Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Υλικά
150 γρ ζάχαρη καστανή (και η κανονική λευκή κάνει βέβαια)
120 γρ βούτυρο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαργαρίνη, η αρχική συνταγή μαργαρίνη έλεγε αλλά εγώ σιχαίνομαι τα παλιόλαδα που βάζουν μέσα)
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές baking powder
1 πρέζα αλάτι
2 αυγουλάκια
200γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή σταγόνες κουβερτούρας που υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμες
Εκτέλεση
Χτυπάμε ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μπωλ (με μίξερ) και ρίχνουμε 1-1 τα αυγά.
Ανακατεύουμε το baking powder με το αλεύρι και το αλάτι. Το ρίχνουμε και αυτό στο μπωλ με τα βούτυρο+ζάχαρη+αυγά.
Η ζύμη θα κολλάει αρκετά. Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με κουτάλι υπομονετικά

Την αφήνουμε για κάνα 20λεπτο-μισάωρο στο ψυγείο.
Με το κουταλάκι του γλυκού τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτάκι. Αφήστε αρκετούτσικο κενό ανάμεσα γιατί απλώνουν.
Ψήνετε στους 190 βαθμούς στον αέρα για 9-10 λεπτά. Προσοχή αν παραψηθούν θα σκληρύνουν. Μην τα αφήσετε και κάνετε άλλες δουλειές στο μεταξύ γιατί δεν θα βγουν καλά. Το εγγυώμαι

Η συνταγή (σε 5πλάσια δόση) αυτή έχει ταίσει μια ολόκληρη μοίρα, όταν τα έστελνα στον αδερφό μου στη μονάδα νεοσύλλεκτων.Στο επισκεπτήριο περίμεναν με αγωνία το ταπεράκι

Enjoy

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
Johnnaousa
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
catherine1994
Πολύ δραστήριο μέλος



Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος


αλλά νομιζω πως την επόμενη φορά θα βάλω και λίγο αμύγδαλο φιλέ απο πάνω......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Για να μην σου καεί μπορείς να βάλεις το φιλέ τα τελευταία 3 λεπτά που είναι στο μεταίχμιο να σφίξουν.
Επίσης, μια παραλλαγή που δοκίμασα ήταν να βάλω 150 γρ αλεύρι και 50 γρ αλεύρι αμυγδάλου (αυτό που βάζουμε στην καπριτσιόζα). Απλά έτσι όπως είναι η συνταγή, τον πρώτο ρόλο τον έχει το βούτυρο που δίνει το τραγανό μπισκότο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος


καπριτσιόζα..........???Μπορείς επίσης να βάλεις και λίγο κανέλα για να είναι πιο spicy. Του πάει.
Για να μην σου καεί μπορείς να βάλεις το φιλέ τα τελευταία 3 λεπτά που είναι στο μεταίχμιο να σφίξουν.
Επίσης, μια παραλλαγή που δοκίμασα ήταν να βάλω 150 γρ αλεύρι και 50 γρ αλεύρι αμυγδάλου (αυτό που βάζουμε στην καπριτσιόζα). Απλά έτσι όπως είναι η συνταγή, τον πρώτο ρόλο τον έχει το βούτυρο που δίνει το τραγανό μπισκότο.




τι είναι πάλι αυτό.....πρώτη φορά το ακούω.....
πάντως η ζύμη κολλούσε αρκετά και όταν την έβγαλα απο το ψυγείο....και επειδή με το κουταλάκι δυσκολεύτηκα, έβαλα τη ζύμη σε κορνέ και τα μπισκοτάκια βγήκαν στρογγυλά λές και τα έκανε μηχάνημα σε εγροστάσιο




όσον αφορά το βούτυρο...έχεις απόλυτο δίκιο...χθες εγώ έβαλα 150γρ βουτυρο γιατι ήταν κρίμα να αφήσω τα 30 γρ και μου βγήκαν πολύ τραγανιστά....
το πιο περιεργο της συνταγής ειναι οτι δεν εχει γάλα.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Η καπριτσιόζα είναι σαν κεικ σοκολάτας απλά αντί για αλεύρι έχει αλεύρι αμυγδάλου

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Δεν γίνονται τόσο τραγανά και επίσης θα έχουν άλλη γεύση με λάδι.
Η μαργαρίνη με το βούτυρο δεν έχει τεράστια διαφορά στο αποτέλεσμα. Απλά όπως γράφω και στο παραπάνω πόστ, προτιμώ να φάω λίγο λίπος από βούτυρο παρά φυτικό λίπος από τα μουργόλαδα που χρησιμοποιούν στις μαργαρίνες. Εξάλλου αν σκεφτείς ότι με τη συνταγή αυτή βγαίνουν περίπου 2 με 3 ταψιά, η αναλογία βουτύρου σε κάθε μπισκότο είναι πολύ μικρή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tina Winchester
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δαλιδά
Περιβόητο μέλος


Θα τα δοκιμάσω σίγουρα,αλλά...μια ερώτηση μπορώ να βάλω κανονική ζάχαρη αντί καστανή!
Ναι φυσικά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tina Winchester
Νεοφερμένο μέλος


Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Ψήνετε στους 190 βαθμούς στον αέρα για 9-10 λεπτά.

Κι αν έχουμε φουρνάκι χωρίς λειτουργία θερμού αέρα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.


Κι αν έχουμε φουρνάκι χωρίς λειτουργία θερμού αέρα;
Στο φουρνο για λιγη παραπανω ωριτσα.
Ο αερας ψηνει πιο γρηγορα..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.