια διαστηματα. δεν θελω να μου πειτε την λυση, απλα καποια υποδειξη.. θα θεωρησω συναρτηση f(x) = x^3 - x - 1 και θα δουλεψω με την παραγουσα της F(x) οπου F'(x) = f(x) ;
Και παλι ευχαριστω για το χρονο σας.
EDIT!!
εγω εκανα ξανα λαθος! το x τεινει στο 2.
Subject to change
e-steki.gr Founder

modkay
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ωχ,δεν έχω κάνει ακόμη ολοκληρώματαΑρχική Δημοσίευση από Deluxe:Σε ποιο απο τα παρακατω διαστηματα μπορουμε να ισχυριστουμε οτι υπαρχει σιγουρα λυση της εξισωσης
x^3 = x + 1
και εχει καποια διαστηματα. δεν θελω να μου πειτε την λυση, απλα καποια υποδειξη.. θα θεωρησω συναρτηση f(x) = x^3 - x - 1 και θα δουλεψω με την παραγουσα της F(x) οπου F'(x) = f(x) ;

Deluxe
Νεοφερμένο μέλος

Subject to change
e-steki.gr Founder

ψ. MoDeViL κάποτε ήμουν πορωμένη με τα μαθηματικά, όχι τώρα πια.

Subject to change
e-steki.gr Founder

Λοιπόν:
1. Η παράγουσα καλομ πως σου ήρθε? Όχι, δεν θα τη χρειαστείς.
2. Πρέπει να μας δώσεις τα διαστήματα. Για κάποιο λόγο είναι multiple choice η άσκηση

3. Keyword: Bolzano

Deluxe
Νεοφερμένο μέλος

Puff_Daddy
Νεοφερμένο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Deluxe:και καποια αλλα πραματα να ρωτησω για να μην κανω και αλλα θεματα.
σε μια ασκηση δινεται : Zx = x + iF(x) , οπου x € IR
τι ειναι αυτο το Zx; το πραγματικο μελος ειναι το 1 και το φανταστικο ειναι το F(x);
δλδ το | Zx | ειναι το ριζα ( 1 + F(x)^2 ) ;
Το Ζ(x) είναι μια μιγαδική συνάρτηση. Κάθε μιγαδικός έχει την μορφή x+yi. Ε αυτός, που συμβολίζουμε Ζ(x), έχει τη μορφή x+iF(x), οπου προφανώς F(x) πραγματική συνάρτηση, προφανώς πραγματικής μεταβλητής.
Αρχική Δημοσίευση από Deluxe:x^3 = x + 1
Θα στο έλυνα αλλά είπες οτι θέλεις να το παλέψεις. Go for it...
EDIT!!
εγω εκανα ξανα λαθος! το x τεινει στο 2.[/quote]
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.